קרב מגע
שלום לך, אני מבקש לסייג את דבריהם של יובל נחמקין, אבי נרדיה והתגוננות רחוב. אבי והתגוננות רחוב הם אנשי אומנויות לחימה מוערכים מאד, בעלי ידע, ותק וניסיון רבים מאד, אך הם אינם משתייכים לארגוני הקרב מגע המוכרים בישראל (ואינם מתיימרים להשתייך אליהם), ולמיטב ידיעתי לא היו תלמידיו של אימי ליכטנפלד שדה-אור מייסד אומנות הלחימה "קרב מגע". גם יובל הוא אמן לחימה מוכר ומוערך מאד, ובעל ידע, ותק וניסיון. כיום יובל הוא איש ארניס. יתכן שבעבר עסק באומנות הלחימה קרב מגע, אינני יודע. אין ספק שהמונח "קרב מגע" שגור בשפה העברית כמונח הבא לציין התמודדות או מאבק בידיים ריקות או בנשק קר בין שני יריבים. יחד עם זאת, בקרב העוסקים באומנויות לחימה מונח זה מוכר היטב באופן אחר, ומשמש לציון אומנות לחימה ישראלית מסויימת בשם "קרב מגע", אומנות שנוסדה על ידי אימי ליכטנפלד שדה אור. תלמידיו של אימי המשיכו את דרכו במספר ארגונים, שהעיקריים שבהם הנם: האיגוד הבינלאומי לקרב מגע, בראשות אייל ינילוב, אלי מויאל, אלי בן-עמי וגבי נח; קמ"י - קרב מגן ישראלי, שנוסדה ע"י אלי אביקזר המנוח, ושבראשה עומד היום תלמידו הבכיר אבי אביסדון; קרב מגע בינלאומי - קפא"פ בראשות חיים זוט; האגודה לקרב מגע ישראלי בראשות חיים גדעון. לכן כאשר אדם מעיד על עצמו שהוא עוסק ב"קרב מגע" סביר מאד להניח שהוא עוסק באומנות הלחימה הישראלית "קרב מגע" וכי הוא משתייך לאחד הארגונים הנ"ל. לעומת זאת, אם אדם עוסק באומנות לחימה אחרת, כגון ג'וג'וטסו, קראטה, קפא"פ, ג'ודו, התגוננות רחוב, אייקידו וכיו"ב, קרוב לודאי שהוא לא יציג עצמו כמי שעוסק ב"קרב מגע" (למרות המשמעות המילולית הגנרית של המונח), אלא יציג עצמו כמי שעוסק באומנות הלחימה הספציפית בה הוא מתאמן. בעבר, היו כאן שרשורים ודיונים ארוכים מאד בנושא זה, ומצערת אותי מאד התעלמותם של יובל, אבי והתגוננות רחוב מהמשמעות הייחודית של המונח "קרב מגע" המוכרת לכל, וגם להם. בברכה, אורי. נ.ב. זה למעלה משבע שנים שאני עוסק באייקידו, אך בעבר, במהלך שנות ה-80 וה-90, התאמנתי בקרב מגע במשך כשש שנים תחת הנחייתו של ירון ליכטנשטיין, מתלמידיו הראשונים של אימי ליכטנפלד שדה-אור.