מנהג הכפרות

the ror

New member
ילד? חחח...

חוצפנית קטנה, התלהמות לא תעזור לך...
קודם כל, בשום מקום לא האשמתי אותך, אולי כדאי שתקראי בעצמך שוב על מה את מגיבה.
דבר נוסף, נראה ששום הדפסה ומרקור לא יעזרו לך אז חבל על הטירחה...

noamgk

New member
הוא שונה ועוד איך.

את מניחה את האדם ואת החיה באותה סקאלה ומודדת את ערכם ומעמדם על פי רמת תועלתיות. כך יוצא שאת משווה את תרומתו לאנושות של כלב לתרומתם של בני אדם ("צנועים" ככל שיהיו). המדד המוסרי שלך הוא ביחס לחיות ובהמות, ושלי - ואני מאמין שגם זה של כל ירא שמיים - הוא כלפי אלוהים. אז המדד שלנו בהחלט שונה לגמרי, ובאופן מהותי.

לפי הסתכלותי, למרות שכלב הוא בעל חיים נחמד וסימפטי, זה שהוא מציל אדם שקול מהבחינה שהצגת למכונה שמצילה אדם. אם יהיה צורך שהכלב "ימסור את נפשו" כדי להציל אדם, אז עם כל הכבוד לתרומתו המפוארת לאנושות - האדם הפשוט והצנוע יקר לי יותר.

גמר חתימה טובה.

lamplighter

New member
אשמח אם תוכל להצביע על מקרה

בו שמתי את טובת החיה לפני טובת האדם, או אפילו באותו מישור. הרי חייבת להיות סיבה בגינה החלטת שאני מודדת את החיה והאדם באותה סקאלה.. אלא אם כן פשוט לא הבנת כלום מדיון שהתקיים פה עד עכשיו.
"מודדת את ערכם על פי רמת תועלתיות" - אולי קראת את ההודעה שלי מהר מדי ולכן לא הבנת, שלא טענתי שהכלב תורם לאנושות יותר מהאדם. יש לך פה פגם קטן בהסקת המסקנות.

noamgk

New member
אין לי עניין להעביר שיעורים בהבנת הנקרא.

אלו דברים שאת כתבת, קחי עליהם אחריות. זה ברור מתוכן דברייך, ולא פחות - מהסגנון. בואי נסכם שאני לא הבנתי כלום, את הבנת הכל, ושלום על ישראל. ועל כלביהם.

lamplighter

New member
מזל שאין לך עיניין, צריך מינימום של בקיאות

בחומר על מנת ללמד משהו

קליט

New member
פגעתי בכלבים וחתולים הקדושים שלך ?

המנהג הוא מנהג חשוב, ויסודוהו קדושי עליון, בחיפוש קצר בגוגל תקבלי ביאורים על המנהג, בזמנינו המנהג הזה הביא נזק, וזה מנהג שגורם לאיסור תורה של צער בעלי חיים, לבוא ולעקור מנהג - זה לא דבר הנעשה בקלות, קל יותר להגביר את הפיקוח על מגדלי העופות והמוכרים השונים, לרשויות וכו' ורבים וטובים נמנעים מהמנהג הזה שיש בו גם חשש לטריפות ! הרבה אנשים אכן מקפידים ללכת למקום עם פיקוח, ובעצם את צודקת, אשמנו, המנהג הזה הוא רק מנהג, וההיזק שהוא גורם הוא רציני . תודה שאת מתריעה על דבר חשוב זה ! . גם אני בעבר התרעתי על המנהג הזה

the ror

New member

מיקי*

New member
בעצם הכפרות אין צער בעלי חיים

והתרנגול נשחט ומנוקה אחריו ונהוג לאכלו בסעודה המפסקת או לתרמו לעניים.
הבעיה היא בתנאי השינוע והאחזקה של התרנגולות, אבל זו בעיה כללית לא רק ביחס לכפרות!
גמר חתימה טובה!

lamplighter

New member
אתה בטוח שאין צער בעלי חיים בעצם הכפרות?

או שזה משהו שאתה רוצה מאוד להאמין בו כדי שתוכל להירדם בקלות בלילה?
לעיונך:
https://www.facebook.com/photo.php?...63585721.24388.126099790738165&type=1&theater

ושוב, אם אתה אכן צודק, פירוש הדבר שהרמב"ם, הרמב"ן, הרב יוסף קארו, הרב חיים דוד הלוי, ועוד מספר לא מבוטל של חילונים משכילים ביניהם וטרינרים וביולוגים שאתה כנראה לא סופר, כולם טועים.

מיקי*

New member
כפי שאמרתי אם היית קורא את התוכן של ההודעה...

