מרפאת בה"ד 15

יניב100

New member
זכותך להתלונן !!!

אם אתה בוחר לוותר על זכות זו יופי לך.מישהו אחר לא רוצה זו זכותו גם.

מרפי1

New member
לא נגרם שום נזק יאללה כבר

ג'ובניקים בכיינים, בסדיר שלי החטאתי כמה פעמים עירויים ואף אחד לא התלונן ולפני שאתם מתחילים אני חובש טוב, או לפחות הייתי :)

יניב100

New member
תסביר לי בתור אחד שחושב שהוא טוב

1.למה שני האנשים הנ"ל התעלפו? 2.האם עצם זה ששניהם התעלפו זה לא אומר משהו ? 3.האם עילפון הוא תגובה נורמלית ושיגרתית ?

BoR|S

New member
האם שכל זה מצרך נדיר?

מרבית האנשים שמתעלפים במקרה כזה, מתעלפים כתוצאה ממראה דם, להזכירך, גם במבחנה שאליה שאבו את הדם יש דם, גם למראהו יכול החייל להתעלף.

יניב100

New member
יתכן

אבל אני מאמין שאדם עבר עד גיל 18 לפחות בדיקת דם אחת. ולכן אם בבדיקה הקודמת הוא לא התעלף אין סיבה שיתעלף ואם הוא כן אז הוא לא היה מתלונן.חשבת על זה?(אם כבר מדברים על שכל).

BoR|S

New member
אהה באמת?

ואם פעם אחת הוא לא התעלף, אז הוא בהכרח לא יתעלף גם בפעם השנייה? איזה בולשיט! זה לא עובד פה על סטטיסטיקה ובכלל מפליא אותי שאתה מכניס אותה לדיון.

יניב100

New member
תראה

אם אני אדם שיודע על עצמי שבדיקת דם/עירוי גורם לי לפניקה אני לא יתלונן. אם אדם שאין לו בעיה עם זה יתעלף פתאום נדלקת נורה אדומה אצלי.

BoR|S

New member
אוי באמת, די לטחון מים.

על אותו עיקרון, בגיל 6 בערך הייתה לי אלרגיה לתותי שדה. מאז בכל פעם ששואלים אותי אם יש לי אלרגיות, אני אומר שאני אלרגי לתותי שדה (למען האמת גם לאבק ולמגע בבדים סינטטיים, אבל זה לא רלוונטי כרגע), אבל אחרי כמה זמן זה עבר. זה שבנאדם מתעלף פתאום, למרות שהוא בריא בדר"כ, זה עדיין לא סיבה לנורה אדומה, זאת סיבה למעקב, לבירור, אבל בטח ובטח לא למסע צלב. יודע מה? אולי החייל בעצם סובל מבעיה אחרת שאף אחד לא שם לב אליה, וזה רק היה הטריגר באיזשהו אופן? או שהיה ביטוי לבעיה הזאת במקביל לשאיבת דם המדוברת.

יניב100

New member
מעקב/בירור

אם היה דבר כזה תאמין לי שאף אחד לא היה פותח את הפה. אבל,עובדה שלאף אחד זה לא הפריע שם. ישנם חובשים,שלצערי, למדו להתנהג כמו רופאים מסויימים.כלומר,שמים פס על כולם ולא אכפת להם מכלום.

BoR|S

New member
כי כפי שלמדת בצבא, פעם אחת זה מקרה

אף אחד לא באמת יעשה חקירה אפידמיולוגית על מקרה אחד.

יניב100

New member
לא בבסיס שלי

בפעם הראשונה בודקים מה לא היה בסדר על מנת שלא תיהיה פעם שניה. או כמו שאומרים אצלנו בחיל חוקים נכתבו בדם !!!

בטח שהיא גרמה לנזק!!!!

בטח השאירה לו סימן כחול עצבני על היד.. אני בטוחה שהוא בכה כל הלילה והתעלף לפחות פעמיים למראית אותו הסימן.. יאללה ליקבול ת'אחות!!!

BoR|S

New member
אני בטוח שאני מכיר חובשת שגרמה

להרבה יותר נזק במהלך שירותה, אבל לא מדברים על זה. לפחות לא פה.

ואם אני יגיד לך שאחותך בבית חולים

ניפחה לי תוריד שחשבתי שהוא עומד להתפוצץ בקיצור הרפואה בישראל על הפנים גם בצבא וגם בבתי החולים האזרחיים

atypique

New member
וואלה יופי

ומי אתה בדיוק שתקבע מה מקובל ומה לא? אלוהים, כל חייל מושתן חושב שהוא מינימום פרופ' ריבקינד (מנהל טראומה, הדסה) בקביעת נהלים וסטנדרטים רפואיים. צאו מהסרט, טוב?

למעלה