מקרה בנעמ"ת

peteltut

New member
לאמא של בת 3 - קודם כל קחי נשימה

עמוקה עמוקה. עכשיו, לפי מה שאת מספרת, לי זה ברור שהילדה לא חוזרת לשם בשום אופן, וגם אם היא תחזור זה לא יהיה אותו הדבר לא בשבילה ולא בשבילך. גם אני עברתי סיטואציה דומה. תהיי חזקה ותעשי רק מה שנראה לך שהוא לטובת הילדה. נסי למצוא לילדה סידור לימים הקרובים וחפשי גן פרטי טוב באיזור מגורייך. אל תספרי בגנים החדשים למה את רוצה לעבור,ותנסי לשמוע המלצות. לגבי התשלום, כנראה שתפסידי חודש שלם (לפי החוזה של נעמת) אבל זה שווה כל דקה שהבת שלך תהיה שם ותסבול. אני במקומך הייתי אומרת למפקחת שהתשובה שלה לא מקובלת עלי ושאני פונה לעיתונות ומספרת את הסיפור. נראה איך היא תגיב.

אלדורית

New member
גם אני חושבת שצריך לפנות לעיתונות

בהחלט לא לשתוק. לא הייתי מציגה את הפניה לעיתונות כאיום, אלא מודיעה למפקחת על כך. בנוסף, כפי שכבר כתבתי, יש ליידע על כך את שאר ההורים.

ליאת +

New member
את באמת חושבת שזה יעניין את

העיתנות? אני שואלת ברצינות, לא בציניות. מה שברור לכולן כאן בפורום- שלא משאירים ילדה בת שלוש בבגדים רטובים- לא בהכרח ברור לכלל הציבור, וזה לא בהכרח חדשות, ואפילו לא בטוח שיתפס כהתעללות.

אלדורית

New member
אותי זה מענין. אני לא חושבת שאני

צריכה להתאים את עצמי לכלל הציבור, אלא שכלל הציבור, בנושאים מסוימים, יעשה יפה אם הוא יתאים את עצמו אלי. טיפול בילדים במסגרות חינוך הוא אחד מהנושאים שבהם "כלל הציבור" לא מתענין במיוחד, בניגוד אלי, והגיע הזמן שהמצב הזה ישתנה. ואיך ישתנה אם לא נעשה משהו? איך ידעו "בעיתונות" מה המצב בגנים אם הורים לא ידווחו להם? אז אוקיי, זה אולי לא שווה כותרת ראשית, וגם לא איזכור בעמוד השלישי, אבל בעמוד השביעי-שמיני--כן. זה כמובן צריך לעבור מסכת אישורים קטנה אבל שווה לנסות.

לאה_מ

New member
אני לא בטוחה שהפתרון הוא פיטורין

אבל מה שבטוח שאת צריכה להיות רגועה עם הפתרון הזה. אולי הפתרון הוא הדרכה למטפלות, אולי הוא הבטחה של מנהלת המעון והגננת של הקבוצה, אולי הוא שינוי בחלוקת המטפלות לקבוצות - זה צריך להיות פתרון שנותן אינדיקציה ליחס רציני מצד המעון לתלונה שלך ולטיפול משמעותי בבעיה.

שרון123

New member
זה לא נישמע לי כמו טעות אנוש

אלא כמין ניסיון שלה לחנך אותך על חשבון הילדה. צורת הדיבור שלהן מראה שהבעיה היא לא שהן לא חשבו על פתרונות, אלא שהן התנכלו לילדה בכוונה כדי להעביר לך מסר. אם הן יישארו בגן הן עלולות להתנקם בילדה גם על התקרית הזאת, זה ממש מפחיד.

טלי12345

New member
להתנקם בילדה?אל תגזימי

זו בהחלט לא התנהגות הולמת של מטפלות. אבל לא צריך להיסחף!

