מסע לפולין

אני לא זוכרת את שם האוניה

שהגענו איתה לחיפה, אבל זה היה בחודש יולי. אני גם זוכרת שמיד בקשתי תפוזים, כי זה מה שהבטיחו לי שאוכל לאכול ללא הגבלה. וכפי שזכור לך בודאי, התפזום היו מצרך יקר מאד ונדיר, ואבי היה קונה תפוז אחד, ומחלק פלח פלח לכל אחד במשפחה. כמה התאכזבתי כאשר אמרו לי שאין תפוזים בקיץ.

deebeebee

New member
התנצלות האפיפיור

ובקשת הסליחה שלו היא בשם הכנסיה הקתולית ולא בשם העם הפולני!!!

טלמ

New member
הפולנים מאוד מושפעים מהכנסיה--

וסביר להניח שהתנצלות האפיפיור, שהיא גם עמדה אישית שלו השפיעה על העם הפולני.

maxiusis

New member
בקשת סליחה ../images/Emo7.gif מול אטימות ושנאה ../images/Emo46.gif

נשיאי פולין - לך ולנסה ואלכסנדר קוושנייבסקי ביקשו סליחה מהעם היהודי על עוולות העבר בשם העם הפולני - כאן בארץ - בכנסת ישראל וכן בפולין, בידוובנה. אבל שום בקשת סליחה
לא תרצה צרות אופקים אטימות ושנאה
מן הראוי היה להחליף את שם הפורום הזה לפורום "שנאת פולין והפולנים".
כך ישקף השם את דעותיהם של מרבית משתתפי הפורום

טלמ

New member
כמו שיש בפולין שונאי יהודים---

יש גם בארץ לא מעט שונאי פולנים. שני הדברים עצובים הנשיאים הביעו חרטה על העוול שגרמו וזה יפה מאוד

maxiusis

New member
עיניים להם ולא יראו לבם מלא שנאה../images/Emo46.gif

אחזור ואומר שלעניות דעתי, ובניגוד גמור למה שחושבים מרבית חברי הפורום - מה שקורה בארץ - בנושא פולין והפולנים הוא העברה של שטנה ושנאה לדור הצעיר, תוך הבלטת הבורות והיהירות הישראלית בכל הקשור לפולין של היום. לא למדנו דבר מביקורו של האפיפיור יוחנן פאולוס השני בארצנו ומבקשת הסליחה שהביע. לא למדנו דבר מבקשת הסליחה של נשיאי פולין - לך ואלנסה בכנסת, ואלכסנדר קווסנייבסקי - בכנסת וביידוובנה. לא למדנו דבר מפעילותו המבורכת של פרופ' שבח וייס - שגריר ישראל בפולין לשעבר, ניצול שואה. נשארנו הדורי שנאה ומשטמה ודעות קדומות, מבלי לרצות לראות, מבלי לרצות לשמוע, מבלי לרצות לחשוב, שבויים בסטיגמות שהעבירו לנו הדורות הקודמים. האנטישמיות בפולין של היום, היא ללא כל השוואה קטנה יותר מהשנאה לפולנים בה ספוגים הישראלים.

TJ

New member
מקס, אתה היחצ"ן של הפולנים בישראל?

אז שני פוליטיקאים אמרו משהו ועוד כומר אחד, ביג דיל. האנטישמיות מובנת בדת הקתולית, והפולנים הוכיחו במלחמת העולם ואחריה כי אין הם נופלים באכזריותם מהנאצים. בדיוק כפי שבוגרי ההיטלריוגנט מנהיגים את גרמניה, כך גם בפולין. וכידוע לך גירסא דינקותא לא שוכחים. אם אין אתה דוגמא של יהודי "מה יפית", איני יודע דוגמא מה היא. [כמובן בהנחה שאתה יהודי] דרך אגב, כדאי לך ללמוד כי, בניגוד לפוליטיקה, שטות שחוזרים עליה מספר פעמים, לא הופכת לחכמה.

תודה באה שכיוונת לדעתי

גם את הגרמנים אני לא שונאת! אני לא יכולה לשנוא ילד שנולד פולני או גרמני או ערבי הוא לא רוצח ולא רוצח בפוטנציה רק ביגלל הלאום שלו.עם כל הכעס הגדול שיש לי על הפולנים השורשים שלי הם אירופאים ואני מאוד ורצה לנהל דיאלוג עם פולנים ולהתוודע לתרבות הפולנית. שלך חנה גונן

p a l o m a

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif סוף סוף נאמרים פה דברים

כדורבנות..מעניין אם בפולין יש מישו שמגן על היהודים בלהט כזה.

