מקרה בנעמ"ת

limori

New member
מ ז ע ז ע !!!! מייד מייד להוציא את

הילדה לשלוח מכתב ליושבת ראש נעמ"ת בעיר וכמו כן ליושבת ראש הראשית. לשלוח מכתב לכל מי שרק אפשר... זה לא קל להילחם בגננות מורות וכו...אבל שווה את המאמץ...

אפרתש

New member
אין מה לחזור לשם בלי תיקון מהותי

ילדה שגמולה מפסח, אין שום סיבה שיהיו לה שני פספוסים כל יום! כשבתי היתה בת שנתיים וחצי, היו לה בגן בגדים להחלפה רק בשביל הסמליות שבדבר (או למשחקי מים בקיץ). זה שהן חושבות שבני שנתיים וחצי צריכים שתי חליפות להחלפה בכל יום מאד חשוד בעיני. כל הצוות שהיה בגן באותו יום מורכב מנשים חסרות לב. לראות ילדה מסתובבת רטובה מפיפי ולא לעשות למענה כלום?! במזג האויר הזה עדיף כבר לתת לה להסתובב עירומה.

לאה_מ

New member
גועל נפש! ../images/Emo46.gif

היחס שלהם לילדה, היחס שלהם אליך, הסרוב לאפשר לך פניה למנהלת... ממש מגעיל! תומכת בהחלטתך להוציא את הילדה מהגן, ויפה שעה אחת קודם, ומצטרפת להצעה לפנות בכתב לפיקוח בנעמ"ת עם העתקים למנהלת המעון וליו"ר נעמ"ת. אני הייתי מצפה לקבל תשובה מאד עניינית, כולל יישום בשטח של המסקנות כתוצאה מהמקרה הזה.

אתיש

New member
לפנות להנהלת נעמ"ת!!!

לא ייתכן יחס שכזה לילדה. גם אנחנו היינו שנתיים בנעמ"ת ומעולם לא נתקלנו במצב כזה - היו לנו חילוקי דיעות לגבי דברים אחרים - אבל לגבי אוכל והחלפות - תמיד היה בגדים "רזרבה".

אפילית

New member
קשה לי אפילו לקרוא את זה

אני מאחלת לך הצלחה לפחות מהבחינה שתוכלי לחזור לישון טוב בלילה לי אין מושג איך הייתי מתמודדת עם זה אין מה להוסיף בקטע של להוציא אותה משם אני מקווה שהכל יסתדר ובמהרה

מתרגשת

New member
איזה נעמת זה אם אפשר לשאול???

גם הבת שלי בנעמת ושם הכל כל כך מקסים ונפלא. קשה לי נורא למשוע על מקרים שכאלה שבאופן אוטומטי מעלים לי את החששות האפשריים לגבי הגן. ובלי קשר לתלונה שצריכה להישלח (וחריפה מאד עם העתק לעיתונות) להוציא את הילדה מהר מהגן הזה ואולי גם להזהיר הורים אחרים.

sdratler

New member
גם אני ההיתי רוצה לדעת איזה נעמת

הבנות שלי בנעמת רמת אילן ואני מאד מרוצה, המטפלות ממש מקסימות

שרון123

New member
מזעזע../images/Emo46.gif

גם אני עשיתי את הטעות והכנסתי את הבנים שלי בשנה שעברה לגן נעמ"ת. הוצאתי אותם אחרי 4 ימים מ-ז-ע-ז-ע-י-ם. וזה נכון - הדג מסריח מהראש במיקרה הזה.

אל תסיקי מסקנות, ותהי פזיזה,

בני בן ה-3 כבר שנה שלישית בנעמת, ואני מאד מאד מרוצה, אני במקומך לא הייתי פזיזה והחלטית בכל גן יש את הצוות ומעליהם יש את מנהלת המעון, לאור המקרה המצער שקרה לך הייתי יוצאת מהכיתה ומייד נכנסת או דורשת לדבר איתה, אם גם אצלה הייתי מקבלת תשובות לא מספקות הייתי פונה למי שמעליה. אל תעשי צעדים שאח"כ תצטערי עליהם זה שהסייעות דיברו כמו שדיברו זה ממש לא בסדר אבל יש מה לעשות בנידון. אני מאד מאד מרוצה מהגן ואני יכולה להגיד לך שבהרבה מיקרים שהיו לי הערות היה מי שנענה להם, תהי חזקה, נורית

עדכונים...

