מעבר למפרט

יאסון1234

New member
טוב אני אמנם בסיסט

אבל כן אני מסוגל לנגן ששעשריות עם אצבע אחת. קשה לפעמים אבל כן עם הרבה אימון זה יעבוד יופי ועם עוד יותר אימון אני משוכנע שזה יעבוד לא פחות טוב בחשמלית

loomer4

New member
על ווס מונטגומרי שמעת?

הוא מנגן רק עם האגודל, ומנגן 16\1 כמו מלך.

RoieL

New member
זה אמיתי שהוא ניגן ככה כדי לא להעיר את הבן

שלו?

loomer4

New member
חחח יש מצב

מצד שני על כל ג'זיסט יש כל כך הרבה סיפורים שאי אפשר לדעת מה אמיתי. קראתי איפשהו שהוא אמר שהוא החליט לנגן עם האגודל כדי לא להרעיש לבני משפחתו באמת, ושכדי להשיג יותר עוצמה בנגינה, הוא עלה על הרעיון של נגינה באוקטובות, שזה אחד הסימני היכר של ווס מונטגומרי. אבל כמו שאמרתי, אי אפשר לדעת אם הסיפורים האלה נכונים.

peergo

New member
מרק קנופלר הגיטריסט של הדיירסטרייטס מנגן

עם אצבעות. אני מקווה שאתה מגיע למהירות שלו עם מפרט.

חמודי

תסתכל על זה http://youtube.com/watch?v=xUZdA2VTT3c מדקה-3:30 ותראה מה אצבעות יכולות לעשות.

קודם כל

תסתכל שהוא כל הזמן מנגן עם האצבע כמו עם מפרט (באותה צורה) ומדי פעם הוא פותח את היד כדי לנגן עם האצבעות. וגם תסתכל מדקה: 3:35 , שם הוא באמת משתמש באצבעות

RoieL

New member
מה זה הבולשיט הזה

אני מנגן רוב הזמן עם מפרט אבל למען האמת יוצא לי צליל שאני מעדיף מהאצבעות וגם יותר קל לי לנגן מהר עם האצבעות. כדאי לי לבדוק מה יותר נוח לו. אני באופן אישי משתדל לתרגל את היד והמפרט באותן טכניקות, תמיד טוב לדעת.

RoieL

New member
אגב זה לא ישמע אותו דבר

אני בהרבה שירים משלב ומנגן חלק מהשיר עם מפרט וחלק עם אצבע (משחיל אותו לחריץ בין הצוואר לפיקאפ צוואר), לנגינה עם אגודל למשל יש צליל שלא תשיג אף פעם ממפרט, צליל פאנקי כזה.

Fistandantilos

New member
ראית איך paco de lucia מנגן בלי מפרט?

ועוד על קלאסית? מהירות שלא תגיע אליה עם מפרט בחייך

וואו, שלא יוותר על המפרט

יש הרבה גיטריסטים שמנגנים עם האצבעות, נכון, אבל אסור לו לפסול את זה. שילמד לנגן עם מפרט ושילמד טוב, אח"כ הוא יחליט בעצמו אם הוא רוצה לנגן עם האצבעות או עם מפרט.

BolraK

New member
אבל כמה זמן פחות או יותר לקח לכם

לתפוס מהירות? בשלב הזה זה נראה לי כאילו זה בלתי אפשרי לנגן מהר עם מפרט
אני לא מתכוון לוותר לעצמי, אבל סתם ככה מחפש כבר לראות את האור בקצה המנהרה.... מה אתם מעריכים? שבועות? חודשים? או אולי אפילו יותר???

mosesg

New member
הכל תלוי בכמה תעבוד

זה יכול לעבור די מהר אם תעבוד כמו שצריך.. קח תרגילי טכניקה פשוטים ובסיסיים ופשוט תרוץ איתם על הגיטרה יום כמה שעות ביום. אפילו בזמן שאתה רואה טלויזיה או משהו, רק להתרגל לטכניקה... השליטה במפרט צריכה להיות טובה גם על מיתר אחד, וגם בעלייה וירידה בסולמות ומיתרים ככה שהתרגילים צריכים להיות בהתאם. והשאלה היא כמובן גם אם אתה מחזיק את המפרט נכון ואם אתה יודע איך לפרוט איתו בצורה יעילה (למשל- פריטה למטה פריטה למעלה, ולא הכל למעלה או להפך שמגביל את המהירות והשליטה)

למעלה