מכללת שערי משפט..

tooltool3

New member
מכללת שערי משפט..

שלום..יש מישהו פה שנרשם השנה למכללת שערי משפט ללימודי משפטים? או שעשה את מבחן הכניסה/ראיון לשם? אשמח לדעת עם איזה ממוצע בגרויות ופסיכומטרי התקבלו אנשים...הודעות בפרטי יתקבלו בברכה
האם יש כאן כאלה שהתקבלו ללימודי משפטים גם כשהנתונים שלהם היו מתחת לסף הקבלה? אשמח לקבל דוגמאות שאלה נוספת..עד כמה מסתכלים במשרדי עורכי דין על המקום שלמדת בו ועל הציון של התואר..ולמה יש יותר משקל.. סטודנט שסיים תואר בציון גבוהה במכללה? או לאחד שהציון נמוך יותר אך למד באוניברסיטה... איך מסתכלים על תואר של מכללת שערי משפט? מכללת נתניה? מכללת ספיר? מה הכי נחשב מבין המכללות?

עידוdee

New member
תשובה

- לגבי תנאי הקבלה לשערי משפט - צריך לבדוק איתם מה התנאים שלהם. - גם הציון חשוב, גם המוסד חשוב וגם הבן אדם חשוב. אי אפשר לחלק את זה לאחוזים, אני מניח שציון נמוך באופן חריג לא יחפה על מוסד מצטיין ולהיפך. לגבי "איך מסתכלים" - לספיר עוד אין בוגרים אז אי אפשר לדעת איך יסתכלו, ההנחה היא שזה מוסד צעיר ומעסיקים עוד יחששו ממנו. מכללת נתניה ושערי משפט לא נחשבות מבין המכללות, המכללות הטובות הן המכללה למנהל והבינתחומי, ועוד פעם, זה רק בין המכללות.

אלינה D

New member
סייג לחוכמה שתיקה

אני מכירה מישהו שלמד בנתניה והוא טרם סיום ההתמחות שלו בימים אלו במשרד הרצוג..משרד מאד נחשב. אז שוב, אין "נחשב" או "פחות נחשב" זה הכל מה שהסטוד' שווה. אם הסטוד' לא שווה כלום אז גם באונ' ייל הוא לא יהיה שווה.

MadEquation

New member
לא מבין איך מקרה ספציפי

מעיד על הכלל שהוא שמכללת נתניה היא מכללה פחות נחשבת. מה גם שעידודי סייג את עצמו ואמר שיש שקלול של מרכיבים.

אלינה D

New member
אם אתה לא מבין את זה, זו כבר בעיה שלך.

מצטערת אני לא אחראית פה.

Anabol

New member
לא, זו בעיה שלך, כי לא הסברת את עצמך

ואמרת דברים שאין מאחוריהם שום הגיון.

אלינה D

New member
צודק. הנה חזרתי בי

ואני מבקשת את מחילתך והבנתך ומקווה שאתה סולח לי בכדי שאני אוכל להיות שלמה עם עצמי ולהתחבר לאמת שלי מחדש. אשרך! נו באמת...

n i e m a n d

New member
ואת בטוחה שהוא לא בן של אחד השותפים, הלקוחות

או שיש לו הצטיינות+סיפור אישי מרגש במיוחד?

אלינה D

New member
"סיפור אישי ומרגש במיוחד"?

נהדר פשוט.. ואני אענה לשאלה היותר רלוונטית- הרי מן הסתם שאותו משפטן מצטיין. אבל רגע, הוא מצטיין במכללת נתניה, והיא לא מ"הנחשבות". אבל הנה, הוא התקבל להתמחות במקום שגם סטוד' יוצאי אונ' ת"א לא מתקבלים, מחזיק שם יפה ועתיד לעבוד שם. How come? מוזר הא.

Drunk Bullet

New member
אחלה, זה כמו שאני אמצא וילה בשכונת התקווה

ואתיימר לטעון שזה מקום מכובד, כי הנה יש שם וילה. חריג לא מעיד על הכלל, עובדתית ליוצאי מכללות פחות קל להתקבל להתמחות במקומות "נחשבים" יותר, ואני עוד לא מתייחס למכללות הפחות נחשבות (מבין כלל המכללות). עזבי את ההתמחות, מספיק לקרוא מודעות דרושים בתחום עריכת דין, כדי לקלוט את כמות המשרדים שמגדירים בתנאי הסף שלהם "בוגר אוניבסיטה\המכללה הבינתחומית". "התקבל להתמחות במקום שגם סטוד' יוצאי אונ' ת"א לא מתקבלים" כמה אפשר לקשקש? יוצא את"א לא מתקבלים להרצוג-פוקס-נאמן?? לא רק שחלק נכבד מהמתמחים שם הם בוגרי את"א, אם תכנסי לאתר של המשרד, תגלי שמבין כל השותפים שם, הרוב המוחלט הם בוגרי את"א\אוניברסיטה עברית, עוד כמה מבר אילן, כמה בוגרי אונ' בחו"ל ורק אחד מהמכללה למנהל. נחמד שיש לך "גאוות יחידה", אבל מפה ועד לדמגוגיה המצחיקה שלך?

n i e m a n d

New member
../images/Emo45.gif אפרופו וילות בשכונת התקוה,הוילה של גואל

רצון עומדת שם למכירה לכל מי שיכול לגלות בכך התעניינות..
ואפרופו סטודנטים ממכללת נתניה - אלעד תשובה, הבן של, סיים את התואר שלו במכללת נתניה והתמחה אצל גורניצקי. אני לא יודע מה היו הציונים שלו, אבל תמהני אם אפשר להחשיב את זה גם להצלחה של המוסד?

