משהו מעניין

medalssy

New member
תגובה

"קיים פער רציני ביננו מבחינת הידע" אולי תפסיקי אים ה"פלצנות " שלך ואים ההתנשאות ןאני גם מפנה אותך למה שכתבתי לאלון על מה שכתבו עלייך בלמה נט את יודעת שאים הרבה אנשים צועקים זאב אולי תתחילי להבין שיש משהו,בכול אופן אין לך לדעת מה היא הבקיאות שלי בהסטוריה בכלל או בהסטוריה יהודת בפרט(כנראה שלא בולם מנפנפים בתואר כזה או אחר שקיבלו מאיזה בית ספר עלום שם,)ודרך אגב כן הוכח מעל כול ספק שיש קשר ישיר בין כול היהודים בעולם(ואנסה להביא יותר פרטים בהמשך)בצורה מדעית גרידא קרי:בדיקות דנא ,אז בבקשה תפסיקי להתנשאות ותתחילי להבין שיש בעולם(מה לעשות )עוד דעות ולא כול מה שלמדת בבית בספר הוא דווקא האמת ,מה שלומדים היום הוא לא בהכרח מה שנכון מחר ובתור מורה להסטוריה(ואוי ואבוי שיש מורים כמוך בבית י הספר בישראל)את בוודאי יודעת זאת,

formersusan

New member
לא ממש אכפת לי מה אומרים עליי

חרפות וגידופים מעידים בעיקר על כותבם... למה שלעזאזל יהיה אכפת לי מה כמה אנשים זרים לי בעליל כותבים עליי? אם כל-כך משעמם להם בחיים והם חייבים לשרוף אנרגיות בצורה כל-כך שלילית, חבל, אבל זאת הבעיה שלהם, ודאי שלא שלי. ממה שאני רואה, אני יכולה להעריך את מידת בקיאותך במחקר ההיסטורי (לא מדובר בבקיאות ב**היסטוריה** מפני שלמעשה אין דבר כזה, היסטוריה אובייקטיבית, אבל לא ניכנס לזה, אלא אם כן אתה רוצה). פלצנות? בדרך כלל, אלו המשתמשים במילה הזו מנסים לסוות את בורותם או חוסר הידע שלהם על ידי תקיפת היודע. זוהי טקטיקה אנטי אינטלקטואליסטית ידועה, שנמצאת בשימוש בעיקר על ידי דמגוגים. אתה בוחר להימנות עליהם? חבל, אבל שוב, זאת הבעיה שלך. במקום לצאת בחרפות וגידופים אני מציעה לך דיאלוג אינטלקטואלי של ממש, חף מאינטרסים אישיים. אני מציעה דיון תיאורטי, תוך ניסיון כן ואמיתי להתנתק מאמוציות אלו ואחרות. אם אתה חושב שאתה ואחרים מסוגלים לכך - אדרבא. אתה מוזמן להרים את הכפפה. אם לא - לפחות לטובת הפורום הזה, אני מבקשת שתפסיק את הירידה לרמה אישית, כי שוב, צורת התבטאות כזאת מעידה בעיקר על כותבה ולא על אובייקט הכתיבה. זאת הצעתי. take it or leave it.

formersusan

New member
what's "high words"?

and seriously, if you don't understand a word, look it up in a dictionary. that's what they're for. Now, are you capable of a serious, adult discussion? because if you can, your input would be much appreciated.

dana banana

New member
HIGH LANGUAGE... dont understand..

since we are all so stupid here can you please write in simpler Hebrew... thank you in advance

formersusan

New member
"high" languge?? what's that?

maybe you meant "highbrow"? and btw, ***I*** never called anyone stupid. they teach you in introduction to psychology that the patient usually gives you the best insights about him/herself.... now, if you quit the snide remarks, we can resume a serious academic discussion. If there is something here that you TRULY did not understand, and not just to pick a fight, I'd be happy to explain. otherwise, have a nice day.

