מכללת אפקה

vinney

Well-known member
יותר מזה - יש מגבלות פיזיות

כמה שיעורי אופק בו זמנית אפשר להעביר? לא הרבה. אולפן, שידור (פעם שידרו בלווין או בטלויזיה חינוכית, עכשיו באינטרנט, אבל עדיין יש מגבלה של רוחב פס), וכמובן יש שעות מאוד ספציפיות בהן כולם צריכים ללמוד (כי זה או"פ, אנשים עובדים). בקיצור - זה סותר לחלוטין את כל הרעיון של ה"פתוחה", והופך אותה לעוד אוניברסיטה עם מספר מקומות מוגבל.

hadooper

New member
לא חושב שזה סותר את הרעיון

למה לא לאפשר לסטודנט את הגמישות לבחור באיזו מתכונת הוא רוצה ללמוד?
&nbsp
כלומר, למה לא לאפשר שאנשים עובדים יוכלו למשל לבחור ללמוד במתכונת שקיימת היום, בעוד שסטודנטים רגילים יוכלו ללמוד במסגרת יותר הדרכתית כדי לסגור תואר תוך 3-4 שנים?

vinney

Well-known member
יש את הבחירה הזאת כבר

יש מלא אוניברסיטאות רגילות, מכללות וכו' שמאפשרות לימודים במתכונת שאתה מציע. זאת המתכונת ה"רגילה". האו"פ היא היחידה שמאפשרת מתכונת אחרת.

hadooper

New member
עם הצ'אט זה יותר קל, כל אחד "שופך" אליו מה שבא לו

והמנחה מיד רואה זאת ומתייחס למה שמעניין אותו.
לטעמי זה דווקא עובד יופי...

4everStudent

New member
ויני, עשית תואר שני בפתוחה?

תוכל לספר איך זה עובד?
מה הדרישות? האם מספיק תואר ראשון מאוניברסיטה (נגיד), או שגם יש דרישת ממוצע?
עשית תזה? יש מנחה?
איך התואר השני מתקבל בתעשיה בארץ (אני יודעת שעכשיו אתה גר בארה"ב)?

תודה!

vinney

Well-known member
כן

זה עובד בדומה לאוניברסיטאות האחרות. בניגוד לתואר ראשון, לתואר שני כן יש תנאי קבלה, ואפשרות להתקבל על תנאי אם אתה לא עומד בתנאי סף אבל קרוב אליהם.

אתה צריך תואר ראשון במדמ"ח (אני מניח שאנחנו מדברים על מדמ"ח), בממוצע של 80 לפחות (זה משתנה תלוי בביקוש, כמו בכל שאר האוניברסיטאות), יש כמה קורסים שחייבים להיות בתואר הראשון שלך (כמו חישוביות וסיבוכיות) גם אם הם לא היו חובה לתואר.

יש מסלול עם תיזה (אני עשיתי תיזה) ויש מסלול בלי תיזה, ואתה מבקש להתקבל למסלול עם תיזה בנפרד, אחרי שכבר התחלת ללמוד וצברת ממוצע של 85 לפחות (כמה שזכור לי, התנאים המדוייקים רשומים באתר) בX קורסים. ממוצע זה פחות בעיה - מנחה זה יותר בעיה. אתה צריך שיהיה מנחה שיהיה מוכן לקבל אותך, ושתהיה הצעת מחקר מאושרת. מנחה לא חייב להיות מהאו"פ, אבל חייב להיות מאוניברסיטה כלשהי (ניסיתי להביא מנחה מהתעשיה שהוא תותח בתחום שהתעניינתי בו, לא נתנו לי. למזלי מרצה מסגל האו"פ עבד איתו באותו התחום, והסכים להנחות אותי). אם אתה מביא מנחה מאוניברסיטה אחרת, יצמידו לך מנחה מלווה מהאו"פ, למצוא כזה יותר קל מלמצוא מנחה "מלא".

הא, ובמסלול עם תיזה צריך לפרסם מאמר, זה תנאי לאישור התיזה. באוניברסיטאות אחרות לפעמים מוותרים על זה, לי לא וויתרו. זה העריך לי את התואר בלפחות חצי שנה....

