מעניין אותי.....

מה זאת אומרת "אם יקבלו" ???

כבר קיבלו! כתבה מפורטת עם תמונות (אולי תשלח עוד כמה
) על מקומות לימוד אומנויות לחימה סין + טיפים לנהל ולהתקיים בסין, תופיע בגליון הקרוב של אדרנלין.

nitzano

New member
אקצר

מפאת קשיים טכניים אקצר. או יותר נכון אוסיף לתשובתו של חנן. הצעירים מאד אוהבים קונג פו ! כל כך אוהבים את זה ,שהם יכולים להסתכל עלי מתאמן במשך שעות......ישנם כאלה הסבורים שקיימים חוסרים בסגנוני ,וע"כ בחולפם באזור מוסיפים צווחות בסגנון ברוס לי.ווואההה.. יצא לי גם לראות מישהו ,שבזמן שהלך ברחוב קרא ספר עם הסברים על אומנות כלשהי ,וע"כ עשה תנועות מוזרות. כבר נגמרו לי האצבעות עליהן ספרתי כמה סינים בקשו להתאמן עם מורי אך לא ראיתי צלליתם בשנית .המורה שלי מוכן ללמדם בחינם אם רק יסכימו ללמוד אך הם מעדיפים כדורגל.רבים אחרים טוענים שאין בזה כסף אז בשביל מה ......

nitzano

New member
זהירות תחילה

ממליץ להזהר מציניות .כשהגבתי בציניות על "לוחמת חרות" ניפתח שירשור חדש.... אנירק מקווה שלא יפתח שירשור "ציניות באומנויות לחימה " על תשובתי הנוכחית ....

ברצינות, דמוקרטיה מהי

דמוקרטיה אינה אנרכיה. בתוך מערכת חוקים מוגדרת ופעילה, זו צורת התנהלות שבה "הפתעה הפתעה" לא הרוב קובע! מפני שאם זה היה כך אז משפט לינץ´ היה ארוע דמוקרטי לדוגמה, והוא לא. אז דמוקרטיה היא צורת התנהלות שבה החלטות נקבעות ברוב קולות הנבחרים (לדוגמה, הנהלת הפורומים והמודרטורים הנכבדים) ושבה נשמרות זכויות המיעוט למשל לחופש ביטוי. אם מישהו אישם חושב שבסיסי נורמטיבי זה אינו רלוונטי לאומני לחימה הוא אחראי אישית על כל הראיונות אצל דן שילון שבהם שברו בקבוקים\קרשים\תלמידים\ וראשים. או שהוא שבתוך ההתעלמות והבורות שלו ממערכת אתית הוא יכול ללכת לצד "הרך" של אומנויות הלחימה ושם לשגר כדורי אנרגיה\לחיות עד גיל 109\ולחשוב שהוא מנצח את טייסון במכות. אין דבר דרוש יותר כעת לאומני לחימה מדיון על כל אותם נושאים שאינם "מי יותר טוב". כמובן תוך כדי הגנה על זכותו של כל אחד להתבטא, כל עוד הוא לא פוגע, בחופשיות. מקווה באמת שזה יעזור לנו

orii

New member
מהם אותם נושאים לדיון

(שאינם "מי יותר טוב") שכה דרושים כעת לאומני לחימה? וזה לא ברצינות אלה בשיא הרצינות.

WhiteBear

New member
בלי רצינות...

מה אתה חושב ?? (צימחונות ודת !) ועם קצת רצינות: צימחונות ודת...