babajos

New member
אפשר להגיב לך אותו דבר

אם היית קצת בקיאה בספר היסטוריה האמיתי שלא השתנה לעולם אפילו לא בשבילך היינו יכולים לנהל איתך דיון תרבותי אך מאחר ולך אין מושג ביהדות אי אפשר לנהל איתך דיון, וזאת לפי הטיעון שטענת בעצמך, והציטוטים שלך אינם מספיקים כי הוכחנו לך על כל ציטוט שלך שאין לך מושג במה דברים אמורים, ואם תמשיכי לנסות להבין את התורה לפי השקפת עולמו של " סעיד אבו ענטר" נוכל להבין שממך אי אפשר ללמוד שום דבר חוץ מתאריכים ומילים גבוהות ובשביל זה לא כל כך צריך אותך כי יש מלא ספרים רק שאין בהם צורך, את הולכת ועושה עבודות על אנשים אחרים, אולי כדאי שתתחילי בלעבוד על עצמך, ואל תספרי לנו שאת לא מתנשאת, כי כל מילה שלך מוכיחה אחרת, ואם את לא מצליחה להבין למה כולם אומרים לך את זה , תנסי להבין את משמעות המילה התנשאות,את מספרת לנו שאת לא עושה שיפוטים לגביי ראמדן אבל שפטת כל אחד שלא רצה לאמר לך ברכת טנקס גיבינג וקראת לו פנאט וצדדת בשרונה שעסקה בהכפשות בלבד, ומפנה אותנו לעבודות שכתבת על עלומי שם, על המשפט " לא יעיד ניחתם על עיסתו " שמעת? כשיהודי מנהל דיון הוא מפנה אותך למקורות כולל פרשנויות, ולא סתם מפריח מילים יפות , כי מי זה דוקטור סעיד או הטמבל השני עוד יומיים ישכחו אותם כמו שאת אריסטו שכחו, ומי שלא שכח אותו שיברר עליו טוב ויגלה שהוא בעצמו חזר בתשובה בסוף ימיו, מה אכפת לנו מאנשים זמניים שיושבים וכותבים משעמום או כמוך עבור פרסום, במקורות שלנו יש את כל החוכמה,אך אי אפשר לדון איתך עליה כי את ברמה של תיכון ואת חושבת ששם זה נגמר, אז תמשיכי להשתמש במילים שרק את יודעת או חושבת שיודעת ותשנני קורות חיים של כל מיני בני אדם ברי חלוף, וזה שהיית באיזה כנס על תולדות עם ישראל לא אומר שהבנת משהו וגם את זה הוכחת. את חושבת שאת מתעסקת פה עם התלמידים שלך ומניחה שאנחנו כמוהם לא מבינים כלום, עוד מעט תקחי את התגובות שלנו וגם תחלקי לנו ציוני שליש, ואומרת לכולנו שהישראלי מכוער בגלל שהוא חושב שהכל מגיע לו ושלא איכפת לך התגובות, אז אם את כותבת לעצמך ולא אכפת לך מה נאמר תכתבי את זה אצלך במחשב ותשמרי את זה במיי דוקיומנט ואל תפיצי את זה פה וגם אל תבקשי עזרה וזאת שוב לפי השקפת עולמך, כי פה מדברים אנשים שהדעות האחרות כן מעניינות אותם להבדיל ממך שאת כותבת לעצמך, ואם כן תשמרי לעצמך, כי אומרים לך יותר מפעם שכשאתה מרגיש אורח תתנהג כמו אורח, ואלה ששואלים אותה שאלות ולא מקבלים תשובות, אל תנסו אפילו, כי היא לא עונה היא כמו מורה טובה קופצת מנושא לנושא, לא עונה למי ששואל כי לא איכפת לה ממי ששואל והיא כתבה את זה פה,"פלצנות? בדרך כלל, אלו המשתמשים במילה הזו מנסים לסוות את בורותם או חוסר הידע שלהם על ידי תקיפת היודע. זוהי טקטיקה אנטי אינטלקטואליסטית ידועה, שנמצאת בשימוש בעיקר על ידי דמגוגים" ומה זה עושה אותך שכל כולך דמגוגיה שאינה נשענת אלא על גבו של לויתן שיכול בשניה לצלול ולקחת אותך איתו, כי לא ראינו אותך מגיבה לבקיאות שקובי הפגין בתורה, פשוט עברת נושא כי את רוצה לשמוע רק את עצמך כי החכמה מכולם. אחותי בהצלחה, אבל אל תדאגי לא נרים ממך ידיים ונסביר לך עד שתביני, פעם כמוך בעדינות ופעם כמוך בכאסח, כי כל יהודי חשוב ודווקא אסור לוותר על אלו שהולכים לגמריי לאיבוד בגלל ההסתנורות מהיופי החיצוני שקיים בגולה.