תואר שני בארץ חסר כל משמעות וזה לא משנה מאיזו אוניברסיטה הוא. זה רלוונטי רק אם אתה רוצה תפקידי מחקר או תפקיד כלשהו שהידע שצברת מהתיזה שלך רלוונטי עבורו במיוחד. לרוב תואר שני לא עוזר בכלום בעבודה. אני קיבלתי כמה טלפונים ממעסיקים (בארה"ב) שהתעניינו במחקר שלי, אבל לא רציתי לעבוד בתחום הזה בתעשיה.

littlerunaway

New member
אני חושבת שאתה קצת מגזים

אמנם שמעתי על כאלה שלא רוצים לענות על שאלות, אבל הרוב המוחלט של המרצים שאני נתקלתי בהם עונים על שאלות גם בזמן ההרצאה (כמובן לא שאלות בסיגנון "אתה יכול לחזור על החומר של השעה האחרונה שוב?")

S h a r k 1 8

New member
שלא תביני אותי לא נכון

אין לי שום כוונה לצאת למסע צלב נגד המרצים באוניברסיטאות. ממש לא.
אני גם מעולם לא נתקלתי במרצה שמסרב לענות לשאלות.
הנקודה היא שלא תמיד אפשר לענות לכל השאלות, ובנוסף, הקצב הוא בד"כ מהיר לרוב הסטודנטים, ובדיוק בגלל זה סטודנטים מבקשים בתמימות "לחזור על החומר של השעה האחרונה". השיטה הפרונטלית פשוט לא עובדת עבור רוב הסטודנטים. זה לא כי המרצה רע או לא נחמד, אלא כי זה פשוט לא עובד.
&nbsp
&nbsp

littlerunaway

New member
אבל בת'כלס, נוכחות בהרצאות היא לא חובה

ולרוב הקורסים יש סיכומים/ספרים/הרצאות מוקלטות (ותמיד יש את הבחורה התורנית שמסכמת בסמסטר הנוכחי).
אז מה בעצם מונע ממישהו באוניברסיטה רגילה גם ללמוד מהבית אם בא לו ולהינות משני העולמות (אני יכולה לחשוב על 3 קורסים שרגלי לא דרכה באף הרצאה)? למרצים ולמתרגלים יש שעות קבלה אם למישהו יש עוד שאלות.
איפה היתרון של הפתוחה מהבחינה הזאת?

S h a r k 1 8

New member
זה נכון שגם באוניברסיטה רגילה

צריך שיהיו תחליפים להוראה פרונטלית. עם זאת, אין חובה שיהיו תחליפים כאלה.
צוות הקורס לא מחויב לספק סיכומים/מצגות וכו'... נתקלתי בלא מעט קורסים שהמרצה לא היה צמוד לשום ספר לימוד ושלא היו חומרי לימוד שיכלו להחליף ספר. בקורסים האלה הגישה הייתה ש"אתה צריך להגיע להרצאות וללמוד מההרצאה". בחלק מהקורסים האלה, גם המרצה עצמו לא היה להיט, ואז הרבה פעמים פשוט אין דרך ללמוד את הקורס.
&nbsp

mrgoroz

New member
אוניברסיטה פתוחה

תודה על התשובות!!
באוניברסיטה הפתוחה עדיין יש הרצאות ותירגולים של כל החומר או רק תרגול ואת הלמידה עושים בבית?

rj111

New member
לומדים את החומר מהספרים ללא הרצאות

הספרים די מרחיבים על החומר, לפעמים יותר מדי.
בד"כ פעם בשבועיים יש תרגול ואפשר לקחת קורס בהנחייה מוגברת.
יכול להיות שבמכללת רמת גן יש גם הרצאות - התואר שם הוא מהאוניברסיטה הפתוחה.

GuestOfHonor

New member
תרגולים יש, את המרצה מחליף ספר

כאשר התפקיד של המתרגלים (מנחים באו"פ-ית) מורחב יותר כיוון שאין מרצה בשר ודם. הם גם בודקים את התרגילים ונותנים שעות קבלה טלפוניות.

למעלה