דנבר נאגטס - מה הלאה?
הפתעת העונה מבחינתי, בהחלט לא צפיתי שתגיע לפלייאוף אבל שמרה על מסורת גמר המערב של צ'ונסי - ואז המשיכה את מסורת הנפילות של צ'ונסי. מה השינויים שעליהם לעשות בקיץ? 1. תקציב הבעלים מוכן לבזבז, או לחוץ על lux tax? זו שאלת המפתח. בעוף-סיזן שעבר הקבוצה נפטרה מבחירת הסיבוב הראשון שלה ומקמבי בעקבות הפיירול הגבוה, וזה עוד היה לפני המיתון. ב09/10 הקבוצה מחויבת ל74,622,239$ על שמונה שחקנים בלבד (הגרעין של מלו-צ'ונסי-מרטין-ננה-סמית' מרוויח 59,521,975$), והפיירול יגיע לפחות ל80M$. העונה המפתיעה של הקבוצה תגרום לבעלים לפתוח את הכיס? 2. המאמן נקודה כאובה. עשה המון שטויות בסדרה הזו. הוא יסיים חוזה העונה, אבל אני חושב שעדיף לקבוצה לנסות לבדוק את האופציות האחרות. עדיף לקחת מאמן עם אישיות סמכותית על הקווים, שיראה קצת מנהיגות וסדר. זה תלוי כמובן גם במצב הכלכלי של הבעלים, מה שמתקשר ישירות לסעיף 1. 3. השוק החופשי (עד כמה שהוא יכול להיות חופשי באמריקה) שחקני רוטציה שמסיימים חוזה: א. כריס אנדרסן, גבוה מחליף, מינימום. מה עושים עם כריס אנדרסן? הוא לא נשאר על המינימום, זה בטוח. הת'אנדר כבר מביעים עניין (אני מקווה שלא כסנטר פותח, זו תהיה טעות). הוא צריך להשאר, לא ברור באיזה מחיר. ב. דאנטיי ג'ונס, SG פותח, חוזה מינימום. הנאגטס צריכים לברר את האפשרויות האחרות. עדיף להחליף אותו בשוטינג גארד הגנתי שמסוגל לכוון אל הטבעת מחוץ לקשת. ג. אנתוני קארטר, רכז מחליף, מינימום. אנתוני קארטר זו לא התשובה. בילאפס מזדקן וקארטר לא מאפשר לו לנוח. אני בטוח שיהיו לנאגטס אפשרויות טובות יותר לרכז מחליף: מייק ביבי? להחזיר את אנדרה מילר? ג'ייסון קיד? סטיב בלייק (אם יועבר בטרייד לקבוצה שתחתוך אותו)? יש מספיק וטרנים שאפשר להשיג על חוזה נמוך תמורת צ'אנס לאליפות, ומסוגלים לשחק רכז מחליף. אפילו טינסלי, עליו היו שמועות בקיץ (ליד אייברסון? איכס), עשוי להגיע אם יקבל סופסוף בייאאוט מהפייסרס. ד. לינאס קלייזה, SF מחליף, חוזה רוקי. השחקן החופשי המוגבל היחיד (גם אנתוני קארטר מוגבל, אבל לא שחקן חופשי מוגבל). הנאגטס לא היו מוכנים לוותר עליו כדי להשיג את ארטסט והוא הציל להם כמה משחקים העונה, כולל את משחק 2. הם צריכים להחתים אותו מחדש. (וגם פטרו והארט חופשיים, אבל הם לא היו חלק מהרוטציה). ה. סנטר מחליף. לא היה העונה ובהחלט חסר להם ברגע שננה ירד לספסל. אולי שיד (לא סנטר קלאסי אבל גבוה) יבוא בעקבות צ'ונסי? 4. דראפט הנאגטס החליפו את אטקינס בפטרו ו-ויתרו על בחירת הסיבוב הראשון שלהם העונה. נשארה להם הבחירה ה34#, בסיבוב השני כמובן. לא בטוח שהם יכולים להוציא משם שחקן רוטציה לקבוצת אליפות. מצד שני, לפני שלוש שנים הם שלחו לסלטיקס את הזכויות על ליאון פו. אני לא מכיר יותר מדי את האמריקאים בסיבוב השני, אבל דני גרין נראה לי כמו מה שהם צריכים (2 שיכול לקלוע ולשמור). אם הם לחוצים על הפיירול ולא מאמינים ברוקיז מהסיבוב השני, אני חושב שעדיף להם לקחת אירופאי שיוכל להתפתח מעבר לים ולהצטרף בעתיד, כשיתפנה הסגל: ניק קלאת'ס (היה אמור להבחר בסיבוב הראשון אבל חתם השבוע בפאו), ויקטור קלאבר (היה אמור להבחר בסיבוב הראשון אבל נפצע העונה, וחתם על הארכת חוזה בולנסיה), סרחיו יואי, ולדימיר דאסיץ'. את עמרי כספי אתם מכירים, אבל הוא לא רוצה סיבוב שני. 5. טריידים הנאגטס מחזיקה בחוזים הנגמרים של האנטר (אולי יפרוש) ובלקמן, בשווי של 3,696,000$ ו2,112,417$ בהתאמה. שניהם expandable, ואפשר להשתמש בהם כדי להשיג שחקני רוטציה. מה הסיכוי שקבוצה כלשהי בליגה תהיה מעוניינת בקניון מרטין? 6. חריגות טריידים חריגה בשווי 9,790,625$ זמינה עד ה3 בנובמבר 2009 (אייברסון טרייד). חריגה בשווי 3,240,000$, זמינה עד ה7 בינואר 2010 (אטקינס טרייד). אם הבעלים מוכנים להשקיע, יש להם את האמצעים לשפר את הקבוצה. האוהדים בrealgm מפנטזים על אריזה... אז מה לדעתכם הנאגטס צריכים לעשות הקיץ?