tricia

New member
מה שיטחי במעמר?

"מאמר מעניין, אם כי שטחי הייתי רוצה לקרוא יותר על הפולמוס בין רמאדאן לברנאר אנרי לוי ...." הלוואי וכל יום היתי קוראת מעמר שכתוב ביסודיות כזאת. נועה : את בחורה גדולה ומשכילה (7 שנות לימוד אקדמיים) כמו כן מדברת צרפתית ומתמצאת באינטרנט.אז גלשי לעיתונים שהוזכרו במעמר ותמצאי את המעמרים . מבטיחה שתוכלי לעמיק בפולמוס! אפילו לעשות דוקטורת בנושא. אני לעולם לא נכנסתי איתך לויכוחים אבל למה לזרוק באוויר סתם מילים?

formersusan

New member
המאמר שטחי מפני

שנראה לי שהאישיות המוצגת בו, זו של טארק ראמאדאן היא מורכבת בהרבה מהמעט שנאמר עליו. ואכן, האינסטינקט שלי נכון. התחלתי בחיפושים ונתקלתי בכמה וכמה מאמרים עליו ועל הפולמוס המתנהל סביבו ואתו, רובם, אגב, בצרפתית. יש לו גם אתר אינטרנט משלו, אבל לא זכיתי ממנו לתובנות מיוחדות. לי כהיסטוריונית המאמר נראה שיטחי, רק "מגרד" את הנושא על פני השטח. דווקא אישיות מעוררת מחלוקת כזאת נראית לי מרתקת מכדי שיהיה אפשר לומר עליה משהו ב120 מילה. דוגמא מעברי. בשנת 1999 (נדמה לי, ממקום שנותיי השנים כבר מתכווצות) התנהל כאן פולמוס באשר לתרגום הרומאן של סלין "מסע אל קצה הלילה". הסתקרנתי, לקחתי את הרומאן לידיי ולא יכולתי להניח אותו. מדובר ביצירת המופת של המאה ה20. בכל אופן, מה שריתק אותי היה אישיותו מעוררת המחלוקת של סלין. הרומאן, כפי שאמרתי, מבריק ונחשב אחת מאבני הדרך בספרות הצרפתית המודרנית. האיש, לעומת זאת, נאלח. הוא היה פאשיסט צרפתי, בשלב מסוים אף פרו נאצי, שונא יהודים מושבע. אחר כך שינה עורו והפך אנטי נאצי. לאחר מלחמת העולם השניה ברח לשווייץ. בקיצור, אדם מורכב ומרתק. אני כהיסטוריונית נתפסת בדיוק על האנשים האלה, המורכבים כל-כך, אלה שלא ניתן לדבר עליהם בפיסקה אחת או שתיים. ראמאדאן נראה לי אדם כזה. אני חושבת שלפני שאיש מאתנו יחרוץ עליו משפט, ראוי שנקרא אודותיו וממנו יותר.

