מקרה בנעמ"ת

מקרה בנעמ"ת ../images/Emo7.gif

הקטנה שלי התחילה השנה ללכת לגן בפעם הראשונה בנעמ"ת. עד עכשיו הגן לא כ"כ נראה לי מבחינת היחס של המטפלות אבל אמרתי שאולי המצב השתפר אחרי הלחץ של החגים... היום הגעתי לקחת אותה. כשהרמתי אותה הרגשתי שהיא רטובה (המכנסיים, התחתונים וחצי מהחולצה) שאלתי למה היא רטובה אז אחת הסייעות אמרה לי: "כי לא שלחת לה החלפה!" אמרתי שכן שלחתי והיא אמרה שביקשו ממני להביא 2 החלפות ובגלל ששלחתי אחת הילדה רטובה. הייתי בשוק! שאלתי אותה למה היא לא השתמשה ברזרבה של הגן והיא ענתה בהפגנתיות שלגן אין רזרבה. אז אמרתי שהיא יכלה לקחת מאחד הילדים עד מחר והיא ענתה שאף אחת מהאימהות לא מסכימה שיקחו לה מהתיק ושהיא ממש לא חייבת לעשות את זה. בשלב הזה של השיחה הצטרפה מטפלת שנייה שאמרה לי: "כמה פעמים אמרו לך להביא שתי החלפות?" עניתי לה שתמיד אני מביאה שתי החלפות ואם קרה מקרה חד פעמי שלא הבאתי הילדה ממש לא אשמה בכך וממש לא מקובל עלי שהיא נשארה רטובה. היא יודעת שאני לא עובדת ואני במרחק 5 דקות מהגן אבל היא טענה שהיא ממש לא חייבת להתקשר אלי ושאני צריכה לדאוג לזה מראש. "איזה לב יש לך?" אמרתי לה והיא ענתה לי: "לי??? איזה לב יש לך לשלוח ילדה עם החלפה אחת?". הרגשתי מושפלת וחנוקה מדמעות. לי אין לב? אני? שיהרוג בשביל הבנות שלי? לקחתי את הילדה שלי, שעדיין היתה רטובה כולה משתן ופשוט ברחתי משם. התחלתי לבכות ואני עד עכשיו לא נרגעת מהסיפור הזה. אני לא מבינה איך זה קורה. כל חטאי היה בזה שבאמת שכחתי לשים חליפה נוספת ובגלל זה הילדה אשמה??? מה קורה להם??? אני גם רוצה לציין שכל פעם ההחלפות מגיעות רטובות מפיפי. כששאלתי למה זה הן אמרו לי שהיא פשוט לא מבקשת לגשת לשירותים ועושה בתחתונים... מוזר, כי הילדה גמולה כבר מפסח, שולטת לגמרי בצרכים והפיספוסים בבית הם מקרה נדיר. החלטתי לא לשלוח אותה יותר לגן הזה. אני לא יודעת מה לעשות. דווקא שאני לפני התחלה בעבודה חדשה (מאז הלידה-שנתיים וחצי-אני מטפלת בילדה בבית). מחר אני מתכוונת לפנות ליו"ר נעמ"ת. לא כ"כ יודעת מה יהיה אבל ברור לי שלטירוף הזה היא לא חוזרת!!! מה דעתכן?

טלי12345

New member
לדעתי תפני למנהלת הגן

עליך לידע אותה לגבי מקרים חריגים. לא שמעתי מעולם על מקרה שהשאירו ילד רטוב מבלי להחליף!

את מכירה את המשפט....

הדג מסריח מהראש? התכוונו לגן שלנו. המנהלת לא נמצאית לא בבוקר ולא אחה"צ ואין ממש עם מי לדבר. לדעתי גם המטפלות מרשות לעצמן בגלל זה. אין מי שיפקח על מה שהן עושות שם מאחורי הדלת הסגורה. גם הבוקר, כשרציתי לדבר עם המנהלת, סירבו לתת לי את המספר שלה (אולי פחדו שאני יטריד אותה בלילות...
) ואחרי שהתעקשתי לדבר איתה הסכימה אחת המטפלות להתקשר אליה בתנאי שאני לא יראה את המספר...

