לא. הוא לא נסחף. ליקו, אתה כן (2)
"מוטי הבכיין" היה שייך לאלו שהתמקדו ברומנטיקה. החלק היותר מכובד וגדול. הרומנטיקה שלהם כללה בעיקר בילוי כל זמן פנוי עם "החברה", שיחות של לחישות שקטות במסדרון בשתיים בלילה, וסלחנות מדהימה מצד החברים שמסביב. אף אחד לא הרים גבה כשיוסי הזיז לנפתולי את הכסא בארוחת צהריים מנהג ג'נטלמן (האמת? זה בדרך כלל היה מהתרגשות מלבבת, כל כך היה מאושר שהם יושבים יחד) פינו להם מקום משותף באוטובוס ללוויה של הגאון. ובאופן כללי לא הטרידו את עצמם בניתוח של המצב. ככה זה היה תמיד ולא היתה סיבה להתעסק בזה. אבל היתה גם החבורה של ה"כבדים". ואיתם נמנו חלק מטובי הישיבה בתקופתי. היה את אהרון "האכזרי" שהיה משכנע לא אחד ולא שניים לענג אותו בפה, אבל היה אוסר עליהם לגמור בעצמם (תתפלאו, אבל לאותם בחורים ובחוסר מוחלט של מודעות וכוונות זימה זה לא היה נשמע כל כך מופרך) היה את דודי שהיה גם מה"שפיצים" של הישיבה וגם בן למשפחה מפורסמת, ובאותו יום שבת, כשהפנימיה היתה ריקה מאדם, וכולם כאיש אחד ירדו לטעום את ה"קיגעל ומלפפון חמוץ" שתרמה אישתו של רוזנברג האברך חשוך הילדים שיהיה לסגולה לבנים זכרים, היה דודי עסוק גם הוא בסגולות לבנים זכרים... וכשנכנס רוזמן , חבר החדר שלו, לקחת את הכובע מצא אותו ואת יהודה-לייב "הכוסית" של הוועד שלי, בתנוחה שאינה משתמעת לשתי פנים. ולא רק שתי הפנים היו מעורבות בה... אני זוכר שהוא חזר לאכול נרעש, ועוד באותו היום ובצעד חסר תקדים הוציא את המיטה של דודי מהחדר. לאמור: לא ישכון בינינו מנוול זה. נראה לכם שהייתה שערורייה? "המבוגרים" שיותר דאגו לסדר הטוב של הישיבה, והיו אדישים ובקיאים בדבר, ישבו איתו לשיחה ארוכה במקום שקט שנצפה מכל חלון בפנימיה. מה נאמר בה? עד היום לא אדע. אבל אני זוכר שעצם השיחה העלתה את קרנו, והוא הסכים לוותר ולשכוח מהעניין. לשבחו ייאמר שכמעט שנה לא החליפו הנשים מילה אחת ביניהם. אני גם זוכר שאני, חסר טאקט משווע כהרגלי, שהייתי, אחראי על ה"גראמן" - אותם חרוזים שהיינו מאלתרים ב"סאמאטוחה" - הטקס הספונטני שביום שאחרי ה"ווארט", הצלחתי לעורר את חמתו של זה כמו של זה, ומעשה שהיה כך היה: זה היה יום ה"סאמאטוחה" של דודי. ואירוע גדול כשלעצמו. אמנם רק אתמול היה הווראט, אבל המקורבים כבר ידעו שהחתונה תהיה באולם המפואר ההוא, והשמועות אמרו שכל חסרי הכנסת יהיו בשבת האויפרוף. חצ'קל וויזר, שיידע שכחבר קרוב, וכבעל לשון שנונה יידרש לדבר, היה הורג כדי לדעת מראש וכמה שיותר מוקדם באיזה פרשת השבוע ייפול דבר. והיה מהפך בראשו מיני קישורים וגימטריאות שנונות שייעקצו כראוי את גפני או רביץ , או סתם יעמידו במקום את הרב של שיכון ד' ברמת גן שמחזיק מעצמו תלמיד חכם אבל עוסק רוב היום בדרשות בר מצווה... התכנסו כמו תמיד בחדר של "החתן", חבילות של "וופלים הדר" ובקבוקי "קנקל" אורנג'דה היו על השולחן. בחורים נכנסו ובאו ברחש מעורר עניין, ובמרכז החדר היינו עסוקים אני וקובי אריאלי - המתחרה הרציני היחיד שהיה לי בחרוזי-בזק - בהתכתשות חרוזית לצלילי "יומה יומה מה" עירני וחוגג של עשרות בחורים. "תנו לי ארבע" " תנו לי שמונה" היינו מסננים בחשיבות, והחבר'ה בצפייה דרוכה ומשועשעת היו