מנהג הכפרות

דוד רץ

New member
תשובה בקצרה: מדובר במנהג איום ונורא

תשובה בקצרה: מדובר במנהג איום ונורא, לא רק מהיבט של "צער בעלי חיים", אלא מבחינה תיאולוגית (המחשבה לפיה פעולה מאגית יכולה "להסיר" חטאים ללא מחויבות לשינוי בארחות החיים (תשובה) היא קצת קשה לי; אם כי- אפשר גם לראות את המנהג כמעורר לתשובה במובנים מסוימים, וגם במקרה כזה זה מעורר אצלי אי-נוחות רבה).

אני לא "מבצע את הטקס", ואני לא מכיר אף אחד שעושה זאת.
מדובר, עד כמה שאני יודע, במנהג שמקובל הרבה יותר אצל החרדים מאשר אצל דתיים-לאומיים.

ואין בדברי לומר דבר לגבי צריכת בשר באופן כללי בתזונה שלנו (שזה טעים ומזין ולגיטימי לחלוטין).

lamplighter

New member
שמחתי לקרוא את תגובתך, תודה.

לא העלתי את הפן התיאולוגי כדי לא להעליב אף אחד אבל אני נוטה להסכים עם דבריך.
על נושא הבשר לא אגיב, כי אני עדיין חושבת שזה לא קשור ושייך לויכוח אחר.

קליט

New member
צרם לי לראות שאת לא מבינה שיש אנשים

כמוני וכמוך שמסובבים כפרות, שמדליקים משואות, שקובעים מזוזות, מגדלים חתולים מגעילים וכלבים שאין להם טיפת חן ונובחים ועושים חור בראש . . ולענייננו, אניני יודע, משום מה גברה דעתם של האומרים שיש עניין חשוב לסובב כפרות וזה 'פדיון נפש' כזה מסתבר . אנשים לא מודעים שהתרנגולת סובלת אם מסובבים אותה, יש הרבה שנמנעים מהמנהג הזה מכל מיני סיבות, האחריות לסבל התרנגולות היא באחריות העיריה, קראתי על איזה רב אחד שהתריע לפני כמה שנים על הענין הזה בעיתון החרדי האדוק 'יתד נאמן' . יש דברים שנופלים בין הכסאות, אף אחד לא מתיימר להגיד לך שהיהדות היא דת מושלמת, היא דת של בני אדם, שלפעמים יש כאלה שטועים או מזניחים דברים, ואולי גם כועסים חלילה . אופיו של כל חברה שהיא לא מושלמת, ושהיא ניזונה מסטיגמות והנחות ורגשות שגויות על החברה השניה הלא מוסרית והלא מתקדמת, מוסר זה ענין של גיאוגרפיה, אצל החילונים מתייחסים לחיות בחרדת קודש, ואצל הדתיים מתייחסים לקדושת החיים בחרדת קודש . אפשר להוכיח לך שהתורה אמת, גם אם דרכיה מתעקמות עקב חולשות אנוש, התורה מציעה לנו דרך חיים נהדרת, היהדות לא כופה יותר מדי, אם היהדות החרדית היתה יהדות מתלהמת ומחפשת מדנים תמיד אז היו מטפלים במנהלי הסמינרים שסירבו לקבל בנות מסוימות למרות פסיקתו של פוסק הדור הנערץ הרב אלישיב, יש השפעות מסוימות על כל חברה, קחי את דת הספורט שמוזרה ומצחיקה לא פחות, איך אומר הרב עובדיה בהטעמה ? . . . וילכו אחרי ההבל ויהבלו ! . . :) תודה

דוד רץ

New member

lamplighter

New member
תקבעו מזוזות עד מחר

ברגע שהמנהג שלך פוגע במישהו אחר- אתה חייב להבין שזו כבר בעיה.
כלבים, אגב, חוץ מ"לנבוח ולעשות חור בראש" הם בעלי נפש וחוכמה גדולה, וכנראה תרמו לאנושות יותר ממה שאני ואתה ביחד נתרום אי פעם. זה שאתה לא מודע לזה זה עצוב בפני עצמו.
בדיוק היום התפרסמה כתבה על כלבים שהצילו נפשות באסון התאומים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4428759,00.html

על כלבי נחיה, שמסייעים לאנשים בעלי מוגבלויות שונות: עיוורון, אפילפסיה, אוטיזם ועוד, אני בטוחה שכבר שמעת:
http://he.wikipedia.org/wiki/כלב_נח...99.D7.95.D7.AA_.D7.A9.D7.95.D7.A0.D7.95.D7.AA

כנראה שכלבים הם בעלי מעלות רבות, הרבה יותר ממה שחשבת.
ולחתולים ("המגעילים"), כמו לכל חיה, תפקיד אקולוגי חשוב ביותר. תודה להם בהזדמנות על כך שאין לך חולדות בבניין.
אתה לא יותר "טוב" מאף חיה אחרת, קצת צניעות..