צימעס

New member
../images/Emo2.gif

היא גם מוכנה לקחת אותך אליה הביתה עם עיניים קשורות?

טלי12345

New member
תתקשרי אליהם ותראי למי לפנות

תתקשרי למחלקת הסברה 03-6921990 ותבררי את הכתובות לאן לשלוח

yellowt

New member
אני הוצאתי את שניהקטנים שלי מנעמ"ת

השנה כי גם כן היו לי קטעים לא נורמליים ממש... שלחתי מכתבים לפיקוח ואפילו נתתי עדות במשטרה. רוצה לספר לכם שגם כשמגיעים לנעמת לפיקוח הכי גבוה ולא רק למפקחת האזורית, אלה למפקחת הראשית של נעמ"ת,יש טיוח לא נורמלי של כל הפיקוח ולא ממש נותנים שם את הדין . אצלי בגן מטפלת הרביצה לילדים עם מקל של הספונג'ה, כל מי שהעז להרים ראש מהמזרן קיבל מכה על ישבנו ואחת האמהות החדשות שהגיעה לגן לרשום את הילד שלה בשעת הצהריים ראתה את זה וסיפרה לי ישר(שכנה שלי....). אחרי מכתב לפיקוח וחקירה משטרתית וכו'....המטפלת פשוט הועברה לגן נעמת אחר בעיר ולא פוטרה..העיקר לסתום לנו את הפיות. מטפלות מתעמתות עם ההורים לגבי "תלונות" פשוטות של חול בחיתול,טוסיק אדום מאד וכאלה..."מה פתאום היה לו חול בחיתול....לא יכול להיות"...ופותחות פה כזה שאת מזועזעת שזאת מטפלת שמטפלת לך בילדים.... קצרה היריעה מלספר לכם כול מיני מקרים מזעזעים ממש שקרו לי בנעמ"ת... פשוט ממליצה לכל מי שיש לה ילדים בנעמ"ת להוציא אותם משם כמה שיותר מהר...ויפה שעה אחת קודם...

maya100

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo5.gif../images/Emo10.gif../images/Emo122.gif../images/Emo123.gif../images/Emo7.gif

אלוהים!! איזו עדות מזעזעת...

אם (ואני לא מפקפק) זה נכון, ואם יש כ"כ הרבה מקרים- אני מתחיל לחשוב שכדאי לתעד אותם, עם שמות המתלוננים, ולשלוח אותם לכאלה מקומות שנעמ"ת בחיים לא יוכלו לטייח... מענין מישהו?

אוףףףףףףףף

זה ממש לא בסדר שהן מנהלות מלמה על גב הילדה שלך. גם אם יש להן בעיה עם זה ששלחת רק החלפה אחת זה לא אומר שיש להן זכות לדבר אלייך כאילו את החניכה שלהן וללמד אותך לקח בכזו צורה. הייתי מתחזקת ומתלוננת עליהן ככה שילמדו יותר לא להתעסק איתך. לפעמים רק ככה זה עובד. בכוח.

Ella Bella

New member
תשמעי, אני עצמי גננת

ואני מזועזעת מהסיפור שלך, מחוסר הרגישות של המטפלות ומתחושת אי הנעימות של הילדה, שהיה אפשר בקלות למנוע. אצלי בגן, במידה וקורה מצב שאין בגד להחלפה (למרות שזה נדיר מאוד כי אנחנו מקפידות לשים לב וליידע אם צריך להביא בגדים להחלפה) אני מצלצלת להורים, מיידעת, ואו ש"מקפיצים" החלפה לגן או שאנחנו מבקשים טובה מהורה אחר (בדר"כ מן הסתם מישהו קרוב) להלוות בגד ממנו. בשום מצב לא יקרה חלילה סיפור כמו שסיפרת !! ובטח לא תגובה נוראה כ"כ !! וגם ענין הפיספוסים תמוה אם אכן היא גמולה. הכל קשור לחוסר סבלנות של הצוות. מחזקת את ידייך ומאחלת לך טיפול יעיל בענין.

