מעניין אותי לדעת

הבת שלי מקנאה ומתעצבנת...

היא קצת אובססית. אם יש לה חברה טובה, והחברה הולכת לבילוי עם אחרת ולא אומרת לה קודם, היא נפגעת מאד מאד.

ממה שאני רואה,

מאוד מאפיין חברוּת בין בנות בגילאי התיכון.

אם דברת איתה, אז אני לא מדברת איתך יותר, את אוהבת אותה יותר ממני וכו', מאוד מאפיין בנות בגיל התיכון.

והרבה פחות בנים. היחסים פחות עמוקים, פחות מחייבים. אם החבר הכי טוב שלך הולך עם משהו אחר, זה בדרך כלל לא יפגע בך, אבל אצל בנות...
אצל בנים יש פחות שיחות נפש, יותר עושים דברים ביחד. וגם אם יש שיחות נפש, פחות דיבורים על רגשות.

אפילו ההגדרה של המושג 'החבר/ה הכי טוב/ה' משתנה מאוד בין בנים לבנות. תנסי לשאול בנים בשכבה של הבן שלך ובנות בשכבה של הבן שלך איך הם מגדרים את החבר הכי טוב שלהם.

(וכמובן, יש יוצאי דופן, אבל כהכללה אצל רוב הבנים והבנות זה ככה. )

שלומות0

New member
ברמה עקרונית אני מסכימה שיש הבדלים

מאוד משמעותיים בין בנים לבנות בכל תחומי החיים ובמיוחד בתחום החברתי ובמיוחד בגיל ההתבגרות!
אין מה לעשות יש הבדל בין המינים כך נבראנו .

usi1

New member
זה המון עבודה ואין כאן שחור ולבן

קודם כל זה נכון שזה נורא תלוי בילד , אצלי למשל יש לי בת מאוד חברותית ורוצה חברה וחברות כך שזה רק לעזור לה לממש את הרצון.
היו לי משלבות על הפנים, אבל השנה קבלנו משהיא מדהימה, שלצערי לא תמשיך שנה הבאה.
אין שום דבר שהמשלבת עשתה שתרם לקידום החברתי, גם השנה.
גם המשלבת הכי חמודה שיש, אין לה שום הכשרה לעשות עבודה כזו .
זה עבודה פרופר של המחנכת שעשתה השנה עבודה מאוד קשה מבחינה חברתית עם הכיתה מצד אחד ועם הילדה פרטני מצד שני .
את גם יכולה להיות במצב של מחנכת שרק באה לדפוק שעון , גם זה יש , אבל הקבוצה החברתית היא כל כך טורלנטית שזה כבר בא מעצמו.
כך שאין כאן שום דבר שהוא שחור ולבן.
זה לקפוץ למים ולנסות.
את צריכה לשאול מי המחנכת ומה היא מתכוונת לעשות כדי לשלב ולהתחיל מכאן.
אני מאוד בעד שילוב, אבל השילוב צריך להעשות נכון וכאן זה כבר עבודה של צוות בית ספר, השרות הפסיכולוגי והשקפת עולם של המנהלת כמה היא תומכת בשילוב , זה משוואה שיש לה הרבה חלקים.

גם משלבת מעולה ביותר לא תעשה קסמים

היא יכולה להעיר לילדים שמציקים או להגיד לילד: "לך תשחק איתם בכדור", או יותר גרוע, להגיד לילדים: "תשתפו את שמוליק, הוא רוצה לשחק" (אמרתי למשלבת שלי שהיא לא תעשה את זה). אם הילד לא רוצה או לא יודע מה לעשות, היא לא תעזור. בשביל זה יש קלינאית תקשורת או מטפל/ת אחר/ת או קבוצה חברתית אחה"צ.

dina199

New member
השאלה היא אם השתתפות במסיבות

וקיום החברים הן הבחירה של הילד עצמו.
אם למשל מסיבות מפריעות לו או שבאמת אין לו עניין משותף עם הילדים בכיתה (כי זה סה"כ אוסף מקרי של ילדים שגרים באותה סביבה) - האם זה אומר שאסור לו להיות משולב ?
כי יוצא כי בשילוב הוא חייב להפוך ל'חיה חברתית' (לפחות קצת) - כמו כולם.

