מכללת שערי משפט..

Drunk Bullet

New member
מישהו דיבר על תושבי השכונה? הבנת הנקרא

דווקא בהתחלה הראית סימני הבנה, אח"כ סטית. "היא אולי לא מקום מכובד" - נו, ועל מה דיברתי? על האנשים או השכונה מבחינה חיצונית? אם תרפרפי בכל דיוני "איזה מוסד עדיף?", לא תראי אותי נלחם בשם את"א, כי אני לא רואה סיבה. אבל כשבאה מישהי ומתחילה לכתוב שטויות "בוגרי את"א לא מגיעים להרצוג.." (כשבמציאות, בוגרי את"א הם רוב האוכלוסיה שם), מעידה על כלל בגלל חריג קטן אחד וכו', אני מרגיש מספיק צורך להגיב ולו כדי שקוראים שלא משתתפים בפורום, לא יאמינו לבליל השטויות שכל אחד יכול לכתוב כאן.

Drunk Bullet

New member
ולשם חיזוק טענתי

מבחינתי כל המרכז זה תחנה מרכזית אחת גדולה שאני שונא. דין שכונת התקווה כדין רמת אביב בעיני, שתיהן מגעילות. עכשיו את יכולה להירגע עם הספקולציות, התנשאות ושאר הבלה בלה..

n i e m a n d

New member
אני לא התייחסתי להערה הזו כהערה מתנשאת

אני גם לא מאמין שמי משהגיבו לה התייחסו אליה ככזו כשהביעו תמיכה בה. העניין כאן הוא לא שנאה תהומית למכללת נתניה, אלא פשוט העובדה שיש פה תלמידים מנתניה שמטעים בשל גאוות יחידה לא מוסברת, אנשים שעומדים לבצע החלטה משמעותית בחייהם. אני מבין שלשמוע אנשים מתייחסים למקום הלימודים שלך כפחות ממקומות אחרים, יכול להתפרש כזלזול מצידם. אני מבין גם את הנימה המתגוננת שבה את ואלינה משתמשות, אך מה לעשות, יש מצב קיים - בין אם מוצדק ובין אם לאו, שיש לתאר בפני אנשים שאינם מודעים לו. הרי גם את אמרת, נתניה זה לא את"א, זה לא העברית וזה גם לא הבינתחומי ולא המכללה למנהל. זה לא אומר שנתניה היא מוסד לימודים גרוע ללמוד בו, אלא שבשוק יש מוסדות נחשבים יותר בקרב המשרדים.

Anabol

New member
די נו אני לא מקבל את זה

באמת הראת איזושהי קוהרנטיות בהתחלה, אבל אחר כך חזרת לססמאות והכללות מטורפות. "מרבית בוגרי משפטים במכללת נתניה נמצאים בתפקידי מפתח" - מרבית? מרבית משמעו מעל חצי. זה מספר אסטרונומי. מרבית בוגרי העברית או את"א או כל אוניברסיטה אחרת לא נמצאים בתפקידי מפתח. לתפקידי מפתח מגיעים מעטים. האפשרות האחרת היא שאת לא מבינה מה זה תפקידי מפתח... אז לא צריך להגזים ולעגל דברים כלפי מעלה, כי זה פשוט מוריד מהלגיטימיות של כל הטיעון שלך. היו עוד דברים שלא הסכמתי איתם, אבל הם באותו הקו של דקלום ססמאות כמו מה שציינתי למעלה.

אני מבינה אותך

הגזמתי מעט, אבל בהחלט המכללההאקדמית נתניה היא בין המובילה במכללות, וכל פעם שמגיע איזה שהוא דיון על מכללות המכללה האקדמית עומדת בקו האש... ולא ברור לי למה- על פי סקרים מבחנים תחרויולת וכד' היא מבין 3 המכללות המובילים לעיתים אף מובילים עליהן כמו בסקר שביעות רצון סטודנטים. וכמו שאמר כאן מישהו "גאוות יחידה בצורה כמעט עיוורת" אני מאמניה שגאוות יחידה וססמאות מגיעות באמת מ2 דברים: א. אהבה אמיתית למוסד ואמונה בו- של הסטודנטים עצמם, משהו שלא צריך לקחת בקלות ראש. ב. שהמוסד בו אתה לומד מאושר ומסופק בו נמצא תחת התקפה אתה מרגיש צורך להגן עליו. ושוב... אני לא אומרת שהמכללה האקדמית נתניה היא המוסד המוביל ללימודי משפטים, אבל הוא בהחלט בין המובילים לעומת כל מפעלי העו"ד שיש ברחבי הארץ.

