מצעד הגאווה

סלסרו

New member
אם כך, מצבכם טוב

אצלנו, גם כשנציגי העם מצביעים נגד, בתי המשפט במחי יד מבטלים את החוק. כמו במקרה של צ'יפ: המחוקקים קבעו נגד נישואים חד מיניים, והשופטים קבעו אחרת.

Le Fay

New member
ביג דיל. ובאיזו הפגנה כן השתתפת?

"קיום מצעד בינלאומי דווקא בירושלים הוא פרובוקציה לדתיים"? רק דתיים יכולים לחשוב שהכולל נסב סביבם: הכל או בעדם - או פרובוקציה.

rigoletto111

New member
זה כן פרובוקציה לעשות את המצעד

דווקא בעיר שקדושה לשלוש הדתות. תראי, מותר לעשות פרובוקציות לפעמים. אבל מותר גם לי להמשיך ולהגיד שזו פרובוקציה. לשאלתך, הפגנתי בעד אנשי גוש קטיף, אנשים שמגורשים מבתיהם. אילו היה חוק שקובע שיש לגרש כל הומו מביתו, הייתי הראשון שהולך להפגין למענם.

rigoletto111

New member
ההקשר איננו המצאה שלי

להזכירך, המצעד נדחה מ 2005 ל-2006 בגלל ההתנתקות. רק ההתנתקות היתה מקודשת יותר בעיני "הציבור הנאור" מאשר מצעד הגאווה. תראה, אישית לא ממש מפריע לי מצעד הגאווה, ואילו היה לי כפתור פלא שיכול לבטל אותו לא הייתי רץ בהכרח ללחוץ עליו (האמת, לאדון נצראללה היה כפתור כזה והוא אכן לחץ אבל זה עניין אחר) . אבל אני אמשיך לומר שלשלוח הומואים מכל העולם שיפזזו בתחתונים ברחובות ירושלים זו פרובוקציה שאפשר בלעדיה, ובוודאי לא תקדם בגרוש את ענייני הקהילה ההומו-לסבית.

Le Fay

New member
קשקוש. אם עיר שקדושה לשלוש הדתות

אסורה בחיי חולין, שמדינת ישראל תסלק משם את מוזיאון ישראל, את ימק"א ואת הכנסת ותבחר לה בירה אחרת. אבל כל עוד גרים שם אנשים שאינם מתייחדים לכהונה ומתנהלים בה חיי חול, יש בה מקום להכל: גם למופעים של שירת נשים, גם להפגנות של נשים בשחור, גם להפגנות חרדים וגם להפגנות של הומוסקסואליים. מלבד זה חוששתני שאתה מתבלבל בין העיר הערבית בין החומות לעיר העברית החדשה שמקיפה אותה, אם כי לבנאדם שחושב כמו דתי טבעי לגמרי להתבלבל.

rigoletto111

New member
את כל הזמן מדברת במונחים של

"אסור/מותר" , וכל הדיון הציבורי בישראל הוא במונחים משפטיים. אני לא טענתי שאסור. רק טענתי מה התועלת. מותר גם ללבוש חולצה ורודה צהובה ומכנסיים ירוקים אדומים , השאלה היא איך יסתכלו עליך ומה התועלת. אתמול בלילה הייתי בשכונה של ערבים מחוץ לחומות (והם מצידם לגלגו, ובצדק, על צורת הבתים בשכונה שלי), ואני הולך גם לשכונות של יהודים וארמנים בתוך החומות. העולם מורכב. גם העיר הזאת.

Le Fay

New member
זה אתה קבעת שיש מקומות שראוי להפגין

בהם ושירושלים יוצאת מכללם. אם לא 'אסור' אז אפשר, כמו בכל בירה אחרת. את שיקולי התועלת הנח לקהילה ההומו-לסבית ולמי שמצדדים במטרותיה, היא לא זקוקה לחשבונאות שלך, לזו של ליקו, ולזו של שאר האנשים שבעיניהם כל מה שאינו סטרייט (ונילי ומיסיונרי) זו פרובוקציה.

rigoletto111

New member
זה מעבר להפגנה

זה מצעד שמטרתו להראות לכולם - אנחנו פה! אגב, היית תומכת בעריכת מצעד גדול ומתוקשר של אביגדור ליברמן ותומכיו באום-אלפחם?

Le Fay

New member
"אנחנו פה" זה בדיוק מה שהפגנה אומרת

וזה עצם העניין: ההפגנה הזו לא תיערך ברחבת הכותל, שאתה מתעקש למתוח את הקדושה המיוחסת לה על ירושלים רבתי. עד איפה הקדושה הזו מגיעה? עד גבעת שאול? עד מבשרת? על כל אזור יהודה? זה כמו שיעקמו את האף ביחס להפגנות של חופשיים ברומא כי יש בה גם את קרית הוותיקן. תירוץ קלוש בלי שום כיסוי.

rigoletto111

New member
אז אני מנצל רק את זכותי לעקם את האף

בתקווה שבג"ץ לא יאסור גם על זה.

uri80

New member
בהחלט. וזו זכותם להגיד "אנחנו פה"

בלי שמישהו יפריע להם.

uri80

New member
להתחתן הם יכולים?

ומי אני שאעז לשלול זכות בסיסית כזו מבני אדם?

rigoletto111

New member
הם ימשיכו להפגין עד שכל

זוג הומואי יוכל לא רק להתחתן אלא גם להוליד ילדים בעצמו.

uri80

New member
רוב מוחלט של מדינות העולם למשל.

ואינני חושב שלמדינה כלשהי יש זכות להתערב במעשיהם של שני בני אדם בוגרים.

למעלה