מותר לו. לא כל אחד חייב לעשות את הכל עם כולם

יש גם ילדים נ"טים (כמו בן אחותי) שלא סובלים מסיבות אז לא הולכים. יש לו כמה חברים מחוג הטיסנאות וזהו. זה מספיק לו. גם ככה הלימודים אצלו מעל הכל.

abashel13

New member
בני משולב מאז כיתה ט'

ולפני כן היה בכיתת ליקויי למידה. עד כיתה ח' בכלל לא היה מאובחן...

חברתית מצבו טוב לאין ערוך מאשר בכיתת ליקויי הלמידה כי הוא אינו לקוי למידה

וגם המעמד החברתי של "כמו כולם" הרבה יותר נוח לו. הוא הרבה פחות בולט ואין עליו פוקוס.

מאז שהוא משולב הוא החל להשתתף בכל פעילות רשמית של בי"ס... טיולים, ימים חברתיים וכו'...

מבחינת קשרים קרובים וחבריים אפשר לומר שיש כאלה בכיתה הקרובים לו יותר ויש כאלה שהרבה פחות

אבל חבר קרוב שהוא מבלה איתו מחוץ לבי"ס אין. כאשר הוא רצה ליזום יציאה, ביום העצמאות למשל, היה לו עם מי.

האין חברים קרובים אינו שייך לשילוב אלא ליכולות לצרכים ולרצונות שלו ככל הנראה. הסייעת המאוד מוצלחת שלו אומרת שהילדים אוהבים ומכבדים

אותו אבל הוא לא מוצא מכנה משותף ודרכי ביטוי תואמות להתנהלות בחבורת הנערים והנערות איתם הוא מבלה בבי"ס.

רואה 6 6

New member
אצלי,על פניו,כן.

הוא עוד בגן חובה,ז עדיין שילוב פשוט יותר אבל כן,יש לו חברים שהזמינו לארח,הוא הוזמן למסיבת יומולדת פרטית (כזו שהזמינו אליה רק מספר חברים מהגן) וגם אירח חבר אצלנו ככל יכולתו.
הוא באמת מנסה להשתלב במה שהוא יכול.
אני לא בטוחה שהאוירה הזו תמשיך בביה"ס...

החברים הכי טובים של בתי הם מכיתת האם

משולבת ולאף אחד שם לא אכפת אם היא שם או לא בשבילם היא כמו קישוט וצעצוע חביב ולא יותר.
אז לא מתעללים בה אבל א ני חושבת שלהתעלמות שלהם ממנה אפשר לקרוא התעללות.

חברים טובים יש לנו מהכיתה הקטנה ואת בת השכנים שגם היא מכוחותינו ולומדת הבנתי בכיתה קטנה
אחרת בבית הספר כי היא שנתון אחד מתחת לבת שלי.

אז לדעתי השלוב הוא בדיוק כמו שהגדרת צעצוע שנמצא בכיתה שלא מתעללים בו וזה הכל.

ואנחנו דווקא מוזמנים לאירועים של כיתת השילוב אבל דרך הועד. כלומר האם של התלמיד שהיא חברת
ועד מתקשרת לועד הכיתה הטיפולית והם מתקשרים לכל ילד מהכיתה הטיפולית להודיע על אירוע.
נורא חבל שככה זה מבוצע מועד לועד ולא פרטני.
ואם זה ייקרא שילוב קטונתי.

תודה על התגובות

אותי מאוד מרתיע רעיון השילוב, ולא קראתי כאן משהו שמעודד אותי לנסות את הכיוון הזה. נראה לי שבמקרה הספציפי שלנו, ולאור התיאורים החיוביים ביותר כאן בהקשר לשילוב אנחנו ממש ממש לא שם.

מה שמרתיע אותי הוא

שנראה שנדרש המון מזל על מנת ששילוב יצליח, ובכל מקרה לא נראה לי שבני ירצה להשתלב עם ילדים "נורמטיביים" פשוט כי הם "משדרים"על גלים שונים לחלוטין ממנו. ולאור דרך החתחתים שעבר עדיף שישאר במקום נוח, מותאם ומכיל יותר.

קודם כל צריך מנהל/ת פרו שילוב

זה הכי חשוב. כמובן שצריך סייעת טובה, מחנכת טובה ומן הסתם גם הרבה תלוי באופי, ביכולות ובמוטיבציה של הילד.

גם הבן שלי לא היה על אותו גל בתחילת השילוב

וגם היום הוא לא לגמרי. אז מה? מקבלים אותו מאד יפה.

במערכת החינוך שלנו כמו שאני חוויתי אותה

על בשרו של בני צריך המון מזל כדי לפגוש אנשי מקצוע עם שכל שמעוניינים לעבוד קשה...

למעלה