זה בסדר שאתם "לא מושלמים" כדבריך, אבל מפה ועד להתעלל ולהרוג חיה כי אתם מאמינים ב.. באמת לא משנה מה, זו כבר בעיה מעבר.

בינתיים מי שהולך אחרי ההבל בלי להביט ימינה או שמאלה ולהבין שיש יקום מסביבו, זה אתה. בבקשה

noamgk

New member
ח.

הזכרת לי סיפור שהרב חיים נבון מספר, על גמל שנתקע בשדה מוקשים, ואיזה פעיל זב"ח הזדעק בתקשורת: "אם זה היה בנאדם, כבר מזמן היו מצילים אותו!"
אי אפשר לחשוד בי שאני שונא כלבים (או חתולים), אבל לומר שבע"ח תרמו לאנושות יותר מאדם (או שניים, לצורך העניין) - נו ב'מת...

שורה תחתונה, כל עניין הכפרות עם התרנגול הוא פחות עדיף בעיניי, אבל המדרג המוסרי שלך מדאיג לא פחות.

lamplighter

New member
ההשוואה הייתה

בין כל הכלבים שתרמו אי פעם לאנושות בכל דרך אפשרית, לבין התרומה של שני בני אדם צנועים. אלא אם כן חברי לדיון הספיק להציל ממוות מספר לא מבוטל של בני אדם, לסייע למספר אינסופי של מוגבלים, לפעול במשך שנים יחד עם מג"ב ויחד עם המשטרה על מנת לשמור על ביטחון מדינת ישראל, ועוד, אז אני סבורה שההשוואה תקפה.
הדוגמא היתה על מנת לחדד את הנקודה שאלו לא בעלי חיים מיותרים וחסרי תועלת (לעומת האדם ה"עליון" כמובן) כפי שמשתמע מהודעתו של החבר לו הגבתי.

אינני יודעת בוודאות מה ה"מדרג המוסרי" שלך, אך אני יכולה להניח שהמדרג שלי אינו שונה בהרבה משלך, הוא פשוט רחב יותר ולא כולל בתוכו רק סוגים שונים של בני אדם אלא גם מינים אחרים שחיים איתנו על פני כדור הארץ.
אז חדשות טובות, אתה יכול להיות רגוע!

the ror

New member
אני מניח שאת מכניסה בשקלול את האינספור

בני אדם שהכשירו את אותם כלבים לפעולות אלה...
כך שכן, המדרג שלך מאוד סובייקטיבי ומדאיג...

lamplighter

New member
ההשוואה היא פשוטה, תחשוב על זה עוד קצת ותחזור

רמז: תרומת 2 בני אדם (ללא קשר לשושלת המפוארת של משפחתם ופועלם בעולם, מוריהם, מדריכיהם וכו') לעומת כלל הכלבים שאי פעם תרמו לעולם בכל דרך שהיא. אם זה עדיין לא ברור, תגיד לי, אני אעלה ציור סכמטי.

ושוב, בפעם המיליון, ההשוואה נועדה להראות שבעלי החיים ופרט כלבים אינם מיותרים בעולם, למי שזה לא אינטואיטיבי עבורו.

amiad21

New member
ומה עם השוואה בינינו לבין חמוסים?

או השוואה בין כלבים לבין חמוסים?

אגב, יש סיכוי סביר שכלל הג'וקים לאורך ההיסטוריה הצילו יותר אנשים ממך ומקליט....
איכשהו, לא זוכר שזה הפריע לא, טבעוני\צמחוני\פעיל בע"ח להרוג אותם כשהם הסתובבו לו בתוך הבית...

lamplighter

New member
מה לגבי ההשוואות האלה? איך הן רלוונטיות לכך

ש'קליט' מאמין שכלבים יודעים רק לנבוח ותו לא?

נשמע מעניין, אשמח אם תוכל לספר לי על מפעלם של הג'וקים.
אם אתה מכיר טבעוני שהורג ג'וקים, אנא עדכן אותו שהוא כנראה איננו טבעוני. טבעונות היא דרך חיים שבה בנוסף לאי צריכת מזון מהחי, נמנעים מכל פגיעה שהיא בבעלי חיים.
אגב, לא צריך להיות טבעוני/צמחוני/ פעיל זב"ח כדי לדעת שאפשר להרחיק את הג'וק מהבית גם מבלי להרוג אותו.

amiad21

New member
הן זהות להשוואה שלך...

לצורך העניין, אם את מרגישה צורך לכלול בהשוואה שלך את כל הכלבים לאורך כל שנות היקום רק כדי שתוכלי לטעון שהם היו יותר מועילים משני בני אדם ספציפיים (אגב, תוך כמובן התעלמות מכל אותם כלבים שגרמו למוות של אנשים, כמובן תחת ההנחה שאת וקליט לא גרמתם למותם אל אנשים) - זה רק מראה לך כמה שבני אדם לא שווים לבעלי חיים.

