סליחה אבל איזה קשקוש!!
במדינת ישראל, למשפחות חד הוריות אפילו מבוססות ביותר, אפילו עשירות, לא נותן השירות למען הילד לאמץ ילדים ולא מאפשר למשפחות חד הוריות להיות משפחות אומנה. זה קודם כל. דבר שני, המרירות המגעילה הזאת - השימוש ב"חד הוריות" כנקודת מסכנות, כאשר באותה נשימה היא אומרת שהיא מקבלת מזונות, עוד גרושה שמתעצלת ללכת לעבוד. ואם את כל כך על סף פת לחם אז קומי ותצאי לעבוד במשהו. כן, המצב קשה בארץ, קשה מאוד. אבל מצד שני גם אפשר לחיות על 4,000 שקל בחודש ואפילו על פחות. לא, זה לא נעים, אבל כל הקצבאות שהיא מקבלת מהמדינה על זה שהיא יושבת בבית ומאשימה את כל העולם במצבה צריכות להספיק לה כדי להאכיל שני ילדים ושני חתולים. וכמובן שאם הסיפור הזה נכון, אזי שמה שהיא מקבלת גבוה הרבה יותר. משפחות אומנות בישראל מקבלות קצבאות יפות למדי מהשירות למען הילד עבור האומנה (ואני יודעת את זה מנסיון אישי). לא יודעת מה גובהן כיום אבל מדובר לפחות בסכום של מעל 2,000 שקל לחודש. חוצמזה שאם היא באמת לא עובדת והיא אם חד הורית היא מקבל עוד כמה קצבאות שהיא שכחה להזכיר - כמו קצבת ילדים על שני ילדים (עוד 400 שקל בערך), כמו אבטחת הכנסה (1,400 שקל להורה יחיד עם ילד אחד, לא יודעת כמה לשניים), וסיוע בדיור של 600 ש"ח בחודש. כך שאם נסכם את כל הסכומים האלה שמגיעים חינם ממדינת ישראל, מהמיסים אותם היא שילמה כל חייה ומאותם מיסים שגם אנחנו שילמנו כל חיינו, הבחורה האומללה יכולה להכניס לכיסה מעל שבעת אלפים ש"ח בחודש. לא יודעת מה איתכם, אבל זו אחת המשכורות היפות יותר במדינת ישראל בימים אלה לעובדי היי טק מוכשרים מאוד. אוף, מרגיזים אותי אנשים שנמרחים במסכנות שלהם, מאשימים את כל העולם במרירות שלהם, ולא קמים ועושים שום דבר. אין לי שום בעיה לחיות במדינת רווחה ולשלם מסים כדי שהמדינה תוכל לסייע למי שזקוק לסיוע. אני מקווה שלעולם לעולם לא אזדקק לסיוע המדינה ואני לעולם לא רוצה לראות את כספי המסים שלי בחזרה בדרך הזו, אבל רבאק, אם כבר את במצב קשה וחיה על חשבון המדינה, תגידי תודה על הסיוע שאת מקבלת ותפעלי כדי לשנות את מצבך. האמת העצובה היא שאם היא תצא לעבוד היא תרוויח פחות, וגם תצטרך לשלם עבור סידור לילדים.