משהו מעניין

noa0912

New member
נועה

שמת לב, שאפילו לא פעם אחת ענית לשאלתי הראשונה, ולאחר עשרות הודעות... אנא עני עליה על פי הטרמינולוגיה הבאה: במקום אנטישמיות השתמשי במלה הסתה כנגד יהודים ובמקום מערביות השתמשי במילים נאורות סובלנות פתיחות וכו... או שגם עפ"י הטרמינולוגיה הבאה את לא יכולה להגדיר לי את רמאדן.??? נועה, אני מתעניינת בהרבה דעות, וגם מעריכה כאלה, ששונות משלי... גם כאלה קיצוניות להפך, דעות אלו יכולות להיות המעניינות והמשכנעות ביותר לעיתים... אני נהנת להקשיב להגיון של אנשים מאחורי דעותיהם, כשיש כזה, כשהם יכולים להביא הוכחות לדברים... לעומת זאת אני מאוד לא מעריכה אנשים שתומכים בדיעות ללא הגיון שעומד מאחורי תמיכתם- שלא מצליחים להבהיר לי למה ומדוע הם מרגישים כמו שהם מרגישים... כמו שרונה שלא הצליחה לשכנע אותי שהישראלי הוא מכוער כי הוא לוקח הרבה קלטות וידאו מהספרייה וממש כמו שלא שוכנעתי ששמאלנים הם יותר חכמים מימנים, ושארה"ב אינה דמוקרטית... וכמו בדיון הזה... ניסיתי להבין מאיפה את באה, למה את חושבת איך שאת חושבת על רמאדן והעובדה שהוא רק שונא ציונות ולא יהודים בכלל, אבל במקום לענות, חיפשת איך להכשיל את השאלה שלי. וארבע פעמים התחמקת ממתן תשובה. תודה על הלינק המעניין, אבל הייתי רוצה לשמוע מדי פעם את דעתך האישית ולא רק ציטוטים ודעות של אנשים אחרים... אבל זה בטח כי אני סתם צעירה, שלא מבינה כלום, ומחפשת סתם לריב... מה שבטוח שרוב האנשים שקוראים את הדברים שנכתבים פה, יודעים שלמרות גילי הצעיר אני עדיין מראה יותר חשיבה הגיונית מאשר בחורה מבוגרת כמוך לאחר 7 שנות לימוד אקדמאיות... את יודעת מה נועה, גם בן אדם שלא למד שנת לימוד אחת בבי"ס יסודי מביע בדבריו יותר הגיון ממך ומעביר דברים בצורה יותר משכנעת...

formersusan

New member
אני נוטה שלא להגדיר אנשים במילה

הנטיה שלי היא לא לערוך רדוקציה. ואבהיר למה כוונתי. אם מישהו כמו ראמאדאן אומר כך וכך, נדמה שלחץ על כפתור שגורם לך ולאנשים נוספים לפלוט את שם התואר הסתמי "אנטישמי", ובכך לבטל כל אפשרות לדיון. ראוי לבחון את דבריו בתוך קונטקסט מסוים, וראוי גם להתייחס להתבטאויות אחרות שלו, סוג השיח שהוא חלק ממנו והפולמוס שסביבו. ראוי גם להתייחס לאינטלקטואלים שהביעו תמיכה (אם כי מסויגת) בדבריו כמו גם לאינטלקטואלים המתנגדים לו, אגב, כולם מן השמאל הצרפתי. כך פועלים במחקר ההיסטורי והסוציולוגי, ולא נוטים לקטלג ולבטל אף אחד. אם תהיה שאלתך ממוקדת הרבה יותר, אולי גם אוכל לענות לה.

noa0912

New member
אני אסביר לך את דעתי...

