מעניין אותי לדעת

רואה 6 6

New member
אין מושלם.יחסי האנוש תמיד יהיו עם שוני.

שילוב לא מתאים לכל אחד ולא מתקן את הכל. יש לו יתרונות ויש לו חסרונות.
אני בהחלט בעד ורסטיליות: לנסות אפשר ולשנות אפשר גם.
הגוונים באוטיזם כלכך רבים והיכולות מגוונות מאוד.הלואי ואפשר היה לתפור חליפה משולבת מכל מיני דברים לכל אחד.
אני משלבת שני ילדים,האחד נכון לעכשיו,לא יוכל ליהיות במסגרות של חנ"מ. הוא לגמרי הולך לכיוון הרגיל .לו היו שואלים את דעתי זה מה שהייתי אומרת.
השני...אם הייתי אמא שלו לא הייתי משלבת אותו בכלל,בטח לא בתחילת הדרך. אני מתאמצת מאמץ גדול מאוד ליצר לו אוירה שתיצור הרמוניה בתוכו ומחוצה לו.
הבן שלי...מתחיל לפגוש היום את הכאב הגלום במודעות לשוני ואני בכלל לא מתכוונת לפחד להחזיר למוסד חנ"מ (התחיל בו בשנות החינוך הראשונות).

מה אגיד לך...?
מורכב. צריך מאוד להאמין אבל מאוד להקשיב.

אנחנו בכיתת תקשורת

ואני מתנגדת אפילו לשילוב חלקי בשיעורים ספציפיים, כי אני רואה איך הילדים מגיבים אליו, ואהי סקפטית מאוד באשר ליכולן של הסייעות או של מחנכת הכתה ה"רגילה" שיצליחו לסייע לילדים האחרים ולא לקבל את שונותו באמת, ולא ללעוג לו או להציק לו. בכתת התקשורת יש שונות, אבל במהות כולם דומים, ונוח ונעים לו שם, ואולי בגלל ההסטוריה הקשה שלו במערכת החינוך, אני מעדיפה לא לגרום לו זעזועים מיותרים, מה גם שאני באמת לא רואה רווח אמיתי לצידם בעבורו.

סליחה- הניסוח יצא מאוד לא ברור

אם יעלו שאלות אבהיר

TikvaBonneh

New member
אם הוא ירצה להתחבר עם ילדים מהכיתה הרגילה

הוא יכול לעשות את זה בהפסקה. לא צריך בשביל זה להשתלב בשיעור. הבן שלי משחק בהפסקה עם ילדים מכיתה שהוא לא מגיע אליה לשילוב.

asa112

New member
כשילדים מתחילים להתיחס לילד מיוחד

בצורה טבעית - זה לא מזל , זו תוצאה של עבודה של מורות וסייעת.
אם מורה נותנת דוגמה אישית - ילדים מעתיקים את זה.

כשילד משולב בכיתה רגילה, זה קורה יותר, כי למורה יש יותר מוטיבציה (אבל ממש לא תמיד, אולי לזה צריך מזל).
במקרה של כיתה PDD אפשר גם לעשות עבודה כזו, אם מנהלת של בית ספר רוצה בזה באמת. ברוב המקרים הן לא רוצות,
לכן את רואה יחס כזה מצד ילדים בכיתות רגילות. אבל זה אפשרי, אם רוצים, תמיד.

אני רוצה להגיד, שיחס של ילדים לשוני - זו תוצאה של עבודה או חוסר עבודה של בית הספר ומתי"א.

את כמובן צודקת בזה, שעדיף לא להזיז ילד ממקום שנוח לו במיוחד אם יש הסטוריה קשה.
וכמובן אם את לא נמשכת לרעיון אז לא צריך ללכת לכיוון.

המטרה היא טובת הילד,

ואם כרגע טובת הילד היא לא ללכת לשילוב, אז זה מה שחשוב.

