מכתב מצמרר

shiri boston

New member
מצמרר ועצוב... אבל לא אהבתי שהיא

כל הזמן מאשימה את העשירים במדינה. הם לא "אשמים" שהם עשירים. ברוב המקרים, הם עבדו קשה מאוד להגיע למה שהם היום, ולמי שהיא צריכה לבוא בטענות זה לגורמי שאחראיים על המצב באופן ישיר וברור, קרי הממשלה וה"שרים" (אם אפשר לקרוא להם כך), מס הכנסה, ביטוח לאומי. זה כבר המכתב השני באינטרנט, שאני רואה תוך חודש, שהוא מאוד דומה... וכאילו זה מזיז למישהו שם... לצערי, יש מאות אם לא אלפים כמוה

depechemode

New member
עשה לי טובה

מדינה מחורבנת + אלוקים + חתול שנטש?? = head case לדעתי זה בכלל איזה ילד בן 15 שמתח את כולם בגלל התאריך, וגם.. בארהב קרוב לוודאי שהיא גם לא הייתה מקבלת את הקיצבה הזו, מבחינת דאגה לחלשים הארץ במקום הרבה יותר טוב מארהב ואם היא כל כך רוצה לקפוץ יש חלון.. למה לבקש מסדאם? הוא עסוק כרגע.

iditbs

New member
מנומס, אני מתפלאת עליך!

מה אתה "מפסיד" בזה שאתה לא חי בארץ? אני מקוה שבאמת לא תידע. אתה יודע כמה כאלה, ובמצב יותר גרוע יש פה? תסתכל על הקופאיות הזקנות בסופר. זאת תזכורת יומיומית לזה שארה"ב היא מקום טוב רק למי שמשתכר ברמה מסויימת ומעלה. (וכל זאת, מבלי להמעיט בחשיבות הכתבה. באמת עצוב.)

מצטער שפיספסתי את השאלה שלך

שאלה רצינית וחיובית מאוד. הביטי: בתור אחד שיודע לקחת את עצמו בידיים, לא נראה לי שהייתי מגיע למצב שהאישה המסכנה ההיא הגיעה אליו. אבל אני חייב להודות שהסיבה העיקרית לעזיבתי את הארץ הייתה כלכלית. הייתה לי עבודה טובה ויציבה, אבל הצירוף של מחירי הדיור הגבוהים יחד עם העובדה שהייתי רואה רק 40% מהמשכורת בבנק (השאר היה הולך לממשלה, כולל ביטוח לאומי ומס ה-"בריאות") לא הותירו לי כל סיכוי... רק אתמול סיימתי "לעשות מסים" (file my tax return) ונהניתי מאוד לראות (בפעם המי-יודע-כמה) שבסיכום הכללי, אני משלם גם לפדרלי, גם למדינה, וגם ל- social security / medicare פחות מ- 25% מהמשכורת שלי.
לא יודע מתי עזבת את הארץ והאם עזבת אותה בשנות ה- 90 העליזות כשמצב הכלכלי היה טוב. מהדיווחים הישירים שאני מקבל מהארץ (מפוטרי היי-טק ואחרים) המצב נכון לעכשיו מאוד אכזרי. חוסר הרחמים לא עוזר להרגשה. המכתב של האישה הזו מזכיר לי את ה- "כל אחד לעצמו" הזכור לי מהימים טרום עזיבתי. אם ההסבר שלי עדיין לא ברור, את מוזמנת לשאול עוד. אענה ככל שאוכל. נ.ב. במקום העבודה שלי (חברה אמריקאית טיפוסית) מארגנים באופן שוטף התרמות (כסף, מצרכי מזון, צעצועים ועוד) והתנדבויות לנזקקים. לא זוכר את התרבות הזאת במקומות העבודה בהם עבדתי בארץ...

az ma

New member
אני תחת הרושם שאתה נסחף קצת...