יפה לך להחליט לאנשים מה הם....
אגב, אם את נמנעת מכל פגיעה בבעלי חיים למה להרחיק את הג'וק מהבית?
הרי הוא שווה לך בדיוק! גם לו מגיע בית! את פוגעת בו בכך שאת מרחיקה אותו מהבית שלך...
על הדרך - אולי גם נדאג שיהיה לו אוכל בבית... שיבוא כל יום ויביא את החברים שלו...
למה לך מגיע מחסה מהגשם ולו לא?
למה את רוצה להרחיק אותו? שימות בגשם בזמן שאת שוכבת לך במיטה החמה תחת הפוך? או בזמן שהוא גווע ברעב? או יותר גרוע - אם את מרחיקה אותו מהבית שלך האי שהוא ילך לבית של מישהו אחר שסביר להניח שיהרוג אותו!!! בכך שאת מרחיקה אותו את דנה אותו למוות!!!
תכניסי אותו הביתה... תגדלי אותו... תדאגי לו לג'וקים אחרים כדי שתהיה לו חברה (הרי לא רק לך מגיע שיהיו חברים)... כמובן תשגיחי גם על הילדים שלו... שחס וחלילה לא יקרה להם שום דבר... שלא ייפגעו בשום צורה חס וחלילה...
נשמע מטומטם?
אולי עכשיו את מבינה איך נשמעים הטיעונים האלה...

lamplighter

New member
אתה מוציא לי מילים מהפה ואחר כך מתווכח עליהם?

בעצם הכנסת את עצמך למעין מעגל כזה של טמטום שבוא אתה מחליט שאני חושבת משהו אחד (למרות שעשיתי כל שביכולתי להבהיר שאינני חושבת כך) ואחר כך מתווכח על זה, עם עצמך כמובן, כי אין לי חלק בדבר..
אז בהצלחה עם זה, מקווה ששני הצדדים בויכוח שלך עם עצמך ינצחו.

amiad21

New member
לא מפתיע...

זה נדיר שמישהו מודה שהטענות שלו לא נכונות. אני מודה שלא ציפיתי שזה יקרה במקרה שלך.
בכל מקרה, אני שמח שבחרת לא להגיב לגופה של טענה מה שמצביע על כך שאין לך באמת יכולת להצדיק את התפיסה שלך.

lamplighter

New member
שכחתי להתייחס לג'וקים המסכנים

שמשום מה כל כך מעניינים אותך... זה קצת מפתיע שבתור בחור שמתעניין כל כך הרבה בג'וקים אתה לא יודע שפנים הבית זה בכלל לא המקום האידאלי עבורם. סתם לידע כללי, הג'וקים היו פה הרבה לפני שבנינו את בתינו והם יהיו פה גם הרבה אחרי שלא יהיה זכר לא לבני אדם ולא לבתיהם על פני כדור הארץ, אז כנראה שהם יוכלו "לשרוד" בחוץ. חבל, המידע הזה יכול היה לחסוך לך לפחות 7 שורות של גיבובי סרק..

amiad21

New member
באמת?

כשאת מרחיקה את הג'וקים מהבית שלך - את מקרבת אותם לבית שלי.
אצלי בבית - הם ימותו!
כך גם בבתים של רוב האוכלוסיה!
את שולחת חיות אל מותם!
לא רק שאת שולחת חיות אל מותם - את עוד מצדיקה את עצמך בטענה שאת עוד עושה להם טובה!
ביזיון!
ואת עוד מתלוננת על צער בעלי חיים של אחרים...

the ror

New member
הטענה שלי היא שאין מקום להשוואה...

אני מעולם לא אמרתי שכלבים הם בעלי חיים מיותרים וחסרי תועלת... די ההיפך...
אבל מפה עד לעשות השוואה בין כלבים ובני אדם הדרך עוד ארוכה מאוד...
וזה קשור למדרג מוסרי כי כשאדם מתייחס למינים שונים כמינים שווים אז התנהגותו המוסרית אליהם בסופו של דבר תהיה לקויה...
ולפני שתקפצי עלי שוב, רק הוספתי את הנקודה שאם את באה להציג את התועלת של כלבים לעומת בני אדם אז מן הראוי יהיה לקחת בחשבון את התועלת של בני האדם בהכשרת אותם כלבים...

lamplighter

New member
ילד, איפה ההורים שלך?

אל תאשים אותי בזה שלא הבנת את מה שנכתב. באמת שכבר נמאס לי לחזור על אותם דברים. אז אולי במקום זאת, פשוט תקרא שוב את מה שלא הבנת? אפשר גם להדפיס ולמרקר משפטי מפתח ולהקיף מילות קישור, תמיד עוזר.

למעלה