מכללת אפקה

mrgoroz

New member
מכללת אפקה

שלום רב,
נרשמתי להנדסת תוכה במכללת אפקה ורציתי לשאול איך שמה בתעשייה.
בנוסף איך שמם של אוניברסיטת אריאל והאוניברסיטה הפתוחה.
תודה רבה לעונים!!!

S h a r k 1 8

New member
גם אחרי שנרשמים אפשר לבטל

אז מה?
הגיוני שאנשים ממשיכים לבדוק האם הבחירה שהם עשו היא טובה או לא.
&nbsp

TotalCommnader

New member
ממשיכים לבדוק אולי. נשמע יותר כמו מתחיל לבדוק. חוץ מזה לבסס

חלטות כאלה על משהו שמישהו אמר בפורום? או לחלופין לקבל הכרעה לפני שבודקים עד הסוף? בכל מקרה לא נשמע רעיון טוב

GuestOfHonor

New member
מבין השלוש האו"פ הכי 'נחשבת', באופן מובהק

זאת כמובן דעה אישית, אבל אני חושד שאני חולק אותה עם רבים מבאי הפורום.

בעשור ומשהו של קריירה, נתקלתי בכמות יפה של בוגרי האו"פ, במעט בוגרי אפקה, ובאפס בוגרי אריאל. זה המדגם-הלא-מייצג שלי לגבי "איך התעשיה תופסת" כל אחד מהמוסדות.

קשה לי להשוות את הרמה המקצועית באו"פ (בה למדתי רבע תואר) לבין מכללות שבהן לא למדתי, אבל בהשוואה לאוניברסיטאות מובילות שבהן כן למדתי הרמה די דומה, והאו"פ עושה יותר מאמצים פדגוגית מהאוניברסיטאות האחרות שלמדתי בהן (חומר לימוד מסודר, תרגילים ומבחנים עם פתרונות מטעם האוניברסיטה ולא אגודת הסטודנטים).

כמובן ששיטת הלמידה באו"פ לא מתאימה לכל אחד.

אכן

שהמילה "אוניברסיטה" לא תבלבל אותך. היא אוניברסיטה מסיבות פוליטיות, אבל בתעשיה - כלומר אלה שאמורים לשלם את המשכרות לבוגרים - היא נחשבת כאחת המכללות.

choo

Active member
את מתכוונת ל"אוניברסיטת אריאל", לא לפתוחה, מן הסתם

S h a r k 1 8

New member
הפתוחה היא אוניברסיטה מדהימה לתואר ראשון

יש רמה גבוהה, אבל סבירה. מבחנים הוגנים (מה שלא תמיד קורה באוניברסיטאות אחרות), והדבר הכי חשוב זה שמקבלים שם את כל הכלים להצלחה בלימודים - שיעורי וידאו, שיעורים בכיתה, ספרי לימוד מעולים שמגיעים במשלוח בדואר ונשארים של הסטודנט, מטלות להגשה במהלך הסמסטר שמכינות היטב למבחן הסופי.
&nbsp
אני גם ממש לא מסכים שבפתוחה יותר קשה ללמוד מאשר באוניברסיטאות סגורות. זה נכון שבאוניברסיטאות רגילות את כל החומר לומדים בשיעור, אבל מי אמר שהמרצה/המתרגל יודע ללמד? גם כשהוא כן טוב, קורסים מדעיים מאד קשה להבין רק מנוכחות בשיעורים. צריך לעבור על החומר לבד ול-ת-ר-ג-ל. הרבה פעמים באוניברסיטאות ה"סגורות", הסטודנטים עומדים מול שוקת שבורה של מרצה גרוע, שלא צמוד לשום ספר וללא מאגר תרגילים הולם. במצב כזה, דוקא השיטה של הפתוחה נוחה וקלה יותר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

hadooper

New member
...

נשמע שהרצאות פרונטליות ומפגשי תרגול בסופו של דבר כן נוחים יותר מאשר לימוד עצמאי.

hadooper

New member
כלומר, הכוונה היא שבפתוחה המפגשים לא מועילים לכל אחד.

כי להבדיל מהמוסדות הסגורים, הם לא מכסים את כל החומר אלא משמשים רק לרענון ולתרגול והכנה לפתירת הממ"נים.

S h a r k 1 8

New member
באוניברסיטה סגורה

השיעורים מתיימרים להכיל את כל החומר. בגדול זה ככה.
בפועל, נוכחות מלאה בכל השיעורים ממש לא תביא אותך לידע של 100% מהחומר כי זה פשוט קשה מאד להבין בשידור "חי" חומר כבד.
&nbsp
לדעתי, גם עצם ההפרדה בין הרצאה לתרגול היא לא נכונה מבחינה פדגוגית. לדעתי, לממש את החומר זה חלק אינטגרלי מללמוד אותו. לדעתי, הסיבה שהאוניברסיטאות הפרידו בין הרצאה לתרגול היא מסיבות כלכליות. בתרגול הכיתות יותר קטנות--> יותר שעות עבודה של מתרגלים--> שכר עבודה זול יותר מאשר של מרצים. ככה, את ההוראה בקבוצות הקטנות יותר עושים המורים ה"זולים" יותר.

S h a r k 1 8

New member
זה נכון. בהנחה שהמרצה טוב ושיש מספיק זמן

לעצור ולשאול שאלות.
זה המצב בתיכון. באוניברסיטה זה לא ככה. המרצים פשוט יורים את החומר בכיתה, וגם אם הגעת לכל השיעורים עדיין יש לך הרבה עבודה בבית רק בהבנה של החומר.
&nbsp

hadooper

New member
זה לא מה שאני מכיר מסיפורים שאני שומע

שמעתי ממישהו שסיים מדמ"ח באב"ג, שהוא בקושי היה צריך לפתוח ספר בכל תקופת הלימודים שלו שם.

