מעניין אותי.....

bizhar

New member
כעבדקן אני פטור מתער

רק שהייתי "מגלח" כמה מהניסוחים למרות הכל. רמז כבר ניצן, יותר מרמז DELETE ורמזי היו עבים כקורה. די לחכימא ברמיזה? מסתבר שלא.

orii

New member
בא נגדיר, שלא נגדיר, אלה פשוט נוגדר

תוך כדי מודעות להדגרה לא-מודעת שמתרחשת. מה שאמרתי זה ברצינות, אבל בכל מיקרה אכתוב את זה בצורה אני לפחות אבין מה שכתבתי: התהליך הזה (שגינגי קרא לוהגדרות נורמטיביות) של הגדרת הקו בין אנשי אומנויות לחימה בינם לבין עצמם ובינם לבין שאר החברה קורה כאן כל הזמן. אני יכול לספר על עצמי שמאז התחלת השתתפותי בפורום העולם הזה של אנשים שעוסקים באומנויות לחימה הפך ממושג חסר תוכן שמתקשר למקומות רחוקים (סין, יפן...) לעולם קרוב ורלוונטי לחיים היומיומיים שלי. הפורום הוא כלי חזק מאוד ביצירת התקשורת. תוך הדיבור ובעיני זה לא משנה אם דנים בסוג מסוים של בעיטה או בצמחונות, נמבנים מושגים שחלקם אישיים לגמרי (למשל דוד הוא מלך ישראל) חלקם קשורים למאפייני אומנויות שונות (כגוון אנשי הקפורה או אנשי טאי צ´י...) וחלקם אולי מאחד את כולנן מול אנשים שלא עוסקים באומנויות. אני מרגיש שמעבר להשכלה רחבה הרבה יותר שיש לי גם למדתי להתבטא בצורה יותר בהירה מנומסת ומודעת. תודה לכל חברי הפורום. גינגי תן דוגמא או החל דיון שלדעתך יהיה רלוונטי.

צודק, אולם התייחסתי להערתך שרק

לך ולpzprim יש פרספקיבה בשלה. קרוב לוודאי שאין לי פרספקטיבה כזו, אולם הסיבה בגינה לא השתתפתי בדיוני הנורמטיב הייתה שתפסתי דיון כזה כמטא (דיון על מסגרות הפורום הוא, לטעמי, בהכרח מחוץ לנושא אותו הוא מגדיר, וראה בהכללה gÖdel) שאינו מעניין אותי כרגע. עוד הוכחה לחוסר בשלותי, כנראה. בכל אופן אתה צודק, ודיוני הנורמטיב אכן בתוך המסגרת. מה שלא עושה אותם בהכרח מעניינים יותר מבחינתי, אבל ניחא.

ברצינות: מי אתה, ומיהו/י ציפיפרימ,

שרק לשניכם יש "פרספקטיבה בשלה"
אני לא מתריס - באמת רוצה לדעת! ואם לכל השאר כאן אין "פרספקטיבה בשלה", למה בכלל לפתוח דיון? והכי חשוב, מה זו בכלל "פרספקטיבה בשלה"
(כולם לשיר ביחד: ) "דוד מלך ישראל טס בבוקר לטייל
מרחוק רואה המון צועק צועק "גינגי
"

