מסכמים עונה

EizoTop

New member
../images/Emo41.gifדנבר נאגטס לאן ?

אחרי ההדחה בגמר המערב ללייקרס, לאן דנבר ילכו? בילאפס ילמד את כרמלו הגנה? JR סמית' ישתפר? קניון מרטין וננה יהיו דומיננטיים יותר?

yoavj1

New member
../images/Emo41.gif קליבלנד לאן?

מקום ראשון בעונה הסדירה, ביתיות לאורך כל הפליאוף, שני סוויפים בהתחלה, לברון ג'יימס אחד, ציפיות בשמיים ובסוף עפים 4-2 נגד המג'יק. לברון כנראה הגיע לשיא שלו, או מאוד קרוב אליו בסדרה הזאת חוץ ממשחק 6 עם 41 נקודות למשחק (!) ב 50% מהשדה (קובי לשם השוואה עם 34 "בלבד"). לזה הוא הוסיף 8.2 אסיסטים ו 8.6 ריבאונדים. חבריו לקבוצה, לעומת זאת, לא תרמו הרבה ובעיקר הסתכלו עליו קולע או מסדר להם מצבי קליעה. אם חשבנו שמו וויליאמס יוריד ממנו לחץ אז הוא אמנם קלע לא רע (18.6 נקודות) אבל באחוזים נוראים - 35% בלבד. אם הקאבס רוצים את לברון אחרי 2010, ואין דבר שהם רוצים יותר מזה, הם חייבים לזכות באליפות שנה הבאה, או לפחות לתת לו אפשרות יותר מסבירה לזכות בה בהמשך בעזרת חיזוק מתאים. מצד שני, לטעון שקבוצה שבכל זאת זכתה במקום ראשון בעונה הסדירה בצורה משכנעת צריכה חיזוק זה אולי קצת יומרני. האם ההפסד לאורלנדו הגיע בגלל מזל רע (2 נצחונות על חודו של פוזישין אחד)? אולי רק בגלל מאצ' אפ עדיף לקליבלנד? או שבאמת הקאבס קבוצה פחות טובה משחשבנו? לסיכום, שנה הבאה היא שנה קריטית בשביל קליבלנד. זה לזכות באליפות ואולי להתחיל שושלת או להיפרד מלברון בסוף השנה ולחזור לשנים השחונות שלה. האם היא תצליח לשמור על נכס ששווה כמיליארד דולר?

Orenseg

New member
דנבר נאגטס - מה הלאה?

