מפגש בשבועות?

Apushu

New member
אין קשר

בין מתחילים לוותיקים.
לשם שינוי בא לי לפגוש פרצופים מוכרים, ללא הפרעות בפריימים וצעקות ברקע, ולשבת בנועם, ולדבר, ואולי אשכרה לעשות מעגל הכרות אמיתי עם חבר'ה מהפורום שאני כבר מכירה!! XDDD
בשביל שאר האנשים- יש את כל השנה.

כמו שלמפגש פעילים של אמא"י הגיעו רק פעילים למשל.
וכמו שלמפגש לוליטה- הגיעו רק לוליטות!

למפגש פורום קוספליי תפוז, מגיעים רק חבר'ה שהיו\נמצאים בפורום. כלומר, פרצופים מוכרים.

juliChan

New member
אזהרת חפירה

אופיר , כאן אני חושב שאני אגיב , אני מבקש משאר חבריי הפורום הוותיקים יותר לתקן אותי בבקשה עם אני טועה או לא מדייק בדבריי XDD
לא מטרה לתקוף או משהו כזה , אני התחתלתי באופן רציני לעשות קוספליים כבר מליפניי שנתיים ככה , ליפניי שנתיים בערך אני ממש מבקש סליחה משאר חבריי הפורום על דבריי
אני כרגע אתאר לך מנקודת המבט שלי שהייתה ליפניי שנתיים "פורום קוספליי תפוז היה פורום מאוד סגור כלפיי אך אומר קוספליירים שלא מכירים כל כך " המיפגשים היו דיי סגורים ,
אבללל היה עם אני לא טועה פעם בכמה זמן היה מיפגש שהיה מוגדר "מיפגש צילומים קהילתי" והיו גם מיפגשי "פורום קוספליי תפוז"
אני אולי לא מגיב כאן באופן קבוע , אני רוב הזמן בצללים רק בזמן האחרון אני התחלתי להיות קצת יותר פעיל , כי התחלתי יותר להכיר את החברה המדהימים כאן
אבל בלי ליפגוע אני מסכים עם סמדר כאן המיפגשים הפכו להיות המוניים מידיי , ומידיי פעם אפשר לעשות מיפגשים מצומצמים , בשבילי אין דבר כזה וותיקים או חדשים לכולנו יש מכנה משותף אחד "קוספליירים"

עכשיו דביר תגובתי אליך , אני לא מכליל כאן וברשותכם אני אצטט אחת מהתגובות הקודמות שלי "אולי זה ישמע קצת מרושע , אבל אני ממש מעדיף יותר מיפגש של פורום קוספליי , כי לפי מה שאני רואה זה מיפגש של ממש ילדיי סנטר מארגנים את זה " אני סתם ממש במיקרה ראיתי את זה שהם עושים מיפגש , וגם אני לא בידיוק הוזמנתי , והיה לי מאוד מוזר שאני לא ראיתי שהוזמנו רוב חבריי הפורום ,זה ניסיון של כמה ילדי סנטר , סילחו לי על הביטוי , לעשות צחוק מהתחום האהוב עלינו ואני תומך בעינב בנושא הזה , קצת מידיי פעם אני רוצה לשבת עם חבריי לפורום ולהכיר אותם קצת יותר

