מכתב מצמרר

ננסנס

New member
מסכים איתך, ורוצה להוסיף

כי השקר מתגלה בסכום בו היא טוענת כי משלמת לביטוח לאומי; 300 שקל מתוך 1631 שקל, כלומר מעל 18% ביטוח לאומי! בעוד אינה צריכה לשלם יותר מ 5% בהתאם למצבה (ובכל מיקרה ביטוח לאומי מירבי למי שמרויח הרבה מעבר למה שהיא מקבלת אינו עולה על 10% וגם זאת בשוליים בלבד). קישקוש מעצבן שרק מזיק לאלו שבהם נזקקים!

נכון, הסכומים שהיא טוענת

שיורדים לה על ביטוח לאומי וביטוח בריאות הם לא הגיוניים. אמנם אני לא בארץ כבר די הרבה שנים אבל עם המשכורות המאוד גבוהות שהיו לי בארץ שילמתי 400-500 שקל ביטוח בריאות. לא נשמע לי הגיוני בכלל, לא חשבתי על זה אפילו. רק שכל הסיפור פשוט נשמע לי מצוץ מהאצבע. בכל מקרה, זה עצוב כי באמת יש בארץ אנשים שנזקקים, ובאמת יש בישראל אמהות חד הוריות שזקוקות לסיוע של המדינה, וחבל ועצוב שאנשים וסיפורים כאלה עושים שם רע ותדמית רעה לאלה שכן מנסים בכל כוחם להתפרנס בכבוד ולהיעזר בשירותי המדינה רק איפה שחייבים. ואני אישית מכירה כמה וכמה כאלה. הם לא מתלוננים ולא מאשימים אף אחד, הם מנסים ומנסות להישאר מעל המים בכבוד.

בלי קשר לאמת...

ובהנחה שהכל נכון (כולל שלושת החתולים) אני מקבלת חלחלה, לא צמרמורת מאימהות שרוצות שטיל יפול להם על הראש. אני חס וחלילה לא מזלזלת ולא חושבת שחייה פשוטים. ממש לא. רק מעניין אותי לדעת (היא לא כתבה במכתב) אם היא רוצה שהטיל יפול גם על ראש ילדיה (וכעת שני החתולים), או אולי היא רק מקווה שאחרי מותה הם יעברו למשפחה אומנת יותר אמידה... ושוב עם כל הצער והכאב...

בפרקי אבות כתוב

"אל תדין אדם עד שתגיע למקומו". לא קל לדעת מה עובר בראש של אשה שהגיעה למצב כזה. אני מעריך שהיא לא באמת מתכוונת שיפול לה טיל על הראש, אלא רק זועקת לעזרה. מקריאת התגובות כאן, אני מקבל את הרושם שרוב התגובות מעידות על התגוננות, כאילו המגיבים חושבים שמאשימים אותם במצבה. למה? נ.ב. אם היא באמת היתה רוצה למות, היא היתה יכולה לקפוץ מהגג או משהו כזה.

ליילה

New member
אני לא חושבת שהתגובות פה נובעות

מהתגוננות, אלא באמת מעלות נקודות שמחשידות את המכתב הזה כלא אמיתי, וכנסיון לעורר פרובוקציה. אבל גם אם נגיד שמדובר בהתגוננות, זה לא מפתיע אותי בכלל, הדרך בה היא תוקפת את העשירים כאילו הם אשמים במצבה, גורמת לכל אחד שמצליח לפרנס עצמו בכבוד לזוז באי נוחות על הכסא, ואותי זה מעצבן. רוב האנשים שיש להם כסף, עבדו בשבילו, ועבדו בשבילו קשה. אני מודה, ויוצאת מהארון כאן - אני באה ממשפחה עם כסף, והאמת שנמאס לי כבר כל היום להסתיר את זה, או להתנצל על זה. ההורים שלי לא גנבו מאף אחד, לא לקחו אוכל מפיות ילדים רעבים ועבדו קשה מאוד כדי להגיע לאן שהגיעו. ובנוסף לזה גם אני לא חיה היום על חשבון הורי (וזה נכון לפחות ל 10 השנים האחרונות) ועובדת קשה כדי לפרנס את עצמי ולהחזיק את עצמי כלכלית בכבוד. די כבר להאשים את העשירים בזה שיש עוני!!!! מה אתם רוצים שהם יעשו, שיעברו גם הם לגור בפחונים? שיחלקו את הכסף שהם עבדו בשבילו לכולם כדי שגם הם יהיו עניים??? אז כן ירגישו כל האנשים שאין להם טוב??? מה, אם מישהו נמצא בחרא בגלל שעשה בחירות לא נכונות, או סתם מחוסר מזל בחיים, זה אומר שכולם צריכים להיות שם??? אותי מכעיסה הגישה לאנשים אחרים שיש להם כסף... הם לא לקחו את הכסף ממנה, ולא בגללם אין לה מה לתת לילדים שלה לאכול, אז שלא תצפה מהם שגם יפתרו לה את הבעיות....

