מצויינות ייחודית

היפחוצונת חכמה עצמאית שקולה וטובה

בגיל שנתיים ושליש:

יש לה ידיים מצוינות, הבנה מרחבית ואינטלגנטציה מוטורית הרבה מעל הרגיל. היא חזקה ויציבה, התנועות שלה מדודות ויפות, והיא מתמרנת חפצים יותר טוב ממני כבר עכשיו (טוב, "יותר טוב ממני" בסעיף הזה לא אומר הרבה, לצערי. אבל גם יותר טוב מהרגיל לגילה
)

חכמה ונבונה, בעלת כושר ריכוז גבוה וזיכרון, וגם שיקול דעת טוב מהרגיל לגילה הרך (
). וזה בולט לי במיוחד לאור המחסומים התקשורתיים שלה, כי כלכך הרבה מזה חייב להיות למידה עצמאית וקבלת החלטות עצמאית.

מלאת מוטיבציה ללמידה, התלהבות, רצון טוב, חום, אהבה וחיבוקים אינסופיים. וסוג של חוסן נפשי (
).

וגם התחשבות, שמוזר לראות בגיל הזה. למשל, לא חשוב כמה היא מנדנדת לתשומת לב, שהיא רואה שאנחנו באמת עסוקים עם התינוק ולא יכולים להתפנות אליה, היא תמיד תלך לשחק לבד. זה לא קופץ לעין כי היא פצפונת ורוב הזמן מתנהגת בהתאם (וטוב שכך), אבל לעתים נראה לי שהיא בוגרת רגשית יותר מהצפוי, איכשהו. וגם עצמאית יותר.

והיא יפה (ועד כמה שזה אבסורדי, הסעיף הזה הוא היחיד שגם אובחן באופן מקצועי. ברצינות. באבחון שלה כתוב שחור על גבי לבן "פעוטה יפה"
. מה נאמר, לפחות את זה הם רואים)

לסיכום, האמת צריכה להיאמר: היא ילדה מופלאה

arana1

New member
בדיאסאם מופיע יופי כסעיף של הלקות ?

כי הייתי אומר שזה מאפיין אוטיסטי די מובהק
מעניין אם מישהו חשב אי פעם לחקור למה זה מאפיין אוטיסטי ומה זה אומר ואיך זה שייך או מתקשר למה שנחשב כקשיי תקשורת ושפה

shavririt

New member
מעניין שעניין היופי האוטיסטי..

היה מוכר עוד מלפני שנים רבות מאד, ולכן קראו לילדים "ילדי הפיות" או "ילדי המלאכים".

arana1

New member
זה מאפיין מובהק

ברור שלא כל האוטיסטים מקיימים בדיוק את כל המאפיינים אבל כמו שעולה גם מהתגובות בשרשור הזה וגם מהתפישות הנפוצות של אוטיסטים כ"ילדי מלאכים" או "פיות" וגם ממה שלא מעט אנשים מכירים אז זה די אופייני

גם לא כל האוטיסטים לא מדברים
למעשה רובם מדברים
עדיין שתקנות נחשבת כמאפיין אוטיסטי
(זה לא אומר שכל השתקנים אוטיסטים אבל שתקנות בצירוף מאפיינים מסוימים אחרים מעידה על אוטיזם בדרך כלל)

לדעתי היופי של אוטיסטים הוא נתון משמעותי,
שיכול בהחלט להאיר גם היבטים אחרים של הזהות

רנה73

New member
אני זוכרת שראיתי

לפני זמן מה, אבל ממש לא זוכרת היכן בדיוק ברשת, מאמר שבין היתר ניסה לבדוק האם יש מאפיינים פיזיים משותפים לאוטיסטים.
בגדול - ושוב, לא יכולה להתחייב כי הזכרון כבר לא מה שהיה פעם, אז קחו בערבון מוגבל - הסטטיסטיקה הראתה שלילדים האוטיסטים ביחס לשאר הילדים יש מצח רחב יותר ועיניים רחוקות יותר זו מזו. ושהחלק התחתון של הפנים שלהם נוטה להיות צר יותר. או במילים אחרות, לפנים יש צורת לב (ואם מעיינים בכל ירחוני האופנה למיניהם הרי שצורת לב נתפסת כצורת הפנים האידיאלית).
לדעתי, אם מסתכלים על בובות, במיוחד הבובות של פעם, רואים שגם להן יש את מבנה הפנים הזה.
לא יודעת מה לחשוב על המחקר הזה. לפחות במקרה של הבת שלי - זה קולע בדיוק