אני לא פוסלת אף דעה של אף אחד, ואני מבינה יפה למה בתור סוציולוגית והיסטוריונית את לא יכולה לבטל אף אחד... לא ביקשתי שתבטלי את דעותיו של רמאדן, ביקשתי לדעת איך הסקת שהבחור אינו אנטישמי בכלל, רק אנטי ישראלי. זכרי שכשכתבת את ההודעה בה טענת זאת (הראשונה), עוד לא עשית חקר עמוק יותר בפולמוס, והתבססת על הכתבה בלבד... ועכשיו תעני לי, האם אדם שיוצא כך נגד אנשים שכל חטאם היה לכתוב על האנטישמיות כלפי יהודי אירופה (תופעה ההולכת ומחמירה), ויוצא כנגד "היהודים האינטלקטואלים"- האם הוא איננו שונא יהודים, מסיט כנגד יהודים, וכל המונחים הקורקטים האחרים שמחליפים את מה שאני מכירה כאנטישמיות? ושאלתי הנוספת- האם האדם הזה, נאור, או האם הוא מיושן וקונסרבטיבי בדעותיו? למה אני טורחת, אני לא יודעת, אולי כי את מעניינת אותי... באמת מסקרן אותי לדעת אם הפעם תעני על השאלה או לא... אם כך מנהלים בארץ דיון סוציולוגי מעמיק, בצורה בה את מנהלת דיון, בעייני זה לא מדע, זו פוליטיקה... מה שהצלחתי להבין על דעותייך על רמאדן זה שהוא אינו אנטישמי- כי אנטישמים זה אנטי לכל השמים, ומכיוון שגם הוא שמי, זה לא מתקבל על הדעת (ממש insight מרתק לכל הדעות...) ושמערבי זה בכלל פיקציה של האירופאים הקולוניאליסטים... תודה על המידע השימושי, אני הבנתי מהדיון שאין לך כלל דעה בנושא...

babajos

New member
מעניין

כששרונה באה והטיחה פה כל מיני מושגים על הישראלי המכוער לא היתה לך שום בעייה של טרמינולוגיה, או גם את זה אפשר לנתח בצורה קונקרטית על מנת שתהיי לנו הבנה מוניציפלית על איך עובדים הדציבלים לפי חוקי האנרציה הגלובלית המשתנית באופן יחסי למוגבלות האנתרפולגית של האנטרופוקוס הגרגוריאני כשהוא מסתובב ברחביי הגלקסייה הצנטרפוגלית? מה אמרתי, לא יודע, וזה בערך מה שאת אומרת לנו בכל תגובה שלך!!!

medalssy

New member
יש לך טעות

האנטרופןס הגרגויאני לא מסתובב ברחבי הגלקסיה הצנטרפוגלית גון קלוד וואן דאם אמר את ההפוך בספרו החרטה המולקולרית תחת החסה המלבלבת שיהיה לך יום טוב

formersusan

New member
כך אני מדברת

במשך כל היום כולו אני חלק משיח אקדמי מסוים. כך אני מתבטאת גם בחיי היום יום, כי כך הורגלתי במשך 7 שנים. ואין לי כול בעיה עם זה. אגב, את אותו הדיון אני יכולה לנהל באנגלית במשלב שפה דומה. והנה חוזר עניין הקונטקסט. האנשים כאן לא מסוגלים להבין את סוג השיח שלי, מפני שהם אינם מבינים את הקונטקסט. הם מעדיפים לתקוף במקום לנסות להבין, וחבל.

oritlevi

New member
אבל הבנה תקשורתית

היא זיהוי והתאמה של המשלב לזירה שבה מצוים. מאחר שזהו פורום, השיח בו מתובל, ובצדק, בניחוח עממי, על-אף שכל חבריו נמנים על ז'אנר אקדמי, רק שאינם זועקים זאת ברוב קולות. מעבר לכך כוחן של מלים דווקא לקרב את הדובר אליך, במיוחד כשאתה מבקש לעשות פעולת שכנוע והסברה, כפי שבדרך כלל נעשה כאן. אם קיים קצר וריחוק בין השיח לבין הדובר הרי שיש כאן כשל תקשורתי, ואין ספק שלא לכך התכוונת. ואגב, הבדיחה על האקווילנט הלועזי הייתה קשורה לאו דווקא אלייך.