מירב תירגעי

באמת שלא התכוונו להאשים אותך רק רצינו לדעת כמה כסף יש לך ואם כדאי בכלל להיות איתך בקשר (בגלל הכסף).

אני גם חושבת

שהתגובות החשדניות והשליליות נובעות מזה ש(אצלי לפחות) זה מעורר כעס לראות מישהו משתמש בסיפורים סוחטי דמעות מצוצים מהאצבע - זה גורם לאנשים להיות מעורבים, להשקיע רגשות, אולי אפילו לרצות ולנסות לעזור, ובהרבה מקרים זו רמאות לשמה. מה גם שבאמת הפרטים של הסיפור הזה לא מסתדרים. באמת יש מספיק אנשים שזקוקים לעזרה ולתמיכה וזה נורא לא פייר לדעתי לרכב על הגל הזה. ובכלל, אני באופן אישי חושבת ומרגישה שלאנשים שלא עוזרים לעצמם לא מגיעה עזרה. במקום להאשים את כל העולם, אנשים צריכים לקום ולנסות לעשות את כל מה שהם יכולים כדי לצאת ממצבים שלא טוב להם בהם. אבל זו רק אני, אני בטוחה שיש כאלה שלא יסכימו איתי.

Liat d

New member
צודקת מרב וגם אם היית חייה על

חשבונם.מה הבעיה ? אצלנו בזמן שכולם סביבי טסים לחופשות וגרים בדירות מפוארות אנחנו חוסכים כבר לילדה שעוד לא בת שנה כדי שכשתהיה מבוגרת תוכל לקבל מאיתנו דירה והשכלה. זכותי אני חושבת. ככה עשו ההורים שלי בשבילי ואני מברכת אותם בכל בוקר. אנשים בארץ צריכים ללמוד לחסוך כסף. לדעתי הבעיה מתחילה כבר בחתונה כשכל זוג משקיע הון עתק בהפקות ראוותניות ומיותרות על חשבון ההורים בדרך כלל במקום להשקיע בדירה.

../images/Emo45.gif

Hear hear באמת זו הבעיה המרכזית של האנשים בארץ - הם לא יודעים לחסוך. האמריקאים, עם כל זה שאומרים שהם רק מבזבזים - כל הזמן שמים בצד ל-College fund לילדים מהרגע שהם נולדים.

shiri boston

New member
לא מסכימה עם הלך החשיבה

אבל כל אחד ודעתו... אני לא חושבת שהורים צריכים "לקבור" עצמם בבית בגלל שיש להם ילדים. הם צריכים לצאת לחופשות, אפילו קטנות, רק לשם התאווררות (במיוחד בארץ!), אף אחד לא אמר שצריכים לטוס לקאריביים... אני חושבת שזה נותן הרבה לזוגיות ולמשפחה. ומי יודע מה יהיה עוד 18 שנה שהבת/בן ירצו ללמוד, אפשר לחסוך, זה אפילו מאוד רצוי ולא רק בגלל הילדים, אלא בגלל שאולי באמת תהיה "תקופה אפורה" בחיינו, שנצטרך את הכסף הזה. והאמיני לי ש100,000 ש"ח בממוצע לחתונה בארץ, זה לא מה שמשנה אם הזוג יקנה בית או לא. משכנתא הרוב לוקחים, אז אם מחלקים 100,000 ש"ח לתקופה של המשכנתא(נגיד 20 -30 שנה) זה יוצא כלום, באופן יחסי כמובן לעלות הדירה.

