כן
זה עובד בדומה לאוניברסיטאות האחרות. בניגוד לתואר ראשון, לתואר שני כן יש תנאי קבלה, ואפשרות להתקבל על תנאי אם אתה לא עומד בתנאי סף אבל קרוב אליהם.
אתה צריך תואר ראשון במדמ"ח (אני מניח שאנחנו מדברים על מדמ"ח), בממוצע של 80 לפחות (זה משתנה תלוי בביקוש, כמו בכל שאר האוניברסיטאות), יש כמה קורסים שחייבים להיות בתואר הראשון שלך (כמו חישוביות וסיבוכיות) גם אם הם לא היו חובה לתואר.
יש מסלול עם תיזה (אני עשיתי תיזה) ויש מסלול בלי תיזה, ואתה מבקש להתקבל למסלול עם תיזה בנפרד, אחרי שכבר התחלת ללמוד וצברת ממוצע של 85 לפחות (כמה שזכור לי, התנאים המדוייקים רשומים באתר) בX קורסים. ממוצע זה פחות בעיה - מנחה זה יותר בעיה. אתה צריך שיהיה מנחה שיהיה מוכן לקבל אותך, ושתהיה הצעת מחקר מאושרת. מנחה לא חייב להיות מהאו"פ, אבל חייב להיות מאוניברסיטה כלשהי (ניסיתי להביא מנחה מהתעשיה שהוא תותח בתחום שהתעניינתי בו, לא נתנו לי. למזלי מרצה מסגל האו"פ עבד איתו באותו התחום, והסכים להנחות אותי). אם אתה מביא מנחה מאוניברסיטה אחרת, יצמידו לך מנחה מלווה מהאו"פ, למצוא כזה יותר קל מלמצוא מנחה "מלא".
הא, ובמסלול עם תיזה צריך לפרסם מאמר, זה תנאי לאישור התיזה. באוניברסיטאות אחרות לפעמים מוותרים על זה, לי לא וויתרו. זה העריך לי את התואר בלפחות חצי שנה....
תואר שני בארץ חסר כל משמעות וזה לא משנה מאיזו אוניברסיטה הוא. זה רלוונטי רק אם אתה רוצה תפקידי מחקר או תפקיד כלשהו שהידע שצברת מהתיזה שלך רלוונטי עבורו במיוחד. לרוב תואר שני לא עוזר בכלום בעבודה. אני קיבלתי כמה טלפונים ממעסיקים (בארה"ב) שהתעניינו במחקר שלי, אבל לא רציתי לעבוד בתחום הזה בתעשיה.