alon114

New member
לנועה, פורמרסוזן

בתור פעיל ב"הילל" יצא לי להיות נוכח ליד הפגנות אנטי-ישראליות, שם צעקו עלי "נאצי" ו"פושע מלחמה". כן כן, בקנדה הנאורה שלך... אני גם דיי בטוח שהיו הרבה יהודים בטורקיה ומרוקו וצרפת שמתנגדים למדיניות ישראל. זה לא עזר להם כל כך, בגלל ה"שמים" האחרים שהחליטו לפוצץ אותם. שלא לדבר על מספר רב של אנשי השמאל שנהרגו בפיגועים. הרי שנאת יהודים לא מבחינה בדעות, רק בעצם העובדה שאנחנו יהודים. גם סודה זה לא משקה אלא אבקה וסיפולוקס זה לא מכשיר להכנת סודה אלא שם של חברה וכו' ועוד הרבה מושגים מוטעים שאנו משתמשים ביומיום. אנטישמיות מוגדרת בתור שנאת יהודים בעולם שבו רוב האנשים , ולא את, חיים!! וגם יהודים יכולים להיות אנטישמים, כמו שאת מוכיחה לנו פעם אחר פעם. עד כמה שזכור לי, מתי שנתקעת בקנדה ולא יכלת לחזור לארה"ב פנית באופן טבעי לפורום ישראלים בקנדה והרבה עזרו לך ועודדו אותך, וגם אני (תבדקי בארכיון). גם חיפשת עבודה בקהילה היהודית, למה חשבת שיעזרו לך? אה, אולי כי את יהודיה והם יהודים וחשבת שזה יתן לך איזשהו קרדיט? למה היה כל-כך חשוב לפנות לפורום ישראלים? ביקשת עזרה דחופה כמה פעמים ומאז את שורצת בפורומים שלנו. עדיין לא ענית לנו למה? אולי את מתביישת לומר אבל את מרגישה ישראלית? יהודיה? ולגבי דמגוגים של הימין, אנחנו לא ניתן לך לפצל את הפורום הזה לימין ושמאל (כמו שאת וחברייך ניסיתם בלמה-נט). רוב האנשים בפורום הזה גאים במה שהם, ישראלים ויהודים. דעות שונות, אך כולנו מאוחדים תחת השיוך הלאומי שלנו (ישראל). הפורום הזה נותן טיפים על אוכל ישראלי, ריקודים ישראלים, ספרים בעברית, שירה בציבור. זה פורום ישראלי לכל דבר. רובנו לא פטריוטים כי בכל אופן עזבנו את הארץ, אך הארץ היא חלק מאיתנו ולא ניתן לך לטשטש ולהעלים לנו את זה. את לא תגרמי לפורום הזה להפוך ללמה-נט 2. אנחנו פשוט לא ניתן לך.

medalssy

New member
לאלון

תראה מה כתבו עליה בפורום של y-net ואני רק העתקתי "לגבי נועה מהארץ, אותי היא דוחה. קודם כל, בכל הודעה שלה יש התנשאות, כל אחד אצלה "לא מבין", זה "מעל לבינתו". למרות שהיא לא משתמשת בגידופים, הצורה בה היא עושה את זה גרועה יותר. המילים הגדולות שלה, גם זה נמאס, בכל הודעה יש אינטראקציה לרוחב ולעומק, ודיסציפלינה וקוניונקטורה...די, נמאס. הדיעות השמאלניות-קיצוניות הן בעצם פירגון לערבים ושנאת יהודים. כמו יוסי ויוסי, כמו שני הדרקים מעיתון "הארץ", כי אין מילה יותר טובה, איכפת לה מכל ילד ערבי שנפגע תמיד בשוגג. אבל באמת לא איכפת לה מילד יהודי או אמא יהודיה, כי מגיע לנו, ובוודאי מגיע לכל קרבן אמריקאי בעיראק. ברור שיש לה גם מניעים אישיים, כי היא גורשה מארה"ב, ואין צורך בתירוצים כמו "אבל הייתי יכולה" אז אל תתרגש ממנה אנחנו עים קצת סבלנות נלמד אותה אהבת ישראל והיהדות ולך תדע אולי יןם אחד ייפול לה האסימון