Drunk Bullet

New member
אבל איך אהבה ואמונה של הסטודנט קשורה לדיון?

הרי אני יכול לאהוב עד מחר ולהאמין במוסד שבו אני לומד, ועדיין שביעות רצון הסטודנט מהמוסד, לא מהווה פרמטר במדידת איכות ההוראה (שזה הדבר העיקרי בדיון, בכל הנוגע להתמחות\עבודה כעו"ד בהמשך). וזה גם פועל הפוך - לי אין "גאוות יחידה" למרות שאני מאת"א, אני יודע שרמת ההוראה גבוהה אבל מעבר לזה אין לי איזשהו דחף לשבח את הפקולטה, להגן עליה וכו' - ועדיין, מה שקובע זה המוניטין של את"א ולא עד כמה אני לא אוהב\אוהב את הפקולטה שם (וזה מתחבר לס' ב' שלך).

Anabol

New member
אנחנו לא ארה"ב

אין לנו 2000 פקולטאות למשפטים. אם את אומרת שנתניה נמצאת בטופ 3 של המכללות, אני מניח שאת מתכוונת אחרי הבינתחומי והמכללה למנהל, ושתי האחרונות נמצאות אחרי אוניברסיטאות ברוב דירוגי המעסיקים, אז את בעצם אומרת שנתניה מדורגת פלוס מינוס במקום ה6-7? המסקנה המתבקשת היא שאין כל כך על מה להמליץ פה... בנוסף, העבודה שהסטודנטים שבעי רצון ממוסד הלימודים לא מורידה ולא מעלה לשאלה שלנו. ממה שאני יודע, סטודנטים במכללות מרוצים מהתפקוד של הסגל, המזכירות והנוחות מבחינת שעות וגמישות במבחנים וכו'. אלה יתרונות אדמיניסרטיביים ולוגיסטיים, שהם אמנם חשובים, אבל מתגמדים אל מול החוזק האקדמי של המוסד והיוקרה אצל מעסקיים עתידיים.

../images/Emo45.gif הנתון המעניין שאף פעם לא בודקים

הוא שביעות הרצון של בוגרי המוסד ולא של הסטודנטים. מה אנחנו מבינים על העולם בחוץ? אז אני מרוצה מהמרצה שלי לחוזים בשנה א', אז מה? יהיה מעניין לשאות בוגרים של מוסדות אם הם מרוצים מהבחירה שלהם (בהנחה והייתה להם בחירה, מה שלא תמיד נכון במכללות) ואם הם היו מעדיפים ללמוד במקום אחר, במבחן התוצאה.

Anabol

New member
בדיוק. צריך לבוא לבוגרי המוסדות

חמש שנים אחרים שסיימו לשאול אותם מה שביעות הרצון. למרות במקרה כזה, צריך להתחשב בנטייה של אנשים להאדיר חוויות, במיוחד כאלה שכבר אין להם שליטה עליהן. בגלל זה, אני מאמין שכולם כמעט יהיו שבעי רצון ולא יגיעו למקום שבו הם צריכים להודות שחלק גדול מהחיים שלהם היה טעות בדיעבד. כך שאין לדעת.

אלינה D

New member
ממש חסר.

כאילו שאין בוגרי מוסדות שכן השתלבו בשוק, ועשו זאת יפה מאד. אוקי, הבנתי. אם בא מישהו ויש לו אופציה: נתניה או העברית? אני אענה לו בלב שלם העברית. הן מבחינת שכר לימוד והן מבחינת רמה.(או "נחשבות" בשפה שלכם). אבל מכאן ועד להכפשת המוסד מכללת נתניה? זה רחוק וזה מעיד עליכים דברים ועל התפיסה שלכם את המציאות. לפי דעתי, לא, למעשה, תאכלס בשטח הייתם צריכים לחרוש פחות בימי התיכון בשביל להבין שהעולם הוא לא כולו רק מוסד הלימוד.

