ממשיכה להתלבט..

PoisonousLitchi

New member
ממשיכה להתלבט..

בשעה טובה התקבלתי למשפטים באת"א, אבל אני עדיין לא סגורה על השילוב.. מצד אחד, חשבתי לשלב עם פסיכולוגיה.. חוץ מזה שזה נראה לי נורא מעניין ולא כ"כ קשה, אני חושבת שזה יכול לתת לי יתרון בתור עו"ד, כי בסופו של דבר, כל העסק סובב סביב יחסי גומלין בין אנשים.. מצד שני, אני לא יודעת אם זה אכן ייחשב יתרון בקבלת התמחות.. דעתן/ם? מאידך, ידוע שהשילוב עם כלכלה הוא הכי מבוקש, וזה ללא ספק מבטיח עתיד מקצועי הרבה יותר איתן.. הבעיה היא שאני בכלל לא בטוחה שאני רוצה להתמחות במסחרי (איך אני אמורה להחליט דבר כזה לפני שלמדתי יום אחד..). השילוב עם חשבונאות הן יפתח לי את אותן דלתות כמו כלכלה, והן יכול להיות אופציה במקרה שאני לא ארצה להיות עו"ד בסוף.. אשמח לשמוע את דעתן/ם..

B L I M P

New member
עצה שלי

חבל להעמיס על עצמך סתם אם את לא יודעת שזה מעניין אותך. משפטים לבד זה מספיק עמוס, ולהקרע תחת העומס בשביל משהו שלא עושה לך את זה יהיה לך עוד יותר קשה. ואם מה שמדאיג אותך זה קבלה לסטאז' - ראיתי לא מעט חבר'ה שלמדו משפטים לבד וסיימו עם ממוצע סביר (85/86) והתקבלו למשרדים הכי גדולים (הורוביץ, פוקס נאמן), ככה שממש לא בטוח ששילוב נותן איזה משהו כ"כ יוצא דופן שזה שווה את הקריעת תחת. ואם מה שמדאיג אותך זה העומס, אז אני ממליצה לך פשוט להתחיל ללמוד ולשלב החל משנה ב'.

PoisonousLitchi

New member
אם

ממוצע של 85 מאפשר קבלה למשרד כמו פוקס-נאמן למה יש תחושה של לרוץ אחרי תארים נוספים/ התנדבות וכו'..? ז"א, אני לא מבינה בזה יותר מדי, אבל ממה שהבנתי סתם ממוצע 85- בלי תואר נוסף או התנדבות או משהו אחר שמשבח את הקו"ח- זה לא הרבה..

B L I M P

New member
גם אני חשבתי כמוך

אבל השנה ראיתי לא מעט חבר'ה לא מבריקים בכלל, עם אישיות בינונית (כלומר, לא איזה מנהיגים כריזמטיים מלידה) ועם ציונים כמו שאמרתי סוגרים במשרדים מעולים. בתור אחת שקראה את התחת שנה א' עם משולבת +עבודה במשרה מלאה הגעתי לראיונות רק כדי לראות מישהו שלמד חצי עומס במשפטים וסיים עם אותו ממוצע כמוני וקיבל התמחות שאני לא קבלתי (ושלא תגידי שהבעיה היא באיך שאני מתראיינת, כי דווקא ראיונות אני תמיד עברתי עד עכשיו). ומאידך ראיתי הרבה אנשים מבריקים וחכמים שעדיין מחפשים. מסקנה - אין קשר.

PoisonousLitchi

New member
זה נשמע די מפחיד..

אז.. מה כן הסיבה לדעתך?.. כאילו.. דברים לא קורים סתם ככה.. יש סיבה שבחרו לקבל מישהו מסוים למרות שאין לו תואר נוסף ולמרות שיש לו "אישיות בינונית" (שלאו דווקא באה לידי ביטוי בראיון..) והוא לא מבריק..

PoisonousLitchi

New member
נשמע די מפחיד..