"במקום העבודה שלי (חברה אמריקאית טיפוסית) מארגנים באופן שוטף התרמות (כסף, מצרכי מזון, צעצועים ועוד) והתנדבויות לנזקקים." אני לא יודע עד כמה החברה בה אתה עובד היא "טיפוסית", אבל אני נתקלתי מעט מאוד ב"תרבות" שאתה מתאר (בארה"ב)... לעומת זאת, במקום העבודה האחרון שלי בארץ, היתה "תרבות" מפותחת של תרומות והתנדבות מהסוג שאתה מתאר...

az ma

New member
צר לי - לא קונה...

גם אם היה מתברר שהסיפור אמיתי הייתי אומר שהיא כנראה "שרוטה עמוק"... לא 'הייתי רוצה להיות חתול' שלה... מזכיר לי את מקרה המשפחה שהחליטה להתנצר (לפני שנים) כתמורה לעזרה כלכלית מהכנסיה. לגמרי לא ברור לי למה הממשלה לא מלאימה את רכושם של העשירים, לוקחת להם ת'כסף ומחלקת לעניים??? "שרים אכזריים"... ש"יפול עליהם סקאד"... היגיעו שמועות שהמיתון העולמי והטרור בארץ (שלכאורה הבריחו משקיעים ותיירים) זו קונספירציה של הצמד שרון/בוש... אני כבר רואה ת'ציטוט מגיע

depechemode

New member
קראתם את התגובות שהשאירו לה?

איזה קטילות.. ושוב אני אומר, אני בטוח שזו מתיחה איזו אישה יראת אלוקים (שימו לב שהיא לא אמרה אלוהים),מתבטאת בצורה כזו, משהו פה לא מסתדר..

אני מציע לך לקרוא את התגובות שוב

לא קיבלתי את הרושם שרוב התגובות הן קטילות, אלא להיפך: בניגוד לפורום זה, היו כאלה שהציעו לה עזרה אם כי לרוב אנשים רק הביעו הזדהות. היו בודדים שהגיבו בצורה צינית כמו חברי הפורום הנכבדים כאן.

stardustit

New member
ממש מזעזע מהכיוון ההפוך

ומצטערת שזה לא פוליטיקלי קורקט. הגברת החיה על חשבון המדינה נטו, מתלוננת שהיא ממשיכה לשלם ל"עשירים ולנבלות שחיים על חשבוני". מעבר לפה המלוכלך ולשנאה, נראה שהיא לא בדיוק קולטת מי חיי על חשבון מי. אין עוד הרבה מדינות בעולם שהיו מעניקות לה כל כך הרבה כסף על מנת לא לעשות כלום. ואגב, אם הסיפור נכון, היא מקבלת יותר ממה שהיא מצהירה. שתגיד תודה שהיא גרה במדינת רווחה ואולי אין לה חיי נוחות, אך להתקיים היא יכולה. כל ההיסטריה של בקשת הטיל מסאדם לא במקומה.

Boston Guy

New member
DOES NOT MAKE SENSE

הנתונים שב"מכתב" אינם מצטרפים לתמונה הגיונית חד הורית שחיה ממשכורת אחת, עם נכוניות ומחלות כרוניות שונות ומשונות, מגדלת לא רק את הילד שלה, אלא גם ילד נוסף כמשפחה אומנת. סליחה - מי טיפל בילדים האלו כשהיא הלכה לעבודה? היא גם אומרת שאין לה כסף לשכירות - לפיכך היא לא גרה בבית משלה. והיא עובדת מגיל 20 - משמע לא בדיוק עובדת כמנכ"ל (לא יכלה לרכוש השכלה?) או כעצמאית (כי פוטרה). אז - ממשכורת אחת של עובד לא בכיר היא החזיקה איזשהוא סידור לשני ילדים, שילמה שכר דירה והחזיקה משפחה של שלוש נפשות. קלוש.

