מפגש סוער עם חרדי...

rachel437

New member
תודה רבה

הזמנתי את הספר דרך חנות ספרים ב נויורק. אקבל אותו תוך שבועיים. מה הייתי עושה בלי אלוהים, סליחה, גוגל

simlev1981

New member
אני לא מספר להם את העבר שלי!

מפעם לפע יוצא לי הכבוד לפגוש אותו, עדיין יש לא פאות וחולצה לבנה והוא עדיין לא מעלה על דעתו שאולי יום אחד הוא יחלל שבת, אולי ילבש ירוק ואולי אולי אף ישאר ללא בית. הוא גם חרשן מזכיר לי קצת את עצמי לפני כ- 8 שנים לפעמים אני ממש מקנה בא ומתגעגע לתקופה בה כל יום היה הרפתקה, ימים בהם גיליתי דברים חדשים כל הזמן היתי מתחקר את עצמי מאתגר אותי נלחם איתי ואז נרדם אני נהנה לתת ראיונות ולשמוע מה הולך ב"עולם", ולראות את ההבדלים הכ"כ ברורים בהתיחסות. לרוב אני ממשיך בדרכי בלי רמז על ההוא שנתשתי מאחור sim sim

שבתאי

New member
לא הבנתי...

מה הקשר בין ה"לתת ראיונות" לבין ה"לשמוע מה הולך בעולם"?

simlev1981

New member
אין קשר!

אני מקווה שאת מבין שאני מדבר על עולמה של תורה "עולם הישיבות" * יום טוב!

אנילה1

New member
שבתאי קניתי את הספר נהג חדש

אקרא אותו. מעניין אותי איך אנשים עושים מעברים מצורת חיים אחת לשניה בכזאת קיצוניות.

Moon rise girl

New member
ברשותך

אאמץ גם כן את הדימוי על הילד, אהבתי. אני חושבת שעדיף לא להתרגז כל כך מאותו חרדי, שאחרי הכל דבריו הגיעו ממקום חשוך ואטום, ואני די בטוחה שכשהוא יצא מהחנות הוא אפילו התחרט על מה שאמר ועל איך שאמר ועל כך שיצא די מטומטם. (אחרי הכל הוא אפילו לא קרא את הספר). אני בהחלט מבינה את העצבים, אבל חבל על הבריאות שלך, לא?
אני מתכוונת בהזדמנות הקרובה לקנות את הספר. אגב, הוא נמכר גם בסטימצקי?

שבתאי

New member
בוודאי שהוא נמכר גם בסטימצקי...

היום הייתה לי שיחה מאוד נעימה עם זוג חרדיים, שלומדים במסגרת "וולפסון", בה הם אמורים, בערבים, לטייל בבתים ולהחדיר יהדות. תחת זאת הם מעדיפים לבקר בחנויות ספרים. הם מגיעים לעיתים תכופות, אלא שלא ידעתי אודותם אלא לאחרונה כשהם דיברו איתי על הספר... הייתה שיחה מאוד מעימה, אפשר אפילו אינטלגנטית...

שלומפער

New member
תסלח לי

אבל בניגוד לדעת כולם כאן (או לכל הפחות דעות המגיבים בכתב) אני חושב שהספר הזה אולי ספר טוב בתור משהו מדומיין. הקשר בינו ובין המציאות הישיבתית המתוארת הוא מיזערי לגמרי או במילים יותר פשוטות. שבתאי, שנינו יודעים את האמת מה קורה בישיבה, אז למה אתה סתם מלכלך??? אני כבר אדבר איתך, במוקדם או במאוחר. ו... בהצלחה במכירות.

מתלבט13

New member
אני לא חושב שהוא מלכלך

אמת היא שהוא שם דגש על צדדים מסוימים בהווי שפחות שמים לב אליהם. למשל: המלחמה על המעמד, ש"כאילו" אינה קיימת. ואינני מתכוין כאילו שקרי, אלא שזה משהו שלא מודעים אליו. אבל הטבע האנושי חי ופועם בכל מקום. אולי בפוניבז' המלחמה על המעמד פחות מגעילה מבהרווארד? יכול להיות ויכול להיות שלהיפך. הוא גם שם דגש על נקודה מעניינת, שכאשר מגבילים את הרגשות מלהתבטא, הם הופכים להית שונים גם בתחומים אחרים. שוב, אינני יודע מה טוב ונכון ו"מכובד" יותר, אבל התחושה האינטואיטיבית היא שיש משהו בזה. עד כאן הרצאתי, אבל אולי אתה תסביר איפה ראית בספר השמצות?

שלומפער

New member
דווקא בנושא המעמדות

אני מסכים שישנה בעיה רצינית. לא דווקא בפונביז' אלא בכל מקום קטן בכל העולם. אולי אם נלך בכיוון המדובר כאן בפורום לאחרונה, כולנו בעייתים בתחום, השאלה מה אורך פתיל ההצתה או באיזה מחיר. לא סיימתי את הספר עדיין, אבל אתה רוצה דוגמאות? בבקשה. (אין לי כוונה להיכנס כאן בפורום לויכוח על כל דוגמא, את זה אני אעשה עם שבתאי בעצמו. אני חושב שאני יכול לדבר איתו בלי "קצף בשפתיים" או רוק בעיניים או שלל המטאפורות שהוא השתמש בתיאור על החרדי שאולי נתקל בו בחנות.) עמ' 24 "בתפילת השחרית שאגו כל התלמידים בצוותא חדא את מילות התפילה באקסטזה סוחפת" עמ' 25 "איך היית מרגיש אם היית אישה אלמנה שמאלצים אותה להינשא לאחי בעלה הנשוי לחברתה מהכיתה?" או קח את כל פרק 7 ההזוי לגמרי. מהציטוט הבא בעמ' 35 "שלושה מבני כיתתו של משה בשיעור א' נתפסו כשבחורה בחדרם". איך שבתאי אומר שאומרים בפונביז (עמ' 21) שֵׁייטֶה!

