מעבר למפרט

SVS1

New member
מפרט זה עולם אחר...

גם אני אותו מקרה, ניגנתי שנתיים עם אצבעות ועכשיו בחצי שנה האחרונה (המורה שלי די הכריח אותי) עברתי למפרט. עכשיו אני לא יכול (הכוונה למעדיף) לנגן בלי מפרט. זה פשוט יותר נוח, יותר נקי יותר מהיר והרבה יותר חד. כמובן שחייבים להשקיע באצבעות, אבל מפרט הוא עולם אחר שאסור לוותר עליו. תלוי כמה תנגן. אני בצבא לכן לא יצא לי לנגן יותר מידי, אבל בחצי שנה האחרונה לערך (אחרי חצי שנה ז"א) שאני עובד עם מפרט אני עובד בסדר גמור, פשוט צריך לעבוד עם מטרונום למהירות, ואין לי כוח:/

matanbu

New member
לקח לך שנתיים להגיע לרמה שאתה עכשיו עם אצבעות

אל תצפה שביום או יומיים תגיע לאותה רמה עם מפרט... זה פשוט כמה תעבוד, ככה תרוויח.

Ultra Spidey

New member
אחרי חודש הגעתי לרמה של האצבעות ../images/Emo13.gif

ואפילו עברתי אותה במהירות. אבל אני עדיין לא מצליח לעשות STRUMMING כמו שצריך עם מפרט, לזה אין תחליף לאצבעות.

Mr MAG

New member
אהלן

זה מאוד תלוי בסגנון ובכמה שאתה מנגן ובטכניקה הנוכחית שלך. אני כמעט שהתחלתי עם מפרט ודווקא את טכניקת האצבעות פיתחתי מאוחר יותר, למען האמת אף פעם לא התיישבתי על זה ומה שאני יודע בא בטבעיות אז הרמה שלי בנגינה ללא מפרט לא מתקרבת לרמה עם. בעקרון ככל שעובר יותר זמן שאתה מנגן בלי מפרט, יותר קשה להשתלט על הנגינה עם. נסה להתחיל לשלב אותו בצורה הדרגתית, תתחיל אפילו מאיזה תרגילי פריטה פשוטים כדי לאמן את זה. השאיפה שלך, לדעתי, צריכה להיות שליטה טובה ואחידה ב2 השיטות ובכמה שיותר טכניקות של שניהם. ברגע שתדע לעשות "הכל" תוכל לבחור מה הכי מתאים לצורך שלך. לא לדעת לעשות משהו זה להיות מוגבל במשהו. ועדיף שהנגינה שלך תהיה מוגבלת כמה שפחות, יש לנו מספיק מגבלות מנטליות ופיזיות שקשה יותר להתגבר עליהן. בקיצור תתחיל לשלב את המפרט בנגינה שלך באופן איטי והדרגתי ואל תלחץ מזה, זה לא משהו עם דד-ליין שאתה צריך לעמוד בו זה סה"כ פיתוח של היכולת האישית שלך וזה משהו שעדיף לקחת באיזי ולתת לו להתפתח, לא שווה להשתגע על זה.

TheMo

New member
אל דאגה!

גם אני התחלתי לנגן עם מפרט כשעברתי מקלאסית לחשמלית, וגם אותי זה שיגע בהתחלה - פיספסתי מיתרים כמו פרה עם פרקינסון, אבל זה עבר והתרגלתי. אני לא זוכר כמה זמן זה לקח, את זה תיאלץ לגלות לבד

היי:)

אני עד עכשיו הייתי רגילה רק לאצבעות והכרחתי את עצמי להתרגל למפרט כי אמרו לי שתהיה לי יותר מהירות ככה וכו' היה קשה להתרגל אבל יום אחד זה פתאום בא והצלחתי :| בכל מקרה..עדיין לא נתקלתי בזה שאני יכולה לנגן עם המפרט משהו יותר מהר מעם האצבעות [והציפורניים] אבל עדיף ככה..אולי בעתיד זה יעזור לי איכשהו

BolraK

New member
וואו תודה לכולם!

אחלה פורום! לא יכלתי לקבל תשובות יותר טובות
אני גם שמח שקיבלתי תשובות משני הכיוונים (לטובת מפרט ולטובת האצבעות). הצלחתם לעודד אותי
תודה!

Gigantic Boots

New member
אין ספק שב- מפרט נגד אצבעות האצבעות לוקחות.

מבחינת סאונד, מבחינת מהירות של פריטות. אבל יש דברים שאי אפשר לעשות עם אצבעות, ובשבילם שווה לעבוד. צריך מורה טוב כדי ללמוד כזה דבר \= רוב המורים מלמדים לא נכון איך להחזיק מפרט.

למעלה