בוסטון, בגדול אני מסכימה אתך, אם כי

יש קצת בעייתיות בהשערות שלך: בנוגע לזה שהיא עובדת מגיל 20 - בעיקרון, ייתכן שהיא עבדה במקביל ללימודים או שלא שירתה בצבא (בגלל הנכויות והמחלות?) ואז למדה. לגבי שכר הדירה - ייתכן שבעבר היתה לה דירה, והיא נאלצה למכור אותה אחרי שפוטרה. א-ב-ל, בשורה התחתונה, גם לי, כמוך, נראה קצת fishy שנתנו לאם חד-הורית בת 20 להיות "משפחת אומנה" לילד נוסף. בעיקר לאור העובדה שהיא מצהירה על נכויות ומחלות (אולי צצו מאוחר יותר? לא ברור). בואו אני אספר לכם משהו בנדון: חברים טובים שלנו מנסים להתקבל עכשיו לכפר הילדים שבכרמיאל, ולהיות שם משפחה אומנת ל-11 ילדים ובני נוער. העניין הוא, שהכפר (או בעצם מי שמפעיל אותו) דורש שאחד מבני הזוג יעבוד משרה מלאה בתוך הכפר, עם הילדים, ורק השני יוכל לצאת לעבוד בחוץ. ונחשו את מי הם רוצים בתוך הכפר? נכון
את האשה. ולמה
כדי להראות לילדים מודל של משפחה אידאלית. אתם קולטים את זה? מבחינתם משפחה אידאלית היא זו שבה האבא עובד בחוץ והאמא בבית - גם אם האמא היא זו שבעלת הכנסה קבועה וגבוהה יותר. אז לאור המקרה הזה, שעדיין נמצא בהליכי בדיקה, ממש לא נראה לי שיסכימו לתת ילד לאמנה אצל משפחה חד-הורית, שבה האמא עוד צריכה, לא עלינו, לצאת לעבוד כדי לפרנס את הילדים (והחתולים)...

shiri boston

New member
הכל יכול להיות...

ואני לא יודעת אם זה נכון או לא, אבל לשאלותיך, היא אישה גרושה (המקבלת מזונות). יכול להיות שהיתה לה דירה עם בעלה,ובגירושים הדירה עברה אליו או שמכרו אותה והיא קיבלה כסף חצי חצי, ואז שכרה דירה לה ולילדים. סביר להניח שהאימוץ היה כאשר היתה נשואה ולכן אושר. אם היא הרוויחה משכורת טובה, הילדים יכלו להיות אצל הסבתא... או עם מטפלת. גם היום, מישהו שלא למד יכול להגיע לתפקיד מאוד בכיר. אם מגיל 20 היא עובדת באותה חברה ומתקדמת לאט לאט בדרגים, ואולי גם כשהיתה נשואה רכשה השכלה... יכול להיות שנשארו לה חסכונות וכסף מהגירושים אבל מהרגע שפוטרה הכל לאט לאט נגמר, וזה המצב בו היום היא נמצאת...

משפחה אומנת

זה לא אימוץ, וילד לא נשאר במשפחה אומנת בישראל לאחר גירושין. אם הילד ניתן לאומנה כאשר היתה נשואה, השירות למען הילד היה מעביר אותו למשפחה אחרת כאשר התגרשה. מוזר, אבל אלו החוקים בישראל.

יורי CA

New member
מזכיר לי כתבה שהייתה ב- LA TIMES

על אשתו של חייל מארינס שנשלח למפרץ. יש להם ילד עם בעיות רפואיות קשות, ובגלל המשכורת ה"מדהימה" של הבעל (משהו באיזור של $800 לחודש) הם היו זכאים לעזרה מהמדינה במימון הטיפולים. אבל כשהבעל נשלח לעירק, הוא קיבל תוספת של $300 לחודש, שהעלה אותם מעל הסף של הזכאות. לא עזרו כל הבקשות שלהם לוותר על המענק, כי באמריקה כמו באמריקה, חוק זה חוק, ומה שמגיע, מגיע. אפס גמישות. וכך, בזכות התוספת הזו, היא הגיעה לפת לחם.

zoti

New member
אני לא חושב שמרויחים $800 בצבא

האמריקאי. זה לא צה"ל. המשכורות בצבא האמריקאי גבוהות בהרבה. ובכלל זה מתחת לשכר המינימום.

