מרפאת בה"ד 15

WxHxNx

New member
אפשר לחשוב

כמה פעמים זה קרה לנו בקורס ובכללי...
שהחייל ישב עם חובש או אפילו רופא שיסבירו לו שכלום לא קרה אתם קצת מגזימים

BoR|S

New member
וואו.

נזק רפואי בלתי הפיך ממש. קצת פרופורציות.

BoR|S

New member
בטח הייתי מתנדב לבדוק את זה

אני רוצה להבין דבר אחד, היית כל-כך נרעש גם במקרה שהחובש היה עושה עירוי ומפספס את הוריד? או שהיה נכנס לוריד ומאיזשהי סיבה היה יוצא מהצד השני שלו (דהיינו מחורר את הוריד)?

יניב100

New member
על פיספוס לא

לגבי חירור הוריד אין לי מספיק ידע כדי לענות לשאלה זו.אין לי מושג מה הנזק שיגרם.

WxHxNx

New member
לי יש

כלום אתה גם תתבע איש מד"א בגלל שתרמת דם ואז התעלפת ? כולה ראה שפריץ של דם זה לא אמור לקרות אבל זה קרה בגלל זה עכשיו ללכת לחפש את החובש הזה ? די לשחק בקקי, אני בטוח שהחייל לא עד כדי כך בטראומה שעכשיו הוא לא יוצא מהבית. ואם הוא חושב שנגרם לו נזק רפואי אז אני באמת ממליץ לו שילך וידבר עם רופא או חובש שיסבירו לו ששום דבר לא קרה.

BoR|S

New member
אז בוא אני אענה לך

אותו הנזק בדיוק, כי שם גם יש חור בוריד, ויוצא דם, וזה עדיין ללא הסרת חוסם ורידים. ומה? אתה תצלוב את החובש בגלל שהוא חורר את הוריד כי לחייל יש ורידים דקים? בקורס חובשים שלי לימדו אותנו מה עושים במקרה שתיארתי לך, זה לא משהו שמתרגלים איך עושים, אלא רק מראים, ואחרי זה אולי עושים את זה על צינור ולא על וריד של נפג"ם. בכל מקרה, בפעם הראשונה שמראים את זה, מראים את זה על נפג"ם, ובמקרה הספציפי הזה, בכתה שלי, אני הייתי הנפג"ם.

יניב100

New member
אולי כדאי להאריך לכם את הקורס

ואז לא יהיה לאף אחד תירוצים. במד"א אני בטוח שיותר מקפידים מאשר בצבא !!! נו כי הרי בצבא זה רק עוד מס' שמחכה בתור.

BoR|S

New member
אז שלח את החיילים שלך למד"א.

ותאמין לי, גם במד"א קורות טעויות. ואם אתה סבור שיש להאריך לנו את הקורס, אתה מוזמן לשלוח דוא"ל לתא"ל חזי לוי.

BoR|S

New member
בדרך כלל, על תגובה כזאת של חייל

אצלי במרפאה, אנחנו ממלאים ט. 630.

ranzz

New member
אז מזל ליניב שהוא כבר לא חייל

ולמה בדיוק לחייל אשר להגיד לך שאתה רשלן?

BoR|S

New member
כי זאת לא רשלנות.

ואם כבר, לפי מה שהבנתי מהשרשור, מי שעשה את היה קורסיסט שבכלל בא לשבוע מרפאות. מה שאומר שכל פעולה שהוא עושה צריכה להיות מלווה בחניכה ע"י חובש מהמרפאה. אם כבר אז הרשלנות היא של האחראי מרפאה, שלא הנחה את החובשים שלו בנושא. ושוב, מהיכרות עם לא מעט מקרים של תלונות וקבילות כנגד חובשים וצוות רפואה בכלל, אני די בטוח להגיד לך שזה לא היה עומד במבחן הקבילה.

יניב100

New member
אז לא הבנת כלום מהשירשור

הקורסיסט הינו קורסיסט בבה"ד והחובש הינו רב"ט.

BoR|S

New member
אז כדאי שתכתוב יותר ברור.

כיוון שכפי שכבר אמרתי, יש מה שנקרא שבוע מרפאות בקורס החובשים. ועדיין, אני לא רואה כל מרכיב נפשע בעבודת החובש, כפי שלא היית מתחיל לצלוב עובד של מד"א שלוקח לך דם והיית מתעלף. אגב, רק לידע כללי, תחשוב על מה יקרה עם מישהו שיש לו לחץ דם מאוד גבוה במצב רגיל? במקרה היה לי מקרה כזה עוד בקורס חובשים, שהיה שפריץ של דם גם לאחר הסרת החוסם ורידים. ברגע שהורדתי את הקיבוע, הוונפלון יצא כמעט כולו מעצמו ולאחר שהוצאתי אותו, היה שפריץ קטן של דם. מקרה נדיר ללא ספק, אבל קורה.

BoR|S

New member
אני מדבר על התגובה שלך עכשיו

ואם הייתי מחליט שהיא שווה את ההתייחסות.

יניב100

New member
טוב אחרי שנמאס לי להתלוצץ

חייל מ.א. שם ודרגה !!! רק חבל שצעיר כמוך לא יכול למלא לי טופס תלונה. בניגוד אלי שאני כן יכול למלא לך אחד על צעירות והתתרברבות יתר. בניגוד אליך שאתה צריך להחתים את הרופא על הטופס.אני בניגוד אליך לא הייתי צריך לעשות את זה כדי לחנך חייל חצוף כמוך שאמר לר"צ שלו לך לחתום על כלים כדי להראות לו איך עושים משהו שהוא לא מבין ואם לא תחתום אני לא לומד ולא עובד(סירוב פקודה)). אמרתי לו אתה מכיר טופס 629 הוא אמר לי לא אז אמרתי לו ו630 הוא נענה בחיוב ואז אמרתי לו אם אני שומע ממך עוד ציוץ אחד ה629 יהפוך ל630. כמובן שפתאום הוא נרגע. לא זכור לי שלחובש יש הסמכה פיקודית קודם תעבור קורס פיקודי ואולי אח"כ תדע באילו מצבים עושים מה.

למעלה