מקפיצה

ferlio

New member
שתי שאלות שלי

אני נמנית עם קהל הקוראים שמאוד-מאוד אהבו את שני הספרים שלך, שנחרטו - כל אחד בדרכו הוא- עמוק בתודעה שלי. את "חמסין וציפורים משוגעות" היתי מגדירה כספר "ישראלי" מאוד, ספר שהוא בעצם סיפורו של הדור שנולד יחד עם המדינה. לעומת זאת, את "מוצרט לא היה יהודי" היתי מסווגת כספר "גלותי", הפורס בצורה מרהיבה את פסיפס קורותיה של יהדות ארגנטינה. ולעצם שאלתי: כיצד היית מסווגת (אם בכלל) את הספר השלישי עליו את שוקדת בעצם ימים אלו? האם הוא קרוב יותר ל"חמסין" או ל"מוצארט" או שמא הוא סוג אחר לגמרי? ושאלה נוספת לי אליך והיא: מאחר וידוע לי שאת ילידת ארגנטינה ועלית לארץ בגיל קטן, הייתי רוצה לשאול עד כמה עשית שימוש באלמנטים משפחתיים אישיים שלך בכתיבתו של "מוצרט לא היה יהודי"?

בענין הספר השלישי

ב"חדר עבודה" בספרות של ידיעות אחרונות לפני כמה שבועות, סרבת לספר על הספר שאת כותבת. מתברר שאת סרבנית סדרתית. לא רוצה צ'אט חי, לא מספרת על מה את כותבת. מה דעתך על אותם סופרים שמפרסמים במוספי החגים פרק מספר שנמצא בכתובים ושאפילו הסופר לא יודע מתי הוא יגמור לכתוב את הספר? וגם האם זה שלפי הפרסומים את חי לך באיזה מצפה בגליל הוא חלק מהרצון לברוח מהדבק של הקהילה הספרותית?

תשובה לזמני לרגע

1. כל סופר נוהג לפי נטיותיו. אין כאן 'טוב' ו'רע'. אולי יש סופרים המסוגלים לעמוד בלוח זמנים שהם קובעים לעצמם. בשבילי, הכתיבה היא חגיגה של חירות מכל מחויבות. גם מלוח זמנים, גם מנושא מוגדר. לכן גם איני מוצאת טעם לדבר על ביצה שלא נולדה. 2. אני גרה במצפה בגליל כי זה מקום יפהפה, שקט וקריר יחסית. הוא רחוק מהרעש, הצפיפות והלחות, המכוניות והעשן - אם כי, בינינו, כמה רחוק אפשר להיות כאן ממשהו? הכול כאן קרוב. אני נהנית מהשקט ומהאווירה הנינוחה ואני מניחה שהייתי עוברת לגור כאן, גם אילולי עסקתי בכתיבה.

תשובות לפרליו

1.מה מהותו של הספר שאני שוקדת עליו בימים אלה - גם אני הייתי רוצה לדעת. הדברים מתבררים ומשתנים תוך כדי כתיבה, ועד שזה לא גמור, זה לא גמור. 2. בכתיבת 'מוצרט' השתמשתי בכמה אלמנטים מן המיתולוגיה המשפחתית ולקחתי אותם למסע התפרעות והתפראות. המציאות - שלא תחקרתי איש מהמשפחה עליה, כי לא רציתי שיבלבלו אותי עם העובדות - שימשה לי רק כאותה מקפצה גבוהה, המאפשרת לקופץ אולימפי לעשות כמה סאלטות וברגים באוויר, לפני שהוא מגיע המימה. אנקדוטה קטנה: בזמן שליאון חידקל הספרותי ברח עם בנותיו התאומות למסע הופעות ברחבי ארגנטינה, גיליתי בספר על תולדות יהודי ארגנטינה שליאון חידקל האמיתי שהה באותן שנים בבואנוס-איירס ושקד על פתיחתו של גן ילדים עברי ראשון שם.

Rivendell

New member
השאלות נשלחו

והתשובות מחר

והתשובות ניתנו והוחזרו למענן.

תודה רבה לכולכם. עניית כמיטב יכולתי הצנועה. לילה טוב וסוף שבוע נעים.

לגבריאלה, תודה רבה!- ולשואלים

אני יודע שהשאלות שלי היו כאלה מין מתחכמות. גבריאלה לא עלתה על המוקש. לא הצלחתי לגדחוף אותה לדבר על הקולגות שלה, וגם את השאלה של ריבנדל- עם פרס ספיר - היא עקפה בחינניות. אבל בכל מקרה, יש בתשובות של גבריאלה אולי תשובה לדוסטו ולגיא. סוף כל סוף סופרת נותנת תשובות ולא מחנטרשת משהו . אולי יש קורלציה בין הרמה של הספרים של סופר לבין התשובות שהוא נותן לקוראים שלו? ------------------------------------------------------------ סאן-פרנציסקו דומה לחיפה. רק שהיאוש יותר נוח ויש אחלה שרימפס

Rivendell

New member
המון תודה לגבריאלה ../images/Emo99.gif

על הזמן וההשקעה, ועל תשובות נהדרות.

neta2

New member
אוי ../images/Emo10.gif איך פספסתי. זה מה שקורה

שלא נכנסים לפה הרבה זמן .. זה מה שקורה שעובדים קשה מדי
בכולפן, תודה לכל השואלים נהניתי לקרוא את תשובותיה.

אפשר להעביר תודה לסופרת ?

וגם לכם חברים יקרים של הפורום תודה. אני חוזרת למחבוא. כל הכבוד לאביגור-רותם על תשובות עם קצת בשר. אני למדתי. לא כל כך על הזהות המינית של לויה. אבל בכלל. אם תשיגו עוד מישהו מהליגה הלאומית לשאלות ותשובות מהסגנון הזה - תגידו, כאילו- תפרסמו שיראו ברור. אני אחזור. עמוסי, כמו שפרלי קוראת לו, זה בחירה טובה אחרי האוטוביוגרפיה שלו. מי שמעצבנת זו החוקרת הזו שמנסה להפוך את הפורום לשבט של אינדיאנים. מה היא באה כאן לתת ציונים ?

דוסטו

New member
אורנגינה, לא הבנתי איזה בעיה יש

עם הזהות המינית של לויה. אולי הבעיה היא שלך יותר משלה. אז היתה לה איזה חוויה 'לסבית' -יןפי. לפי דוחו"ת של כל מיני חכמים %% משמעותי של נשים חווה אתת זה. היו לה גם מערכות יחסים ארוכות עם גברים (ז'אן ז'אק למשל) שלא התמסדו בדרך המקובלת. אבל כל החיים שלה לא התמסדו בדרך המקובלת.

Guy K

New member
לחלוטין !

נורא שמחתי לקרוא את דבריה של גא"ר על הסיבות שבגללן העדיפה לענות "שלא בשידור חי". ועוד יותר שמחתי לקרוא את תשובותיה המעניינות. טוב לראות סופרת שעונה בצורה עניינית - ומעמיקה. יכול להיות שזו הדרך שכדאי לעשות בה אירוחים...? אולי באמת אם ניתן לסופרים אחרים את השאלות - ושיענו בזמנם החופשי ובלי הגבלת הזמן של התשובות בשידור חי - נקבל תשובות יותר מעניינות.

למעלה