Ella Bella

New member
עוד משהו

נשמע שיש שם בצוות חוסר סבלנות בסיסי וזה מועבר לילדים ולכן בתך "מפספסת". אני במקומך לא הייתי נשארת שם אפילו יום.

קרן ט

New member
בת כמה הקטנה....

האמת היא שאני אמא באמת נוחה. לא מפריעים לי הרבה דברים שלהורים אחרים כן מפריעים אבל, ואבל גדול, אם הייתי במקומך היתי פונה למנהלת של הגן, הייתי פונה למנהל האזור, היתי מדברת עם ועד הגן... והייתי מתחילה לחפש גן אחר. 2 מטפלות כל כך מגעילות.... לדבר בצורה כזו ולהתנהג כך זה ממש לא מתאים. תוציאי אותה משם!!!!

בת שנתיים ו- 5 חודשים....

אני פשוט לא מצליחה להירגע. כל פעם שאני מספרת את המקרה אני בוכה מחדש... אני פוחדת עליה כ"כ. פוחדת לחשוב מה עוד עשו לה שם ואני לא יודעת. פוחדת על עוד מעבר ועל איך שזה עלול להשפיע עליה. לא יודעת מה לעשות. מה שבטוח זה שאם לא יפטרו את המטפלות או לפחות כאות התרעה אחת מהן, אני לא מתכוונת להחזיר אותה לשם. מעניין איך תהיה התגובה של היו"ר לגבי המקרה שלי שאני מגדירה אותו לא אחר מאשר התעללות. קשה לי לחשוב שזה קרה לבת שלי. ממש לקחתי את זה קשה. תודה על התמיכה.

קרן ט

New member
מהר להוציא

כשבני היה בן שנה וקצת הוא היה בגן שלא הייתי שלמה בו אבל היה נח... בסוף הוא נפל שם ממגלשה (מי לא שומר על ילד כשהוא עולה על מגלשה) ושבר את היד... יותר הוא לא חזר לשם.

אלדורית

New member
אוי ואבוי! מהר להוציא משם את הילדה

ממש מזעזע. ומעבר לטיפול השערורייתי מגעילה גם גם הצורה שבה היא מדברת אליך ליד הילדה. איזו אטימות מגעילה. לאנשים כאלה אסור להתקרב לילדים. כל ההתנהלות לא תקינה לחלוטין. אין ספק גם שתדירות הפספוסים ביחס למצב הנורמלי אצלכם גם מעוררת תמיהות. בכל מקרה לא הייתי מחזירה אותה לשם. את יכולה לנסח מכתב ליו"ר נעמת ונשמח לעזור לך כאן בהערות (אני חושבת שזה מאוד חשוב). לדעתי, מחובתך המוסרית ליידע לא רק את המנהלת, אלא גם את שאר הורי הגן, וכך אולי תוכלי גם לעזור לעצמך: אולי ביחד תוכלו להתארגן ולהעיף אותן. אם לא, תאלצי למצוא מסגרת חלופית. תוכלי להתנחם בכך שתפסת את זה בזמן, בתחילת השנה.

מזעזע!

מסכימה עם קודמותי - להוציא את הילדה ולא לשתוק! ורק הערה קטנה אבל חשובה: אנחנו כבר שנה רביעית בנעמ"ת, מאז שעידן היה בן שנה. מעולם לא קיבלנו יחס כזה! בגן תמיד יש מספיק בגדי רזרבה, ומנהלת המעון לא רק נמצאת מידי יום לאורך כל היום - היא גם נותנת ביוזמתה לכל ההורים את מספר הטלפון שלה בבית וגם את המספר הסלולרי. כך שמה שאת מתארת - בודאי אינו חלק מנהלי נעמ"ת!

למעלה