בשעה 8:00 כבר התקשרתי ליו"ר נעמ"ת בחולון. היא היתה המומה אבל לא מיהרה לקפוץ למסקנות וביקשה לשוחח עם הצוות בגן. בשעה 08:10 מנהלת הגן התקשרה אלי ומתברר שאותה מטפלת החליטה להקדים תרופה למכה וסיפרה לה את המקרה כבר אתמול בערב. כמובן שהיא ביקשה ממני (שלא לומר התחננה) להחזיר את הילדה לגן אבל אני הבהרתי לה חד-משמעית שהיא לא תחזור לגן כל עוד אותן מטפלות נמצאות שם. בזמן שאני כותבת לכן התקשרה המפקחת על מעונות נעמ"ת ועיצבנה אותי עוד יותר. היא טוענת בעקיפין שהדבר היחיד שלא היה תקין בהתנהלות הדברים הוא שאותה מטפלת לא התקשרה ליידע אותי שהקטנה עם פיפי. זה הדבר היחידי שנעשה פה לא בסדר! היא רוצה שאני יחזיר את הילדה ושהיא תדאג לכך שדברים כאלו לא יישנו. כמובן שהזדעזעתי עוד יותר. אמרתי לה איזה מין מסר היא רוצה להעביר בזה שהיא משאירה אותן בעבודה, אז היא ענתה לי שאין לה כח אדם ושהיא לא יכולה לפטר אותן. אח"כ היא הבהירה לי שכמו שאני עשיתי טעות אנוש שלא הבאתי לה 2 החלפות, כך גם טעתה המטפלת שלא התקשרה אלי. אמרתי לה שאני עשיתי טעות אבל היא פשוט התעללה בילדה. לא עזר לי כלום. סיכמנו שאני מחכה לתשובה ממנה מחר בבוקר לאחר ישיבת הצוות שהיא תעשה עם המטפלות. אמרתי לה שהיא אולי מתפשרת בכח אדם על חשבון טיפול טוב אבל אני ממש לא מתכוונת לנהוג כך! אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה לוזרית אמיתית. לא יודעת לאן לקחת את הילדה וכ"כ כ"כ מפחדת מנזק שיעשו לה כל המעברים האלו. ציפיתי לתגובה אחרת מהנהלת המעון וקיבלתי גישה סלחנית למטפלות. מה לעשות??? אני ישתגע עד מחר...

קרן ט

New member
את ממש לא לוזרית

מה שהייתי עושה זה להתקשר להורים בגן ולספר על המקרה. דבר שני הנקודה היא לא הבגדים שהיו או לא היו אלה זה שהשאירו אותה רטובה!!! ושדיברו אליך בצורה מגעילה. גם את וגם הם צריכים לזכור דבר נורא פשוט- הם עובדים אצלך, את משלמת להם!!!!! יחד עם זאת הייתי מוציאה אותה מהמטפלות האלו ומוצאת גן אחר. זה מתחיל כך ואת לא יכולה לדעת איך הם מדברות לילדים אם אליך הן מדברות כך. דבר נוסף, היום בערב יש תוכנית בערוץ 10 (ב-21) על הגנים הפרטיים- על זה שאין פיקוח והם עושים מה שהם רוצים...

לאה_מ

New member
יש כאן הרבה יותר מאשר טעות אנוש

היא טעתה בשיקול הדעת שלה (בניסוח הכי עדין שניתן לנסח זאת) בכך שלא התקשרה אליך, בכך שלא מצאה לה בגדים להחלפה בגן, בכך שהשאירה אותה רטובה במשך זמן רב, בכך שדיברה אליך בצורה מכוערת ועוד ליד הילדה... יש פה יותר מדי "טעויות בשיקול דעת" מכדי לעבור עליהן לסדר היום. אני הייתי משאירה בינתיים את הילדה בבית, ושוקלת להחזיר אותה רק אם יוצע לי פתרון הולם.