שרון123

New member
דווקא ניראה לי מתאים

להתנהגות שהן הראו אתמול. תיראי, כשהאמא שאלה למה לא החליפו לילדה, הן לא התנצלו והסבירו, אלא תקפו את האמא וניסו לחנך אותה, כך שלא ניראה שההתנהגות שלהן נבעה מכוונות טובות ואפילו לא מהזנחה. לא התכוונתי שהן יתנקמו בצורת פגיעה ממשית, אבל מספיק שהן יענו לה לא יפה או יבטאו את הטינה במחוות גוף, או לא ייתנו לה את החיבוק בבוקר, או כשהיא בוכה, כדי שהשהות של הילדה בגן תהיה הרבה פחות נעימה. אולי אני טועה ומכניסה רגשות אישיים, שלא קשורים למיקרה הנוכחי, אבל אני ממש יכולה לראות עדיין את המטפלת בנעמ"ת שנבחה עלי לצאת מהגן ביום השני אחרי הכניסה שלהם, כשביקשתי ממנה שתיראה איך הם ניצמדים אלי וחוששים, ואמרתי לה שהם יבכו אם אני אלך. היא הסבירה לי ש"הם צריכים לבכות כדי להתרגל" אחרי 3 ימים של בכי רצוף מהרגע שהלכתי ועד שחזרתי(הכי הרבה היה חצי שעה), החלטתי שזה לא המקום בשבילנו.

טלי12345

New member
צר לי על החוויה הלא נעימה שלך

ומה שאת מתארת הוא ממש לא מנגנון הסתגלות טוב לגן.

אל תכנסי ל"לופ" הזה עכשיו...

דבר ראשון מה שאת יכולה לעשות זה לא להחזיר לשם את ביתך ולהתלונן. אבל אל תצפי שהן יפוטרו כל כך מהר. אי אפשר לפטר עובדת בזמן שנת הלימודים מהיום למר. כדי לפטר עובדת במערכת הזו צריכות להצטבר ולהיות מוגשות יחד תלונות ממוקדות של הרבה הורים לגבי תפקודן של העובדות שם. לצערי, מתלונה אחת שלך לא מפטרים מיידית. אני ממש מצטערת בשבילך שנאלצת לעבור חוויה כזו וגם בתך הקטנה. אבל את תתחזקי ותלמדי להבא לסמוך על החושים שלך ולבחור מסגרת נכונה יותר עבור שתיכן.

נישכחתי במעון נעמ"ת לפני 17 שנה

לפני 17 שנה כשהייתי בת 4 נישכחתי בחצר המעון. זה היה לאחר שהוציאו את כל הילדים לשחק בחצר, מכיוון שהייתי ילדה מתבודדת הלכתי לפינה מרוחקת בחצר שלא ניראת לעין, לא שמתי לב ונירדמתי שם. כשאימי חזרה מהעבודה לקחת אותי, הגננות אמרו לה שכבר לקחו אותי. אימי נבהלה מאוד, לא היה לה מושג מי לקח אותי, מאחר והיא לא ביקשה מאף אחד לאסוף אותי מהמעון באותו יום. היא יצאה בהרגשה רעה מהמעון והתחילה ללכת לכיוון הבית כשהמוח שלה קודח מרוב מחשבות מי יכל לאסוף אותי. כשהיא הגיעה לצד השני של הגן (החצר) היא נעמדה מאחורי הגדר ולא האמינה למראה עיניה. היא ראתה אותי ישנה שם על החול בחצר. היא רצה בחזרה לכניסה של הגן וראתה את הסייעת מרחוק הולכת הביתה לאחר שכבר נעלה את הגן. אימי צעקה לה בהיסטריה שתחזור מהר. כבר התחיל להחשיך והיה חורף. הסייעת חזרה ופתחה לאימי את הגן. הסייעת התחננה לאמא שלי שלא תגיש תלונה על המקרה, כי היא לא רצתה לאבד את עבודתה.ואימי ריחמה עליה ולא הגישה תלונה. אך עד היום היא מצטערת על שלא הגישה תלונה, כי מה היה קורה אם הדרך לבית לא היתה כרוכה במעבר על יד החצר של הגן?מה היה קורה אם הייתי מתעוררת ומוצאת את עצמי בחושך בגן נעול? או שפשוט הייתי מאבדת חום גוף וניכנסת למצב של היפותרמיה? לכן אני מעודדת אותך! תגישי תלונה! שאח"כ בעוד 17 שנה לא תצטערי שלא עשית כלום בנוגע למצב! יש לי הרגשה שביתך מפחדת לומר לגננות כאשר היא צריכה לשירותים ולכן "בורח" לה. יתכן וזה בגלל שאולי הגננות פעם כעסו על מישהו ומכאן היא למדה לפחד. אל תשאירי אותה שם. אל תתני להם לשכנע אותך. את לא לוזרית! את אמא טובה!

irisgh

New member
הודעה מעניינת.