אם תנהל דיון על נושא שאין לך

פרספקטיבה בשלה בו, תרכוש מושג לגבי מינוחים שנוגעים להגדרת הנושא ותתרגל או תנסה להביא לידי ביטוי את הדיעה שלך בכך שתסכים או תסתור דברים שנאמרים ע"י אחרים כאן בפורום, תקבל תשובה ולפיכך תשנה את דעתך או תוסיף נימוקים לטענה המקורית שלך, תבצע את הצורה הכי נכונה של "לימוד", להבדיל מהשינון האוטומטיבי שמקובל היום במערכות חינוך למיניהן. זה דבר מצוין לעשות בהסתייגות אחת (רוצה לומר, שאלה אחת מרכזית עולה בראשי): כשאדם (או שניים, או שלושה) בעלי דיעה מגובשת, מנומקת, בעלי שליטה בשפה ובהמשגות הנוגעות לנושא הדיון ברמה גבוהה מאוד עומדים בדיון כזה עם אנשים שתפיסת העולם שלהם, נאמר, בוסרית או לכל הפחות רחוקה מאוד עדיין מלהיות מגובשת, כמה מן התוצר הסופי יהיה תולדה של תהליכי רציונליזציה של אותם הפחות מנוסים וכמה יהיה מורכב מחלקי דעת של המנוסים יותר מעצם העובדה שהדיעה שקשה לסתור את דעתם, כלומר לנהל דיון ב"מגרשם שלהם", לצורך העניין, ולעמוד בזה? אני לא בטוח שכל מבני החשיבה שלי לגבי נורמות מסויימות יעמדו במבחן השיטה מול דיון כזה, ועד כמה בצדק? אולי בגלל זה הנושא מעולם לא עלה בחריפות ומעולם לא דנו בו: ראשית כי מעולם לא היה מישהו המסוגל לקחת על עצמו מתן גרעין רעיוני ולהחזיק אותו (או אולי היה, אבל לא היה מעוניין לעשות דבר כזה), ושנית בגלל שהנושא הוא לא מטא-פורום, אבל אולי נמצא מחוץ להגדרה העצמית של המשתתפים כאן בדיונים? רבים פה כותבים בכינויים. ומה אם אחד כותב בכינוי כי הוא מביא פה לביטוי מישהו שהוא לא לגמרי הוא? את החלק בו שמתעסק באמנויות לחימה כדבר טכני ותו לא? (הייתי רוצה לתת מושג פסיכולוגי אבל לצערי ההשכלה שלי בזה מועטה. אולי "אלטר אגו"?) השאלה היא האם מרקם ה"חברה הוירטואלית" הקיימת פה יכול לסבול דיון כזה ולהוציא אותו אל הפועל בצורה הנכונה? לי אין תשובות לשאלות האלו, אני סה"כ הדיוט. אבל אולי מישהו עם טרמינולוגיה ותפיסה יותר רחבה משלי יכול לתת איזו תשובה לגבי דעתו. לי, אישית, לפני כניסה לדיון כזה, זה יועיל. יכול להיות שאני מסתכל בכלל בכיוון הלא נכון.

ושכחתי דבר אחד

מכל הדברים שעלו פה עד עכשיו, זה גרעין המחלוקת הגדול ביותר. חששתם מתביעות משפטיות ושאר ירקות? אני אומר לך שאישית, יש לפחות שני מורים שאם אומר את דעתי על נורמות האימונים שלהם All hell will break loose. למה שזה יהיה? דעתי היא דעתי ודעתם היא דעתם.

לצורך העניין כן.

יא-אללה. נלך לפתח דמות בHero system, לוחם קונג פו. בעצם Rolemaster כבר הוציאו מערכה כזו פעם.

כן, והוא היה די מוצלח. הבעיה היתה

בשיטה עצמה - יותר מדי זריקות קוביה רק כדי לבדוק אם צחצחתי שיניים בבוקר...

ככה זה כשאתה מנסה להשיג

אשליה של ריאליסטיות דרך אקראיות ולא דרך כושר משחק (דרמטי) של השחקנים: משחק איטי ומשעמם, אבל עם פציעות בכל חלק אפשרי של הגוף.

loislane1

New member
סתם מחשבה שעברה לי...

אתה רואה מה קורה כשאתה (כהרגלך) קורא וקורא וקורא ומחכה להגיב, ושומר בבטן, וקורא עוד קצת לפני שאתה כותב תגובה? יוצאת לך פיסקא שהיא בעצם משפט אחד ארוך...

bizhar

New member
הנקודה החשובה בעיני .

הנחל נוצר במקום בו זורמים המים. מה שהופך את הפורום לאחד הפעילים בתפוז הוא מגוון הנושאים וגמישותם. אודה ואתוודה שכניסתי היומית הנה, אינה תמיד רצון ללמוד עוד משהו חדש שלא ידעתי באומנויות לחימה אלא הסקרנות האינטלקטואלית. התפתח פה מיקרוקוסמוס חברתי מעניין ומגוון אותו לא קל למצוא בסביבתנו "הנורמטיבית". הגבלת נושאי העיסוק או מתן כיוון באופן מלאכותי עלול להרחיק כמה מאיתנו. אני פה בשביל להשכיל מכתבנו בשטח - חנן, מאהבת האדם של דוד, משנינותו של הגינגי, מריקודי הבטן של הל´ת
ומשמץ גרפומניה שכמו כולכם כמעט, נגע גם בי. לא הזכרתי רבים וטובים כדי לא לייגע, אבל כל אחד פה תורם להיותי כאן. כל עוד נמשיך לזרום, יעמיק ערוצו של הנחל עד אשר יהפוך לנהר. (ולמי שעד לרגע זה תהה, סופקה הוכחה להיותי זבלן מדופלם
)

למעלה