formersusan

New member
אכן כשל תקשורתי

אבל את טועה בעניין אחר: איני מנסה לבצע פעולה של שכנוע. אני מאמינה שאין בכוחנו כיחידים "לשכנע" אחרים בצדקתנו במובן של החלפת מערכת ערכים אחת באחרת. מבחינה מסויימת, דיונים פוליטיים בין צדדים שונים הם בזבוז זמן גמור. איש לא ישכנע את האחר בצדקתו. הסברה? אולי. מכיוון שמנוי וגמור עם כמה אנשים לנסות ולהכפיש את שמי בחרפות וגידופים, המבוססים על הנחות יסוד ***שקריות*** חשבתי לפחות לתקן הנחות יסוד אלו. ושוב, מה לעשות, וכך אני מדברת במציאות, הן בעברית והן באנגלית, כנראה תוצאת השנים שלי בתוך מה שמכונה, ולא כל-כך בצדק "מגדל השן האקדמי". זוהי אינה אפולוגטיקה. איני מתנצלת על מי שאני. להיפך, אני גאה בהישגיי, גאה בחוש המוסר המפותח שלי, ביכולת החשיבה האנליטית שלי. וכן, גאה גם ביכולת המילולית המפותחת שלי. צר לי אם אחרים לא יכולים לראות זאת.

babajos

New member
אבל ניסינו להסביר לך

שלאפידרמיס אין שום סיכוי לעשות מיקסריזציה קוסמופוליטית מאחר והאינפלואציה השבובית אינה מסוגלת להשתנגלב בתוך מערכת החיפכוסים הפלורליסטית, מאידך נאמר שבגלל שאנחנו מיקרואנרגטיים וגופנו מחוייב לפלוצינציה משורבבת בנידכי קופים לא ניתן יהייה לזהות את הפוטוסינטזיה הטמפורליסטזית, ולכן קשה יהיה לתאר את הפרוגרסיה ההבסולוטית מבלי להתייחס לכוכב פלוטו שהרי הוא נמצא בצורה הסתברותית מרחק אבולוציוני בעייתי מהחומוס אשר בפיתה, ולכן חברי הבורים, מי שלא הבין את זה, בעייה שלו, זה מראה כמה הוא אידיוט, לי מותר לכתוב מה שכתבתי כי יש לי תואר בי.איי ולמדתי 9 שנים חרטהטולוגיה, ולכן מי שלא מבין אותי יש לו בעייה רצינית וכדאי לו מהר לפשפש בספר של פורט סעיד השני שכתב בצורה מרתקת על שישקשוק בבלי בקונטקסט המודרני וההומני שלו, ולכן לא אקשיב לאף אחד כי גם אני גאה בהיישגיי ואם זה לא מספיק לכם אני מוכן להפנות אותכם ללינק של ראמדן אבו חרטה, וצר לי אם אחרים לא יכולים לראות זאת.

alon114

New member
תני לי להסביר לך אורית

הסיפור עם נועה מתמשך הרבה זמן. חוסר היכולת שלה להבין שלא כל דבר היא יודעת, ושידע הוא לא פונקציה של איך להשתמש במנוע חיפוש ולמצוא לינק. אם מישהו ישאל את הפורום האם ידוע להם משהו על תעשיית הנפט באלברטה, גברת נועה מייד תשלוף לינק ותכתוב "כל המידע נמצא בלינק המצורף". זוהי פשוט דרך יפה ואלגנטית להפוך את השואל לאדיוט, כי איך הוא לא יודע לבצע חיפוש באינטרנט? בעצם הכוונה היתה לנסיון של בןאדם. דוגמא מלמה-נט: מישהו שאל פעם טמפ' בטורונטו לחודש מרץ, ומיד קפצה הכותבת מתל-אביב בפרברי טורונטו ושלחה לינק. בלינק נכתב שהטמפ' הממוצעת בטורונטו לחודש מרץ היא 2-. תשאלי כל תושב טורונטו והוא יצחק לך בפרצוף. הרי זה לא כולל את מדד הרוח. משתתף בפורום שקורא את הלינק עלול להבין שהוא מגיע לקראת תחילת האביב, והחורף כבר הסתיים, ואז הוא נוחת לעוד חודש של רוח קרה שלא מדגדגת את המינוס 10 מלמטה. וכו' לגבי רשיון נהיגה, חיי יום יום בטורונטו ועוד רבים שאין לה נסיון אישי, אך היא תענה ואף תתווכח עם ותיקים כמו הדודה, שיש לה יותר נסיון בקנדה מאשר לכולנו ביחד. כמו שאת שאלת אותי על ויקטוריה ואני עניתי לך רק מה שאני יודע ממקור ראשון וציינתי שאת השאר אני לא יודע. זו לא בושה לא לדעת. ויפה אמרת שהרוב פה אקדמאים, אך הם לא מנופפים בזה. אין פה כשל תקשורתי, יש פה כשל מוחי של נועה.