מנגנים את אחת משתי המנגינות: זו שהתאימה לחרוז בן ארבע או שמונה מלים. כל חרוז עוקצני היה מזכה את אומרו במחיאות כפיים נלהבות מדי, והפוקום היה עובר לחרזן השני, שמצידו היה סותם את אוזניו באצבעות ומנסה להמציא בשלוש עשרה שניות מילה שתתחרז עם "ליל שישי" אני לא זוכר מה אמר קובי שגרם לי לאבד שליטה, אבל אני זוכר שזה היה חרוז מעולה (הוא היה טוב בזה. חייב להודות) ואני לא הצלחתי להתאפק ועליתי על הכסא שלידי, הבטתי סביב בסיפוק ופצחתי בשיר: "החוסען שלנו בחור כהלכה - יומה יומה יומה מה, עוד לא ראיתי את הכלה הבתולה המשובחה - יומה יומה יומה מה, אבל עכשיו חבריםכבר מותר לגלות - יומה יומה יומה מה שהוא מעדיף אותן בלונדיניות עם עיניים כחולות - יומה יומה מה!" "היה אפשר לשמוע זבוב במעופו" כמאמר הקלישאה. היה שקט של גהנום, וכל העיניים פנו שלא מרצון לעבר יהודה-לייב "הכוסית", גם למי שלא היה מעודכן עד אז, הספיק מבט אחד בשיער השטני החלק, ובעיניים הכחולות הענקיות והיפות שהיו מעוטרות בריסי-ענק (ירושה משפחתית. ראיתי את האחיות שלו) והבינו בדיוק במה מדובר. אני זוכר שהמעגל התפרק, ואני יצאתי למסדרון רק כדי להבין מהפרצופים הכועסים שסביבי שהפעם הגזמתי. "הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה" אמר לי בטוב טעם רוייזמן. "אבל כל המנבל פיו ואומרו אפילו נחתם עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה ..." היום אני רואה אותו, את יהודה-לייב, והוא עדיין מחייך בכל מצב. והעיניים שלו עדיין ענקיות, אבל הזקן כבר ארוך, ותמיד שני ילדים מגודלי פאות בלונדינית ויפות, תלויים לו מכל צד. ואני מנופף לו לשלום, והוא כמובן לא זוכר ולא נוטר, וגם השאר כבר הפכו היסטוריה" וויבערגער הצרפתי שהיה לו ריח נורא של שום מהפה והיה מתחכך ואחר כך מתנצל. וגם דורינייאן ש"הלך איתי מכות" כשהייתי בשיעור א' ב"אור אלחנן" וב"להט הקרב" הרגשתי את הזקפה שלו מתנועעת, חזקה וברורה. ואת נחום "הזונה" שרק אחר כך שמעתי שבגלל איזו נחיתות מוזרה ורצון עז להיטמע בקהל המיוחסים היה מוכן לכל קריאה אפילו בלי להתווכח. באמת שרק מיעוטם היו בעלי מודעות מינית מספקת כדי לחדור, או ללקק. רובם התרגשו מספיק מה"חברות" שהייתה להם, משהו שהזכיר יותר חברויות ילדים נבוכות בבית ספר יסודי. אבל הרומנטיקה פרחה, והכל היה נראה טבעי והגיוני וכמו בכל מקום היו הרכילאים שידעו תמיד ובכל זמן מי מחזר אחרי מי, ומי השאיר את מי עם לב שבור. וכולם כבר נשואים לעייפה. מגדלים כרס קטנה ופרצוף מזוקן וחשוב. האם הם היו "הומואים"? לא. ממש לא. ואולי דווקא בגלל זה החרדים כל כך מתנגדים לזה במין כעס לא הגיוני. אולי הם סוברים כמאמר הרב אוייערבך, שאם רק נותנים לזה לזרום, רק מפסיקים להתעסק בזה (ודי עם הדימויים האלה שעולים לכם בראש למקרא המלים האלה..) הכל נרגע, ועם קריאת "הרי את מקודשת לי" וצרחות ה"מזל טוב" הופך הרומנטיקן החד-מיני לאיש משפחה מיוגע וכשר למהדרין. אולי הם חושבים שהמצעד הזה, מקבע תופעה מוכרת עד אימה, נותן לה מקום שהיא לא צריכה להיות בו. כן. אולי הכעס הגדול בא בדיוק מהמקום שמזהה את זה בפנים. "היינו שם. ואנחנו מבטיחים שככל שתצעקו יותר, תיצרו יותר נזקקים לזה" אולי...