מקור המונח קרב מגע?

broadaxe

New member
קופלר והכ"ג בספר נוסף

נח, אני מזכיר לך שדיברנו בנושא... קיים ספר נפלא בשם "רב-חובל שב אליך" מאת תמר כתריאל שכתבה מעין ביוגרפיה של אביה, כתריאל יפה, מפקד הכ"ג. בספר מאוזכר בהרחבה גרשון קופלר שהיה מאמן הספורט והג'יו-גי'טסו של המחלקה. לפי הכתוב הוא התעקש להשתתף בפעולה מאחר שהוא היה שותף סוד והכיר את התרגולת, ולמרות שהיה מבוגר פי-שניים מהגיל הממוצע של שאר הלוחמים. בספר מופיע צילום של הכ"ג באימוני ספורט, מבצעים תרגיל כח כשקופלר (איש שרירי מאד) מנצח על המלאכה.

נח גרוס

New member
סער תודה

אנחנו מדברים הרבה וכנראה שגם ספר זה פרח מזכרוני. אדאג לעיין בו אולי יוסיף עוד פרטים שיאפשרו לתת את הכבוד הראוי לרופלר ובני דורו אשר תרמו רבות להתפתחות הקפא"פ הישראלי. נח.

קפא"פ היסטורי

אני עוקב אחרי כל השרשור בנוגע לעניין הקפא'פ , בימים אלה ממש דברתי עם מנחם קוזלוסקי נצר לשומרים מסג'רה איש מאד מבוגר (75) שלמד ולימד קפא'פ, בשיחתנו הוא הפנה אותי לאדם מאד מעניין שייכול לשפוך עוד אור על הקפא'פ שמו של האיש גיל אלדמע . כן חברים המלחין הידוע היה גם מסתבר איש קפאפ. אנו כעת מנסים לארגן פגישה עם האיש ועוד מספר אגדות מתקופתו על מנת לקבל יותר הסבר על התפתחות הקפא'פ . אבי ז'ל כפי שכתבתי בעבר למד מסמל משטרה בריטי את 'תכסיסי' הקפא'פ וכן מר תבורי ז'ל שהיה לימים למפכ'ל גם הוא למד מאותו סמל משטרה בריטי . שניהם לימדו את חבריהם 'בהגנה' . כל חיי כילד ידעתי שקרבות פנים אל פנים הם קפא'פ , וכשבגרתי ושמעתי את השם 'קרב מגע' התברר לי שהשם שונה בצה'ל כשם שהרבה דברים שונו ובוטלו . לדוגמה הפלמ'ח,הפלי'ם המחתרות וכן עוד יחידות שונות בעיקר חי'ר . אני יכול היום לומר בודאות שמה שאני למדתי מאבי אינו דומה כלל למה שלמדתי בקורס מכ'ים בגדנ'ע ב-1970, ושונה ממה שלמדתי בצה'ל ב-1973 . ידידי לדעתי הקפא'פ החליף שם 'לקרב מגע ' ונלמד בהתחלה רק בצבא ,לימים אחרי שהישתחרר אימי ז'ל משרותו המשיך ללמד את אשר ידע ועשה הכי טוב בשם 'קרב מגע'. בשנת 76 פגשתי את אימי ז'ל בתחנת אגד בנתניה כשסביבו חבורת נהגי אג'ד , והוא הציג אותי כמי 'שבגד' בדרך ופנה לקראטה ,. בשיחה שקיימנו הוא עצמו אמר שאין דומה הטכניקה היום ממה שהוא זוכר בתחילת דרכו . חברים אל לנו לריב ולהתווכח משום שכולנו עוסקים בקרבות מגע למיניהם אבל יש ליזכור. ופה אולי אני מרגיז מישהו, אימי ז'ל תלמידיו וכל ממשיכי דרכו שלמדו וממנו ועסקו אך ורק בשיטתו ועפ'י תפיסת עולמו הם אנשים שלמדו שיטת לחימה ששמה 'קרב מגע'. וזה אומר שהאחרים עוסקים בקרב מגע גם הם אך לא בשיטתו של אימי ז'ל . שוב את אשר העלתי כאן זה הכל לפי דעתי בלבד .

