מעניין אותי.....

fa jing

New member
מעניין אותי.....

לאן נעלם פורום אומנויות הלחימה שהיה פעם בתפוז? משום מה כשנכנסתי בכמה הפעמים האחרונות הייתי בטוח שנכנסתי לפורומים כגון : " חזרה בתשובה", " פורום צמחונות וטבעונות" . בטעות אך כשהבטתי בכותרת ראיתי כי אני נמצא אכן בפורום אומנויות לחימה. יש לי רעיון להחזיר עטרה ליושנה( לא מאמין שאמרתי את זה) אולי נחזור להתדיין על אומנויות לחימה וכל מה שקשור בכך....? חנן טינג´ין סין

idv

New member
תגדיר כל מה שקשור בכך

פילוסופית חיים אינה קשורה באומנויות לחימה? מזון, הרגלי אכילה ודאגה לגוף אינם קשורים באומנויות לחימה? לדעתי האישית כן. רוב הטיעונים פה בקשר לאומנויות לחימה הם בסגנון - אומנות לחימה = דרך חיים, ועל כן אומנויות לחימה נוגעות באספקטים רבים של החיים גם אם באופן עקיף בלבד.

zedprime

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכים בהחלט , אבל לדעתי יש צורך לנסות ולהתמקד ככל שיותר באומנויות הלחימה עצמן ולא בנושאים שיש בהם קשר - אבל שולי.

isaacl

New member
ללמוד שחיה בהתכתבות

בשנותי הראשונות כתלמיד קראתי כל בדל אינפורמציה על אומנויות לחימה, אבל כעת אני די מואס בזה. אתה באמת חושב שאתה נשכר מלדבר על אומנויות לחימה? על טכניקות? הרי מה שיפה בעולם הבודו הוא האורה שסביבה; לא האומנות עצמה. אם באומנות פרופר חפצת, לך להתאמן ואל תכלה את זמנך בפורומים.

zedprime

New member
הממ

מה?? מה הקשר בין זה לבין רצון לשמור על הפורום כפורום "אומנויות לחימה" ולא פורום כללי . חוץ מזה , שאותה תפיסה של הבודו כפי שאתה מגדיר אותך - לא מתאימה לתפיסה של אומנות אחרת בהכרח .

isaacl

New member
אולי אתה צודק

אני מסכים שמיקוד הדיון נחוץ מדי פעם, אבל למרות זאת, אני סבור שמה שמייחד את הדיון בפורום שלנו הוא העובדה שאנחנו לוחמים, ולא עצם נושא הדיון.

amir_aikido

New member
המינון דוקא נראה לי סביר

בשבוע האחרון אמנם עלו יחסית הרבה נושאים שהקשר שלהם לאמנות הלחימה מעט עקיף. אבל, היו גם לא מעט נושאים שכן קשורים לאמנויות הלחימה. וחלק מהנושאים העקיפים היו לא פחות רלבנטיים וחשובים - כדוגמאת הנושא של אמנויות לחימה לנפגעי/ות תקיפה מינית. הייתי מעדיף אילו בכל הדיונים אנשים היו שומרים על התיחסות לדיונים מהכיוון של אמנויות לחימה ולא מהכיוון ההלכתי למשל. אבל, אני מודה שההתיחסויות הנוספות בהחלט יכולות להפרות את הדיון. באופן טבעי, יש לפורום תקופות בהן הוא יותר ממוקד ותקופות בהן משתתפים מעדיפים להתדיין בנושאים אחרים. אמיר

yanivtil

New member
לחנן/ניצן,שאלה שמעניינת אותי

כבר זמן רב-ספר לנו קצת על היחס בסין לאמנויות הלחימה המסורתיות שלהם עצמם- עד כמה נפוץ בסין האימון בקונג פו? האם זה עממי או שמור ליחידי סגולה בלבד,במנזרים המרוחקים? האם אמנויות הלחימה נתפסות שם בעיסוק מסורתי,רציני ומכובד ואמני הלחימה זוכים לכבוד מצד האזרחים שאינם עוסקים בכך או שמא צעירי סין נוטים לזלזל בכך והעיסוק נדחק לפינה? האם האימונים נתפסים שם היום כ"ספורט" ותו לא או כעיסוק באומנות של ממש? בכלל,ספר ככל העולה על רוחך, יניב.