ברצינות, נושאי דיון חליפיים ללוחמים

נושאי דיון אלו הם נורמטיביים. בתחום המקצועי אפשר וכדאי לדבר הרבה, אבל ברגע שהדיון נסב על השוואת מקצועיות בשיטות בהן הנחות המוצא שונות, הופך הדיון לעקר. מכאן שאנו נשארים עם תחום אחד ועיקרי שבו אין לאיש (חוץ מציפיפרימ) פרספקטיבה בשלה. תחום זה הוא התחום הנורמטיבי. אין להיבהל מהמילה, הכוונה היא: מהו אותו קו חשוב התוחם את העיסוק באומנות לחימה ומפריד אותו למשל מהעיסוק בחשמלאות רכב או באבטחה? אם היה קו תוחם כזה אז כל ספורטאי לחימה היה יודע שהוא ספורטאי, כל מאבטח היה גאה בעבודתו (שאינה אומנות לחימה) וכל פנטזיונר מיסטי היה עובר לפורום דרך הלוחמים. כרגע כל ספורטאי רוצה להיות אלוף גם במיסטיקה וכל מיסטיקן חושב שהוא לוחם רחוב... ועוד לא דיברנו, בהקשר המתאים, על הקו התוחם בין העיסוק באימון לחימה והחברה... גם בצבא, ביחידות הרציניות, יש דגש עצום על נורמות וערכים וארועים רבים מתוחקרים בדיעבד גם לאור נורמות אלו.

arcidea

New member
על הקו התוחם

"על הקו התוחם בין העיסוק באימון לחימה והחברה"... ??? למה אתה מתכוון?

הוא מתכוון לדיון בנרטיב הקוגניטיבי

כיוון שמדובר ב"הפרדה" בין אמנויות לחימה כתחום סגור, ובין הפעולות שמבצעים אנשים המשייכים עצמם לתחום, שיש להם גם אינטראקציה (ייתכן וייחודית) עם החברה בה הם חיים, הרי שבסופו של דבר ניתן לזקק דיונים כאלה לתפיסת אמני הלחימה את מקומם בחברה, לעומת מקומם כפי שנתפס ע"י החברה בה הם חיים. לכל זה אין קשר עם העובדה שמדובר בדיון בנושא מטא-פורום, ולכן, אף על פי שלגיטימי כמו כל נושא אחר שדוסקס כאן לאחרונה, ייתכן ופורום זה אינו המקום האידיאלי לדיון ממן זה. הנושא הוא מטא, אגב, כיוון שבפורום הדיון לרוב מוגבל לאמנויות הלחימה עצמן, ולא לאופן בו דנים באמנויות לחימה. מקווה שזה לא עזר לאיש.

ברצינות, אני חייב לחלוק על ה"מטא"

האינטראקציה בין כל תחום עיסוק לחברה המקיפה אינה שייכת, לדעתי, לדיוני מטא- עיסוק. העיסוק עצמו מהווה תחום שלם שהחברה ממסדת ומגדירה. ככזה העיסוק באומנות לחימה משווע להגדרת הנורמה. בתוך הגדרת נורמה זו (מה נורמלי לאומני לחימה לעשות במסגרת עיסוקם ולא רק מה מותר או אסור) הממשק עם החברה הוא אינטגרלי. אם נתעלם ממנו לא נגדיר כלום ו"הציור" יצא חסר.

nitzano

New member
ברצינות

מה קרה לשפה העיברית ? ומדוע דבריך נשמעים קצת כמו דבריהם של פוליטיקאים גבוהים גבוהים ולא מובנים .דבר אלינו בשפת העם . לפחות לדעתי (על אף הקונספציה הפוסט מודרניסטית ווירטואלית במימד החברתי הנתון לאינטרפרטציה דיכוטומית )

סליחה מאמי, קצת ברצינות וקצת באהבה

סליחה מאמיאז ככה, תראה, יש אנשים שעוסקים באימון בשיטות לחימה, זה אני ואתה נשמה. ויש אנשים שלא עוסקים בשיטות לחימה, זה אנשים אחרים והם הרוב. אנחנו בחברה שלהם והם לא בחברה שלנו. מבחינת מי קובע למי, למרות שלי, גינגי, אני אף אחד לא קובע לי! ובכל מקרה בגלל שככה המצב קצת באסה בגלל שאנחנו מתעסקים בבעיטות ואמה ים של שטויות לפעמים אז יוצא שלפעמים לא ברור מי או מה אנחנו. אז אח שלך גינגי מנסה לראות אולי אנחנו לא גויאבות או משהו כזה. עכשיו גינגי, זה אני אח שלי, לפעמים בא לו הג´נאנה והוא מתחיל לכתוב בשפה יעני מקצועית. אבל זה לא דאווין כי יש שפה מדויקת יותר מכזה כאילו, ואז בסבבה של הכתיבה עדיף לאח שלך להשתמש בה. אח שלך גם שם לב שאתה לא מתבאס להגיד טאי צ´י שזה גם לא בעברית תקנית ואתה אפילו כותב לפעמים בסינית! ואז, בגלל שבאה לגינגי עוד פעם הג´ננה, הוא רוצה להוסיף שבמסגרת הפריה בין תרבותית השימוש במטפורות, מילים ותנועות הלקוחים מתרבות אחרת הוא לגיטימי, ולכל החושבים שזה מסימני הדור אזכיר את הכתב שאנו כותבים בו שהוא אשורי ולא עיברי ואת, רחמנא ליצלן, ריבוי המושגים הארמיים שהעברית משופעת בהם. יאללה אח שלי מקווה שחוץ מהקטע שבו עלו לי העצבים לראש קיבלת מה היה לי להגיד וטוב גם מקווה שזה עזר לך