הפתעת העונה מבחינתי, בהחלט לא צפיתי שתגיע לפלייאוף אבל שמרה על מסורת גמר המערב של צ'ונסי - ואז המשיכה את מסורת הנפילות של צ'ונסי. מה השינויים שעליהם לעשות בקיץ? 1. תקציב הבעלים מוכן לבזבז, או לחוץ על lux tax? זו שאלת המפתח. בעוף-סיזן שעבר הקבוצה נפטרה מבחירת הסיבוב הראשון שלה ומקמבי בעקבות הפיירול הגבוה, וזה עוד היה לפני המיתון. ב09/10 הקבוצה מחויבת ל74,622,239$ על שמונה שחקנים בלבד (הגרעין של מלו-צ'ונסי-מרטין-ננה-סמית' מרוויח 59,521,975$), והפיירול יגיע לפחות ל80M$. העונה המפתיעה של הקבוצה תגרום לבעלים לפתוח את הכיס? 2. המאמן נקודה כאובה. עשה המון שטויות בסדרה הזו. הוא יסיים חוזה העונה, אבל אני חושב שעדיף לקבוצה לנסות לבדוק את האופציות האחרות. עדיף לקחת מאמן עם אישיות סמכותית על הקווים, שיראה קצת מנהיגות וסדר. זה תלוי כמובן גם במצב הכלכלי של הבעלים, מה שמתקשר ישירות לסעיף 1. 3. השוק החופשי (עד כמה שהוא יכול להיות חופשי באמריקה) שחקני רוטציה שמסיימים חוזה: א. כריס אנדרסן, גבוה מחליף, מינימום. מה עושים עם כריס אנדרסן? הוא לא נשאר על המינימום, זה בטוח. הת'אנדר כבר מביעים עניין (אני מקווה שלא כסנטר פותח, זו תהיה טעות). הוא צריך להשאר, לא ברור באיזה מחיר. ב. דאנטיי ג'ונס, SG פותח, חוזה מינימום. הנאגטס צריכים לברר את האפשרויות האחרות. עדיף להחליף אותו בשוטינג גארד הגנתי שמסוגל לכוון אל הטבעת מחוץ לקשת. ג. אנתוני קארטר, רכז מחליף, מינימום. אנתוני קארטר זו לא התשובה. בילאפס מזדקן וקארטר לא מאפשר לו לנוח. אני בטוח שיהיו לנאגטס אפשרויות טובות יותר לרכז מחליף: מייק ביבי? להחזיר את אנדרה מילר? ג'ייסון קיד? סטיב בלייק (אם יועבר בטרייד לקבוצה שתחתוך אותו)? יש מספיק וטרנים שאפשר להשיג על חוזה נמוך תמורת צ'אנס לאליפות, ומסוגלים לשחק רכז מחליף. אפילו טינסלי, עליו היו שמועות בקיץ (ליד אייברסון? איכס), עשוי להגיע אם יקבל סופסוף בייאאוט מהפייסרס. ד. לינאס קלייזה, SF מחליף, חוזה רוקי. השחקן החופשי המוגבל היחיד (גם אנתוני קארטר מוגבל, אבל לא שחקן חופשי מוגבל). הנאגטס לא היו מוכנים לוותר עליו כדי להשיג את ארטסט והוא הציל להם כמה משחקים העונה, כולל את משחק 2. הם צריכים להחתים אותו מחדש. (וגם פטרו והארט חופשיים, אבל הם לא היו חלק מהרוטציה). ה. סנטר מחליף. לא היה העונה ובהחלט חסר להם ברגע שננה ירד לספסל. אולי שיד (לא סנטר קלאסי אבל גבוה) יבוא בעקבות צ'ונסי? 4. דראפט הנאגטס החליפו את אטקינס בפטרו ו-ויתרו על בחירת הסיבוב הראשון שלהם העונה. נשארה להם הבחירה ה34#, בסיבוב השני כמובן. לא בטוח שהם יכולים להוציא משם שחקן רוטציה לקבוצת אליפות. מצד שני, לפני שלוש שנים הם שלחו לסלטיקס את הזכויות על ליאון פו. אני לא מכיר יותר מדי את האמריקאים בסיבוב השני, אבל דני גרין נראה לי כמו מה שהם צריכים (2 שיכול לקלוע ולשמור). אם הם לחוצים על הפיירול ולא מאמינים ברוקיז מהסיבוב השני, אני חושב שעדיף להם לקחת אירופאי שיוכל להתפתח מעבר לים ולהצטרף בעתיד, כשיתפנה הסגל: ניק קלאת'ס (היה אמור להבחר בסיבוב הראשון אבל חתם השבוע בפאו), ויקטור קלאבר (היה אמור להבחר בסיבוב הראשון אבל נפצע העונה, וחתם על הארכת חוזה בולנסיה), סרחיו יואי, ולדימיר דאסיץ'. את עמרי כספי אתם מכירים, אבל הוא לא רוצה סיבוב שני. 5. טריידים הנאגטס מחזיקה בחוזים הנגמרים של האנטר (אולי יפרוש) ובלקמן, בשווי של 3,696,000$ ו2,112,417$ בהתאמה. שניהם expandable, ואפשר להשתמש בהם כדי להשיג שחקני רוטציה. מה הסיכוי שקבוצה כלשהי בליגה תהיה מעוניינת בקניון מרטין? 6. חריגות טריידים חריגה בשווי 9,790,625$ זמינה עד ה3 בנובמבר 2009 (אייברסון טרייד). חריגה בשווי 3,240,000$, זמינה עד ה7 בינואר 2010 (אטקינס טרייד). אם הבעלים מוכנים להשקיע, יש להם את האמצעים לשפר את הקבוצה. האוהדים בrealgm מפנטזים על אריזה... אז מה לדעתכם הנאגטס צריכים לעשות הקיץ?