קשקה

New member
חייל בצבא האמריקאי מרוויח

1500$,לחודש.(לא לשבועיים!),ואם הוא נשלח למלחמה בוא זוכה בתוספת של 500 ירוקים.ואם הוא נשבה או נפצע הוא אפילו זוכה במדליה... קשקה

סליחה אבל איזה קשקוש!!

במדינת ישראל, למשפחות חד הוריות אפילו מבוססות ביותר, אפילו עשירות, לא נותן השירות למען הילד לאמץ ילדים ולא מאפשר למשפחות חד הוריות להיות משפחות אומנה. זה קודם כל. דבר שני, המרירות המגעילה הזאת - השימוש ב"חד הוריות" כנקודת מסכנות, כאשר באותה נשימה היא אומרת שהיא מקבלת מזונות, עוד גרושה שמתעצלת ללכת לעבוד. ואם את כל כך על סף פת לחם אז קומי ותצאי לעבוד במשהו. כן, המצב קשה בארץ, קשה מאוד. אבל מצד שני גם אפשר לחיות על 4,000 שקל בחודש ואפילו על פחות. לא, זה לא נעים, אבל כל הקצבאות שהיא מקבלת מהמדינה על זה שהיא יושבת בבית ומאשימה את כל העולם במצבה צריכות להספיק לה כדי להאכיל שני ילדים ושני חתולים. וכמובן שאם הסיפור הזה נכון, אזי שמה שהיא מקבלת גבוה הרבה יותר. משפחות אומנות בישראל מקבלות קצבאות יפות למדי מהשירות למען הילד עבור האומנה (ואני יודעת את זה מנסיון אישי). לא יודעת מה גובהן כיום אבל מדובר לפחות בסכום של מעל 2,000 שקל לחודש. חוצמזה שאם היא באמת לא עובדת והיא אם חד הורית היא מקבל עוד כמה קצבאות שהיא שכחה להזכיר - כמו קצבת ילדים על שני ילדים (עוד 400 שקל בערך), כמו אבטחת הכנסה (1,400 שקל להורה יחיד עם ילד אחד, לא יודעת כמה לשניים), וסיוע בדיור של 600 ש"ח בחודש. כך שאם נסכם את כל הסכומים האלה שמגיעים חינם ממדינת ישראל, מהמיסים אותם היא שילמה כל חייה ומאותם מיסים שגם אנחנו שילמנו כל חיינו, הבחורה האומללה יכולה להכניס לכיסה מעל שבעת אלפים ש"ח בחודש. לא יודעת מה איתכם, אבל זו אחת המשכורות היפות יותר במדינת ישראל בימים אלה לעובדי היי טק מוכשרים מאוד. אוף, מרגיזים אותי אנשים שנמרחים במסכנות שלהם, מאשימים את כל העולם במרירות שלהם, ולא קמים ועושים שום דבר. אין לי שום בעיה לחיות במדינת רווחה ולשלם מסים כדי שהמדינה תוכל לסייע למי שזקוק לסיוע. אני מקווה שלעולם לעולם לא אזדקק לסיוע המדינה ואני לעולם לא רוצה לראות את כספי המסים שלי בחזרה בדרך הזו, אבל רבאק, אם כבר את במצב קשה וחיה על חשבון המדינה, תגידי תודה על הסיוע שאת מקבלת ותפעלי כדי לשנות את מצבך. האמת העצובה היא שאם היא תצא לעבוד היא תרוויח פחות, וגם תצטרך לשלם עבור סידור לילדים.

למעלה