בכל כמה זמן (אולי סוף שנה למשל) צריך לעצור ולראות מה המקום הכי טוב לילד להיות בו בשנה הבאה (פעמים רבות זה להישאר פשוט במקום שהוא נמצא בו) ולפי זה לפעול.

ואם יש מקומות שמשלבים בצורה נהדרת, זה כרגע לא רלוונטי אצלכם.

dina199

New member
אם טוב לו בכיתת תקשורת, אין שום

צורך לשנות.
אנשים כותבים מהניסיון שלהם וגם על כיתות תקשורת היו הרבה תלונות, לא רק על שילוב.
אם הייתה היסטוריה קשה והוא מרגיש טוב היום , גם לדעתי עדיף בלי זעזועים.
ובאיזו כיתה בכלל מדובר ?

היי דינה

לפי הגיל הוא היה אמור להיות השנה בג' אבל מאחר ואין כתת תקשורת בשיכבת ג' הוןא שובץ ב-ד'. הסיבה לבדיקה שלי היא שצוות הכתה מפמפם לי כל הזמן שיש פער גדול ביכולות התקשורתיות והקוגנטיביות בינו לבין שאר הילדים בכתה, ומנסים מדי פעם לדחוף לשילוב חלקי במטרה להגיע בסופו של דבר לשילוב מלא. מאחר שאני מכירה את המערכת מקרוב, ויצא לי לשוחח עם לא מעט הורים, יועצות, מורים אני יודעת שבכדי ששילוב יצליח צריך שתהיה נכונות אדירה מצידה של המערכת, ולאור נסיונינו המרעל כל מה שקשור לרצונה הטוב של המערכת אני מעדיפה לא להסתמך, זה מפחיד אותי מדי.

שלומות0

New member
אני זוכרת את המקרה שלכם

לא יודעת למה צריך להוציא אותו ממקום שטוב לו, את באמת מאמינה שהם צודקים?
תעשי חושבים אולי יש אינטרס מסוים?
היום המגמה לצמצם כיתות תקשורתיות כי נפתחו רבות מדי בשנים האחרונות, ולשלב זו המגמה..
זה מזכיר לי את השרשור של חתולטעלול הבת שלה כל כך התקדמה בגן שפתי אז "מסבנים" את האם ללכת לאבחון מחודש,
אני שואלת שלא טוב לילד במסגרת אז יורדים לחיי ההורה להוציא את הילד לבית ספר לחינוך מיוחד,
שטוב לילד במסגרת אז גם לא נותנים להורה לשבת בשקט, אז לא הגיע הזמן להבין שיש אמצע,
וטוב לילד במסגרת צריך להבין שזו המסגרת המתאימה?

dina199

New member
אז שיפמפמו .

יש לך מספיק נסיון , ואת יודעת מה טוב לילד.
ותזכירי להם שבחינוך מיוחד יש תל"א , ז"א אם יש לו יכולות קטוגניטייות גבוהות שיתאימו לו חומר לימוד שמתאים לו..
ואם הוא מרוצה בכיתה , אזס זה מספק אותו מבחינה תקשורתית בשלב זה (אני מניחה שיש להם טיפולים
).
יש ל ועוד הרבה שנים להיות במערכת החינוך , וכשתרגישי שהוא מוכן לשילוב ושאת רוצה את זה, אז תוכלי לעשות את זה. אין שום סיבה למהר

גם אני.

מספרת הסיפורים, במיוחד אחרי מה שעברתם, הילד גם צריך רגיעה ושלווה, רק כך הוא יוכל להפתח ללימודים למשל (וללמוד אפשר גם בכיתת תקשורת, ולעתים אפילו יותר טוב, כי זו קבוצה קטנה).

