מצטער יקירתי....
אבל את לא באת להבין משהו, אלא לתקוף את אורח חייהם של אלה שאינם כמוך ולדרוש מהם להתגונן ולתרץ את התנהגותם.
מצטער, אבל הדרך שלך אינה ברירת המחדל הטבעית ולכן אין גם שום סיבה שבעולם שאני אצטרך להצטדק ולהתגונן בפנייך מדוע אני נוהג אחרת.
מבחינתי מי שמתעקש להתנזר מבשר ולחיות מעשבים וצמחים הוא התמהוני שמתעלם מהעובדה שמערכת העיכול שלנו לא מזכירה את זו של אוכלי העשב.
לכן את היא זו שצריכה להיות במגננה ולהצטדק לגבי כל בחירה שלך בענין זה.
ניקח לדוגמא את נושא ה- B12.
הויטמין הזה קיים בעיקר במזון מהחי, ומי שמתעקש לחיות מצמחים ועשבים צריך לעשות שמיניות באויר כדי להשיגו או לקחת כדורים.
ומה עם הפרות והכבשים? גם הן לוקחות כדורי B12 כל יום?
מתברר שלא. כפי שמספר לנו
הלינק הזה שנכתב ע"י ארגון של צמחונים:
"יונקים רבים אוכלי עשב, כולל פרות וכבשים, סופגים B12 המיוצר על ידי חיידקים במערכת העיכול שלהם".
נו, מה לעשות... האבולוציה (או האל הטוב) לא תכננו את האדם כך שמערכת העיכול שלו תייצר B12. כנראה שהאדם לא נועד ללעוס עשב בשדה כמו כבשה.
בקיצור, אתם הצמחונים מתעקשים להתנהג בניגוד לטבע.
אז שאנחנו הקרניבורים נצטדק ונתרץ מדוע אנחנו מתנהגים בצורה נורמלית המתאימה למבנה גופנו ??
אה כן, שלא תחשבי שאני מתחמק מהטיעון שלך בתחילת ההודעה.
אכן יש צמחונים שמגדירים את עצמם דתיים. אפילו הרב קוק היה צמחוני.
אבל שימי לב שלא דיברתי על קורלציה בין צמחונות לחילוניות אלא על קורלציה בין "פנאטיות בצמחונות" ל"פנאטיות חילונית".
הצמחוני הדתי אינו פנאט ואינו רואה את כל מי שאינו צמחוני כמוהו כשייך לבני החושך שיש להילחם בהם מלחמת גוג ומגוג.
חלק מהצמחונים החילונים הם פנאטים בענין זה, ולמרבה ההפתעה המדומה הם גם אתיאיסטים פנאטים הנלחמים בחמת זעם ובחרי אף נגד הדת והדתיים.