drz400e

New member
הערה

אני חייב להתערב ולהזכיר לכולם שנושא הפורום הוא ישראלים בקנדה. אני מבין את הצורך לדון גם בנושאים שלא קשורים ישירות או בהכרח לפורום, בעקיר כיון שרוצים לדבר עליהם עם חברים בפורום הזה. כיון שהרוחות התלהטו פה בעבר בכמה דיונים, אני רוצה כבר עכשיו להודיע לכולם, שאם הדיונים האלה יגיעו למצב שבו אנשים מתלהמים ומשצמשים בלשון קשה או בוטה זה כלפי זה הם לא יותרו יותר בפורום. אני מאוד שמח שנוצרה פה קהילה, וחייב את זה כלפי הקהילה. אני יודע שהרבה אנשים בוחרים לקרוא את הפורום שלנו, כיון שיחסית נשמרת פה התרבותיות ויחס של נימוס וכבוד בין החברים. כשהקמתי את הפורום הנושא הזה היה מהחשובים ביותר, וכמעט אפשר להגיד שבגללו בעצם התגלגלו הגלגלים שהניעו את הקמתו. בשעתו התחייבתי , ואני חוזר על כך, ששמירה על אוירה חיובית בפורום תהיה ביסודו. אז כמה שאני לא אוהב למחוק, או להגביל, אם האוירה בפורום תושפע מהדיונים האלה, נאלץ לוותר עלהים. תודה לכולם

formersusan

New member
גם אני מקווה שתישמר רמת דיון מסוימת

ואנשים לא ירדו כאן לרמות של השמצות אישיות. דיונים אקדמים בנושא (ובנושאים אחרים) תמיד מעשירים את משתתפיהם.

Maple Leaf

New member
../images/Emo45.gif מסכים בגדול

גם לי נראה שזה לא ממש הפורום הנכון לויכוחים מסוג זה. לא חסרים פורומים אחרים המיועדים לכך, ועדיף שהקהילה הידידותית שלנו לא תהפוך לשדה קרב. אני קורא מידי פעם את הפורום המקביל בלמה-נט ומזדעזע מהאגרסיביות וההכפשות שרצות שם חופשי-חופשי. אין ספק שאם זה יגיע לפה אז נכשלנו בגדול וכולנו נצביע ברגליים, אם הבנתם את כוונתי.

babajos

New member
אבל חשוב לזכור

שצריך לשים לב לאלו שמתחילים את סערת הרוחות, ולא להתנהג איתם בעדינות רק בגלל שהם יודעים להתנסח, ולא נשים לב למה הם מבטאים, כולנו צריכים ויכולים לשמור לעצמנו את הזכות להגיב למשמיץ, וכל אחד משתמש בשפתו, אוצר מילים אגב אינו מלמד כהוא זה על אופי מסוים, ואם רוצים לעצור את הרעה צריך לעקור אותה מהשורש, ואם מנהל הפורום רוצה לשמור על אוירה חיובית,הוא לא יפרסם תגובות של כאלה שבשם הדומקרטיה יגידו ככל העולה על רוחם וילהיטו את הרוחות ולא ניתן יהייה לענות להם, כי מבחינתי אם מופצת פה רשימה על הישראלי המכוער בלי לפרט את שמות נושא התווית, שהרי כל אחד יכול לחשוב שמדובר בו ואז זכותו לענות, בקיצור או שיש צנזורה מלאה או שאין בכלל, ואני אגב חושב שדווקא בגלל שחלק בהתבטאויות פה היו ספוגות מיטען היום רוב חבריי הפורום למדו בעצמם בלי מחיקת הודעות איך להתנהג, וכל אחד למד קצת איך לעדן את תגובותיו חוץ מאיך קוראים לה, נו משהו עם לשעבר!!!:

alon114

New member
זה כבר פה

רק בשם אחר, והמבין יבין.... אני חושב בכלל שזה צריך להיות פורום סקי....

למעלה