זו בדיוק הבעייה

"ש100,000 ש"ח בממוצע לחתונה בארץ, זה לא מה שמשנה אם הזוג יקנה בית או לא" 100000 ש"ח זה חדר נוסף בבית, 100000 ש"ח זה שכר לימוד מלא באוניברסיטה לשני ילדים.

shiri boston

New member
הצחקת אותי עכשיו

100,000 ש"ח לחדר? איפה בדיוק? בנהלל?? אולי התכוונת לכיוון ה 100,000$ בהנחה שרוצים לגור במרכז. בחייאת, אתה רוצה להגיד לי ש100,000 ש"ח של החתונה, היה נשמר לעוד 20 שנה?? ממש לא ריאלי! אולי הוא עוזר למצב שזוג מתחתן ואין לו בכלל רכוש, ואז אפשר לקנות בזה ריהוט לבית, לשמור כסף כדי לקנות דברים לתינוק, לקנות מכונית וכו'. כמובן שזה טוב למצב שבו יתכנו ימים קשים, אבל אין ספק שבשלב זה או אחר אותו כסף היה הולך על דברים אחרים בחיים, עוד הרבה לפני הלימודים של הילדים.

אפילו (כמעט) בהרצליה

הבדל בין דירת שלושה חדרים לארבעה חדרים הוא כ-30 אלף דולר שזה 140 אלף שקל. במיוחד בישראל, שבה אין הטבות מס על משכנתאות, לקחת עוד 100000 ש"ח משכנתא זה משמעותי (בערך עוד 1000 ש"ח כל חודש). להגיד "אבל אין ספק שבשלב זה או אחר אותו כסף היה הולך על דברים אחרים בחיים" ושבגלל זה זה לגיטימי להוציא את זה על החתונה, זה בפירוש ראייה כלכלית צרה. לפי מה שאת אומרת, גם לא צריך לחסוך לפנסיה כי הכסף הזה יכול לשמש אותך עכשיו לכל מיני דברים. אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא חי מהיד לפה.

Liat d

New member
דירה בתל אביב - דרך השלום

מיקום נהדר, מצויינת לזוג צעיר. מאה אלף דולר כשהייתי בארץ בביקור האחרון מצאנו דירה כזאת. מאה אלף ש"ח זה חמישית דירה.

shiri boston

New member
אוקיי

אני לא אנסה להתווכח איתך וזכותנו לא לראות עין בעין את הדברים. העיקר שבעלי ואני רואים את הדברים אותו הדבר :))) ואגב, אנחנו גם חוסכים היום וגם משלמים את ההפרשות של ביטוח לאומי לפנסיה בארץ (למרות שאני לא יודעת אם נחזור מתישהו לארץ), וגם יודעים להנות מהחיים. אתה יודע, לכל אחד יש סטנדרטים אחרים בחיים ויכול להיות שמה שטוב לך לא טוב עבורי, ולהיפך. אבל בעיקרון, אני ממש לא חושבת שחתונה זה מה שהולך לשנות ולבנות את החיים של הזוגות הצעירים לטוב ולרע. לעומת זאת, אני ממש חושבת שבילוי של זוג צעיר, במיוחד עם תינוק/ילדים קטנים, חשוב מאוד מאוד לזוגיות ולמשפחה! וכמו שכבר אמרתי, לא חייבים ללכת למסעדות הכי יקרות אם אין כסף, אבל חייבים לצאת ולבלות קצת. כי לפי מה שאתם אומרים, זה אללה יסתור להביא ילדים לעולם! רק חסכונות, לקנות בית, לדאוג לכסף ללימודים שלהם ולקנות להם דירה... אמאל'ה! איפה החיים, איפה??

Liat d

New member
מאה אלף שקל זה המון המון כסף

תחשבי ששכר דירה ממוצע זה חמש מאות דולר. זה שכר דירה של שלוש וחצי שנים ! זה המון. אני ממש לא קוברת את עצמי בבית תאמיני לי. נוסעת פעמים בשנה לארץ. חייה בדירה נהדרת אבל גם יודעת לחסוך יופי וזה משהו שרוב הזוגות סביבי לא עושים. את הדירה הראשונה אבא שלי קנה במאה אלף ש"ח. הוא הצליח להשכיר אותה, לשלם את המשכנתא בשכר דירה והגיע בדרך הזאת לארבע דירות.

forglemmigej

New member
בשכר דירה

אחד הוא הצליח לקנות ארבע דירות?? מענין.. הוא איש עסקים יוצא מהכלל !

Liat d

New member
באותה שיטה של לחסוך סכום מסויים

ראשוני. לקנות דירה ולשלם את המשכנתא בשכר דירה.

למעלה