אז.. מה כן הסיבה לדעתך?.. כאילו.. דברים לא קורים סתם ככה.. יש סיבה שבחרו לקבל מישהו מסוים למרות שאין לו תואר נוסף ולמרות שיש לו "אישיות בינונית" (שלאו דווקא באה לידי ביטוי בראיון..) והוא לא מבריק..

הייבי

New member
כי יש עוד דברים חוץ מסטאז' בחיים

הרבה מהאנשים שמשלבים (במיוחד בתחומי כלכלה-ניהול-חשבונאות) לא באמת רוצים להיות עו"ד, אלא מקווים להתקדם לתפקידים ניהוליים בחברות עסקיות שונות. כדי להתחיל לבנות לעצמך את המסלול לתפקידים כאלה, כי מעטים מי שיש להם אבא שיכול לתת להם לשחק במנכ"ל אחרי התואר, משלבים בין משפטים לבין תחום כלכלי נוסף. משפטים נודע ידע משפטי, יכולת לקרוא חוזה, להבין התנהלות חוקית נכונה וכו' ותחום נוסף נותן לרוב בסיס בתחומי הכלכלה, שיווק, קריאת דוחות חשבונאיים וכו' (בהתאם למה שלומדים). בסה"כ זה להשאיר עוד אופציה פתוחה- לתואר שני, לתחומי עיסוק אחרים וכו'..

אל תזלזלי בממוצע 85

הממוצע במשפטים מנורמל ל-79 מול סטודנטים מאוד מאוד חכמים. צריך לקרוע את התחת כדי להגיע לממוצע כזה, כל שכן גבוה מזה. זה לא תיכון כאן וכולם היו חבר'ה של מאיות בתיכון.

B L I M P

New member
מעולה זה יחסי

לאור העובדה שאני מכירה מספר לא מבוטל של אנשים שיש להם מעל 90 (בעברית) אז בעיני 85/6 זה ממוצע.

sacrament

New member
השאלה היא כמובן יחסית

מעל 90 באת"א זה כבר מצטיין דיקאן, או כמעט מצטיין דיקאן והם לא אנשים כל כך רבים ביחס למספר האנשים בפקולטה. בפקולטה של כמה מאות אנשים (לא יודעת כמה יש, סלחי לי) זה נראה לי יפה מאוד 86 והרבה יותר מרוב האנשים. ועל זה יאמר- מעולה. ושוב- אני מדגישה שזו דעתי. לי אין 86. וגם אני מכירה מספיק אנשים עם 90.ועדיין זה לא נראה לי כמו ממוצע.

נראה לי שקרוב ל1,000

(לפחות לפי הסקר הוראה
, אם זכרוני אינו מטעה אותי
)

B L I M P

New member
שוב..

אם מדברים על קבלה להתמחות, אני מכירה המון אנשים עם 82 שבכלל לא הסתכלו עליהם. תראי, הלוואי גם עלי 86. אבל כשאתה רואה איך אנשים שיש להם ציון בסביבות ה-80 מתקשים למצוא התמחות, אז המסקנה המתבקשת שהציון נחשב ל"לא משהו".

עכשיו את מלחיצה אותי.

אני שואפת ל82 כדי שאני אוכל לשלב....וזה ציון נמוך?! זה לא הגיוני...מה עם הנירמול?

הייבי

New member
כדאי לשאוף גבוהה- באופן טבעי

הרבה משרדים גדולים מתנים את הראיון בממוצע 85, אם כי לכל כלל יש חריגים מן הכלל ויש אנשים עם ממוצע פחות מ-85 אבל קורות חיים מרשימים, המלצות, קשרים וכו' והם כן סוגרים סטאז' במקומות כאלה. באופן עקרוני, כדי לסגור סטאז' טוב עדיף ממוצע גבוה על פני שילוב (לפחות אם את מדברת על פערים גדולים כמו 82 לתואר משולב או 86-88 ולוותר על המשולב)

למעלה