מהו אותו פיתרון???

היא מתכוונת מחר לעשות ישיבת צוות. מה זה יועיל? אמרתי לה בציניות כמובן שהלוואי עלי כזאת עבודה: מתעללים בילד בבוקר, בצהריים מקבלים נזיפונת ולמחרת הכל כרגיל! מה רע? דיברתי עם מנהלת הגן להעביר אותה לקבוצה של הקטנים יותר. ילדים בשכבת גיל קטנה ממנה (בסביבות גילאי השנה וחצי-שנתיים). זה נראה לי פיתרון. אומנם לא פיתרון אידיאלי אבל כנראה שלא תהיה לי ברירה. אני פשוט לא מאמינה שהן עוד עובדות שם! לא הספיק להם כל המיקרים שקרו לאחרונה? אמרתי לה שכדי שדברים כאלו לא יישנו חייבים לפטר אותן. נראה לי שהיא חושבת שאני מפלצת שרק רוצה שיפטרו אותן אבל לצערי זה מה שאני באמת מרגישה. לא יתכן שהן ימשיכו לטפל בילדים!!!

האם לא עושים מזבוב פיל

הרי ברור עכשיו שבגן ייתחסו יפה אל הילדים ולא ישכחו להחליף אותם או יענישו אותם בגין זה שההורים לא הביאו החלפה, האם המטפלות מתייחסות בצורה עויינת לילדים? האם הם פגעו בילדים בצורה מילולית או פיזית, אז נכון שזה לא בסדר שלא החליפו אותה ואין ספק שהמטפלות צריכות לקבל על הראש אבל לפטר אותן? נשמע קצת מוגזם! לגבי הדיבור שלהם אני מבטיחה לך שהדבר הרעיד את האדמה תחת רגליהן של אותן מטפלות ודיבור כזה (מסריח) לא יחזור על עצמם, מה שכן רצוי לבדוק האם הילדה אוהבת ללכת לגן, האם כייף לה בגן ולעשות ביקורי פתע, אני שמתי את הילד שלי בגן פרטי מעולה ושכחו להליף לו חיתול במשך 8 שעות וזאת רק בגלל שהוא לא עשה קקי, דבר כזה אני מאמינה שבגן הזה יותר לא יקרה כי עשתי בלאגן כפי שאת עושה להם עכשיו, אז תני להם להתבשל במיץ שלהן כמה ימים ואם זה גן טוב אז תשארי את הילדה שמה.

אלדורית

New member
זה לא גן טוב. וזה לא פיל מזבוב

זה מאוד חמור. ובלי קשר לגן הפרטי הבכלל לא מעולה שלך לא הייתי שבה לבטוח במטפלות שהפגינו אחדות דעים לגבי משהו כל כך ודאי כהזנחה מכוונת.

קרן ט

New member
דיברת עם הורים אחרים?

בשביל שיהיה לך "כח" את צריכה "גב". לא הייתי מעבירה לקבוצה של הקטנה... היא בת שנתים וחצי... אם המנהלת סימנה אותה אני מקווה שהמטפלות לא יעשו אותו דבר... תבדקי גן אחר ובנתיים תכניסי לקבוצה אחרת

צריכה להיות רזרוה

אצלי בגן יש ארונות מפוצצים מרזרוה(שלא טורחים להחזיר לגן),גם אם שכחת בודאי שלא היתה הצדקה לדבר אליך,סביר להניח שיש הורים אחרים שלא מביאים אז היא הוציאה את הכעס שלה עליך אבל היא היתה צריכה לברר למה לא הבאת לה.באופן כללי אני ממליצה להביא יותר משתי החלפות כי יכול להיות מצב שילד יפספס פענים או יתלכלך מסיבות אחרות אז שלא יחסר. שלך חנה גונן

למעלה