מעניין אותי.....

haleth

New member
בהחלט

הפורום בשבילי הוא מקום של ענין, אופקים רחבים, רעיונות לחשוב עליהם שנתיים, רעיונות חדשים בכלל... הרבה יותר מאשר השוואת בעיטות ואגרופים. וכל זאת בזכות הזרימה והגמישות. והאנשים!

"אהבת האדם של דוד"../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo12.gif

רואים שאף-פעם לא התקרבת אלי עם צוואר תפוס... אלנדיל, תסביר לו...

bizhar

New member
כל עוד לא התרחקתי ממך עם צוואר תפוס

אתה אצלי בצד "של הטובים"

isaacl

New member
מצוין

גינגי, מה הרקע האקדמי שלך, אם מותר לשאול? תענוג לקרוא את ההגדרות שלך בנושאים של תיאוריה פוליטית או לגליסטית. נושאים אלה קרובים לליבי, ולרוב אני מרגיש כמי שנאבק בטחנות קמח של בורות.

אני מאוד מתנגד למה שאתה אומר ../images/Emo31.gif

אני (ואני בטוח שרבים מחברי הפורום איתי בדעה הזו) נוטה לראות את אומנויות הלחימה כנושא שכולל בתוכו רבים מתחומי החיים, בהם גם תזונה או רוחניות. מעבר לכך, לא ייתכן שכל פעם שמישהו פה יסטה מדיון על נושא של אומנויות לחימה, נשתיק אותו ונגיד לו: "הי בחור, חזור לדבר על אומנויות לחימה, ואך ורק על אומנויות לחימה!". הפורום הזה הוא לא ועדה בכנסת. הוא מקום דמוקרטי ופתוח, שבו חבורה גדולה של אנשים בעלת תחום עניין משותף, נפגשת כדי לדבר על אותו תחום, אך אין זה אומר שאי-אפשר לגלוש גם לנושאים אחרים. ויתרה מזאת, אינך חייב לקרוא/להשתתף בדיונים שאינך מוצא בהם עניין. אני למשל לא השתתפתי וגם לא טרחתי לקרוא את השירשור על צמחונות. ואני באמת לא רוצה לחזור על טיעוניי מהדיון על זכותו של גינגי חאן לבדח את יושבי הפורום. אני מציע לכל אותם אנשים שכל פעם באים בהצעות לשינויים בדרכי התנהלותו של הפורום: Just let it flow! או "חיו ותנו לחיות!" או מה שבא לכם
... לורנס

zedprime

New member
אולי לא כולם מאמינים ב"חיו ותנו לחי

ות" . אני למשל לא מאמין כי "הפורום הזה הוא לא ועדה בכנסת. הוא מקום דמוקרטי ופתוח" . הפורום הזה אולי פתוח , אבל לא חייב להיות דמוקרטי (למעשה הוא לא). ישנה הנהלה אשר מוצאת לנכון לחוקק חוקי פורום מסויימים אשר מעוגנים בחוקי הפורום הכלליים וכל זאת כדי לשמור על הסדר הטוב. זה נכון , כל אחד רשאי להביע את דעתו - תאמין לי שאני נלחמתי על זה לא פחות מאף אחד אחר . אבל נניח לרגע שמישהו פותח שירשור על סרטים מצויירים בכלל , ואומנויות הלחימה של באגס באני בפרט - האם גם זה דיון לגיטימי בעינך? האם אתה חושב שכאשר בא מורה לפורום ורואה שרשורים כאלו , הוא מעוניין לחזור?

בוא לא נגזים

אני דיברתי אך ורק על מקרים שבהם ישנה גלישה מנושא של אומנויות לחימה לנושאים קרובים. מן הסתם אני מצפה מההנהלה למחוק הודעות שמראש לא קשורות לנושא הפורום. ואם מישהו רוצה לדבר על אומנויות הלחימה של באגס באני, זו זכותו המלאה. לא אתה, ולא אותם מורים שנכנסים לפורום, חייבים להשתתף בו. זו מהותה של דמוקרטיה. כל אחד עושה מה שטוב לו, כמובן תחת גבולות וחוקים מסויימים.

ניסחפתם אנשים

חברה בזמן שאתם מקשקשים לא שמתם לב שאתם מעצמכם גלשתם לנושאים אחרים כגון דמוקרטיה וכו... אז בבקשה תפסיקו לקשקש ותתחילו לשאול שאלות כמו "מה יותר טוב קראטה או איגרוף תאילנדי ?"

zedprime

New member
אבל שכחת שמהות הפורום

בהחלט לא חייבת להתקיים על פי עקרונות הדמוקרטיה. גם אם חלק מהדברים פה משותפים לעקרונות דמוקרטיים . מדובר בפורום של תפוז , לא במדינת ישראל. בפורום זה : 1)לא חייבת להיות דמוקרטיה (או כל דבר שמזכיר דמוקרטיה ו/או בעל עקרונות משותפים לה. 2)"דמוקרטיה" מסוג זה עלולה להוות בעייה לניהולו השוטף של הפורום - זו זכותו המלאה של משתמש לדבר על אומנות הלחימה של באגס באני אך ורק אם זה מקובל על ההנהלה. ובזמן האחרון , משתמשים אחדים (כולל אני דרך אגב) ניסו לבדוק מהם אותם קווים אדומים של ההנהלה - יכול להיות בהחלט שחלק מהנושאים שהועלו פה , חצו אותם. ולא אתה ולא אני אלו שקובעים את הקווים האדומים - בשביל זה יש הנהלה . שבניגוד לדמוקרטיה (הפרדת הרשויות) היא גם הרשות המחוקקת וגם השופטת וגם המבצעת.

נכון

ולפי דעתי, היא מתפקדת נכון להיום כמו שצריך, והפורום מתנהל כמו שצריך. וכפי שאמרתי, אני לא רואה בו נכון להיום מקום לשינויים. אני חושב שרוח הדמוקרטיה נשמרת בו בצורה הולמת, גם אם לפעמים - כמו שאמרת - ישנן מחלוקות באשר לגבולות. שים לב גם, שברוב הדיונים ה"סוטים" השתתפו חברי ההנהלה. סלבו, דויד, whitebear ומיתר: חזקו ואמצו!
לורנס

למעלה