תשובות לאפיפני
.אני כותבת הרבה טיוטות. בטיוטות הראשונות - רוב החומר נזרק או משתנה. לאט לאט, תוך כדי תיקונים וליטושים וויתורים והידוקים, אני צריכה לזרוק פחות, עד שמגיע הרגע - וזה לוקח לי שנים - שאני מרגישה שזהו זה, לא הייתי מזיזה מלה, לא מוחקת פסיק, הכול במקום. אני משתדלת לכתוב בצורה רציפה, אבל לפעמים יש 'חסימה'. ואז צריך לעזוב את הטקסט, לעשות דברים אחרים. הכתיבה שלי אינה מתוכננת - איני יודעת מה יקרה לדמויות שלי, איני יודעת גם מה יהיה המשפט הבא - הטקסט צומח מתחת ידי תוך כדי כתיבה. אבל לא הייתי אומרת שזו כתיבה אוטומטית. כל מה שיוצא מתחת ידי מבוקר שוב ושוב, מתוקן, משתנה. 2. אני אוהבת לקרוא. מאוד. אני קוראת הרבה. ספרים רבים טובים בעיני ( ואני אומרת ספרים ולא סופרים, כי לא תמיד כל הספרים שכותב אותו סופר מוצאים חן בעיני באותה מידה.) רשימה חלקית מאוד של ספרים אהובים עלי - אל המגדלור/ויג'יניה וולף, הבט הביתה מלאך/ תומס וולף, מאה שנים של בדידות,כרוניקה של מוות ידוע מראש, אהבה בימי כולירה / מארקס, ימי צקלג, צלהבים, אצל הים /ס.יזהר, מיכאל שלי, סיפור על אהבה וחושך /עוז, עיין ערך אהבה, ספר הדקדוק הפנימי/ גרוסמן, למעלה במונטיפר, בכפיפה אחת/ עמליה כהנא-כרמון, צמאון/ שולמית הראבן, הקול והזעם /פוקנר, קטעים מסרט אילם /לימסארס, רגע ברוח/ אנדרה ברינק, סנוורים /קאנטי, על קברים וגיבורים /סאבאטו, אדיוט /דוסטוייבסקי , רפסודת האבן, דברי ימי מנזר / סאראמאגו, חנויות הקנמון /ברונו שולץ, בעקבות הזמן האבוד / מרסל פרוסט - ועוד הרבה, הרבה. גם שירה (לורקה , רילקה, רחל חלפי, אגי משעול, פגיס ועוד רבים)