היו קבוצות שהתעניינו בקמבי
והיו מוכנות לתת עבורו יותר מאפשרות להחליף בחירות סיבוב שני ב2010 (אם הנאגטס ירצו, בחירת הסיבוב השני של הקליפרס תהיה שלהם והקליפרס יקבלו את בחירת הסיבוב השני של הנאגטס). הטרייד נראה לי הזוי עוד מלכתחילה. את מרטין היום אף אחד לא רוצה, אבל אני מניח שהקליפרס היו יכולים לקחת אותו. מרטין יותר 4 מקמבי, מסוגל לשחק ליד קיימן (משלים הגנתי טוב יותר), צעיר יותר מקמבי וסיכון הפציעות שלו קיים כמו גם אצל השלושה האחרים. לא היה שום סיכוי שהקליפרס יעדיפו אותו על קמבי? הוא אולי פחות מוכשר מרנדולף, אבל מתאים יותר להרכב שבנו ופחות בעייתי כשחקן. אני בטוח שהנאגטס היו מוותרים על מרטין תמורת טים תומאס וקאטינו מובלי. במצב כזה, הנאגטס היו מחזיקים בחוזה הנגמר של אייברסון, ובחוזי ה2010 של קמבי-מובלי-תומאס-אטקינס. הנאגטס היו יכולים לעשות את הטרייד של AI-בילאפס כמו שהיה, אבל היו להם עוד יותר מ20M$ בחוזי 2010 (ואני בכלל לא מתייחס לכך שמובלי פרש לבסוף, כך שאאל"ט החוזה שלו לא מוסיף למס המותרות). ננה היה עובר ל4 ליד קמבי, שהחוזה שלו יסתיים בסוף העונה הקרובה, או שקמבי היה עובר בטרייד עבור ערך אמיתי: שחקנים מועילים, בחירות דראפט (אפילו נמוכות), חוזים נגמרים וכו'. הגריזליס ויתרו היום לפני 16 חודשים על פאו גאסול תמורת חוזים נגמרים ופרוספקטים שוליים (בחירות סוף סיבוב וזכויות על בחירת סיבוב שני), כדי להפטר מהחוזה שלו. הבאקס ויתרו מתישהו במהלך הקיץ על מו וויליאמס תמורת חוזה ה2010 של לוק רידנאור וכמה חוזים נגמרים שוליים. ההורנטס ויתרו בפברואר על טייסון צ'נדלר כדי לקחת חוזים נגמרים, למרות שהטרייד התבטל בסוף. הסאנס הסכימו לוותר על אמארה בשביל חוזים נגמרים ופרוספקטים שוליים. אני לא מתכוון בהכרח לשחקנים ברמה כזו, אבל חוזים שנגמרים עכשיו או בעונה הבאה נחשבים למבוקשים. קמבי שחקן 2010 מאוד פרודקטיבי ואפילו front-loaded. הנאגטס לא יכלו לשלוח אותו לנטס, להיט, לספרס, לוויזארדס, לת'אנדר, לבולס, לקאבס, לניקס או לפיסטונס (סטרייט אפ עם בילאפס ואייברסון למקום אחר) כדי להשיג עליו תרומה נורמלית? אני ממש לא חושב שהטריד על בילאפס הוא טעות. אני פשוט חושב שהטרייד הזה מוכיח כמה הנאגטס לא מאופסים על עצמם. מצד אחד הם מעוניינים לחסוך כסף (ובצדק, הקבוצה לחלוטין לא תפקדה והפרנצ'ייז הפסיד יותר כסף מכל פרנצ'ייז אחר בליגה), ומצד שני לא מנצלים את ההזדמנויות כמו שצריך. הם לא סגרו את הטרייד על בילאפס עד פתיחת העונה (היו בשיחות עם הפיסטונס במהלך הקיץ, בעיקר על מלו ואחר כך על בילאפס, והסכימו לטרייד בתחילת נובמבר). הם לא אפשרו לו להסתגל לקבוצה במחנה האימונים. בקיץ הם החליטו לחסוך כסף ונפטרו דווקא מהחוזה הכי סחיר שהיה להם, מה שהגדיל את התלות בשחקנים האחרים ובחוזים הגרועים שלהם. אני באמת חושב שטרייד של קמבי ואטקינס/האנטר על בילאפס היה מתאים לשתי הקבוצות, ושקבוצה כלשהי כבר היתה לוקחת את אייברסון. היה לו ביקוש בליגה במהלך הקיץ, גם בתור חוזה נגמר ענקי.