rapgamer4ever

New member
קליבלנד חייבת אליפות שנה הבאה

או שהיא נפרדת סופית מלברון. יכול מאוד להיות שגם אם תיקח אליפות זה יקרה. לפרי אסור לחזור על הטעות מהשנה של לא להעביר את זורביאק והחוזה הנגמר שלו בטרייד בתמורה לחיזוק. ביג בן חוזה נגמר וקליבלנד חייבת חייבת להביא עבורו שחקן בכיר- בין אם גבוה התקפי טוב או שוטינג גארד שיכול לייצר לעצמו מצבי קליעה ולשמור טוב בפרימטר. ההפסד לאורלנדו ממש לא היה מזל רע, הם היו פחות טובים ובשיפוט מושלם היו עפים בסוויפ בממוצע קרוב לדו ספרתי. מצ'אפ זה חלק גדול מהעניין, אבל זה נתון. אין סיבה לחשוב ששנה הבאה קליבלנד לא תהיה צריכה לעבור דרך אורלנדו כדי לקחת אליפות. לקליבלנד יש בעיות כי באמת היא מסתמכת יותר מדי על שחקן אחד. אין לה מספיק כלים התקפיים, זה הכל. לעונה הרגילה זה מספיק אבל רחוק מיומרני להגיד שהיא צריכה חיזוק. לדעתי קליבלנד צריכה לפגוש סוג מאוד ספציפי של יריבה בשלב גבוה כדי לעבור. אני ראיתי בהם אנדרדוג מול הלייקרס ובוסטון, עכשיו מסתבר שהם גם פחות טובים מאורלנדו. אגב זה מוכיח בפעם המי יודע כמה שעונה רגילה ופלייאוף זה סיפור אחר. גם דאלאס נתנה עונה רגילה מהסרטים ועפה כי לא היו לה שחקנים שיכולים לעשות נקודות בצבע. אני זוכר שגם אינדיאנה נדמה לי ב-03/04 עשתה עונה רגילה של מעל 60 נצחונות ולא הרשימה בעליל בפלייאוף.

endorms

New member
מייק בראון לאן?

לטעמי, קליבלנד זקוקים לחיזוק מינימלי בצוות השחקנים. אולי להוסיף קצת גובה ומאסה למצבת הגארדים וקצת משחק פנים לגבוהים. הבעיה העיקרית של קליבלנד היא המאמן. כבר כתבו כאן לפניי ואני מסכים עם כך שהזכייה של מייק בראון בתואר מאמן העונה הייתה אחד הדברים היותר לא קשורים למציאות. לברוניהו היה האחראי העיקרי לעונה המופלאה של קליבלנד. גם בפלייאוף הקודם וגם בפלייאוף הנוכחי לא זכור לי שום דבר מעניין או מקורי שביצע מייק בראון שעזר לקליבלנד לנצחץ החשיבות של המאמנים בפלייאוף עולה על חשיבותם בעונה הסדירה. הסדרות מתארכות, הקבוצות לומדות זו את זו בדיוק כמעט מושלם. המשחק הופך להיות בחלקו הגדול מנטלי: היכולת להפתיע את היריב, להחדיר בשחקנים ביטחון או התלהבות ובעיקר ניהול הקצב וניצול היתרונות תוך כדי משחק, כל אלו הם מרכיבים הרבה יותר חשובים בפלייאוף מאשר בעונה הסדירה. לטעמי, מייק בראון הוא יותר מאמן של עונה סדירה. בכמה ראיונות איתו הוא אמר במפורש שהוא לא עושה יותר מדי במהלך המשחקים בעונה אלא משתדל לא להתערב ולתת ללברון לנהל את ההצגה ואת הקצב. בפעם הראשונה שהוא פגש יריב שווב בכוחו לקבוצה שלו בפלייאוף הוא נחשף במערומיו. הוא לא המאמן הראשון שבאופן מסורתי מצויין בעונה הסדירה וגרוע בפלייאוף (ראו ערך ג'רי סלואן, נלי ועוד כמה ששכחתי). לטעמי החלפת מאמן זה הדבר החשוב ביותר שהם יכולים לעשות.

