מעבר למפרט

BolraK

New member
מעבר למפרט

שלום לכולם! החלטתי להתחיל לנגן עם מפרט, אחרי שנתיים של נגינה בלי, פשוט כי אני רוצה להתקדם לגיטרה חשמלית. קיצר, המעבר משגעעעע אותי! כמה זמן פחות או יותר לקח לכם לתפוס מהירות עם מפרט??

Caraya

New member
עצה ממני

אם אתה מרגיש שהמפרט גורם לך לאבד מהטכניקה שלך, אל תלחם איתו... נגן על החשמלית עם האצבעות. רבים וטובים עשו את זה... וגם אני. כדי שלא יצא לך צליל מעומעם מדי, גדל ציפורניים (זה טוב גם לקלאסית).

haimhect

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לנגן עם האצבעות במיוחד על חשמלית רק יפגע בו... אי אפשר להגיע למהירויות של סולואים מהירים וכו' עם האצבעות... כנראה שאתה מנגן סגנונות שאפשר לנגן עם האצבעות, אחלה זה טוב, אבל אי אפשר לשלול מפרט... מה שאתה צריך לעשות זה להמשיך להתאמן כמה שיותר אתה בעצם מנגן שנתיים בלי מפרט אז יקח לך זמן להתרגל... אבל בסופו של דבר זה יבוא לך...

Caraya

New member
אני מנגן מספיק מהר עם אצבעות

ואני ממש לא המצאתי את הגלגל. אמת שאני יותר אוהב בלוז-רוק ורוק כבד ולא פאוור וספיד מטאל, אבל מעולם עוד לא הגעתי למצב שהעובדה שאני מנגן בלי מפרט מנעה ממני לנגן איזשהוא סולו שרציתי. יש מספיק טכניקות שבעזרתן אפשר להגיע למהירות גבוהה גם בלי מפרט. זה לא צריך להיות השיקול שלו.

haimhect

New member
אני לא מאמין שתצליח לנגן ...

סולואים מהירים של מטאליקה שקירק מנגן עם האצבעות , כאשר מטאליקה לא נחשבמת לספיד מטאל... וכמו שאמרתי בהחלט אם אתה מנגן בעיקר בלוז וכו' אז אתה יכול לנגן עם האצבעות... אבל שוב לפי דעתי נגינה בלי מפרט "מורידה" מהכוח של הצליל לטעמי למשל בנגינה של פאור קורד

Caraya

New member
בדיוק בשביל זה מגדלים ציפורניים

זה מוסיף לצליל את הטרבל והעוצמה שחסרים כשמנגנים בלי מפרט. אם שומרים על הציפורניים ודואגים שהן ישארו באורך הנכון ובצורה הנכונה- אי אפשר כמעט להרגיש בהבדל. אני בכלל לא מבין למה אומרים שלנגן עם האצבעות אמור להגביל את המהירות. להפך! בנגינה קלאסית משתמשים רק באצבעות, ויש קטעים קלאסים שהם מהירים ועוצמתיים יותר מכל שיר של להקת פאוור מטאל. אני אישית חושב שנגינה באצבעות היא הרבה יותר יעילה מבחינת הכח שאתה משקיע. ודרך אגב, אני וחבר עובדים על ביצוע משלנו לרייד דה לייטנינג, אני מזמין אותך לשמוע את ההקלטה כשנסיים ולהגיד מה דעתך.

haimhect

New member
באמת יפה שאתה מגיע למהירויות שאתה מגיע

אבל בכל זאת הנקודה שרציתי להעלות היא שאתה בכל מקרה מתי שהוא תיהיה מוגבל... אם זה לא בדוגמא שנתתי אז במשהו אחר, את זה אתה צריך להבין... בכל מקרה אני ישמח לשמוע :)

recoil

New member
איך לעזזאל אתה רוצה לנגן 1/16 באצבע ?

מה אתה רציני ? אתה לא תגיע בחיים למהירויות של מפרט, בעזרת האצבעות.

RoieL

New member
אם תנגן עם אותה אצבע

סביר שלא, כמו שאתה לא תנגן עם המפרט חלקי 32 כשכל הפריטות כלפי מטה. כשאתה עובד עם שתי אצבעות ופורט כל פעם עם אצבע אחרת אפשר להגיע לחלקי 16 עם קצת אימון ובלי הרבה מאמץ.

RoieL

New member
אפשר גם שלוש (עקרונית אפשר גם 4../images/Emo3.gif)

אצלי זה עוד לא מתורגל ולמען האמת אני אישית לא מסוגל להגיע לחלקי 32 עם אצבעות, רק ל- 1/16. אני עושה את זה עם 2 אצבעות.

RoieL

New member
אגב, הדוגמא הכי ידועה ל1/16

עם אצבעות, היא של הגיטריסט שהוא כנראה הכי מזוהה עם נגינה עם אצבעות, בשיר שאתה בטוח מכיר- הסולו השני של Sultans of Swing. יש שם שני "משפטים" של חלקי 16.

loomer4

New member
../images/Emo31.gif

תקשיב לפלמנקו ותשנה את דעתך מהר מאוד.

יאסון1234

New member
../images/Emo46.gif איך נראה לך שבסיסטים מגיעים למהירות?

נכון המיתרים יותר דקים נכון יש פחות רווח ביניהם אבל נכון שאפשר להתאמן עוד קצת יותר ולהצליח??? דונט בולשיט מי מאן

recoil

New member
שיעשה מה שבראש שלו

על חשמלית מנגנים עם מפרט, ותשאירו את הבולשיט של "שיביע את עצמו עם האצבעות" בצד.

recoil

New member
וד"א, תשים לב למה שכתבתי .. דיברתי על ניגון

של 1/16 עם אצבע אחת.

למעלה