opeller

New member
אתה כותב משהו וסותר את עצמך

באמת שאני מכבד אותך מאוד ג'ולי, אבל אתה סותר את עצמך. אתה כותב שלכולנו מכנה משותף - קוספליירים, ושבשבילך אין כזה דבר ותיקים או חדשים. מצד שני, אתה אומר שהנסיון שלהם לארגן מפגש צילומי קוספליי עושה צחוק מהתחום האהוב עלינו. כלומר, מצד אחד לכולנו מותר לעשות קוספליים ואין כזה דבר חדש או ותיק, מצד שני אם הם מנסים לארגן אירוע צלומים לקוספליי, הם עושים צחוק מהנושא. אתה סותר את עצמך לגמרי. אני מבין ומכיר בזכות של חברי הפורום לארגן מפגש סגור רק לחברי הפורום, זו זכותם. זה בדיוק כמו שהם יארגנו מפגש בבית של מישהו. זכותם להזמים רק את מי שהם רוצים. אני לא אומר שזה נכון לעשות את זה, או שזה טוב בעייני, אבל אני מכיר בזכות שלהם לעשות את זה. אבל באמת שאתה סותר את עצמך במה שאתה כותב. אם כבר היית צריך לכתוב שמותר לכם לארגן מפגש לקוספליירים שהם חברי הפורום בלבד. אבל לכתוב על כל קוספלייר, לא משנה אם מתחיל או ותיק, לא משנה איך הוא משיג את הקוספליי שלו, מכין או קונה, ואפילו מנסה לאגן מפגש חברתי לקוספליירים שבו הם יוכלו לפגוש חברים עם אותו תחום עניין, שהוא עושה צחוק מתחביב הקוספליי מהעובדה הפשוטה שהוא מארגן מפגש בעצמו בחג ולא דרך הפורום (שלא לדבר על זה שנאמר שהם ארגנו את האירוע מאחר והם ראו שבפורום היתה דילמה בעניין, במילים אחרות הם לא עשו דווקא אלא בגלל שהם חשבו שהפורום לא יארגן מפגש) זה פשוט מגעיל לדעתי. קוספליי זו אומנות בשבילי, ולהגיד שמישהו עושה צחוק מאומנות כי הוא לא חלק מקבוצה מסויימת שעוסקת בנושא בארץ שלו, אפילו אם היא היחידה או העיקרית לפחות או עם הכי הרבה ותק, זה פשוט להגיד שהאומנות שלו לא טובה כי הוא לא חלק מהמעגל החברתי שלך שעוסק בנושא. מותר ואני מבין ומכיר בזכותם של חברי הפורום לארגן מפגש רק לעצמם. אבל לכתוב על אחרים שבגלל שהם לא חלק מהפורום הם עושים צחוק מהעניין, זה לא לעניין, בלשון המעטה.

Stuchi

New member
אני לא חושבת שהבנת את ג'ולי נכון

ואולי אתה סתם מגן עליהם כי הם חברים שלך, וזה גם מובן.
אבל איך שזה נראה מהצד, הם באמת עושים צחוק מהתחביב שלנו, בלשון המעטה, לפחות לדעתי האישית.
מה הקטע של לתייג את עצמך כאוטאקו בעוד שאתה בכלל לא יודע מה המשמעות של המילה הזאת?
מה הקטע של לצעוק ולהשתולל במפגש צילומים (כן, אני בהחלט מדברת על פסח) בטענה ש"זה מה שאוטאקואים עושים"?
אז כן, זה קצת מרגיז ודווקא בגלל זה אני מעדיפה שהמפגשים יישארו כמו שהם, הן למפגש חברתי והן למפגש פורום קוספליי סגור.
אין לך מה להעלב בשבילם, בקיצור. אני לא רואה את הבעיה בשני מפגשים שונים, בדיוק בגלל שכל "קבוצה" נקרא לזה ככה, תופסת את התחביב הזה בצורה שונה.

opeller

New member
אני לא חושב שאני מכיר שם מישהו

אולי שניים שלושה. מי אמר שהם לא יודעים מה משמעות המילה? ומי אמר שאסור להם להבין אותה בצורה שונה?
מותר להם להשתגע ולהשתולל שמה, זה מקום ציבורי וזה מותר להם בין אם הם באו בשביל האירוע ובין אם לא. ואני לא יודע מה איתך, אבל אני נהנתי מהריבוי של האנשים בפסח. נהנתי לראות שיש אנשים חדשים ולא רק אלו שכבר עשו קוספליי בעבר. נהניתי להכיר חברים חדשים. ואני ממש לא יודע על מה את מדברת לגבי רעש והשתוללות, כי לי אישית היה ממש נחמד וכיף. החיסרון העיקרי היה שלא היו ברזיות כמו שצריך, והייתי צריך לשתות מים שהיו נראים כאילו שעירבבו בהם צבע לבן. וזה אפילו מעבר ללהעילב. הכוונה שלי הייתה שלהגיד שמישהו שעושה קוספליי ומארגן מפגש אבל הוא לא מהפורום עושה צחוק מתחביב הקוספליי, זה ממש לא בסדר בעייני. וכפי שכתבתי, זו זכותם המלאה של חברי הפורום לארגן מפגש רק להם. כל מה שכתבתי שלא בסדר לדעתי הוא להגיד שמי שבגלל שמי שאירגן את המפגש הזה והאנשים שהולכים אליו עושים קוספליי אבל לא מהפורום, עושה צחוק מהנושא.