סה"כ יש להם אותה קבוצה לעונה הבאה

מו וויליאמס // דניאל גיבסון לדונטה ווסט לברון ג'יימס // סשה פבלוביץ' אנדרסון וורג'או // בן וואלאס זידרונאס אילגאוסקאס // ג'יי ג'יי היקסון לוורג'או ואילגאוסקאס יש אופציית שחקן לעונה הבאה. אילגאוסקאס ייקח אותה, לגבי וורג'או זה לא ידוע, הרוב מניחים שהוא לא ייקח למרות שלדעתי אין לו מה לחפש, הוא לא שווה יותר מ6.2 כמו שהוא מקבל בעונה הבאה. אם וורג'או מחליט לצאת יש לקליבלנד פיי רול של כולה 68 מיל' לעונה הבאה לעומת 92 העונה. ה92 של העונה מוכיח שהבעלים מוכן לעשות הכל על מנת שלברון יישאר. מה שחסר להם זה שוב כמו בכל קבוצה סווינגמן מחליף שקולע שלשות ועושה הגנה (
) וPF פותח אם וורג'או עוזב. הם יכולים להשתמש בחוזה של בן וואלאס בשביל להביא פאוור על חוזה יותר ארוך (גם או וורג'או נשאר אפשר להוריד אותו לספסל ואת הPF המובא כפותח) שייתן להם מסה בהגנה וגם יוריד מהעומס ההתקפי על ג'יימס. סווינגמן האפשרויות הן אותן אפשרויות: שון מריון, רון ארטסט, טרבור אריזה, גראנט היל, מאט בארנס, ג'מאריו מון, אימה יודוקה. שחקן כמו מאט בארנס מהספסל נראלי סבבה לגמריי. הוא לא ייקח יותר מידי כסף למרות שהוא בטוח בעצמו. אפשרות נוספת שאהבתי היא ג'מאריו מון. פאוור דרך פרי אייג'נסי אם הם מחתימים פאוורים אז מי שנמצא בשוק הם צ'ארלי וילנואבה, ביג בייבי, כריס אנדרסן, ראשיד וואלאס, לאמאר אודום, קרלוס בוזר (רק אם יחליט לצאת וגם אז לא בטוח שקליבלנד יסכימו לסלוח לו) לאמאר אודום נשמע לי ממש טוב אבל אני בספק אם הוא לא יישאר בלייקרס למרות שתמורת הכסף המתאים הוא יבוא. גם ביג בייבי יכול להיות אופציה בתור בק אפ אם וורג'או נשאר, כנל לגבי כריס אנדרסן. מספר אפשרויות לטריידים בהודעה אחרת

טריידים

1. בן וואלאס, #30, 3 מיליון (ופבלוביץ'?) תמורת דיוויד ווסט וג'יימס פוזי. חוזה נגמר (או שניים) שמגיע לניו אורלינס שאנחנו כבר יודעים שרוצה לרדת במשכורות והסכימה לוותר על טייסון צ'נדלר עבור אותו הסדר. קליבלנד מרוויחה פה בגדול מבחינת כשרון לכן היא מוסיפה כסף ובחירת סוף סיבוב ראשון, אבל בתמורה היא לוקחת מההורנטס את פוזי שהיה אמור להיות התוספת לאליפות שעכשיו ברור שניו אורלינס לא מגיעה אליה, ואת דיוויד ווסט המצוין שחתום עד 2012 על חזוה שמן עבור קבוצה שרוצה לרדת בשכר. השיקולים של ניו אורלינס הם כלכליים נטו + אפשרות אולי לבנייה מחדש עם החוזים הנגמרים... השיקולים עבור הקאבס הם שהם פשוט קבוצה אלופה ברוסטר הזה, הטרייד נותן להם פאוור מצוין שיוריד המון מהעומ ההתקפי על לברון. אולי הוא לא מגן גדול אבל הוא מחפה על זה בהרבה תחומים אחרים. וקליבלנד גם מקבלים את קבלן התארים ג'יימס פוזי, שנופל בדיוק על העמדה שחסרה להם 2. בן וואלאס תמורת PF על חוזה מוגזם מקבוצה שהחליטה לוותר עליו האפשרויות הן רשארד לואיס, אלטון בראנד, קניון מארטין, (אנדריי קירילינקו). אין לי כח להרחיב על כל אחד, לא כולם מתאימים אבל כולם יהיו שיפור עצום בקליבלנד לעומת בן וואלאס, כל אחד מהם הרבה יותר מוכשר התקפית מוואלס וחלק נותנים גם הגנה טובה יותר (בעיקר מארטין). הטרייד הזה הוא מפלט אחרון לקליבלנד אם היא לא הצליחה לעשות שום דבר אחר למה כל השחקנים האלה חתומים מעבר ל2010 אבל אם הם יהיו הסיכוי היחיד של קליבלנד לקחת אליפות אני חוב שהם יילכו על זה. לא בטוח שאורלנדו תסכים לוותר על רשארד אבל במקומה הייתי מסכים, וככה הם יוכלו להחתים את טורקגלו ולחפש PF אחר. כ להקבוצות האחרות ייקפצו על הטרייד לדעתי אין לי כח לחפש עוד טריידים

