מסלול כוח המשיכה...

אחמס1

New member
עכשיו הסתכלתי על חלק גדול מההודעות

בשירשור הזה, ו-for the record - רוב מה שנאמר פה זה שטויות ובלופים של אנשים שאין להם מושג מהחיים שלהם ופשוט בא לי להכות אותם.

the YOOK

New member
../images/Emo45.gifכל מיני שטויות על זה שכדוה"א

יתנגש בשמש... מסלול מעגלי בהשפעת כבידה ישאר מעגלי!

magic goldfish

New member
שמח שהגענו לקונצנזוס../images/Emo132.gif

ועכשיו, כפי שמנסח זאת הוגה הדעות והפילוסוף היהודי ליאור שליין, אני אשים את נפשי בכפי ואשאל... למה?

the YOOK

New member
בפשטות,

מבלי להכנס יותר מידי למתמטיקה של העניין- כוח הכבישה פועל בניצב למסלול הגרם השמימי ולכן לא עושה עבודה. כתוצאה מכך אנרגיה לא מתבזבזת והגרם השמימי ממשיך לנוע בתנועה מעגלית בהשפעתו.

אחמס1

New member
כמובן שזה נכון רק בתנאים אידאליים

וקלאסית זה אומר מסה אינוספית במרכז המערכת ומסה אינפיניטסימאלית שנעה סביבה. למרבה המזל המציאות לא כל כך רחוקה מהאידיאל אבל יש גורמים מפריעים, וכשיש כבר שלושה גופים במערכת התנועה היא לא אליפטית באופן כללי אלא כל כך מסובכת שלא ניתן למצוא לא ביטוי אנליטי.

the YOOK

New member
נכון...

אבל השואל דיבר על גרם שמימי (קטן) סביב כוכב (מסיבי). אכן זו הייתה טעות מצידי לדבר על כדוה"א...

אחמס1

New member
ד"א גם המסלול של כדור הארץ הוא יציב

אפשר להוכיח שלמרות ההפרעה של יופיטר המרחק בין כדה"א לשמש חסום בתחום רדיוסים.

הטבע אינו אידאלי!

ולכן בהכרח כדור הארץ יתרחק מהשמש או יפול לשמש. לומר שיש "גורמים מפריעים" להתגשמות האידאה זה נאיבי. אידאות אינן מתגשמות בטבע. אידאות הן רעיונות בשכל האדם. ושוב אחזור על מה שאמרתי- ניתן בהחלט לטעון שישנה תנועה מעגלית "נצחית" של כדור הארץ מסביב לשמש, א-ב-ל הכל יחסי. ה"נצחיות" אף היא יחסית. הסטיה של הירח ממסלולו האידאלי כל כך זניחה עד כי אנו לא מחשבים אותה ברגיל, אלא כקוריוז, אבל היא עדיין עובדה (עובדה אמפירית ומוכחת, אגב) והירח עתיד ליפול לכדור הארץ, על אף שמסלולו נחשב כ"נצחי".

אחמס1

New member
תפסיק כבר לפלוט שטויות, אימבסיל

אם כבר סטייה מתנועה אליפטית אז הירח מתרחק מכדה"א ולא להיפך. "עובדה אמפירית ומוכחת" כנראה כמו פאי משטחי.

אין לך כבוד בסיסי למדברים איתך

אופייני לשטוחי מוח להעליב כאשר סותרים את דבריהם בענייניות והם נותרים חסרי תשובה.

2_be

New member
וכאן זה נפסק. תודה

אני לא חושבת שיש צורך של ממש בכינויי החיבה האלה.

magic goldfish

New member
תודה לכל העונים...

וסליחה על הבלגאן, לא ידעתי שהאורביט של כדור הארץ זה נושא כזה חם. פעם הבאה אני אשאל משהו פחות טעון, כמו, נגיד, משהו על הצנטפורוגות של האיראנים, או משהו
תודה ושבוע טוב

2_be

New member
אתה לא הבעיה../images/Emo8.gif ברוך הבא../images/Emo140.gif

אחמס1

New member
???

לא דיברתי איתך, דיברתי עם the YOOK. ובכלל לא סתרת את מה שאמרתי, רק קישקשת שהירח ייפול לכדור הארץ. תמצא לי בבקשה איפה קראת את זה.

למעלה