אבל גם הבת השניה, שהיא נ"טית לגמרי, יפה. אם כי זה באמת יופי אחר לגמרי (יותר "נשי" לעומת "בובתי")

arana1

New member
זה גם מה שאני הבחנתי,בערך

גם התגובה ליופי של הבת שלי היא "איזה בובה"
יש הרבה אנשים מאוד יפים(לטעמי כל האנשים יפים)
אבל לאוטיסטים יש יופי של "אובייקט",לכאורה,זה יופי שנראה כבעל מאפיינים של עצם,של חפץ,של יצירת אמנות ופחות כמו יופי אנושי
אולי גם מכאן תחושת הזרות והמרחק שהם יוצרים בסביבה
או לפחות גם מזה
וגם הטעות שאנשים טועים בהם,כי אוטיסטים הם לא בובות ולא מלאכים,הם לגמרי יצורים חיים,רק שהמאפיינים,גם החיצוניים,לפחות של חלקם,מאוד שונים,היופי,כמו הטוב לב,פחות צועק ומכריז על עצמו,הוא פחות ממוסך ויותר ישיר ולכן הוא נתפש כחסר ביטוי,"בובתי"
באמת אנשים נוטים להתייחס לאוטיסטים כאל חפצים גם בגלל שאסטתית והתנהלותית יש בהם משהו שמעורר את האסוסיאציה הזאת
אני בטוח
שבעתיד
כשהמדע והרפואה יתקרבו קצת לרמה סבירה
ימצא מי שימצא שמעניין מאוד לחקור גם את הסוגייה הזאת

כל הכבוד לך על רגישות ההבחנה
צריך עין טובה בשביל לראות את ההבדל הזה

נדמה לי שלהרבה אספים יש גם ראש שהוא הרבה יותר גדול מהממוצע

TITLUL

New member
מצחיק, זה בדיוק הבן שלי

מצח רחב, עיניים מרוחקות, פני לב, עיניים כחולות ענקיות, וגם לנו ציינו "ילד יפיפה" באבחון, כאילו שזה אחד מהמאפיינים המחשידים !

arana1

New member
מחקר מטומטם,כצפוי

באמת יש על כל דבר מחקר
אבל מחקר איכותי ,מעניין,מקדם,יש מעט מאוד

dina199

New member
אז הבן שלי לא מתאים למחקר הזה.

ובכלל במחקרים אפשר למצוא כל מה שרוצים. כשחוקר מניח הנחה , הוא תמיד יוכיח אותה

dina199

New member
לדעתי המקור לזה זו הבעת התמימות בעיניים,

וזה נותן יופי לכל מבנה פנים

arana1

New member
לדעתי זה ביטוי של איזה איזון בין הפרט לסביבה

שלכן גם מתבטא ומבטא סימטריה אחרת

גם התמימות האוטיסטית היא לא בדיוק תמימות של אנשים שלא יודעים כלום
אלא משהו שנובע מתפישה עמוקה וארוכת טווח של המציאות

dina199

New member
לא יודעת אך בדיוק לנתח את המהות,

אבל זה נותן למבט את היופי שלו שמקרין גם על הפנים.

כמה מעניין! כמו שכתבתי, גם הבן שלי הוא

יפה תואר במידה בלתי מצויה. לא חשבתי עד עכשיו שיש קשר לאוטיזם. באמת נתקלתם בזה בתור מאפיין לילדי הספקטרום?
זה יכול להיות?

מצד שני, גם אחותו היא יפהפיה בלי להיות על הספקטרום...

ח ב י

New member
הילדונת שלנו

שרה בקול ערב, עשרות שירים ולומדת אותם מאוד מהר.
היא מדברת במילים בודדות ושרה במשפטים ארוכים....

lavendula

New member
שום דבר מיוחד

ולפעמים אני מרגישה שיש נטייה לחשוב שלכל אוטיסט יש איזה כישרון יוצא דופן.
אז זהו, שלא.

arana1

New member
בהרבה מקרים זה מאוד חבוי

אם בודקים אז מגלים שאולי המאפיין הכי אוטיסטי זה נטייה לא להחצין כישורים ויכולות
אוטיסטים,כחלק מכשרונם ויחודם,מזהים הקשר בצורה שונה מהממוצע
כתוצאה מכך אוטיסט יכול לדעת המון אבל זה לא יבוא לביטוי כל עוד לא מתקיים ההקשר הנכון
זו גם הסיבה שאנשים נורא מופתעים כשפתאום מתברר שאוטיסט בתפקוד נמוך יודע כל כך הרבה על הכל

נסיון לבטא את האמת הזאת נתקל כל הזמן בתגובות אלימות וממעיטות,כגון,״תפסיק להאשים את הסביבה וקח אחריות על עצמך״,וזה רק בגלל שאנשים לא מבינים שיש מי שנולד מחווט עם רגישות עצומה להקשר,לסביבה,ולכן מטילים את כל עומס האשמה דווקא על מי שהכי סובל ממנה
למרות שמבחינת ההגיון והמוסר ומה שידוע על אוטיזם זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות

למעלה