QuickSilverAviv

New member
את האמת

שטריידים על בראנד או קירילנקוהם מושלמים לקליבלנד, במיוחד בראנד, שאם הוא בריא הוא בערך כל מה שהם צריכים.

rapgamer4ever

New member
החבילה עם ניו אורלינס

נשמעת מושלמת. השאלה היא האם ההורנטס במצב עד כדי כך גרוע שיסכימו לה. והם צריכים להיות במצב אחושילינג גרוע כדי להסכים. לא רואה מצב שרשארד עוזב את אורלנדו אחרי העונה, כמו שהיטבת לומר לא כך הגבוהים ברשימה הזאת מתאימים באופן מושלם אבל כולם ישפרו את קליבלנד ועל כולם כדאי להמר בנסיון להגדיל את הסיכוי לשאיר את לברון בעיר.

השאלה היא האם יש לקאבס דרך לגרום לחבילה

שהם נותנים להיראות אפילו יותר אטרקטיבית או לחבילה שניו אורלינס נותנים לכלול עוד חוזה רע, כי עם ווסט ופוזי הם לוקחים אליפות לדעתי בטוח...

Orenseg

New member
ההורנטס לא מחפשים להפטר מווסט

לצ'נדלר יש חוזה גדול יותר, הוא עדיף על וואלאס, נייד יותר ממנו ומתאים ל4 יותר מורז'או או וואלאס. זה משפר את המצ'אפ להווארד, ובעונה הבאה (אחרי שהחוזים של כל הגבוהים ולברון נגמרים) הוא יוכל לעבור ל5. לפי התפתחות הקריירה של פוזי ב4 השנים האחרונות, בעונה הבאה הוא שוב יעבור לקבוצה מזרחית שתקח אליפות.

carmelo

New member
צ'אנדלר ופוזי בהחלט אפשרי

במיוחד אם הפרישה של ביג בן תהפוך את החוזה שלו לזול יותר ממה שהוא בפועל. במקרה כזה, גם ביג בן תמורת קירילנקו אפשרי, אולי הקאבס יצטרכו להוסיף משהו. אם בוזר עוזב, קירילנקו ישחק הרבה יותר 4 וישפר את המניה שלו. לא רואה את הנגאטס זורקים ככה את מרטין, למרות שהוא עולה כ"כ הרבה...גם הסיקסרס לא יוותרו כ"כ מהר על בראנד. הנכס הכי בולט של הקאבס מבחינת כישרון הוא ג'יי ג'יי היקסון.

אבל הוא לא יוריד מהעומס ההתקפי על ג'יימס

אתה לא יודע ממה ההורנטס מחפשים להיפטר. גם אני לא יודע. אני ידוע שהם נתנו את צ'נדלר תמורת כלום. בטרייד הזה הם גם נפטרים מפוזי (כבר לא הסנט לדולר) וגם מקבלים בחירה וכסף וגם החוזה של ווסט הוא בעייתי אם הם רוצים לחסוך משכורות. זה תלוי כמה הם לחוצים על הכסף. את הטרייד עם צ'נדלר הם יסכימו בטוח לעשות, אבל אני במקום קליבלנד לא בטוח...

carmelo

New member
מאיפה החלטת שפוזי הוא כבר לא הסנט לדולר?