nitzano

New member
../images/Emo13.gif

אחי אין שום בעיה עם העברית הגבוהה ,להפך אבל קורה ,שאני קורא תשובה בת עשר שורות ,שאומרות הרבה ולא אומרות כלום .חוץ מזה העיברית שלי מתדרדרת באופן דרסטי ואני חייב לספק תרוץ מספק לחוסר הבנתי .

arcidea

New member
../images/Emo68.gifאויש, אתם כלכך חמודים כשאתם

מטא- אם לנסות לתרגם לעצמי לשפה שאני מתמודדת איתה- הכוונה להגדרת זהות? פירוט חלקי- איזה חלק תופסת הזהות של "לוחם" מתוך מכלול הזהויות (משפחה, עבודה, בלה בלה) איזה איכויות מתוך א.ל. (=הנובעות מעיסוק ב..) מהוות קונפליקט לנורמות החברתיות שלנו או תפקידים חברתיים או- מה אנחנו "מייצאים" לחברה כתוצאה מהעיסוק בא.ל (יש פה שירשור שמתייחס לחינוך, נתקלתי בארכיטקט שמנסה להשליך משיטות לימוד קונג פו לעקרונות עיצוב לבתי ספר וספריות...) או- מה הבסיס המוסכם המשותף שעליו מבוססת זהות של א.ל. הממ... האחרון נראה לי אתגר מאוד גדול, ואולי בלתי אפשרי- אנחנו לא גויאבות ולא רואי חשבון- להם יש קריטריונים ברורים לאפיון. שיטות א.ל. כוללות את אלו שמבוססות על תשתית אידאולוגית-פילוסופית (והן חלק מתפיסת עולם-מציאות שלמה). ויש גם כאלה שלא- אני לא מכירנ אותן ולכן אמנע למהגיד עליהם משהו- חוצמזה שנראה לי יותר נכון להגדיר אותם כספורט ולא כאומנות (לא שלא מגיעים לדרגת רב אומן בספורט... אבל לא נהוג לומר: אומנויות כדוררגל) נו, בסוף אמרתי
לתחושתי (אישית זמנית וכו) אם להתעלם לרגע מהמרכיב ה"מיסטי" (
אני ממש לא מחבבת את המילה הזאת ואת הקונטקסט שלה כאן בפורום, אבל נוור מיינד) אלה מאיתנו שעוסקים באומנויות מבוססות פילוסופיה מזרחית מטמיעים את עקרונות הפילוסופיה הזו בדרך הכי מעמיקה, יסודית ותת מודעת- דרך הגוף בהתאם לרמות עניין\מודעות- גם משליכים את העקרונות האלו החוצה בהתנהגות חברתית ואפילו בתפיסה שלנו, של מה זה חברה ומה החלק שלנו בה. זאת הכללה גסה מאוד, יכול להיות שהיא שטויות במיץ- אבל היא ניסיון לגעת בבעית ההגדרה- והיא- ניסוח קריטריונים. בעיה נוספת- נסיונות כאלו בדרך כלל מובילים לבדלנות והתבצרות של כל אחד בהגדרה שלו את עצמו, או את הדוג´ו שלו. מצד שני- הפורום הזה ניחן ברמות סובלנות, אינטליגנציה ורצון כנה כמו שלא ראיתי הרבה זמן אז אולי בכל זאת כאן זה כן המקום.