אלינה D

New member
נהדר

התפיסה שלך ממש לקונית. מה שהתכוונתי לומר זה שכן יש סטוד' שמשתלבים בשוק. ואף סטוד' לא יכול להתיימר בלהיות מבין או להכנס לתפקיד של מראיין במשרד עו"ד נחשב בשביל להתחיל לדרג מכללות. יש סטוד' ממכללת נתניה שמשתלבים יפה מאד בשוק וזו כלל לא דמגוגיה. אם לא הייתי אמורה לעבור עכשיו לילה לבן הייתי מסבירה לך את זה. סה"כ "שורה תחתונה" מכללת נתניה/האונ' העברית. זה תלוי בבנאדם. וסטוד' שלא מבין את זה הוא שטחי ואטום.

לצערך

הבעיה היא לא בסטודנטים שהם "שטחיים ואטומים", אא במשרדים. לא מעט מקומות (לקראת הסטאז' וג לאחר מכן) עושים סינון ראשוני לפי מוסד הלימודים. יש מקומות עבודה שאומרים את זה במפורש ("אנחנו מראיינים רק מאוניברסיטאות") ויש שמגיעים לתוצאה הזאת בשקט. אף אחד לא אומר שאתפחות טובה אם את לומדת במכללה, אבל את נחשבת פחות, במיוחד אם מדובר במכללה מליגה ב'.

Drunk Bullet

New member
את מוזמנת לפנות להמוני משרדי עו"ד

שמראיינים רק בוגרי אוניברסיטאות\המכללה למנהל\בינתחומית - להם תגידי "שטחיים ואיומים". במקום לבלבל את השכל, תפנימי את העובדה שחלק ענק מהמעסיקים בתחום מסננים לפי מוסד לימודים, כ"כ קשה לך להבין את זה?

n i e m a n d

New member
סטודנטים כמו הבן של תשובה, למשל?

התפיסה שלי לא שטחית ולא אטומה, אלא היא ראי למה שחושבים במקומות העבודה על בוגרי המכללות. אני בטוח שבוגרי נתניה יכולים גם הם למצוא התמחות, אך לרוב לא במקומות הנחשבים ולו מהסיבה הפשוטה שמה לעשות, להיות בוגר של לפחות 6 מוסדות אחרים זה נחשב יותר. כמובן שאפשר להתגבר על זה ע"י ויטמין P, סיפור אנושי מרגש, קו"ח מרשימים או הצטיינות. אף אחד לא אמר שלא. אבל משם ועד לומר למי שעומד להיכנס ללימודים ולבצע החלטה שתשפיע על חייו, שנתניה = את"א = העברית והעיקר זה מה שיש בך ואיך שתצליח לסיים את הלימודים כאילו אנחנו באיזה סרט של דיסני, כשלפעמים אם אתה לא לומד במוסד הנכון אתה אפילו לא מזומן לראיון, זה כבר בבחינת הונאה. אני מלא בדיצה על כגאוות היחידה שהאנשים פה מפגינים כלפי מכללת נתניה, אך מה לעשות שלבוגריה לא קל כמו לבוגרים של הבינתחומי, בר אילן או העברית?

אני קצת נגעלת, באמת..

אני לא אדבר על ההנתשאות על שכונת התקווה למרות שאני יוצאת שכונת התקווה ... ושכונת התקווה היא אולי לא מקום מכובד אך יוצאים משם אנשים מכובדים, תתבייש לך על ההתנשאות. אחרי שלא דיברתי על זה.. אני אדבר על המכללה האקדמית נתניה, שלא יודעים למה אבל אוהבים לשנוא אותה כאן- מבין המכללות עם הסיכוי הרב ביותר למצוא עבודה במשפטים לאחר הלימודים המכללה האקדמית נתניה נמצאת במקומות הראשונים, בסקר שביצע עיתון "ידיעות אחרונות" לגבי העדפת משרדי עו"ד לגיוס סטז'רים:בוגרי המכללה האקדמית נתניה היו בין 3 המכללות המועדפות. ה"דמגוגיה" היא שלך... שמחה בשבילך שאת לומד באחת האונברסיטאות, אבל די להתנשאות באמת. דיוני לי יש יותר גדול מלך בנושאי אונ'/ מכללות יצאו מכל החורים. המציאות היא שמרבית בוגרי משפטים במכללת נתניה נמצאים היום בתפקידי מפתח בעולם המשפטי והעסקי יש דוגמאות רבות מספור לגבי בוגרים אשר נמצאים בתפקידי מפתח ואף בעלי המשרדים עצמם כדוג' עו"ד רונאל פישר ,שר התקשורת משה כחלון, עו"ד כנרת בראשי..

למעלה