מפגש סוער עם חרדי...

שלומפער

New member
מי משמיץ?

שום דבר לא אישי אז דבר ראשון ברגוע. (בלי שמונת'לפים ההההה)

שלומפער וסלסרו שני לא-מפרגנים

ושוב חוזר הניגון של האי-פירגון כאן בפורום כלפי יוצאים שמצליחים. רק לפני כמה חודשים העללתם על יקיר אנגלנדר עלילה שפלה שהוכחה בוודאות כלא-נכונה. ועתה ככלב שב על קיאו כן כסיל שונה על איוולתו, כל אותם ניקים מרושעים שעוד לא התנצלו על עלילת הדם של אז חוזרים עכשיו להעליל על ספרו הרב-מכר ומעוטר בביקורות חיוביות של שבתאי שלנו. יש לי תחושה כי כל אותם ניקים הם אשכנזים שלמדו בפונוביז' והם ממשיכים להתנשא על שבתאי בגלל שהוא לא-אשכנזי. ואני אומרת שיצאו להם העיניים: שבתאי הוא גם לא-אשכנזי, גם סופר מצליח ביותר וגם למד בפונוביז'

old friend

New member
שבתאי

שתי נקודות הראשונה, קניתי בחיפה את הספר, הם גאים שאתה עובד ברשת שלהם, מלאים מילים טובות עליך, שתקתי, וקניתי השניה... נסיתי לתת לאבא שלי לקרוא את הספר הוא דתי נאור, כיפה סרוגה מתנחל, הוא למד הרבה, הוא איש ספר הסברתי לו מה זה, מי הכותב ...(דוד שלי, אח של אבא שלי הוא איש פונוביץ'), הוא לקח את הספר ליד, פתח והתחיל לקרוא אחרי חמש דקות, הוא החזיר לי זה לא מעניין אני מכיר את כל הפילוסופיה הזו במשך השנים, היו הרבה אנשים שעשו את זה, לא מעניין. נסיתי להסביר לו , תקרא ואחרי זה נדבר על זה, תראה לי איפה הטעויות, אולי משם תוכל ללמוד על הבן שלך אין עם מי לדבר... הספר נסגר ולא יפתח עוד אצלו. בכל אופן מגיע לך תודה על ההתנסות הזו הקטנה שאני עברתי

עשית טעות

למה יצאת מהכלים בשביל חרדי מושתן?? אני למדתי שכשהם צועקים צריך לדבר איתם בשלווה ובציניות אתה הנאור והמתורבת והוא הפרימטיבי וגס הרוח בשבילי כול חרדי משול לאדם שעבר שטיפת מוח. זה כמו שהפנטו משהו לא לספר סוד צבאי. ואתה ניגש ישר ומנסה להוציא ממנו. איזי, תן לו להיתבשל במיץ שלו. ורק אחרי שהוא יפתח מחשבתית יש לך סיכוי. אם אין לו כסף (?) שישב ויקרא בחנות כמו שאני עשיתי לפני שיצאתי בספריות אין ספרי פילוסופיה בעריכה חדשה. ובודאי לא נהג חדש. אגב הוא הייה גבר מבוגר די מלא עם זקן קצר שחור וסוודר אפור דהוי?

נראה לי

New member
מנושא לנושא באותו נושא..

באמת איזה "ספרי כפירה", יש..? פשוט כי יוצא לי להיתקל יותר מדיי בספריי אמונה, יש לכם גם כמה של "הצד השני" שאתם יכולים להמליץ עליהם?

למעלה