מפגש - יום ה', חוה"מ

מפגש - יום ה', חוה"מ

כמו שסגרנו לפני שבוע, ביום ה' הקרוב נפגש לטיול למטיבי נחת (ולרביצה רבתי). למען האמת, רציתי את הגלבוע, אבל התברר שהמכונית של אמי מחכה לחלק שיגיע למוסך, כך שלא אהיה נייד כמו שחשבתי. מה שאומר ששוב נהנה מהכרמל, תאמינו לי - יש ממה להנות. נלך מסלול שבילדותי הפתיע אותי כל פעם מחדש ביופי שלו ובניתוק שלו מהעיר - למרות היותו ממש באמצע העיר - נחל לוטם*. הבחירה שלי את המסלול נובעת בין השאר משיקול של המנעות מכל עם ישראל, ושאיפה לצל לפחות בחלק מהמסלול. נפגש כהרגלנו בשעה 10. בגן האם - במרכז הכרמל. המסלול קוי, אבל כאמור - בתוך העיר, כך שיש תחבורה ציבורית, ואפשר כמובן לעשות הקפצות. (יש הרבה תחבורה ציבורית לאיזור, חניה יש ברחוב התשבי - ליד גם האם, לגבי סוף המסלול - אנסה לבדוק מחר). המסלול בהחלט מתאים לילדים (לא מתאים לעגלות) וכהרגלנו - נשמח לכל בני המשפחות של כל חברי הפורום. כהרגלנו אנחנו מבקשים להתחשב בשומרים על כשרות, ולהמנע מהבאת חמץ. * ראוי אולי לציין שלא הייתי בו בחמש השנים האחרונות. אם נרצה להזיז את נקודת הרביצה למשהו פחות עירוני - זה לא יהיה מסובך. התנצלות: צר לי שההודעה על המסלול מגיעה באחור רב כזה. הימים האחרונים בשוויץ היו מטורפים למדי, ביום א' עוד עבדתי ובערבו טסתי. הגעתי לארץ בערב החג עם שלל משימות שהתרגשו עלי (על חלקן ידעתי ועל חלקן לא), וכך יצא שלא הגעתי לכל דבר שהוא עד עכשיו. בהתחשב בעובדה שתאריך המפגש היה ידוע מראש, אני מקוה שהפרטים הגיעו בזמן ושנראה את כולכם במפגש.

amit1270

New member
מקווה שנוכל להגיע

עם הבן בן ה-4 לא אמורה להיות בעיה, אבל עניין העגלות יקשה מאוד על הקטנטונת (ואמה) להצטרף לטיול. מה התכנית לסוף המסלול?

בסוף המסלול אנחנו נוהגים

כאמור לערוך רביצה רבתי, שמלווה בעיקר בבליסה תרבותית ושיחות תרבותיות מאוד (ולפעמים גם שירה תרבותית) . מבחינת השאלה - אם הרביצה תהיה בגן לוטם, או שנעבור למקום שקט יותר - נוכל להחליט ביום עצמו. כאמור - אנסה מחר לבדוק את כל הנקודות האלה ולדווח בהקדם.

amit1270

New member
מותר להגיע רק לרביצה, נכון?

מגיעים מירושלים, עם תינוקת...

טופז2

New member
לא לוותר!

רוצה להיות החכם ולא זה שאינו יודע לשאול, נכון?

shellyland

New member
זה הזמן לפתוח דיון

בנושא מקומו המקופח של הרשע בהגדה. מה פירוש "שאילו היה שם לא היה נגאל"? הרי גם הרשעים מקרב בני ישראל יצאו ממצרים, לא? אלוהים לא השאיר אותם למות מאחור. אז למה אומרים את זה?

טופז2

New member
בענין הרשע, נראה לי

שקודם כל הוא צריך היה לרצות לגאול את עצמו עוד לפני שהקב"ה מושיט את זרועו להושיע. הוא בכלל היה כופר..!

מוגג

New member
לא ולא!

מי שלא האמין ולא נערך לסדר (לקיחת הגדי ומריחת הדם על המזוזות) לא נגאל. המדרש אומר שמכת החושך נועדה להיפטר מכל הרשעים בלי שהמצרים יראו.

אלי ו.

New member
גישה קצת שונה מהגישה המסורתית

מציע ההסטוריון פרופ' ישראל יעקב יובל בספרו "שני גויים בקרבך". ליובל יש תאוריה שהבן הרשע הצטרף להגדה על רקע הפולמוס היהודי נוצרי, הרשע/הנוצרי אינו מקבל את המצוות וכך מוציא עצמו מן הכלל ולכן לא היה נגאל. בספר הוא מרבה בניתוחים מענינים על התפתחות ההגדה, המדרש והתפילה על רקע הפולמוס היהודי נוצרי.

D o r o t h y

New member
אני אגיע בע"ה רק במידה שאמצא דרך

לצאת משם מוקדם ולחזור לת"א עד חמש בערב.. אני עוד בודקת.

התפקדות וטרמפים

חשוב לנו לדעת מי מתכוון לבוא כדי לדעת אם ועד מתי יש צורך לחכות (לא שאנחנו מתכוונים לחכות עד אין סוף, אבל ידוע שיש פקקים בחוה"מ, ואם אנחנו יודעים על מישהו שנמצא בדרך נעשה מאמץ לדאוג שלא יגלה שהתחילו בלעדיו) אז אנא שמנו מי בא, וגם לאיזה חלק של היום מתכוון לבוא ורצוי גם לכתוב מאין באים ולאן שבים למען נזקקי הטרמפים מי שאין בידו מס' טלפון נייד של מי מאתנו המנהלים, או של חבר פורום אחר שידוע שהוא מגיע - רצוי שידאג שיהיה כזה בידיו, לצורכי תיאומים מידיים. (אפשר לשלוח לי מסר, ואני אעדכן אישית) אני מגיעה ברכב באיזור אשדוד וחוזרת כנראה לאיזור המרכז.

שרוֹן

New member
לצערי יש לי פגישה בבוקר

לשמחתי היא בחיפה, אז אוכל להגיע ישירות משם. לא סגור מתי היא מסתיימת. אני אגיע עם משהו מהחברה, אני אשמח לטרמפ חזור למרכז (צומת מורשה/צומת הכפר הירוק).

איזיקו

New member
אני יוצא מאיזור ת"א

ומתכוון לחזור לא מאוחר מדי (עדיין לא סגור על השעה). כל דצריך הסעה יפנה אליי במסר או לטלפון הנייד, ופנייתו תיענה בחיוך.

למעלה