alon114

New member
הרגת אותי ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני לא מסוגל להפסיק לצחוק! אני לא חושב שמישהו הבהיר את זה בצורה יותר טובה. אני חושב שחוץ מחוברת המידע לעוזב שמלוקטת בפורום הזה, צריך גם ללקט מילון עברי-עברית של נועה. הנה, אני אתחיל בכמה מושגים בסיסיים: אנטישמיות - שנאת השמים הלא יהודים. הומניזם - אהבת האדם ושנאת ישראל אינטלקטואל - עוכר ישראל דמגוג - מישהו עם דעות שונות משל נועה ליברליזם - הדת הקנדית שמאלני - אפי איתם ימני - לא ניתן לפירוש אושווה - השם האמיתי של קנדה בריטניה - מדינה עם שפת אם שהיא אנגלית נאור - חסן נסראללה, אדוארד סעיד, שיח יאסין וכו' מערב - מה זה? מזרח - מילה גסה. ישראל - מקום שאנשים נמצאים בו בעל כורחם. "חיה ותן לחיות" - אני אגיד לכם איך לחיות ואתם תתנו לי לחיות בשקט, אבל אני אשתמש בכם למצוא עבודה ודירה ואחר כך אגיד לכם שאתם לא יודעים כלום. זוהי גרסה ראשונה של המילון. כל המוסיף הרי זה משובח.

noa0912

New member
ואתה הרגת אותי!!!../images/Emo6.gif

יש לי עוד קצת: קנדה= גן עדן עלי אדמות ישראלי= היצור העלוב ביותר על הפלנטה ארה"ב= מרכז הפאשיזם בעולם, ההפך הגמור לדמוקרטיה... שמאלני= חכם, בעל יכולת הסתכלות רחבה ומושכלת ימני= טיפש, בעל יכולת הסתכלות רדודה כושר ביטוי נהדר= להשתמש במילים שהושאלו מלעז כדי להראות שאתה חכם (השתלבות היא לא מילה מספיק חזקה, צריך להשתמש בסוציאליציה ואסימילצייה...) סובלנות= מי שלא חושב כמוני הוא טיפש, (או צעיר מדי להבין...) תרבות דיבור= לא לקלל, חוץ מזה הכל הולך! כל טקטיקה מלוכלכת להוציא את הדובר אידיוט מקובלת. משתמש במילים פשוטות להבהיר דבריו בבירור= בור, לא למד כמוני 7 שנים אקדמאיות... לענות לעניין= לבלשט על ימין ועל שמאל התנשאות= עוד לא קיבלנו הסבר מפורט מה זה עדיין, אבל מה שבטוח שזה לא לחשוב שאני יותר טובה מכולם...

medalssy

New member
אנטישמיות

"הקהל השני, המוסלמי, רואה ברמדאן, הגבר הנאה, גיבור של ממש. הסטודנטים המוסלמים מגיעים בהמוניהם לאולמות שהוא מרצה בהם, ובגלל הדוחק נאלצים רבים להקשיב לו מהמסדרון. "יש לו השפעה עצומה בקרב הנוער המוסלמי. בשבילם הוא מייצג את הדת. מספרים לי שהוא ברמה של אליל רוק, שנערות מתעלפות כאשר הוא מגיע להרצאות". סוף ציטוט אני מקווה שאת לא בניהם אמרת שאת מתבססת על סיפרות מקצועית, אז לידיעתך הוכח מעל לכול ספק באמצעות בדיקןת גנטיות קשר ישיר בין יהודים בכול רחבי העולם (המחקר נעשה בארה"ב ונלקחו דגימות דנא מאלפי אנשים ממשפחת כהן ולוי) אז ככה שלתאוריה שלך אין כול בסיס אים את אומרת שהיהדות היא לא לאום,ודרך אגב לפי התאוריה שלך גם הפלשתיניים אינם לאום,לכי תסבירי להם את זה נראה אותם מקבלים את התאוריה שלך,כדאי שנוסף לידע שלך בהסטוריה (ואין ספק שיש לך)תלמדי קצת תולדות העם היהודי,