../images/Emo104.gif../images/Emo45.gif../images/Emo104.gif

משה שלום דיברתי היום עם חיים פאר ויש לך ד"ש חם !!! ( דרך אגב שלחתי לו אינפורמציה עבורך לגבי אקדחי פלסטיק ...) אולי אתה וחיים הם דוגמאות לשני נושאי דגל של שני איגודים שונים המשמשים לאותה מטרה ומהווים מופת לשיתוף פעולה - פירגון הדדי ושילוב והימנעות מכל פעילות "פוליטית " תוך הכרה ותמיכה האחד בשני !

../images/Emo51.gifתודה רבה

אבי ידידי . אכן קבלתי את המייל מחיים פאר אתמול בלילה,שוב תודה לך. אין זה סוד ואולי להיפך כנראה שצריך לפרסם בראש חוצות את יחסיי עם חיים פאר למען יראו כולם כיצד אנו פועלים. אנו נפגשים לאימון משותף ומעשירים את תלמידינו בעוד חומר וברצון טוב . אנו פועלים בארץ ובחו'ל מפרגנים ועוזרים בעצה טובה האחד לשני. כך צריך לנהוג לדעתנווזו דרכנו.שבת שלום

../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif מסכים מאוד עם סיכום הדברים

ונהניתי לקרא את הסיפור שבראשית ההודעה

נח גרוס

New member
משה שלום

השם אלדמע מוכר לי, למרות שאם גיל לא דיברתי. אחד מבני משפחתו היה ממייסדי מועדון הספורט "מכבי" בתחילת המאה ה20. גם אז עסקו בהגנה עצמית מעניין עם גיל יכול לשפוך אור על תקופה רחוקה זו. נח גרוס.

alexko

New member
אולי אני משוחד ../images/Emo45.gif

אבל מהשנים האחרונות שלי איתך גיליתי שאין כמוך. נתראה ביום ראשון

לכבודו של איימי ז"ל והקרב מגע כשיטה

יש בהחלט לציין כי השלם הינו יותר מסכום חלקיו. אמי ז"ל הטווה דרך ויצר שיטה (על פלגיה דהיום) וקרב מגע הפך למותג המזוהה עם א"ל ישראליות. וללא קשר לאמור: ביקשתי להבהיר ועל סמך דעתי האישית בלבד, כי מקוממות אתי הנסיונות לנכס את המונח. לו ניתן היה לשאול את אמי ז"ל, אני בטוח כי הוא הראשון שהיה אומר (ואולי אמר, אינני יודע) כי "קרב מגע" כשיטה אינה יותר מקונספט וככזה: טוב היה לכולם לו היו זוכרים זאת לפני צאתם למלחמות בעלות... לא אחת כנשאלתי לגבי התכנית הטאקטית של CSSD ARNIS ותשובתי לא הייתה ברורה להדיוטות, ניסחתי את דברי בשנית ואמרתי: זה "קרב מגע פיליפיני"... הסבר שתמיד עבד. לו איש קרב מגע היה נשאל למעשיו בסביבה בה המונח ארניס היה ידע נפוץ והיה משתמש במונח "ארניס ישראלי" עמ' להסביר את אמנותו - היה הדבר כשר בעיני. ושוב: מתוך תפיסת עולמי - אני. בברכה, יובל.

aikido magazine

New member
קראו לו אימי

שמו היהאִימִי. זה היה שם חיבה. בכל מקרה לא איימי או אמי. זהו שם קיצור או שם חיבה לשמו המלא - אימריך אם אינני טועה.

../images/Emo45.gif נכון למרות שגם מבין תלמידיו

הבכירים שמעתי שקראו לו "איימי" אימריך ליכטנפלד לפני העיברות כמדומני .