fa jing

New member
תשובה

היי יניב, השאלה ששאלת מורכבת ביותר וקצת מסובכת לתשובה. אנסה לענות לך מניסיוני ובנוסף גם מהלך מחשבתם של המורים אותם אני מראיין כאן ולא פעם אני שואל אותם את השאלות על עתיד אומנויות הלחימה בסין. אנסה לעבור שאלה שאלה ולענות עפ"י הסדר. אני בטוח כי גם בדקות אלו ממש ניצן חברי כותב לך תשובה נוספת שתאיר את עיניך. 1.היחס בסין לאמנויות הלחימה המסורתיות שלהם עצמם- עד כמה נפוץ בסין האימון בקונג פו? השאלה היא את מי אתה שואל והיכן אתה מסתובב. כיום בסין כמו בכל מדינה מתפתחת ישנו מצב שהצעירים רוצים לעזוב את הישן והמסורתי ולעבור לחדש ולמודרני עצוב....אבל זו המציאות וטבע הדברים שהרי נאמר: " המסרב לקבל את החדש , מזדקן מהר". האימון בגונג פו באופן כללי נפוץ מאוד בסין, לא יהיה פארק אאחד או חלקת דשא נחמדה ללא מתאמן בבקרים בסין. חלקם טובים וחלקם סתם עוסקים בתחביבים. אומני לחימה ברמה גבוהה קצת יותר קשה למצוא וזה לא כיוון שהם לא קיימים אלא כיוון שמס´ החובבנים גדול הרבה יותר. אני רוצה לציין כי למרות מיעוט המאסטרים בעלי הרמה הגבוהה ביחס לשאר המתאמנים( באופן טבעי) עדיין ישנם רבים מאוד-צריך לדעת היכן לחפש. 2.האם זה עממי או שמור ליחידי סגולה בלבד,במנזרים המרוחקים? הייתי מכלילי ואומר כי זה עממי ( אם אנו מסתכלים בבקרים) אך עדיין מעטים האנשים שהם ברמה גבוהה( מבחינה מספרית), הרבה מן המורים הטובים נמצאים בערים הגדולות. 3. האם אמנויות הלחימה נתפסות שם בעיסוק מסורתי,רציני ומכובד ואמני הלחימה זוכים לכבוד מצד האזרחים שאינם עוסקים בכך או שמא צעירי סין נוטים לזלזל בכך והעיסוק נדחק לפינה? אומני הלחימה אינם זוכים לכבוד מיוחד מצד האזרחים, היחס אליהם הוא יחס כמו לכל בעל מקצוע אחר, או אף לפעמים למשהו שאין בו צורך, אני רוצה לציין כי הסינים הם עם מאוד חומרני ופרקטי, רבים מהם אינם רואים את הצורך והשימוש באומנויות הלחימה. כיום צעירי סין חיים על המסלול המהיר ומטבע הדברים הם מחפשים תוצאות מהירות, צעירי סין מוצאים פורקן דרך אימון בטאיקוואן דו או סאן דה דברים שיותר דינמיים ויותר מהירי למידה ( יסלחו לי המתאמנים בטאיקוואן דו בארץ על ההכללה). 4.האם האימונים נתפסים שם היום כ"ספורט" ותו לא או כעיסוק באומנות של ממש? תלוי ע"י מי..... המורה שלי ואנשים שכמותו רואים בכך עיסוק רציני ביותר שדורש מהלך חיי אדם כדי להגיע לרמה גבוהה. האדם הממוצע יראה בזה רק עוד התעמלות גופנית מסוג אחר. אני חייב לציין כאן כי עדיין הסינים רואים בכך משהו מסורתי וראוי להערכה אך לצערי הרב הם לא ממהרים לעסוק בכך. המציאות כיום אינה מאפשרת כל כך עיסוק באומנויות לחימה באופן הראוי לאומן לחימה ( מבלי שעשה את הוויתורים הנחוצים לכך)בסין. כיום האנשים הצעירים לא ירצו לעמוד כשעה לפני כל אימון בעמידת צ´י גונג שמפתחת רגישות וכח, אלא יעדיפו ישר לעבור למכות וטכניקות. אם אצטט את דברי מורי למה הוא אינו מלמד סינים יותר זה הולך כך.....: " הם טיפשים וכבר על האימון השני רוצים ללכת מכות...מכאן שאני לא מעוניין ללמד סינים בכלל" וזהו ציטוט מילה במילה מהמורה שלי" אני מניח כי בחלק מהתשובות ישנן סתירות מה אך ככה זה אין שחור ולבן, בראיה כוללנית כיום סין זה כמו כל מקום אחר בעולם, עיסוק באומנויות ךלחימה נעשה כתחביב ויש רק מעט מאוד אנשים שהקדישו עצמם לאומנות-קוראים לזה מודרניזציה. חנן טינג´ין סין

WhiteBear

New member
אני רוצה להרחיב כמה שאלות...