שלומפער, תפסיק להתעסק בקטנות וזוטות

שכאלו. בחייך, אמת לא אמת, עובדות מוצקות או דמיון מופרע.. זה הלוא לא באמת משנה או מעניין. 'האמת העובדתית, היא בסה"כ הצבע הריאלי של הדמיון', אמר פעם איש חכם. אז אל תיתן לזוטות שכאלה להסיט אותך מהרעיון והמטרה האמיתית והמכוונת של הספר, וכלך לך אצל זקנו של 'דארווין', וה'על אדם' של 'ניטשה' (ואפרופו עובדות ואמת ומה שבינהם.. אתה באמת חושב שנישטה בכה ?? הוא בכה בערך כמו שאותם התלמידים שאגו ביחד את מילות התפילה.. כך שזה פלוס מינוס, היינו הך), ושאר הוגים סופרים ואנשי מדע, ויאללה, ליציאה בשאלה !! אה, וכמובן שבמידה ובין כה וככה חשבת לצאת בשאלה, אתה יכול לראות את עצמך כפטור מלקרוא את הספר. מכיר את סיפור ה'חכם והתם' של ר' נחמן ? זה בערך על אותו עיקרון. אה, וכמובן ברכת הצלחה לשבתאי ולספר, שבלי קשר לכלום כתוב טוב - לפעמים אפילו, טוב מאוד !

שלומפער

New member
שמא תואיל

להטריח עצמך לאותו ערב בצומת ספרים ולדון בכך ביתר שאת וביתר עוז? (אני קורא את הסופר יותר מאשר את הספר.) מתי אנחנו רואים גם איזה ספרון שלך? או שמא נמתין לאינצקלופדיה שלמה?

קטונתי ידידי

מלהשתתף בדיונים סוערים ומלומדים בנושאי הרי גורל ומשקל כמו 'סיפור יציאתו של שבתאי קור', וקל וחומר בדיונים הגותיים על טיבה ומשמעותה של תופעת ה'יציאה בשאלה', באספקט ה'סוציולוגי/אנתרופולוגי/תיאולוגי/היסטורי ושאר ירקות עיוניים שכאלה. ובכלל, אני מרגיש קצת מחניק וצפוף ב'ערבים' רוויי 'פלצנות' (וסליחה ממה שנפגע מהביטוי, אבל באמת שאני לא אומר זאת בהקשר 'שלילי') שבכגון דא.. סוג של קלסטרופוביה שכזו. וספרון שלי, אהמממ.. יפה שהשלמת עם המחשבה שתיאלץ להמתין לקאנון האנציקלופדי המלא.. מה גם שכנראה נגזר על המתנתך להיות ארוכה משהו, בהתחשב בעובדה כי דומני שהערכים היותר מעניינים אותך ב'אנציקלופדיה' זו הם, 'שבתאי' ו'שלומפער', מה שאומר שיהיה עליך לחכות לאות 'שי"ן (כרך מד' לערך..).

laife

New member
דווקא הקטנות חשובות

כי מי שלא מדייק שם למה לו לדייק בעבודות המשמעותיות?

laife

New member
אמ... שכחת שכבר מזמן אסור לייבם

אם אינני טועה מאז קום המדינה אין אפשרות לאח לייבם את אשת אחיו אלא לחלוץ. היו עוד כמה תיאורים גרפיים חורגים. האמת שלא קראתי את הספר אלא רפרפתי בו כ20 דקות, הרבה פילוסופיה לא מצאתי הרבה סיפור, כשאסיים לקרוא אותו אשמח להתעמת על כמה דברים שקראתי.

rachel437

New member
"לעולם אל יוצא אדם דבר מגונה מפיו"

>שלושה מבני כיתתו של משה בשיעור א' נתפסו כשבחורה בחדרם< אמנם עוד לא קראתי את הספר, אבל מדבריך אני דווקא חושבת שהוא שומר על כבודה של הישיבה. הוא כותב ששלושה בחורים נתפסו עם בחורה ולא בחור והוא גם לא מציין מה אותם שלושה עשו עם הבחור. הוא מקיים את מאמר חז"ל: אמר רבי יהושע בן לוי, לעולם אל יוצא אדם דבר מגונה מפיו, שהרי עיקם הכתוב שמונה אותיות, ולא הוציא דבר מגונה מפיו, שנאמר: "מן הבהמה הטהורה, ומן הבהמה אשר איננה טהורה" (שהרי במקום המילה הטמאה" – שיש בה חמש אותיות השתמשה התורה בשלוש עשרה אותיות: "אשר איננה טהורה" ובכך יתרה שמונה אותיות). אני חושבת שהגיע הזמן שמישהו יוציא ספר על מלחמת היהודים בישיבת פונביז' >איך היית מרגיש אם היית אישה אלמנה שמאלצים אותה להינשא לאחי בעלה הנשוי לחברתה מהכיתה?< לא שמעת על אישה חירשת שהתאלמנה והרבנות חייבו אותה להתחתן עם אחי המת, מכיון שאינה יכולה לקיים חליצה?

למעלה