קשתות

מעניין שבארה"ב עושים נא...עם אצבא אחת מורמת למעלה ובאנגליה אלה שתי אצבעות שמסמנות - "נא " כלפי מעלה והסיבה היא קשתות ! האנגלים היו קשתים טובים ( וויליאם טל ) והעונש בתפיסת קשת היתה כריתת שתי האצבעות שאיתן הוא יורה ולכן הם היו עושים "נא " מרחוק ומראים שיש להם את האצבעות ומישם זה מוביל לנא של ימיינו... גם לגבי הנהיגה בימין הסיבה היא שהם היו רוכבים על סוס ואז אם הרכיבה היתה מצד שמאל הם יכלו לעשות שימוש בחרב ולמעשה כבר בשליפה לבצע חיתוך ( מה שניקרא "אקונומיק אוף מואושיין " בלחימה וביצוע כמות תנועות מיזערית ויעילה ) ולכן הם רכבו כשחצו אחד ליד השני בצד ימין ולא שמאל... מקורות הם מעניינים תמיד והיסטוריה אפשר ללמוד ממנה רצ"ב מספר דברים מעניינים החיים בשנת 1500 בפעם הבאה שאתה שוטף וידיים ומתלונן שטמפרטורת המים היא לא בדיוק איך שאתה אוהב, תחשוב על איך הדברים היו פעם...הנה כמה עובדות על שנות ה 1500: רוב האנשים התחתנו ביוני, מפני שעשו את האמבטיה השנתית במאי ועדיין היה להם ריח יחסית טוב ביוני. אבל בכל זאת, התחיל להיות להם ריח לא נעים, לכן הכלות הזיקו בידיים זר פרחים גדול להסתיר את הריח. ומכאן המנהג היום שהכלה נושאת זר פרחים בחתונה שלה. האמבטיה הייתה גיגית גדולה מלאה במים החמים. בעל הבית זכה במים החדשים והנקיים, אחריו כל שאר הגברים והבנים, אז הנשים ולבסוף הילדים. את התינוקות רחצו אחרונים. בשלב הזה המים היו כל כך מלוכלכים שממש היה אפשר לאבד מישהו שם. ומכאן נולד הפתגם "היזהרו לא לזרוק את התינוק עם מי האמבטיה". לבתים היו גגות מסוככים- שכבה עבה של קש- ללא עץ מתחתיו. היה זה המקום היחיד בו חיות יכלו להתחמם, ולכן כל החתולים וחיות קטנות אחרות (עכברים, חרקים) חיו בתוך הגג. כשירד גשם הקש נהיה חלק ולפעמים החיות היו מחליקות ונופלות מהגג. ומכאן הפתגם " יורד גשם של חתולים וכלבים". לא היה דבר שימנע מדברים ליפול אל תוך הבית. זאת הייתה בעיה רצינית בחדר השינה שם חרקים ולכלוך אחר ממש יכלו לבלגן את המיטה הנקייה שלך. לפיכך, מיטה עם עמודים מסביב וסדין פרוש מעל נתנה הגנה חלקית. וכך נולדו מיטות אפריון ("מחופות"). הרצפה הייתה מאדמה (חול). רק העשירים יכלו להרשות לעצמם רצפה אחרת. ומכאן הפתגם "עני כחול". לעשירים היו רצפות קרשים אשר היו מאוד חלקות בחורף כשהתרטבו, לכן פיזרו דיש (קש) על הרצפות לעזור לבני הבית לא להחליק. ככל שהחורף התקדם, הם הוסיפו עוד ועוד דיש עד לשלב שבו היו פותחים את הדלת הוא היה נשפך החוצה. הם הוסיפו חתיכת עץ לתחתית הדלת. וזהו מפתן הדלת (באנגלית: "מחזיק הדיש"- thresh hold ). לאמידים בקהילה היו צלחות עשויות מ"פיוטר", אשר מכיל עופרת. אוכל עם רמת חומציות גבוהה גרמה לחלק מהעופרת להשתחרר לתוך האוכל, ואנשים היו מתים מהרעלת עופרת. זה קרה לרוב עם עגבניות, ולכן למשך כמעט 400 שנה עגבניות היו נחשבות רעילות. השתמשו בכוסות עופרת לשתות שכר ו-וויסקי. השילוב היה לפעמים "מעלף" את השתיינים ליום- יומיים. אנשים אשר עברו בדרך חשבו אותם מתים והיו מכינים אותם לקבורה. היו מניחים אותם על השולחן במטבח לכמה ימים ובני המשפחה היו יושבים מסביב אוכלים ושותים ומחכים לראות אולי יתעורר. וכך נולד המנהג של סעודת "אשכבה". אנגליה היא וותיקה וקטנה ולתושבי הארץ התחילו להיגמר מקומות הקבורה. אז היו מוציאים ארונות קבורה מהמקומות שלהם, מרוקנים את העצמות ל"בית עצמות" וקוברים מישהו אחר בארון. בזמן שפתחו ארונות אלו, מצאו ב-1 מתוך 25 ארונות שריטות על פנים הארון, והבינו שקברו חלק מהאנשים בעודם חיים. לכן התחילו לקשור חוט ליד של הנפטרים, והיו מחברים אותו לפעמון שמעל הקבר. מישהו היה יושב בבית הקברות כל לילה ("משמרת בית הקברות") לשמוע אם יש קול פעמון; וכך מישהו היה ניצל על ידי "הצלצול הגואל" או שקראו לו "מת מצלצל". וזאת האמת! עכשיו, מי אמר שהיסטוריה משעממת??