שלום חנן
. כבר כמה פעמים אתה מספר על הראיונות שאתה מייצר עם מורים. האם תהיה מוכן לספר איך הלך בריאיון האחרון שלך... ואולי אפילו לתת לקרוא חלק מהטקסט
(ובכלל, איזה תוכניות יש לך לגביו?) מוזר שבסין יש תרבות מהסוג שאתה מתאר, בעוד שבארץ יש כמה בתי ספר בעלי מימדים (לפחות זה שאני לומד בו)... למה, לדעתך, היקף התלמידים של האנשים ברמות היותר גבוהות הוא כפי שאתה מתאר ? (נובע מתוך בחירה שלהם/מצב חברתי/ משהו אחר) מקווה שהולך טוב,
טל.

למה אתה מתכוון במימדים?

אם מסתכלים על אחוזים מהאוכלוסיה, כמה אחוז לומדים אמנויות לחימה מעל 4 שנים מתוך כ 6 מיליון תושבים רשומים? האם 10% מהאוכלוסיה מתאמנים באופן קבוע? אני בספק. ואם תחלק את הסה"כ בין כל השיטות והמורים, תגלה שאין אף בי"ס (או שיטה) שיכול לקרוא לעצמו "בעל מימדים" אבסולוטית. או כך אני רואה את הדברים. בתכל´ס - סוף סוף יש לי תחביב איזוטרי וייחודי - מי אתה שתהפוך אותי לאחד מהעדר?

WhiteBear

New member
אם אני יודע ש"אצלנו" יש כמה מאות

תלמידים. מתוכם בקירוב 100 בעלי מידה של וותק (או שאני לא מדייק?)... זה שונה מאשר מורה שמלמד מספר בודד של תלמידים. ותחזור אחרי "אנחנו כולנו אינדבידואלים" "יש לנו רצון חופשי"

haleth

New member
אתה לא צריך להבין אותו מילולית

הוא התכוון לכל ענף החלב

bizhar

New member
חזרנו לאוכל?

מה עם איזה מתכון הולנדי לעוגת גבינה ? (טבעונים - לא עכשיו!)

fa jing

New member
היי טל

הראיון האחרון שלי היה עם מר. ז´ו באו ז´אן שהוא אומן לחימה מבית הבה גוואה ז´אנג לסגנון יין פו. מר. ז´ו כיום בן 69 עדיין מלמד ובריא יש לו ידע נרחב בהיסטוריה של הבה גוואה והאומנויות בכלל. את הראיון עם אומן הטאי ג´י( פאנג ז´י צ´יאנג) שסיפרתי לכם עדיין לא קיימתי אם כי כבר נפגשתי עמו. ההכנות לראיון לוקחות כמה חודשים טובים, יצירת קשרים, הכנת שיעורי בית לגבי האומן הספציפי וכו´ אין זה עניין של מה בכך אם רוצים להפיק את המירב. יש לי תוכניות לפרסם את כל המאמרים באתר אינטרנט או במגזינים שונים לאומנויות לחימה ובינהם מגזין "אדרנלין" בארץ ( אם יקבלו את הכתבות שלי), בכל מקרה כולן יתפרסמו בעתיד וכולכם תוכלו להנות מהן ולהשכיל...אני מקווה לפחות ואם לא.. אז לפחות תהנו מהתמונות המגניבות שאני אוסף בשבילכם כאן בסין. לגבי השאלה של היקף התלמידים אני מניח שלא הרבה אנשים מוכנים לוותר על נתח יקר בחייהם ולהקדיש הכל לאומנות. אני יכול לתת לך דוגמא על עצמי. כשעזבתי את הארץ היו לי כמה אופציות: 1. להיכנס בתור שותף לעסק שעבדתי בו וגרמתי להצלחתו ולקבל 50% מההכנסות והאמן לי זו משכורת נאה לבן אדם בן 25 בזמנו. 2. היתה לי האופציה להמשיך לימודים גבוהים על מלגה ( תואר שני ושלישי) . אני בחרתי בדרך שלי...דרך של להגשים חלום....אני יודע כי זה לא יימשך לנצח אך בנתיים אני מתעורר כל יום לתוך חלום מחדש. לא היתה כאן כל כוונה להעיד על עיסתי, אבל זו הדומא היחידה שאני יכול לקחת אחריות מלאה עליה.

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אם תעשה הקרנת תמונות, אני אהיה שם

fa jing

New member
מי יודע ....

אולי ביום מן הימים נארגן ערב שקופיות על קפה ועוגה בכיף...

למעלה