ממשיכה להתלבט..

אני רוצה לשלב משנה הבאה.

המשרדים האלה דורשים יותר מדי. זה לא מקובל עליי.

הם סתם מלחיצים אותך

לא יודעת למה, האמת. 85-86 זה ממוצע גבוה מאוד וממש לא קל להגיע אליו. תמיד יהיו את הגאונים עם ממוצעים מעל 90 ואני מאחלת לך להיות חלק מהם, אבל כמו שכתבתי למעלה: כל הסטודנטים בפקולטות למשפטים באונבסיטאות בארץ הם חבר'ה שזכו למאיות בתיכון, מכאן שאת מנורמלת מול אנשים מאוד חכמים לציון של 79. לא קל לעבור את הממוצע, אלו לא ציונים של תיכון! את הולכת ללמוד באוניברסיטה טובה ואת תתקבלי להתמחות בקלות. אני לא מכירה מישהו אצלנו (העברית) שלא מצא התמחות, גם בציונים של 78-79 ללא כל שילוב (והתמחויות טובות!). תלמדי מה שאת אוהבת, תשקיעי ותצליחי! :)

BlackUnicorn

New member
כל הדברים האלו נכונים רק למשרדים

ה"נחשבים". השאלה היא אם את רוצה באמת ללכת למשרד כזה, אם התחום המסחרי בכלל מעניין אותך, אם את רואה עצמך במשרד גדול, או לא.

הייבי

New member
לא משהו מוצהר

לפחות ממה שאני זוכרת. יש למשרדים ממשלתיים ובתי המשפט מכרז שנרשמים ואליו והוא עקרונית פתוח לכולם. לא נראה לי שמישהו יודע מה הקריטריונים שלפיהם מזמנים.

silverhawk

New member
הייתי במצב שלך

עד לרגע האחרון התלבטתי בין משפטים לפסיכולוגיה, כשאחת מהאופציות הייתה לשלב. עם זאת, הגעתי למסקנה שהשילוב הזה לא ריאלי, וכעת, במבט לאחור, אני שמח מאוד שלא החלטתי אחרת. שנה א' במשפטים מאוד מאוד עמוסה גם כך, וכוללת חומרי קריאה אין סופיים. התואר בפסיכולוגיה כולל גם הוא עומס קריאה מטורף. ויותר מזה, בשני המקצועות את צריכה ציון מאוד גבוה על מנת להמשיך הלאה (משפטים - לצורך ההתמחות, פסיכולוגיה - מעל 90 על מנת להמשיך לתואר שני, שהוא מחויב המציאות). מה גם ששני התארים הללו לא בדיוק הולכים יד-ביד בפרקטיקה (בניגוד לכלכלה, שעשוי להיות יעיל). במילים אחרות, על השילוב פסיכולוגיה-משפטים הייתי מוותר במקומך. בעיניי זה או-או (למרות שישנם בודדים שמשלבים). לגבי כלכלה, במידה ואת לא בטוחה שאת מעוניינת בתחום המסחרי, אולי כדאי שתמתיני עם זה לשנה ב', אבל זה כבר לחלוטין נתון לשיקול דעתך. ואיך שלא יהיה, בהצלחה, וברוכה הבאה לאונ' שלנו.

EgeBamayasi

New member
אני לא מבין למה אומרים שכלכלה

עוזר לעורכי דין, כלכלה זה לא תואר פרקטי, תואר פרקטי זה ראיית חשבון

Fleur

New member
אני משלבת עם פסיכולוגיה בעברית

לדעתי השילוב הזה הוא באמת מאוד מעניין, אבל ברוב התחומים של עריכת הדין זה לא כ"כ נוגע. זה כן יכול לעזור אם תרצי לעסוק בתחום של דיני משפחה (במיוחד בכל מה שקשור למשמורת ילדים וכו'), וגם נראה לי שבפלילי. בשאר זה נראה לי פחות רלוונטי ישירות, אבל כמובו שפסיכולוגיה זה אף פעם לא מזיק. אני הלכתי לפסיכולוגיה גם כי השילוב עם משפטים מאוד מעניין אותי (לדעתי יש מחקרים אקדמיים מאוד מעניינים בתחום), וגם כי בזמנו לא הייתי בטוחה שאני רוצה משפטים. אני לא יכולה לומר שהשילוב הוא עד כדי כך קשה, אבל תתרגלי להיכנס לאווירה "המיוחדת" כאשר כולם מסביבך בפסיכולוגיה בוכים כשהם קיבלו 87... אגב, בראיונות לסטאז' לא שמתי לב שהמעסיקים הביעו עדיפות ברורה למי שלומד בתכניות משולבות בכלל או משלבים עם כלכלה/ מנהל עסקים בפרט (הרבה יותר חשוב להם הציונים במשפטים). וחוץ מזה, הרבה מראיינים דווקא מאד אהבו את העובדה שאני לומדת פסיכולוגיה כי לדעתם זה הראה על רב- גווניות או משהו בסגנון, ויצא לי להתקבל למשרדים נחשבים שהם מסחריים גרידא...

PoisonousLitchi

New member
גם אני בקטע של רב גוניות

אני לא אוהבת את המחשבה שמעכשיו אני אלמד רק תחום אחד.. לכן יש לי מין רצון כזה ללמוד עוד משהו

מאידך,

הלמידה בחיים לא מוגבלת רק ללמידה באוניברסיטה, ותואר במשפטים הוא מספיק עמוס/כבד, וגם בעיני (לפחות ממה שנראה עד עכשיו) מאוד מגוון בתוך עצמו כי הוא רלבנטי כמעט לכל תחום אפשרי- הפס"ד נוגעים בפוליטיקה, רפואה, דת, פילוסופיה, אקטואליה וכו' וגם- לדעתי הרב גוניות צריכה להיות שיהיה גם זמן לנשום ולא רק ללמוד

למעלה