ביג דיל??? נו באמת

TJ אתה מדבר על האנטישמיות בדת הקתולית, ואילו כאן אצלינו הלילה הזה, מתנחלים כרתו 250 עצי זית של ערבים שגידלו אותם במשך 40 שנה. מה יש לך לומר על זה? מי יבוא לומר סליחה כלפיהם? אתה?
זו לא גזענות? לא רשע? לא מזכיר לך כלום? ואל תתרשם מקריאות הביניים מהיציע
.

TJ

New member
באה, מה ענין שמיטה למיטה?

מה הקשר בין הדיון המתנהל כאן לבין כריתת עצים? אבל אם כבר שאלת, כשהפלשטינאים יפסיקו לגרום לנו נזקים במליונים רבים[ראי גניבת עשרות אלפי מכוניות לשנה לשם דוגמא], ומנסים לרחוץ בנקיון כפייהם של מספר פאלחים מסכנים, אענה לך.

אם הגעת למיטה....

עדיף לי לשתוק. את המכוניות רק הפלשתינאים גונבים? המשפחה הזו שכרתו לה את עצי הזית הם גנבו מכוניות? אההההההההה... זה עין תחת עין... איך לא חשבתי על זה. כשתצא מהמיטה.... תענה לי.

TJ

New member
אין לי ענין לנהל ויכוחים של פורום

אקטואליה רק משום שבא לך.

deebeebee

New member
כי בכל פעם שמעיזים

להשמיע מילה בנושא הפולנים(שמיטה) במקום לענות באופן ענייני מביאים דוגמאות של עמים אחרים (הר סיני). אף אחד כאן לא שונא פולנים בצורה עיוורת אבל יש כאן בהחלט אנשים שמסתכלים על ההסטוריה שלהם כמו עיוורים.

maxiusis

New member
את מדברת על סמך מפגשים בפולין?

באם את מדברת מתוך הנסיון האישי שלך, מתוך מפגשים עם פולנים ויהודים פולנים של היום בפולין, אני יכל להבין. אך באם מדובר על "מסקנות נאורות", שמתבססות על ההסטוריה...ואין לך כל נסיון שהוא מתוך מפגש ומגע ישיר עם פולין ופולנים של היום, אז אנא ממך! כמו שכתבתי - אני אסיר תודה להורי, שניהם בעלי השכלה ודוברי פולנית רהוטה - על שידעו להעביר לי אהבה לארץ בה נולדתי, לנופיה, לשפתה ולתרבותה, ועל-אף כל מה שעבר עליהם על אדמת פולין, לא הרעילו את נפשי בשנאה לפולין ולפולנים. מה לעשות, לי לא טפטפו ארס ושנאה לפולנים כפי שנעשה לרבים בפורום הזה. הורי עברו את השואה במחנות ריכוז והשמדה. חיו בקרב הפולנים, וידעו לא להרעיל את נפשי בשנאה. לזה את קוראת עיוורון? אמי היתה מורה להיסטוריה יהודית והכירה היטב את ההיסטוריה של יהודי פולין. ואל אף כל זאת היתה לה התבונה להעביר לי אהבה לארץ בה נולדתי, לנופיה, לשפתה ולתרבותה. ולזה את קוראת עיוורון?

טלמ

New member
לא צריך לשנוא את את הפולנים ופולין

היום נשארו כ"כ מעטים גזענים והיום יהודים מתקבלים בזרועות פתוחות. הסיבה היחידה שיש קצת סלידה בפולין היום מיהודים היא שהמון יושבים על רכוש יהודים לשעבר שננטש במלחמה - הפולנים מפחדים שמישהו בא לקחת להם את הרכוש. לדוגמא: עד שאח של סבתא שלי הצליח לחקור משהו מסנדלר בטומשוב לובלסקי, אשתו של הסנדלר אמרה לו משהו בפולנית (משהו בסגנון "לא צריך לספר, זה יביא רק בעיות"). מסתבר שלאותו סנדלר קצת אדמות באזור. למשפחה של סבתא שלי היה אדמות באזור טומשוב לובלסקי - אולי הפחד שלו לספר היה שהרכוש שלו היה שלנו. בכל מקרה, הפולנים אנשים טובים ואין סיבה לשנוא אותם

למעלה