מכתב מצמרר

../images/Emo13.gif שלוש שנים הייתי אמא שלו

איך אני לא אהיה קשורה אליו? הוא הדבר הכי מתוק ומקסים שיש בעולם הזה, ובקרוב מאוד יצטרף אליו עוד אחד. איזה כיף לי!!

אתה היחיד שהגיב פה בצורה אנושית

לפי דעתי. הלכה האמפטיה. הלכה הרחמנות. הלכה המדינה. (מצד שני, יתכן שמעולם לא היו לא אמפטיה ולא רחמנות במדינה ועובדה שהיא עדיין קיימת. יש הרבה מדינות בעולם ללא אמפטיה ורחמים שעדיין מתקיימות...)

באופן אישי הפריע לי

שהיא לא ביקשה עזרה - היא לא ניצלה את הבמה שניתנה לה כדי להגיד - חבר'ה, אלו הכישורים שלי, מצבי רע, עיזרו לי למצוא עבודה, עיזרו לי לאסוף בגדים עבור ילדיי, היא פשוט ניצלה את הבמה כדי להראות לנו כמה היא מסכנה וכמה כולם אשמים. לי קשה להזדהות עם זה. הייתי עדה פעמים רבות בחיי למבצעי עזרה לאנשים שנזקקו לה, גם על הרשת וגם בחיים. עוד מנערותי אמא שלי היתה תמיד אורזת כל מיני בגדים ונעליים ישנים לתת למשפחות עולים חסרות אמצעים. כל שני וחמישי הייתי שומעת על משפחה שנזקקה לעזרה כזאת או אחרת וכל השכונה היתה נכנסת למגבית, אם זה לבשל להם, לתרום אוכל, בגדים או מה לא. והיום, בעידן האינטרנט, ראיתי את זה קורה עשרות פעמים בצורות נפלאות. באחד הפורומים שעקבתי אחריהם היתה בחורה צעירה שפוטרה מעבודתה ולא היה לה כסף לקנות ביגוד לתינוקת שכבר גדלה מהבגדים שלה. היא נכנסה, פירטה את כישוריה, וביקשה סיוע במציאת עבודה. ההודעה פורסמה אח"כ בעוד כמה פורומים ובתוך שבוע ימים הגיעו אל הבחורה המון בגדים, וגם מישהי סייעה לה בלמצוא עבודה כפקידה במשרד שבו עבד בעלה. אין בושה בלבקש עזרה, ומנסיוני כשמחפשים אותה אז גם מוצאים אותה. ובעיקר כשיש במה כזאת נרחבת. אבל שים לב שהאישה שכתבה את המכתב לא מבקשת עזרה כלל ועיקר, היא פשוט רוצה להוכיח כמה היא אומללה וכמה כולם אשמים. אני בטוחה שלו היתה מבקשת עזרה היו רבים (כולל אני עצמי) שהיו נרתמים כדי לעזור לה, ותאמין לי ברוב המקרים זה לא היה דורש מאיתנו שום מחשבה או מאמץ. סתם נקודה למחשבה. אי אפשר לעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו.

מה שמפריע לי במה שכתבת זה

שאת מסיימת במשפט "אי אפשר לעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו", למרות שקיבלתי את הרושם שזוהי נקודת המוצא שלך. איך הסקת על סמך המכתב של אותה אישה שהיא איננה רוצה שיעזרו לה??? אני הבנתי דווקא את ההיפך. אני הבנתי שהיא קוראת לעזרה (אחרת, היתה קופצת מהחלון כפי שמישהו כאן הציע). מנין לך שלאחר פרסום חלק מהתגובות המציעות לה עבודה (כולל מספר טלפון להתקשרות) היא אכן לא פנתה אליהם? יכול להיות שיש לי בעייה בהבנת הנקרא? או שיש לי יכולת מופלאה לקרוא בין השורות? או אולי היכולת לא בראש, אלא בלב?

kit k@t

New member
hi

im kat im 17 and i live in oceanside CA. i have been reading this forum for about two months now (since i moved here with my mom) and never felt like saying anything. now i do. i think you are right. we moved to israel from russia about 13 years ago and we had no money at all, so my mom and dad worked at any job tho they r both doctors. they cleand floors and took care of old people. alot of times we would get big bags of stuff from israeli people and it was really nice of them. during all the years we lived in israel my mom worked so much that whan i think of it now i wonder how she didnt get sick, and she still maneged to give me a great childhood. kat

stardustit

New member
חלוקת ציונים

לא חושבת שמין הראוי לחלק ציונים לתגובות האנשים בפורום. ואם אתה בכל זאת מתעקש, הציון שלי להודעה שלך - 4- (בסולם עד 10).

למעלה