לא אשמתו שההורנטס קרסו העונה...הוא בסה"כ שחקן שישי. צודק שזה הימור על צ'אנדלר, אני פשוט אוהב את הרעיון של לשים אותו על הווארד. אולי אפשר יהיה להשיג את ווסט ופוזי תמורת וואלאס והיקסון. ההורנטס יקוו שאם היקסון שווה את ההייפ, אז פול יעזור לו לממש אותו כמה שיותר מהר, כדי שיוכל לשכוח מהטרייד על ווסט ולא לדרוש לעזוב בעצמו...

carmelo

New member
לא חושב שיעיפו את בראון

השמרנות תנצח... אם ביג בן פורש (מה שלא מפנה להם מקום בתקרת שכר, אבל הופך את החוזה המסתיים שלו לעוד יותר אטרקטיבי, אני חושב), אז סביר ש-ורז'או ינצל זאת כדי להשתחרר מהחוזה, כי זה משדרג את המעמד שלו בקאבס עוד יותר. אם הוא מחכה לקיץ 2010, אז יהיו פרי אייג'נטס אטרקטיביים יותר ולברון עשוי ללכת - לא תהיה לקאבס סיבה להשאיר אותו. מריון הוא לא סווינגמן...כנ"ל שאר השחקנים שציינת מלבד אודוקה. כמעט כל הפאוורים שציינת שווים יותר מהMLE המלא. הבאקס ישוו הצעה כזאת על וילנואבה, גם הסלטיקס לא יתנו לביג בייבי ללכת ליריבה שלהם. אנדרסן לא מהווה שדרוג משמעותי על פני ורז'או, עם כמה שאני מעדיף אותו על הברזילאי השנוא. הקאבס לא יסכימו לסלוח לבוזר? קודם שהוא יסכים לחתום שם על סכומים כ"כ נמוכים...בינתיים הוא הזכיר את דטרויט והנטס כיעדים אפשריים עבורו. אפשרויות ריאליות יותר: ג'ייסון קיד, שיסיט את מו וויליאמס ל2 (או לספסל כשחקן שישי); קלייזה (יעזור לריווח המשחק בעמדה 4); שאנון בראון (סקורר טוב בהרבה ממה שחושבים, אם הוא רק יזכה להחזיק בכדור מספיק...מה שכנראה לא יקרה לצד קובי או לברון); וילקוקס (פאוור אתלטי וחזק שמסוגל לשחק פיק אנד רול וגם לספק נקודות בלואו-פוסט); מריון כ4 (קשה לי לראות אותו מתפשר על MLE מלא, אולי עם חוזה קצר בתקווה להאריך אותו עם סיומו...יאפשר משחק ריצה ומסוגל לשמור טוב על לואיס/גארנט/אודום)

דונקי8

New member
קליבלנד לאן? הדעה שלי......

ברור שהשנה הבאה היא שנת מפתח , אם ידרכו במקום (ולא שגמר מזרח זה כזה רע) ימצאו את עצמם כנראה בלי לברון, חייבים לעשות כמה שינויים כדי לקפוץ קדימה ובעיקר כדי לשכנע את לברון להשאר. קליבלנד חייבת חיזוק בשחקני הפנים , ביג-בן וואלאס גמר את הסוס ,ג'ו סמית וביג -זי מבוגרים ויכולים לתת גיבוי מהספסל אך עדיין קליבלנד חייבת לפחות עוד גבוה פותח ואולי אפילו עוד אחד כגיבוי לצד ורז'או. יש שחקנים חופשיים מעניינים לעמדת הסנטר כמו גלן דיוויס, קרלוס בוזר, אולי אנדרסן במקרה שורז'או מנצל את האופציה לא להשאר. חוץ מזה קליבלנד חייבת למצוא עוד גארד \פווארד כלשהו מין שחקן לעמדות 2-3 שיוריד את דלונטה ווסט לספסל משם יהיה יותר אפקטיבי לטעמי ,כמו-כן חובה להפרד מהחוזה של שרביאק שעוד שחקן בעמדות הופך אותו למיותר. הסגל לשנה הבאה מבחינתי: מו וויליאמס\דלונטה ווסט גיבסון\פבלוביץ' \שחקן נוסף על עמדות 2-3 לברון ורז'או\ג'ו סמית\היקסון ביג זי\ שחקן נוסף לעמדות 4-5

למעלה