S h a r k 1 8

New member
ספר אולי לא.

אבל תהייה בטוח שאת המחברת שלו/שקפי הרצאות/חומרים משנים קודמות הוא פתח גם פתח. ואני משוכנע שלא תמיד היה לו חומר איכותי ללמוד ממנו.
&nbsp
דרך אגב, גם בפתוחה יש חומר עזר בצורה של מצגות וסיכומים, למי שרוצה את החומר בצורה מתוקצרת..
&nbsp

hadooper

New member
אבל האם אותם סיכומים מתוקצרים

יכולים להוות תחליף של ממש להרצאות פרונטליות ובכך לחסוך את זמן הלימוד שנדרש כדי לכסות את חומר הלימוד? אני לא חושב, אחרת, כולם היו לומדים רק מסיכומים...
&nbsp
אני עדיין חושב שהיה יותר הוגן אילו האו"פ גם היתה מאמצת את הרעיון של הרצאות פרונטליות כדי לכסות את החומר ולייצר יותר ליווי הדרכתי כמו שיש באוניברסיטאות סגורות.

vinney

Well-known member
אני לא מבין את הטיעון שלך

מצד אחד אתה טוען שההרצאות הפרונטליות באוניברסיטאות הרגילות לא מאפשרות לימודים עצמאיים וסטודנטים חייבים להיות נוכחים בכל ההרצאות כדי לקבל את כל החומר. מצד שני אתה טוען שזה שהאוניברסיטה הפתוחה פועלת מתוך עקרון הפוך זה לא טוב וצריך לשנות אותה. אז מה טוב?
&nbsp
כל הרעיון באוניברסיטה הפתוחה הוא שאתה לא חייב להגיע להנחיות כדי ללמוד. ואכן הרבה מאוד סטודנטים לא מגיעים. שלא יבלבלו אותך אלה המדברים על כיתות מלאות באינפי או לינארית - אלה בדיוק הקורסים המסננים. אבל אחרי שעוברים את הקורסים של "שנה א" בסיליבוס - אתה פתאום מגלה שיעורי הנחיה חצי ריקים, וזה כשיש בערך רבע משיעורי ההנחיה שהיו בקורסים ה"מבוקשים" לפני הסינון הגדול של קורסי המתמטיקה.
&nbsp
בתואר הראשון, בקורסים המתקדמים כמעט ולא הגעתי לשיעורי ההנחיה. בתואר השני שלי הייתי בשיעורי הנחיה בדיוק פעמיים בכל התואר.
&nbsp
אני לא חושב שזה היה אפשרי ללמוד בצורה כזאת באונבירסיטה רגילה ועדיין לקבל את מלוא החומר והתירגולים הנדרשים. לשנות את האו"פ כדי שתהיה עוד אוניברסיטה רגילה עם מתכונת הרצאות ותרגולים למעשה תחסל את ה"פתוחה" שבא. אין שום אפשרות להכיל את כל הסטודנטים שרוצים ללמוד אם אתה שם מרצה שמלמד כל אחד ואחד מהם באופן פרונטלי. ואם אתה צריך לסנן בקבלה כדי שמספר הסטודנטים יהיה כזה שיאפשר הרצאות פרונטליות - אז מה בדיוק פתוח?

hadooper

New member
אתייחס רק לפסקה האחרונה כי היא הכי רלוונטית לכוונה שלי

באו"פ כבר אימצו את הרעיון של מפגשי וידאו עם צ'אט (שהם הנחיות מוגברות), מה שנקרא "אופק".
&nbsp
אני לא רואה סיבה למה אי אפשר לעשות אותו הדבר רק עם הרצאות פרונטליות שמכסות את כל החומר, או לפחות לספק לתלמידים הרצאות מוקלטות ממחזורים קודמים. האם זה לא סוגר את הפינה הזו?

vinney

Well-known member
יש את זה בחלק מהקורסים

אני זוכר שהקורס בלינארית בא עם קלטת וידאו ובה המרצה מסבירה את החומר.
&nbsp
אבל הבעיה בזה שאי אפשר לשאול שאלות (באופק אפשר), אי אפשר לבדוק מי עוקב ומי לא (באופק אפשר), ואי אפשר להתאים ללוז של כולם (בהקלטות אפשר, באופק לא). וזה נוגד לחלוטין את הרעיון שעליו בנויה האו"פ.
&nbsp
אפשר להשתמש בזה כחומר עזר, אבל אי אפשר להשתמש בזה כעיקר הלמידה.

choo

Active member
כמה תוכל לשאול בשיעוק אופק עם מאות (אלפי?) סטודנטים?

&nbsp
הייתי פעם אחת בשיעור אופק כזה (אז שאלו שאלות באמצעות טלפון, לא צ'אט - היה לכל משתתף טלפון ויכול היה לסמן למרצה שהוא רוצה לשאול, והמרצה היה יכול לבחור להתקשר אליו או לא). אם יש לך במקביל מאות סטודנטים בכל הארץ - זה לא ממש יעבוד.
&nbsp
מעבר לזה, לפחות אז השירות דרש משאבים גדולים ולא היה סקיילאבילי - ואני בספר אם גם כיום זה יהיה ככה. מעבר לזה, אם מדובר בקורסים שאין בהם מאות סטודנטים - סביר שזה יאלץ את האו"פ להעלות את שכר הלימוד כדי לממן את שכר המרצים הללו. כיום הם צריכים מרצים טובים רק כדי לכתוב את הספרים ואת המבחנים (וצורת הבדיקה שלהם) - הספרים מחזיקים מעמד הרבה שנים, ומבחן יש פעם בסמסטר.

למעלה