מצעד הגאווה

מצעד הגאווה

כן כבר היה כאן דיון על זה נדמה לי אפי' שדעתי היה נגד, בכל זאת הסיבה שירושלים ידועה היא בגלל הדת ולא צריך לנצל את זה לדברים נגד הדת. אבל דעתי השתנתה במוצאי שבת האחרונה כאשר בשבתי בעיר מתענג על שווארמה בפיתה קורעות את אוזני צרחות איומות של רב שהחליט להגיד סליחות דווקא בככר ציון החילונית, כאשר בדרך הביתה ניסית לחצות את הכיכר שומרים שם שמרו על הפרדה בין בנים לבנות, כן בכיכר ציון החילונית! תגידו קידוש השם? שיהיה. אבל אם החרדים לא מסתפקים בגאולה או ברבי עקיבא למה שהחילונים יסתפקו בתל אביב ואילת?

מס נקודות

ירושלים אינה עיר של דתים, ונטיה הומוסקסואלית אינה משהו של רק חילונים. זה לא כמו שהמצעד עובר בשכונות החרדיות. המצעד צריך להתרחש בעיר הבירה, שפעם אחרונה שבדקתי הינה עיר הבירה גם של החילונים וגם של הדתים.

אם השאלה מכוונת אלי..

אין קשר בין הדברים לדעתי. יש לאפשר ולעודד את המצעד בכל מקרה.

ירושלים היא סמל

סמל שיכול לשמש לקידום זכויות האדם סמל שעלול לשמש לדיכוי זכויות האדם

תראה...

קורה כל אדם באשר הוא אדם מגיע בסופו של דבר למסקנות הנכונות הומואים ולסביות- מגיע גם להם זכויות אין שום פסול בלהביע את דעתך ברחובות ירושלים זה לא שהם סתם מגיעים לשם הם גרים שם! יש שם קהילה לא קטנה של גאים גאות וזו זכותם המלאה לעשות את זה בבית שלהם- ירושלים ועצם זה שמביעים את זה, (וסוף סוף מביעים משהו בלי אלימות...) זה מעולה בעיני, כי רק ככה הם יקבלו את הזכויות שמגיעות להם אולי עוד יאפשרו נישואים חד מיניים לכו תדעו אינשאללה

טוב לא צריך להיות נאיבים

מעניין למה לא נלחמים בכזאת חרוף נפש לעשות מצעד בעפולה ובדימונה ברור שזה לא בדיוק שבירושלים יש קהילה של גאים יש גם אלמנטים נוספים

אבזץ

New member
סליחה... ירושלים היא בירת ישראל

ישראל היא מדינה חילונית בינתיים, ככל הידוע לי. ולכן, המצעד חייב להתקיים בירושלים.

אבזץ

New member
וכדי (וכדאי) לחדד את הנק'

רגע לפני שהשרשור הופך לתקיעה גדולה (כדת היום). השאלה היא - האם ראוי לצעוד בגאווה או לא. ירושלים (ולא מדבר על שכונה דתית) לגיטימית בדיוק כמו ת"א או חולון.

rigoletto111

New member
את הזכויות שלהם הם כבר קיבלו

כולל אפילו הזכות לקבל כרטיסי טיסה לבן-זוג. קיום מצעד בינלאומי דווקא בירושלים הוא פרובוקציה לדתיים, שאני לא מבין מה הטעם בה. מה תכל'ס זה מנסה להשיג, חוץ מלהרגיז את הפורושים? כך שאני לא אלך למצעד הגאווה (אבל כמובן גם לא להפגנות המחאה של הדתיים)

justchip

New member
באמת יש נישואים חד מיניים בישראל

לא ידעתי, מתי תיקנו את החוק?

אין נישואים חד מיניים(חוקי) בישראל!

מאיפה לקחת את זה? הוא רק כתב שיש זכות לכרטיסי טיסה וזה סך הכול מדיניות של אל על.

justchip

New member
הוא אמר שהם כבר קיבלו את הזכויות

שלהם משמע כבר שינו את החוק ומותר להם להתחתן באופן חוקי לא? או שכרטיסי טיסה (שניתנים ע"י חברה מסויימת ולא מתוקף חוקי מדינת ישראל) הם הזכויות היחידות שאמורים להדאיג את הקהילה ההומו- לסבית בישראל?

rigoletto111

New member
לא, זו לא מדיניות של אל-על

זה מעשה שנכפה עליהם בידי בית המשפט, ושופט-כל-הארץ אהרן ברק (מסתבר שאצלנו לא צריך טנקים בשביל לעשות מהפיכה). בענין נישואין - ממילא הנישואין פה הם רק לפי הנוהג הדתי, אז זו לא בעייה מיוחדת של ההומואים. ואפשר לחשוב איזה הבדל גדול זה בשבילם. הם כבר היום יכולים להזמין רבאי רפורמי/ יאיר לפיד / מי שבא להם ולהחליף טבעות ונוזלים מתחת לחופה.

justchip

New member
טקס לא פותר את הבעיה של הכרה

בנישואים מבחינה חוקית

למעלה