הפגיעה מגיעה מתנאי האחזקה שלהם, שלא שונים לצערינו מתצנאי האחזקה והשינוע שלהם במשחטות באופן כללי (רק שנוח לנו להעלים עין ולעשות כאילו לא יודעים, כי אחרת, איך נאכל?!).

אבל בעצם קיום הכפרות איתם, אין פגיעה בכלל. כל הרבנים שציטטת יצאו נגד העניין העקרוני של עשיית כפרות בלי חזרה בתשובה, ולא על עצם הכפרות.

lamplighter

New member
הנחתי שקראת את השרשור לפני שהטרחת את עצמך

להיכנס לדיון ולזרוק הערות שכבר נאמרו ושכבר קיבלו מענה.
הרב חיים דוד הלוי, מחבר קיצור שולחן ערוך מקור חיים: "ולמה צריכים אנו דווקא בערב היום הקדוש, להתאכזר על בעלי חיים, ללא כל צורך, ולטבוח בהם ללא רחמים, בשעה שאנו עומדים לבקש חיים על עצמנו מאת אלוקים חיים". במעלה השרשור יש דוגמאות וציטוטים נוספים הנוגעים בין השאר בדבר צער בעלי החיים, לעיונך החוזר.

לא בטוחה שהבנתי את הרמיזה לגבי המשחטות. אם זה לא היה ברור אינני צורכת בעלי חיים בשום אופן שהוא, ולכן אין לי סיבה להעלים עין.

noamgk

New member
רגע,

קראת את כל הקיצור שולחן ערוך, או רק את הקטע הזה? כדאי לך, כי הסוף מפתיע...

lamplighter

New member
לצערי יש לי דברים אחרים לעשות כרגע, אבל אם

אתה כל כך ממליץ, אשמח לקבל תקציר

E טי

New member
את יודעת למה קוראים לזה -קיצור- שולחן ערוך?

מה את מחפשת? תקציר לתקציר?

lamplighter

New member
בהחלט. מה לא ברור? אגב,

נניח שאתה צודק ושלא הבנתי שמדובר בתקציר, ונניח שאותו תקציר הוא אכן מקוצר עד אין קץ שאין שום אפשרות לקצרו יותר,
במקום להגיד את זה כמו בן אדם צנוע וטוב לב, אתה בוחר להשפיל אותי ברבים? איזה מין יהודי אתה? "נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים"!

the ror

New member
אני חושב שאם היתה לו דרך אחרת להראות לך

שהידיעה שלך היא לא ידיעה אלא הבנה משובשת של קיצור שקראת אז הוא היה משתמש בה...
אבל כשאדם מדבר בבטחון כאילו הוא יודע אז רצוי לתקנו...
אגב, קצת לפני שאת באה ללמד את מיקי, שהוא רב בעצמו, על השולחן ערוך אז רצוי שתעצרי ותהססי קצת אולי יתכן שהוא יודע קצת יותר ממך על מה שאת באה ללמד אותו...(אם כבר הזכרת את מידת הצניעות...)

lamplighter

New member
אם הוא לא מכיר דרך אחרת-

כנראה שצניעות איננה דרך חייו. אבל אני בטוחה שזה לא כך, אז חבל שאתה מדבר בשמו.
אין כאן קשר לבקיאות בשולחן ערוך, מדובר על ציטוט אחד מתוכו שביקשתי להפנות את תשומת ליבכם אליו.

"אגב, קצת לפני שאת באה ללמד את מיקי, שהוא רב בעצמו, על השולחן ערוך אז רצוי שתעצרי ותהססי קצת אולי יתכן שהוא יודע קצת יותר ממך על מה שאת באה ללמד אותו...(אם כבר הזכרת את מידת הצניעות...)" - אתה צודק, בהחלט יש לי רצון עז ובלתי נלאה ללמד את מיקי* על שולחן ערוך, זו בעצם הסיבה האמיתית לשמה פתחתי את הדיון. מדהים איך שאתה תמיד קולט את הכוונות האמיתיות והנסתרות שלי וזונח בצד את המשמעויות המיידיות של דברי, כל הכבוד!

lamplighter

New member
הרחבה

הובלת והחזקת התרנגולות לפני המנהג, הינה חלק אינטגרלי (עבור התרנגולים לפחות, אותך זה כנראה לא מעניין). על כך ישנה הסכמה שמדובר בהתעללות, אפשר לסמן וי!
באקט הסיבוב של התרנגול מעל ראש הצדיק, מדובר בסטרס ואי נוחות עבור התרנגול ובמידה והמבצע את הטקס אינו אוחז את התרנגול בצורה מתחשבת אז גם כאב.
השחיטה שלאחר מכן נעשית ע"י אנשים שאינם נראים לפחות מוסמכים לכך, ישנם מקרים רבים בהם התרנגולות ממשיכות לפרפר בסבל איום לאחר השחיטה.

למעלה