תודה ששיתפת. ולגבי ה'בורח' - אני מאוד מקווה שההשערה שלך לא נכונה, אבל זה בהחלט יכול להיות. או שהיא לא מרגישה שם מספיק נוח מסיבות אחרות ללכת לשירותים.

ר של דן

New member
אני בשוק

ולא רק שלא הייתי מחזירה את הילדה, הייתי עושה להם הרבה רעש. התנהגות מגעילה כזו עוד לא שמעתי. אפילו לבת שלי בגן עירוני יש בגדים רזרבה אם במקרה למישהו בורח, מה זה צריך להיות. גם אני שכחתי אתמול לשלוח טיטולים ובגדים להחלפה, לא הייתה בעיה, שמו לו טיטולים מאחרים וגופיה ממישהו. היום החזירו הכל, קורה ששוכחים. ועוד לתת לילד להשאר רטוב בגלל זה, אני הייתי

me544

New member
גם לי היתה בעיה בנעמ"ת ויש לי עצה!

תוציאי במהירות את הילדה משם!!! אין טעם לפנות ליור ליועצת למנהלת - כולן שם קומבינה אחת מסריחה. לי זה לא עזר. העברתי את הילדה שלי לגן פרטי ורואים בגדול את ההבדל. אם את מאיזור רחובות תשלחי לי מסר ואמליץ לך על גן

אני מבין אותך לגמרי- ומחזק אותך...

הגישה שלהן היא של מפעל- לא של גננות. לנשים כאלו לא הייתי נותן להתקרב לאיה שלי- בטח שלא לטפל בה... מה שכן, הייתי פונה לא רק להנהלת נעמ"ת , אלא גם מועצה לשלום הילד, למשרד החינוך ולועדת הבריאות...תאמיני לי שפניה כזו תגרום לשינוי. פניה רק ליו"ר נעמת- אני לא משוכנע... את מחפשת גן אחר עכשיו?

הי אורן!

אני לא מחפשת גן אחר אלא מחכה לשמוע על הטיפול שנעשה בעקבות המקרה... בינתיים הקטנה איתי בבית מאז יום שלישי. ביום א' אני מתכוונת לשבת עם המפקחת הארצית ולשמוע אותה. רק אז אני יקבל החלטה. נראה לי שהקרב ידוע מראש. לצערי, לא נראה לי שיפטרו אותה ואני ממש לא יודעת מה לעשות!!! אני כ"כ מפחדת מעוד שינוי לילדה שזו לה השנה הראשונה בגן. עד שהיא כבר התרגלה לגן, אוףףףףףףף!!!

תמיד יקרו דברים כאלה!!!!!!!

הביטחון של הילדים שלנו תלוי ברגש האימהות שלנו אליהם!!!!! ילדים הם אנשים קטנים שהדבר היחיד שמגן עליהם מפגיעה או תגובה כאדם בוגר הוא רגש חזק אליהם....

kontente

New member
אני לא הייתי משאירה את הבת שלי לדקה

בגן כזה. מה יש לכם מנעמ"ת? כולכן רצים אליהם כמו בטירוף? בחיים אני לא אכנס אליהם. חסר גנים היום? בכל רחוב יש מעון או גן. ובסכומים שונים שגובים, אחד מהשני, כנסי למס' גנים ותתרשמי. אין כמו גן פרטי. בשביל הסכום הנמוך שגובים בנעמ"ת את מקבלת את היחס הזה בתמורה. אז תחשבי טוב טוב לפני שאת חוזרת שוב לשם. השורש נשאר אותו שורש והכל מתחיל מהראש. בהצלחה.

maor69

New member
בבקשה תגידי שזה קרה באשדוד...כנסי

אני בדיוק עושה כתבה על נעמ"ת באשדוד ועל כל המחדלים בגן...וזה גם חומר טוב... אז זה קרה באשדוד או לא?

למעלה