מעניין אותי.....

orii

New member
אז תגיב כללית

לא רמזתי שיש לחשוף את שם המורה - זה בטח לא העניין. עם ההתיחסות הכללית לנושא החורה אני מקבל. ומה עם הנושא הכללי שהעלת: הנורמטיביות של אנשי אומנויות הלחימה. דיברתם הרבה על המסגרת ועל המסגרת של המסגרת וחסרה לי התמונה.

ברצינות, זה לא תפקיד בודד

כולנו זו התמונה, ועכשיו מי שרוצה מאיתנו צריך למצוא את המילים לציור.

orii

New member
יש לי , יש לי, יש לי....

אני מנסה למלא את התוכן של התמונה, להתחיל איזו סקיצה. חשבתי על מה שדברנו ומה שיצא משם הפעם.... לדעתי, אחד המאפיינים החזקים שלנו כאן זה שאנו תלמידים מבחירה. להיות תלמיד זה מצב נפשי, לא רק או אפילו בניגוד לסטוטס החברתי של תלמיד. המצב הנפשי הזה הוא מפתח.

arcidea

New member
אורי-

כל שירשור- קישקוש בתמונה אם יש לך צבע להוסיף תזרע עץ.

nitzano

New member
סיבוכים

אינך חושב שדבר זה יביא לסיבוכים כמו אלה המופיעים בתחוק החוק .הופעת מפרשי החוק לכאן ולכאן מביאה להמצאת חוקים חדשים .נסיונות הגדרה יביאו לנסיונות עקיפה .

isaacl

New member
ועוד אחרי זה מתלוננים יל גינגי

כשסוף סוף גינגי מתבטא כהלכה צריך להסות אותו? גינגי, אתה צודק לחלוטין. יש דרך אחת לומר דברים נכוחים והיא להתבטא בלשון המגדירה אותם בצורה המדויקת ביותר. ואלוי מי שלא יודע מהי נורמה, מטא, וכו´ שינסה לעבור לדיונים על מהלומות רחוב.

זה קצת מתנסה, לא?

אתה מניח שאנשים הם מטומטמים כיוון שהם בורים? אמני לחימה יכולים להיות בכירים ביותר, מעולים בתחומם, ובעלי פרספקטיבה שיכולה להועיל מאוד לדיון כגון זה, כמו גם תובנות מעמיקות יותר מאלו שלך. האם רק בשל העובדה שאין הם מכירים שפה מקצועית בתחום יחסית מצומצם שלמען האמת אינו נחוץ להם או לרוב האוכלוסיה, אתה מניח שלדבריהם אין טעם? כל דבר שניתן לנסח בשפה מקצועית, ניתן להסביר בשפה פשוטה, אם גם באריכות (אם רוצים לשמור על דיוק). גינגי התבטא בצורה בהירה, ולא היה שום צורך להסות אותו, זה מוסכם. אין זה סותר את העובדה שמה שנראה לך ולי ברור, אינו בהכרח ברור לכל שאר הקוראים בפורום.

orii

New member
../images/Emo45.gif, די לנפיחות מושיקו יראה לך מה

זה לדבר בפלצנות. מסכים מאוד עם מה שכתב דלית. גם גינגי חוטא בה שלא לצורך, למשל, כשהוא נותן רשימה של שמות שרירים בלטינית... ברמה הענינית כמעט כל דיון כאן עשוי להגיע לעומק גם בלי מילים מדויקות אך לא מובנות לכל.

nitzano

New member
למה לכעוס ?

שקלתי להגיב גם כן אך וויתרתי מכיוון ,שזה חסר משמעות .הוא גדול מאיתנו בשכלו וכל הידע שלנו סתם ב ´למי יש יותר גדול´ . ג´ינג´י הבין טוב מאד את דברי (על אף שלא היו מכוונים ישירות כלפיו) וענה בהתאם (וכל כך שונה ממר Isaac ירום הודו) קטונתי

isaacl

New member
סליחה, צדקת ממני

התבטאתי בהתנשאות. בעיקר כאבה לי הביקורת על גינגי.

nitzano

New member
../images/Emo13.gif

ידידי , באתי לכאן בכדי לשמוע דעתם של אחרים (ולהשכיל) ולא ע"מ להשמיע דעתי. אם למדתי יצאתי נשכר ,אך אם לא הבנתי האם לא הפסדתי ? אין לי כל כוונה להתנצח עם אף אחד .

bizhar

New member
ומה כ"כ כואב בביקורת?

הביקורת אינה על אישיותו או אפילו תוכן דבריו אלא על אופן הצגתם. " יש דרך אחת לומר דברים נכוחים והיא להתבטא בלשון המגדירה אותם בצורה המדויקת ביותר" באמת? דרך אחת בלבד? רמתו של מורה בכיתה, מרצה באוניברסיטה, הוגה דעות או סופר נמדדים לא מעט ביכולת ההעברה של ידע ומסרים ולאו דווקא בוירטואוזיות הלשונית שלהם. הרקלייטוס נקרא "האפל" על שום דבריו המעורפלים. כמה חבל! המובן כ"כ יפה, מדוע חסך מאיתנו את השאר?

isaacl

New member
וואו

אני ממש מתנצל. באמת התבטאתי בצורה פלצנית והייתי מאוד כועס אם אחר היה כותב כמוני. פשוט התחלתי ליהנות ממכתביו של גינגי, ופחדתי שהוא יאלם כתוצאה מן הביקורת כלפיו.

gafni

New member
לדעתי אנשים מגיבים ברמה שלהם

אני למשל הגבתי להודעה היפה של גינגי בעצוצים משוני בחלחולת ואח"כ בפעילות מעיים נמרצת ורק אז הבנתי למה הוא התייחס כשאמר "מונחי שסתום". כך שכל אחד מגיב לדברים מתוך ההתנסות שלו.

nitzano

New member
בצורה המדויקת ביותר

הקונספציה העליטיסטית בתפיסתך ההיתולית אינה לרוחם של רבים מכלל גולשי המימד הממוחשב (בלשון המגדירה אותם בצורה המדויקת ביותר)......... איסטרא בלגינה קיש קיש ...?

isaacl

New member
נו די

אתה צודק. אני יודע, אני מבטיח להיות ילד טוב.

bizhar

New member
ברצינות:

אם זה יהיה מובן - אף אחד לא יבין. מבין? ונחזור לשיר: "דוד, מלך ישראל, נסע בבוקר לטייל..." אני מזייף?! טוב, אחזור לעבוד.

bizhar

New member
וביתר רצינות:

שנו חכמינו: "מרוב עצים לא רואים את היער" או "תפסת מרובה לא תפסת" והחרה אחריהם איזה כומר בשם אוקם בערך כך: "אין להניח ריבוי ללא צורך"

למעלה