אני לא יודעת מאיפה הסקת
שה"גישה שלי" שוללת את זכותם של אנשים שהצליחו פחות/יותר או שהגורל לא היטיב עמהם לחיות. אבל לא הבנת נכון. "הגורל" לא האיר לי פנים. היו לי דווקא חיים מאוד לא קלים, אבל הגישה שלי היא זאת שאיפשרה לי להגיע למה שהגעתי בחיי, להגיע להישגים שלי, ולמצוא את האושר שלי אפילו במצבים מאוד קשים. אותה גישה ששוללת רחמים עצמיים ומאמינה בעשייה ולא בהאשמות. אין לזה כל קשר לגורל, יש לזה קשר לאיך אנשים בוחרים להתמודד עם הדברים שהחיים מפילים בחלקם. כל מה שאמרתי לאורך כל השרשור הזה, הוא שבמצב קשה במקום להתלונן, לרחם על עצמך ולהאשים את כל העולם במצבך, לאדם יש את הבחירה לקום ולעשות מעשה. לנסות. לחפש, לפנות ולבקש ולחפש עזרה. מנסיוני בחיים למדתי שאלה שעסוקים ברחמים עצמיים ובמרירות והאשמות, לא ימצאו לעולם את הדרך החוצה ממצב שהם לא אוהבים להיות בו. אני לא שופטת אנשים לפי הישגים או לפי מה שהגורל עשה או לא עשה להם, אבל אני מעריכה, או לא מעריכה, אנשים - על פי הגישה שלהם למצבים. האישה התיאורטית הספציפית הזו שבשרשור, בחרה בדרך של רחמים עצמיים, מרירות והאשמות של כל העולם במצבה. באופן אישי אני לא רואה איך זה יעזור לה לשבת ולהתפלל לסקאדים שינחתו. לעומת זאת, אם היתה בוחרת לבקש עזרה במציאת עבודה, סיוע כלכלי, עזרה בלהאכיל את ילדיה - מצבה יכול היה להיות טוב בהרבה מאשר לשבת בבית, לרחם על עצמה ולהאשים את כל העולם. אני לא חיה בהרגשה שמגיע לי שום דבר - לא מהמדינה, לא מהמשפחה, לא מהחברים, לא מאף אחד. אני היא האדם היחיד שאחראי להצלחות שלי, לכשלונות שלי, לאושר שלי ולאומללות שלי, ורק בידיי הכוח לשנות את חיי אם ארצה בכך. ושוב, החיים הוכיחו לי שכשרציתי, הצלחתי (לשנות). זו הגישה שלי, נראה כי לא הבנת אותה.