הבן שלי למשל היה משולב במתמטיקה. הוא היה מעולה במתמטיקה, אבל בשילוב התחיל להתדרדר. החזירו אותו לכיתה קטנה, והוא פורח והציונים שלו שוב קרובים למאה. הוא פשוט הלך לאיבוד בכיתה הגדולה, לא הקשיב ולא למד. צריך לשקול, לדעתי, כל דבר לגופו. והכי חשוב, לזכור שמה שחשוב, זו טובת הילד והוא צריך להיות במקום שהכי טוב ומתאים לו.

1אילת2

New member
את לא רוצה שילוב. זה בסדר. את רוצה לשמוע איך

זה בשילוב?
כי נקרא שממש לא.
את את מעוניינת המשיכי לקרוא.
הסיבה שבני בשילוב יחידני היא משום שכיתת התקשורת לא נתנה מענה. בשום אספקט שהוא.
בשילוב היחידני ילדים מציעים לו לשחק בהפסקות. מזמינים אותו אליהם הביתה. באים אליו כשהוא מזמין. שמחים ורצים לקראתו כשהוא סופסוף מגיע למסיבת בת מצווה. שואלים אותי כל הזמן לאיזו חטיבה הוא ילך בשנה הבאה כי רוצים להיות איתו בכיתה. מקפידים לומר לו שלום ולשאול לשלומו למרות שהוא לא מסוגל לענות לשאלה ולוקח לו המון זמן לענות שלום. כשהוא נתקל בקושי מייד מישהו יבוא לעזור.
האם זו חברות של ממש? לא. אף אחד לא יציין אותו בתור "החבר הכי טוב". אבל הם אוהבים אותו ולו טוב להיות איתם.
זה הרבה יותר ממה שהיה בכיתת התקשורת.
הסיבה שהשילוב מצליח היא כי כולם יודעים שהוא אוטיסט. הוא יודע, הילדים יודעים, והצוות יודע. הוא משולב עם מגבלותיו. מי שבא אליו יודע מה הוא מסוגל ומה לא ומה יהיה אופי הביקור.

לא הבנתי מה הכעיס אותך?

אני שואלת מתוך חששות כבדים, ורצון לעשות את הכי טוב עבור בני. זו עוד דרך לאסוף מידע וגבש דעה, אני מאינה שבין היתר לכך בדיוק נועד הפורום, לחלוק מחוויותינו כהורים, כיוון שכולנו מוקפים באנשי מקצוע וזוהי זוית ראיה לא פחות חשובה(חוויותיהם של הורים כמונו). אני שמחה לקרוא את תשובתך כיוון שהיא פותחת בפני דלת לסיטואציה שכלל אינה מוכרת לי, ומפיחה סוג של תקווה שאולי אולי פעם השילוב יבוא בחשבון גם עבורינו. נכון להיום ברור לי שלא, אבל בעתיד...ימים יגידו, ואני רק מגששת ואוספת מידע.
תודה על תגובתך

asa112

New member
בעיקרון מסגרת לילד צריכה להתאים גם להורים

צריך ללכת על שילוב רק אם מאמינים בו בכל הלב ומוכנים להשקיע.

במקרה שלך, לפי שאת מתארת, את יכולה אולי לתת סיכוי לשילוב חלקי בבית ספר הנוכחי. אפשר לבחור מקצוע אחד שילד הכי טוב בו ולנסות לשלב.
זה בתנאי שצוות שלכם יודע לשלב.

אפשר גם לנסות שילוב בחוגים.

ואז תוכלי לדעת יותר איפה אתם עומדים.

dina199

New member
עד כמה שאני מבינה

במקרה של פותחת השרשור כיתת תקשורת כן נותנת מענה והילד מרגיש טוב , אחרי שסבל בחינוך רגיל
מי שלוחץ לשילוב חלקי זה הצוות.
אז לדעת השאלה העיקרית זה לא איך זה בשילוב (כי לכל אחד נסיון משלו) אלא האם במצבו הנוכחי הילד בכלל צריך שילוב ? כי אם כרגע זה לא מתאים לו , זה בכלל לא חשוב אם אצל אחרים זה טוב או רע.

למעלה