WayToDawn

New member
סליחה, אני חייבת להגיב כאן

כי באמת, סלחו לי, רחמנא לצלן. אבל מה זה בדיוק "עושים צחוק מהתחביב שלנו"? סליחה? התחביב שייך לנו ולא ידעתי...? ממתי?
האם אנחנו רשאים לנכס אותו רק כי יש כאן חבורה אל אנשים שהם "ותיקים יותר" או "טובים יותר" בתחום. מאיפה את [או אתה ג'ולי] קובעת שהתחביב הזה הוא שלך, ולא שלהם?
כאילו סליחה, מה זה בכלל עושים צחוק? האם יש דרך נכונה לעשות קוספליי? לא. ממש לא. אני זוכרת שעם כל הכבוד, לפני 5 שנים לאף אחד לא הייתה פאה מאיביי, וחצי מהבגדים של כולם נראו קצת זוועה. ועדיין היה *ממש* כיף להסתובב בכנסים ולראות שאדם עם קוספליי שאתה אוהב הופך לפחות או יותר החבר הכי טוב שלך ליום אחד. כן, אולי פחות חשוב להם לתפור ולהשקיע ולצאת פרו- אבל האם זה אומר שהם עושים "צחוק" מהתחביב? ממש לא, פשוט יש להם דרך מסויימת לבטא אותו.
הרי זה *תחביב* לא דוקטורט ולא מקצוע.

מפריע לך שצועקים ומשתוללים? תגידי תודה. אנשים בארצות הברית *נאנסים* בכנסים על אותה הטענה. בסופו של דבר המצב שלנו לא גרוע עד כדי כך. אבל זה משהו שלא צריך להאשים על כלל החבורה, אלא רק על אנשים ספציפיים. ואם תוקיעי אותם ממך בטענה שאת לא רוצה אותם ושיעשו מה שהם רוצים רק בצד. התופעה לא תעלם, רק תחמיר.

opeller

New member
בדיוק מה שהתכוונתי

אני לא חושב שהייתי יכול לנסח את זה במילים טובות יותר. כמו שכתבתי, בשבילי קוספליי זו אומנות. וכמו שכתבת שאין דרך לא נכונה לעשות קוספליי, אין דרך לא נכונה לעשות אומנות. בנוסף, כמו שכתבו מספר פעמים על כמה נושאים שאם לא נעים למישהו איפשהו, הוא מוזמן ללכת, אז אם לא נעים למישהו שצועקים לידו, הוא תמיד יכול ללכת למקום אחר. בכנס - הכנסים במקומות גדולים. באירוע - הייתי עד עכשיו בשניים, אבל בשניהם היה הרבה יותר ממספיק מקום ללכת אליו במקרה שלא נעים לך ממשהו שמישהו עושה, או שנגרם, למשל שרצו לצלם לא אמרו לשמש להפסיק לעשות אור, הלכו למקום שהשמש לא מפריעה ומתאים לצילום. ככה גם אם מיהו צועק לידכם. כמו שזכות כל אחד להסתובב בקוספליי, גם אם זה לידכם. לא נעים לכם? לכו למקום אחר. מקומות האירוע יפים ותמיד אפשר למצוא עוד מקום ממש יפה לצילום שלא ראיתם או הכרתם בעבר.

Stuchi

New member
אבל

למה \אני\ צריכה ללכת אם אני התיישבתי שם קודם? למה שהם לא ייתחשבו בי?
עזוב, הדיון הזה הופך להיות לרעתי עם כל דבר שאני אומר. בקיצור, אני נגד איחוד המפגשים מהטענות שציינתי למעלה, ואני לא אגיד יותר מזה.

WayToDawn

New member
אבל זה ממש לא מה שהתכוונתי

כלומר, לא בנוגע לקוספליי. בנוגע ל-אם אדם מתנהג בצורה שהיא לא בסדר. אני אעיר לו, לא אלך. אחרת הוא יחשוב שזה לגיטימי.
אני ממש לא זאת שצריכה לסבול רק כי מישהו אחר מתפרע.

opeller

New member
אוקי, אז אני מתנצל על חוסר ההבנה

לצורך ההבנה - אני מסכים איתך בעניין הקוספליי, אבל את לא מסכימה איתי בעניין הצעקות.

לא התכוונתי שתהיה חוסר ההבנה. התכוונתי שעל הסעיף הראשון (קוספליי) הבנת למה שהתכוונתי ואת הסעיף השני (לגבי הצעקות) כתבתי מטעם עצמיף ללא הנחה שאת מסכימה איתי. אני מתנצל על חוסר ההבנה.