האחרון, ברצינות לארכידאה

"או- מה הבסיס המוסכם המשותף שעליו מבוססת זהות, הממ... האחרון נראה לי אתגר מאוד גדול" אמרה ארכידאה אבל זו בדיוק בדיוק התמונה.

arcidea

New member
ומהם לדעתך הקריטריונים לניסוח זהות

זו? ברגע שהצבת קריטריון (מדד לפילוח), קבעת עמדה. מעניין אותי מאוד (ונראה לי שאת כולם) מה העמדה שלך.

ברצינות, קריטריון רגולטיבי מול תאור

קריטריון שהוא רגולטיבי, כלומר קובע, הוא בעייתי באומנויות לחימה מפני שאין שום אירגון היכול לאכוף אותו על שיטות שונות. הקריטריון הרגולטיבי היחיד אם כך הוא החוק במדינת ישראל. תאור הוא לדעתי הדרך היחידה שבה יכון מה שנקרא קוד אתי. ברור שתאור מקבע מצב מסוים כנורמה אלא שתאור כזה מלא מטבע הדברים במה שנקרא "מושגי שסתום" ואלו מאפשרים חופש גדול הרבה יותר מתאור "סגור". מושגי שסתום הם למשל: תום לב, האדם הסביר וכו´ אני שואף לתאור מדויק ככל שאפשר של העיסוק, מהות העיסוק והאנשים העוסקים בו.

arcidea

New member
מבחינתי- נתת את התיאור כבר:

"אבל קיקוג´ירו זו הסיבה שכולנו באומנות לחימה" (גינגי על קיטאנו טאקשי) אני מסכימה ואוהבת את מה שאמרת (וזה עזר לי מאוד בדיוק עכשיו, בעניין אחר- איזה עניין עבודה, אימצתי את "מושגי שסתום" ברשותך, תודה). את השימוש בקריטריונים ני מכירה היטב מהעבודה שלי- שהיא מאוד..ביןתחומית וגם חסרת היסטוריה ומסורת- ולכן- חסרה טרמינולוגיה מוסכמת וground rules שמאפשרים הגדרות חותכות. שם למדתי שבקריטריונים אפשר להשתמש גם לחיפוש, לא בצורה רגולטיבית (= זה המדד הקובע) אלא כדי ליצור צירים, רבים, כל אחד מהם מייצג אספקט מסויים, יחסי. ולראות איפה הם נפגשים- ועל איזה "שטח" הם חופפים. (זה משרטט מעין מבנה פנימי). נראה לי שעכשיו אני מבינה אחרת את הקשר לחברה- בתור זוית מבט שמאפשרת תיאור גבולות חיצוניים. אבל הכי הרבה השראה זה מושגי שסתום. :)

orii

New member
יש עכשיו דיון על כך בוו שו

האם כשמורה לחימה בוגד עם באישתו עם תלמידה זה משהו מיוחד או לא. גינגי, יצחק, ארכדיה... למה אתם לא נותנים תוכן למסגרות שאתם מגדירים? שאלתם שאלות מענינות (לא משנה באילו מילים) איפה הניסיון שלכם לענות?
ארכדיה סוקרנתי, מה את עושה (עבודה)?

orii, ברצינות, אני לא מגיב פרטנית

למרות שאני יודע שאני לא נותן לישון עדיין לא העלבתי ולא אעליב איש. ולכן בנושא המורה הספציפי שאני מנחש שאליו קשורים הדברים, (עדיין לא נכנסתי לוושו) אני לא חושב שזה לעניין שאגיב. סתם ככה בשפה לא מקצועית, מורה אינו רשאי לנצל את תפקידו או נוכחותו כדי לקבל טובות הנאה מתלמידה. אם קיימת אהבה גדולה, וראיתי מקרים רבים בארץ ואף בחו"ל, אז זה סיפור אחר לגמרי. ולכן הנושא האתי כאן מבחינתנו הוא ניצול של מרות. כמובן שבמסגרת האתית של הנישואין, מסגרת המוגדרת די טוב, נכשל המורה כשלון חרוץ.

למעלה