Call911

New member
גם שינאת ערבים זה אנטישמיות

כדאי לזכור שכמו שאתה דורש שיתיחסו אליך ללא דעה קדומה (ובצדק), כך גם תתיחס לכל מוסלמי קודם כל כאדם. הפצת שינאה היא מגונה בכל מיקרה - כלפי יהודים או ערבים או כל קבוצת לאום אחרת.

babajos

New member
נו ויש מקום שיש בעולם

אנטישמיות גורפת כלפי הערבים כפי שיש כלפי כל יהודי בכל העולם,נניח ויש שינאה הדדית במזרח התיכון וכולם שונאים את כולם ולכל אחד הסיבה שלו אז יש שינאת יהודים ויש שנאת ערבים, אבל מה הקשר ליהודים שמתפוצצים עליהם בכל מקום, ואין להם שונאים, במרוקו לדוגמא ידוע שהיהודים חיו בשלווה רבה עם הערבים ויתרה מכך הגיעו עד ארמון המלוכה, ועל אותם היהודים היום הערבים מתפוצצים, די כבר, זה לא מתחיל להראות כבר מגוחך איך שאנשים נאורים מצדיקים דווקא את הרוצחים וממלאים לנו דפים מלאים במילים מפוצצת שהקשר בין מילה למילה באותו משפט הוא מקרי בלבד ונאמר אך ורק לעורר הערצה כלפי הדובר.........בההההההההההההההה!!!

medalssy

New member
שינאת ערבים

בלהט הדברים שכחתי להגיב על מה שאמרת,איתך הסליחה,הפצת שינאה היא מגונה באשר היא,ואצלי כול אחד הוא יציר בריאה לא משנה מהי דתו ודעתו( ולעובדה יעידו פה מי שמכירים אותי אישית, שותפי לעסקים הוא מוסלמי סוני)הפצת השינאה נעשת כאן על ידי מוסלמי קיצוני בדעותיו שגדל ןהתחנך על ברכי המוסלמים הקיצוניים ביותר שזכורים לנו (סבו היה מייסד האחים המוסלמים במצריים תנועה שהוצאה מחוץ לחוק במצריים ה"נאורה")אבל העובדות מדברות בעד עצמן :מליוני מוסלצים היום ברחבי העולם מתחנכים על תורה של שינאת זרים בכלל ויהודים\ישראלים בפרט אז זה לא אני שמפיץ שינאה אלא הוא ,האמת היא שהוויכוח התפתח לכיוון אחר ממה שציפיתי אבל האשמה היא בוודאי לא עליי, יש פה כמה אנשים שהצורך שלהם לומר תמיד משהו הוא בלתי מסופק,והם שמסיטים את הנושא לכיוונים אחרים ,בכול מקרה אשמח לקרוא את דעותיך על הכתבה שהוזכרה יום טוב

formersusan

New member
אולי כדאי שגם אתה תלמד

מפני שא': הוכח שאין כל קשר כזה. אגב, הוכחה אחת היא מחלת הטייזקס, שרק יהודים ממוצא אירופי יכולים לחלות בה. ב': קשור להגדרת הלאום. לו היית בקיא בהיסטוריה וחשוב מכך, בהיסטוריוגרפיה, הייתי יכולה לנהל אתך דיון שלם לגבי הגדרת הלאום והאופן בו הגדרה זאת עברה מודיפיקציה עם הזמן. הבעיה היא שקיים פער רציני בינינו מבחינת הידע. זאת אינה אמירה מתנשאת, אלא ציון עובדה. אני נחשפתי לחומרים מחקריים שאתה לא נחשפת אליהם, ולכן מתנשא יהיה מצדי לנסות ולערוך בהם רדוקציה למענך. אין לי כל כוונות להתנשא, רק לומר שצברתי ידע רב בתחום, ידע שאני תמיד שמחה לחלוק עם אחרים (ולכן פנייתי להוראת ההיסטוריה. אני חולקת בידע עם תלמידיי), כחלק מדיון תרבותי שאני מנהלת יום יום. רק אתמול נכחתי בכנס מחקרי מעניין בסוגיה בתולדות מדינת ישראל, ורק היום נכחתי בדיון המשך לו, כך שקשה לומר שאינני מעורה בהיסטוריה יהודית או ישראלית, או בסוציולוגיה הישראלית (תחום קרוב ומשמעותי לעניין).

למעלה