סליחה על הקטנוניות...

ויליאם טל באנגלית, אבל במקור וילהלם, שוייצרי אם אני לא טועה, ומה שיותר לענייננו שהוא ירה לא בקשת רגיה אלא ברובה-קשת crossbow. כלי שונה לגמרי מקשת, שמכוונים בצורה דומה מאוד לרובה.

../images/Emo45.gifמדבר רק על העיקרון

לגבי רובה קשת - יש קשתות סינית מדהימה של רובה קשת והדיוק שלה מדהים אין מה להגיד בתקופה שעשיתי קשתות ביפן הגיע סינית קטנטונת שפשוט הביכה אותנו בדיוק של הירי שלה בקשת רובה למרות שלדעתי קשתות וצליפה ברובה משתפים מיספר עקרונות דומים

broadaxe

New member
וילהלם טל, רובי קשת ודיוק

וילהלם טל - היה או לא היה, בדמותו מייצג את תחילת התפתחות הכח הלוחם השוויצרי של יה"ב והרנסאנס למה שהוא מייצג עד היום: "החפץ בשלום ייכון למלחמה". סיפור התפוח קרה לכאורה בשנת 1307 ולאחר מכן פרץ המרד נגד הציב גסלר. לאחר תבוסת האוסטרים (ששלטו עד אז בשוויץ ונגדם פעל טל) בקרב מורגארטן (1315) הפכו לוחמי ההאלברד ורובי-הקשת השוויצרים לאימת אירופה ולשכירי החרב המבוקשים ביותר. רובה-קשת מכח צורתו הפיסית מספק דיוק מובנה, יש בו מסלול תנועה של החץ שמתפקד בדומה לקנה רובה. בגלל זה ובגלל צורתו הכללית ומוטוריקה של האדם, קל יותר להגיע בו להישגי קליעה גבוהים לאחר תקופת אימון קצרה, קצרה מאד בהשוואה לאימון הקליעה בקשת. כתבתי על כך באחד מהמארים שלי וזה מצויין בכתבי-יד מיה"ב. התנסיתי גם בעצמי - לכל מי שירה אי-פעם ברובה קל מאד להכניס חץ למטרה כבר בנסיון הראשון.

למעלה