אני מבין

לא קראת את השרשור, אז אני מציע לעיין בהודעות שנכתבו בו. זה יעזור לך לבין שלא דיברנו על התואר גופו, אלא על היחס של המעסיקים למוסדות השונים. בהצלחה

n i e m a n d

New member
כיום במשרדים הגדולים, המיונים נעשים ע"י

תוכנות ויש חטיבות ומחלקות או אפילו מיקור חוץ של כלל תחומי משאבי האנוש. כלומר, בדרך כלל תיתקלי בתוכנה שמדרגת אדם שמגיש קו"ח עוד טרם זימונו לראיון, זאת ע"פ פרמטרים שנקבעו מראש. הווה אומר - אנשים שלא יעמדו בסטנדרטים יפסלו מראש ולא יגיעו בכלל אל סף מפתן בית אסיה בת"א, יכנסו לבניין, יעלו למשרד ויטעמו ממאפי החינם שאם נאמין לסיפורים נמצאים שם רק כדי שעו"ד ישארו לעבוד שם ולא יבזבזו זמן על יציאות בטלות לארוחות צהריים ("מיומנו של פרקליט"). אז מה אנחנו יכולים ללמוד מכל זה? שאין קשר לאם מכללת נתניה היא המקום הטוב ביותר ללמוד בו ושסתם עושים לה ולתלמידיה עוול, או לא. זה מאוד משנה כיצד היא נתפסת שם בחוץ, ושם בחוץ - אני מאמין שאת גם תודי בכך בעצמך - יש לא מעט מוסדות שהסטודנטים שלהם נמצאים בעדיפות על הסטודנטים ממכללת נתניה. אז אם אדם תם שלא מכיר בכלל את הדירוגים השונים ואת המצב בשוק, בא ושואל איפה כדאי ללמוד, מבקש דיעה בנושא ושואל שאלה באשר למידת ההשפעה של מקום הלימודים על הסיכויים העתידיים למצוא מקום עבודה, צריך להסתיר ממנו? לא, אני לא חושב. אני חושב שצריך לתאר בפניו את העובדה שיהיה לו הרבה יותר קשה להגיע למעלה עם תואר של מכללת נתניה, מאשר עם תואר של הבינתחומי או של את"א ולהפציר בו שימקסם את סיכויי ההצלחה העתידיים שלו ע"י כך שיקרע את התחת וילך למוסד נחשב. אני מאמין שזה הדבר ההגון ביותר לעשות.

עידוdee

New member
ואני מכיר סטודנט מהעברית שמתמחה בעליון. אז?

מגניב שיש לך את הפריבילגיה להסיק מן הפרט אל הכלל. אם אדם אחד או שניים ממכללת נתניה מתמחים במקום נחשב, וזה הטיעון שלך לגבי טיב המוסד - אז מצבך רע.

nicolosh

New member
החלטה בעייתית

עקרונית נראה לי שציון גבוה באופן מיוחד יכול לפתוח דלתות בכל מוסד אבל היות שעוד לא התחלת ללמוד אתה לא יכול באמת לדעת אם אכן יהיו לך ציונים מאוד גבוהים ייתכן מאוד שתהיה תלמיד ממוצע לפיכך אני ממליצה להשתדל להתקבל למוסד לימודים כמה שיותר "נחשב". ישנו קונצנזוס די ברור שהמקומות הנחשבים ביותר הם ת"א/ ירושלים אח"כ חיפה/ בר אילן אח"כ מכללה למהל/ בינתחומי וכל השאר מאחור. זה בהחלט משפיע על קבלה לעבודה ואני אומרת את זה אחרי שקבלתי מידע פנים ממקור ראשון מוסמך ביותר בתחום ההשמה בעריכת דין שתיאר לי עד כמה ישנה חשיבות עצומה למוסד הלימודים, קורות חיים של רבים שאינם בוגרי האוניברסטאות או לפחות ששת המוסדות המובילים מסוננים ע"פ בקשות של משרדים וכלל אינם מגיעים אליהם. וכן יש חריגים שמגיעים גם להרצוג אבל הם חריגים ולא היייתי בונה על זה מראש ואני אומרת את זה כאחת שחוותה אפליה על בשרה.