Apushu

New member
:\

אז תארגן מסיבה, ומישהו יבוא ויתפרע, אז פשוט תקום ותלך? O_O

זאת לא דרך להתמודד עם בעיות, בימינו אם משהו מפריע לך, תפתח את הפה ותדבר. עם כל הקטע של זכותו של כל אחד להיות איפה שבא לו, יש גבול לכמה בן אדם מוכן להבליג. וכן, כמו שזכות מישהו לצעוק\להדחף לפריים\ליפול עליי, אז זכותי באותה מידה לצעוק עליו שיפסיק. זכותי.

opeller

New member
אני מסכים. זאת זכותך

אבל מה שאני התכוונתי זה מה יהיה יעיל לעשות. להגיד למישהו להפסיק עם צעקות באירוע בד"כ לא יעבוד לדעתי. יהיה הרבה יותר יעיל פשוט לשבת במקום אחר שלא מפריע לך שם. הכוונה שלי היית גם למה יותר יעיל, ולא רק מה מותר לצד השני לעשות. כי כמו שכתבתי, אני מסכים, כמו שז וזכותם להתנהג ככה, זכותך לצעוק עליהם (כל עוד שזה לא משפיל או מעליב)

Apushu

New member
יעיל?

לברוח זה לא יעיל, מקור ההפרעה ימשיך להפריע גם לסובבים. לעומת זאת להגיד לו "אכפת לך להפסיק לצרוח?" עשוי לעזור, ואחרים יהנהנו בתוך ליבם "תודה רבה!! סוף כל סוף הוא שתק!" P:

opeller

New member
יש מקרים ויש מקרים

אני מסכים שיש לפעמים גם מצבים כאלו. מצד שני יש אנשים, שמה לעשות שדווקא בגלל שתבקש מהם, אפילו יפה, להיות קצת יותר בשקט כי זה מפריע, דווקא ימשיכו ואולי אפילו יפריעו יותר. יש מקרים ויש מקרים. אני פשוט חושב שגם אלו שצועקים, כנראה נהנים. למה לי להרוס את ההנאה שלהם אם לא איכפת לי לעבור מקום? בכללי, נראה לי נחמד להסתובב באיזורי המפגשים. עד היום הם יצאו על מקומות שלא הייתי בהם מעולם או שהייתי לפני הרבה זמן וגם זה רק בליווי ההורים שלקחו אותי למקום מאוד מסויים ולא התאפשר לי להסתובב קצת ולמצוא מקום ספציפי באיזור שאני אוהב :)

Apushu

New member
טוב זה עניין של

אופי ומנטליות. אני לא יכולה לסבול דברים שמפריעים לסביבה ולשתוק וללכת. אבל זאת אני.

opeller

New member
אני מסכים איתך

יש מיקרים שאני לא יכול שלא לעזור או להעיר למישהו. אבל יש מקרים שאני חושב שלנסות לשנות רק יגרום לזה שיהיה גרוע יותר, ולכן מנסה לחפש פיתרון אחר, כמו ללכת למקום אחר אם אפשרי. תלוי מי מפריע, איך מפריע ומה אני חושב שתהיה התוצאה של להעיר להם.

happy berry

New member
.....

"להגיד למישהו להפסיק עם צעקות באירוע בד"כ לא יעבוד לדעתי. יהיה הרבה יותר יעיל פשוט לשבת במקום אחר שלא מפריע לך שם."

אבל כשחושבים על זה, זה בדיוק מה שאנחנו עושים, הולכים לשבת במקום אחר, בו לא יהיו ילדים שצועקים. רק שאנחנו לא זזים שניים שלושה מטרים מאזור המפגש, אנחנו הולכים קצת יותר רחוק. פארק אחר, למשל.

וכן, זכותם להתנהג ככה, זכותי לא לסבול את זה ולא לרצות את זה במפגש היותר "אינטימי" שאני מארגנת.

Stuchi

New member

SunsRequiem

New member

זה לא שכל המפגשים ככה.
זה שספציפית המפגש הזה מאורגן ככה. לא מבינה מה הבעיה עם פעם אחת.
וזו לא פעם ראשונה שיש מפגש שסגור לפורום. אם כי לרוב היה מדובר במפגש שמאורגן בבתים של אנשים, גם אז זה היה סגור לרוב מי שלא קשור לפורום.
אבל זה לא כל המפגשים.
זה אפילו לא רוב.
ומה שהלך בפסח הצליח להוציא אותי מכליי כמה פעמים, וזה לא קורה הרבה.

למעלה