היי רונית,
שלום לך רונית , קוראים לי אורן ואני פסיכולוג במקצועי, לפני הכן ....רציתי לומר לך שלפני כשנתיים בערך הייתי נימצא דיי הרבה בבלוגים וראיתי את הכול מה שכול אחת ואחת עשתה שם, (אין לי בעיה עם כול מה שהאנשים עושים שם כול אחד עושה מה שהוא חושב שטוב בישבילו אבל אני ראיתי שבזמן האחרון את לא נהנת בבלוגים אלה את היית מחוסר בררה שכזה ביגלל התיסכול והחוסר תעסוקה שהיית לך) ראיתי את התנהגותיך ואת מעשיך וראיתי שאת רוצה להשתנות אבל אין לך מספיק כוח רצון להתמודד מול דברים, ראיתי אותך בכול המצבים גם היום לא רק לפני כשנתיים ... אני ראיתי אותך במצבי רוח טובים ורעים ,ראיתי אותך בוכה, וצוחקת, עצבנית ומדוכאת ואפשר לומר שאני מכיר אותך ממש טוב רק דרך הבלוגים, את יכולה לומר שזאת לא את ושזה לא האופי שלך אבל אני בטוח שאת עצמיך בבלוגים אני מבין את הצורך שלך להתבטות וגם אני מבין את ריגשותיך השליליות (כמו קנאה ,צורך להראות שאת טובה יותר מאחרים, צורך להראות שאת שווה משהו, צורך בתצומת לב, צורך ביחס, חברה, וכו') יש לך גם תכונות ורגשות טובות.... אבל את מראה את הרגשיות השליליות יותר מאשר את החיוביות וכול התכונות והרגשות האלה שלך הופכים לשליליות במקום להפוך אותם לחיוביות להתמודד ולנסות לחזק את עצמיך ... את רק גורמת לאחרים לישנאו אותך ביגלל השליליות והחוסר פירגון והתת רמה הזאת שלך שאת ליפעמים יורדת אליה (אני יודעת שאת אישה בוגרת כשצריך) את ליפעמים לא רוצה להעלות את הרמה... את גורמת לאנשים פשוט לישנאו אותך ..וחבל , ושלא תביני אותי לא נכון יש עוד המון אנשים שכן אוהבים אותך וכן מפרגנים ורוצים בחברתיך אין לפעמים את לא מחזירה להם את אותו יחס וחבל כי ככה את נותנת להם להרגיש לפעמים ריקנות (אני לא בין האנשים ששונאים אותך ...לדיעתך) כי אני מאמין שגם לבחורה כמוך יש תת מודע ולפחות מעט איטלגנטיות... רק שאת לא מישתמשת בזה (אני מאמין שבחיים האמיתיים את כן מישתמשת באיטלגנטיות הזאת שלך אבל בבלוגים את פשוט מרשה לעצמיך לרדת לרמות מאוד נמוכות ) ואנשים פשוט חושבים עליך מחשבות שליליות ושונאים אותך ויש שרוצים ליפגוע בך ביגלל זה, אבל זאת כבר בעייה שלך, ואני רק אומר מה שאני רואה וניראה לי מהצד,,,,,, בכול אופן אני לא בא לעטיף לך או משהו בסיגנון, אני בסך הכול רוצה לומר לך שאינך צריכה להתבטות בחוסר כבוד ותת רמה כזאת ביגלל הקינאה שלך כלפי הזוג למשל (וזאת רק דוגמה) וגם להשכירך רונית, את בעצמיך פותחת בלוג לרוב כשיש תחרויות, ואני שם לב ואני גם בטוח בזה שאת רוצה לצאת ממעגל הבלוגים והאינטרנט אני בטוח שיש תקופות שאת יוצאת מהמעגל הזה ולאחר מיכן את חוזרת אולי את עושה זאת מחוסר תעסוקה או מחוסר תצומת לב או סתם משעמום זה לגיטימי ובסדר גמור שתהיה פה אבל כמו כול דבר אחר את צריכה לקחת כול דבר בפרופורציות הנכונות ולא להגזים כי כול דבר טוב שמגזימים בו הופך בסוף לרעתיך ובאמת יש לך כוונות להצליח בחיים וליזכות בהאבת אמת , וזה לגיטימי באחלט, כול אדם נורמלי רוצה