Anabol

New member
תשובה חלקית

לגבי עניין ההתמחות- אני חושב שיותר קל להתקבל עם ציון יחסית נוך מהאוניברסיטה מאשר עם ציון גבוה ממכללה. אבל זו אמירה כללית שתלויה בכמה אתה מגדיר גבוה/נמוך. אבל אם נעלה חמש נקודות מהממוצע לסטודנט ממכללה ונוריד חמש נקודות מהממוצע לסטודנט מאוניברסיטה, אני חושב שלסטודנט מהאוניברסיטה עדיין יש יתרון. אבל בכל זאת, זה מאוד כללי ואני מניח שבסיטואציה הזו סיפור חיים וראיון משכנע יטו את הכף.

nicolosh

New member
יכול מאוד להיות שאתה צודק

הגיוני שלתלמיד של 90+ במכללת Y יהיה קשה יותר מתלמיד של 85 ואולי אף פחות מאוניברסיטת X . אבל נראה לי שבסופו של דבר לאחר מספר ראיונות, שאולי באמת יהיו רבים יותר, אותו תלמיד עם 90+ מהמכללה ימצא מקום עבודה/התמחות ראוי. עם זאת, היות שמלכתחילה המועמד הפוטנציאלי בלימודים אינו יודע מה יהיו ציוניו בתואר ואין לו שום אפשרות לדעת זאת אז התשובה לשאלתו "מה עדיף ציון טוב במוסד בינוני או ציון נמוך במוסד נחשב" (ראש לשועלים או זנב לאריות בתרגום חופשי) היא שבשלב הזה אפשר להשאיר את הדיון הזה בצריך עיון... אנחנו לא יודעים אם אכן יצליח להשאיר אבק לכל שאר הסטודנטים ולפיכך מומלץ לו להתברג מראש למקום כמה שיותר טוב.

Anabol

New member
התשובה שלי, ובכלל כל התשובות,

לרוב מתייחסות לתלמיד ממוצע. אם אתה בנאדם מבריק וחרשן, תלך לאן שתלך אתה תצליח. דווקא אף אחד מהעצות לא תופסות לסטודנט מבריק, כי הוא יצליח גם ככה. בגלל זה אני ממליץ באופן כללי (למרות מה שאמרתי בשרשור אחר) ללכת לאוניברסיטה ולהשתדל. ומי משתדל גם יצליח. לא באמת צריך למכור את הנשמה לשטן בשביל לקבל 82+ באוניבררסיטה.

nicolosh

New member
לא בטוח שכל חרשן מבריק יצליח

אני בחרתי להגיב כי שהגבתי שכן אני מכירה היטב את הרציונאל עליו מתבסס פותח השרשור. אני עובדת כיועצת לימודים באחד ממכוני הבגרויות ודי מכירה את תנאי הקבלה למרבית מוסדות הלימודים בארץ במרבית המקצועות וכן את מרבית הדירוגים של מוסדות הלימודים השונים. בכל פגישת יעוץ אני ממליצה לתלמידים לעבור מסלול מסוים ע"מ להגיע למוסד הטוב ביותר בתחום שאותו הם מעוניינים ללמוד. במרבית המקרים הם תמיד בוחרים במסלול קצר יותר ומכוונים נמוך יותר תוך שינון המנטרה הנצחית שכל כך נוח וטוב להאמין בה "מי שטוב יצליח". נראה לי שזאת מנטרה שמלווה את מרבית התלמידים וחבל שכך. אופטימיות זה דבר טוב, אבל בד"כ לא משנה מה אדם ילמד ואיפה כנראה שהוא בסופו של דבר ימצא את עצמו בפקולטה שבה חתך אוכלוסיה דומה מאוד לשלו כך שגם חרשן מבריק יכול להיות "עוד" חרשן מבריק בפקולטה הטובה ביותר למשפטים בארץ ולהבדיל גם אדם ש "לא למד אבל יש לו פוטנציאל" (הם תמיד כאלה...) ילמד בפקולטה עם עוד מספיק אנשים שלא למדו אבל באמת יש להם פוטנציאל אדיר. אז כמו שאני אומרת ללקוחות שלי אני אומרת לגולש הזה אל תניח מראש שזה שתלמד במכללה יבטיח לך בכלל ציון טוב וש"מי שטוב יצליח". כל התלמידים שילמדו איתך ישלמו 30,000 ש"ח לשנה ולפיכך לא משנה מה היו ההשגים שלהם בבי"ס - תהיה בטוח שהם לא ישחקו, וכולם ישקיעו לא פחות ממך. לך למוסד המכובד ביותר האפשרי, ואגב זאת לא חייבת להיות אוניברסיטה, ולפחות תתחיל מנקודת פתיחה טובה. תהנה משם של מוסד מכובד. כולי תקווה שתקבל גם ציונים טובים.

למעלה