שהיו לו חיים נורמלים ורוצה לנסות לשקם את עצמו אבל התחרויות האלה מפתות אותך ואינך חזקה מספיק באישיות שלך כדי שלא להתפתות, ואם את מעוניינת להשתתף בתחרויות האלה זה לגיטימי איך את צריכה לקחת את הכול בספורטיביות ולא לתת לדברים כאלה ליפגוע באיכות חייך אני מציעה לך סתם כמישהו שרואה את בעייתך ורוצה לעזור לך.. שאת תתחילי לעבוד בעבודה מסודרת או לילמוד מיקצוע שאת אוהבת ורוצה להתמחה בו, ואם תשני את התנהגותך ותפסיקי להיות קנאית ושתלטנית את תצליחי יותר באהבה ובמיוחד מה שהכי חשוב בזוגיות זה לדעת להחזיר אהבה ,, ואני יודע שאת טיפוס שקשה לך לתת מעצמיך את יודעת יותר לקחת יותר מאשר לתת ... את נותנת מעצמיך אבל ממש מעט, תתני יותר מעצמיך למי שנותן לך ואת תיראי שאיכות הזוגיות שלך תשתפר ותצליח , אני יודע שאני אומר לך מילים שאולי במובן מסויום את תכחישי או תפגעי מי הם ... אבל אני אומר לך את האמת ואיני עושה זאת על מנת ליפגוע בך... אלה אני אומר את מחשבותי, ורק שתדעי שכל מה שאני אומר פה אינו מיתקשר בשום אופן לזוג מהחלומות או לכל אחד מי פה באופן ספציפי כל מה שאני אומר פה זה מתוך רצון לעזור לך בכול נושא כול שהו וגם בנוסף לכך אני מציע לך את עזרתי כפסיכולוג אם יש לך צורך או רצון לדבר או לקבל עזרה מקצועית בנושא כל שהוא אני הכתובת ואת יכולה ליסמוך עלי שאני אעשה את תפקידי כפסיכולוג וכול מה שתומרי לי היה דיסקרטי ואינו יועבר לאיש, בחוק ..זאת חובתי לישמור על דיסקרטיות, אבל כמו שציינתי קודם לכן אני רק מציע לך עזרה ואל תחשבי שזאת בושה לקבל עזרה מקצועית גם אם תקבלי עזרה מקצועית ממני או מפסיכולוג אחר..... אל תחשבי שאני עושה אותך משוגעת כי זה ממש לא קשור יש אנשים שמתביישים ללכת לטיפולים מקצועים כי הם חושבים שאם הם הולכים לטיפול אז הם משוגעים או משהו כזה אז שתדעי שזה ממש לא ככה, גם אם את מבינה את העיניין אני רוצה לומר בכלליות שיש כמה סוגים של טיפולים יש פסיכולוג שהוא מדבר איתך על בעיותיך ומקשיב ומיעץ לך בכול נושא שאת רוצה אם זה בעיות כלכליות, במשפחה ,בזיגיות, בעבודה, בחברה וכו' ויש פסיכאטר שזה לרוב טיפול גם בתרופות וגם בדיבור ,הקשבה, והתיעצות בדרך כלל טיפול אצל פסיכאטר זה ביגלל בעיות נפשיות ואין לך שליטה עליהם ובטיפול אצל פסיכולוג יש לך שליטה את רק צריכה כיוון או יעוץ או סתם אוזן קשבת... כול אחד בא ביגלל הסיבות משלו ופסיכולוג ופסיכיאטר אלה שני דברים שונים לגמרי אני אומר את כל זה כדי שתפנימי ותביני שאני בסך הכל רוצה לטובתך כמובן שאיני לוחץ או מחייב אותך לזה זאת בחירה שלך בילבד אם תרצי את עזרתי בכול נושא כול שהו אשמח לעמוד לרשותיך אני רוצה לציין שאני לא מציע את שירותי לכל בחורה במיוחד לא מהבלוגים אבל לך אני מציע כי אני מכיר ורואה אותך דיי הרבה ואני יודע בליבי שאת בחורה טובה כתבתי לך מיכתב ארוך אני יודע .....אבל לפחות אמרתי לך את מה שהיה לי חשוב לומר לך גם אם לא תרצי את עזרתי אני מאחל לך רק טוב בחיים ושתצליחי בהכול שהיה לך המשך יום טוב