עידו, בקשר לאיסלאם והנצרות:
נתחיל קודם בבסיס, בקשר לתורה ולקב"ה: להוכיח שהתורה היא אמת, זה דבר קל מאד: בתורה, מסופר סיפורו של העם היהודי, מאברהם אבינו עד הכניסה לארץ. ומסופר שם בפירוט, על דברים שקרו לכל העם . מה זה אומר? זה אומר הרבה דברים. אם תשימו לב לדתות האחרות, כמו הנצרות והאיסלאם, תראו שכל ההתגלויות של האלוהים (כביכול) וכל הניסים, קרו רק לאנשים בודדים, ורק שהם היו לבד: ההתגלות של אללא אל מוחמד, הניסים של ישו כמו ההליכה על המים, וכו´. כלומר- זה דברים שאי אפשר לסתור, ומצד שני אי אפשר להוכיח את נכונותם, בגלל שאף אחד לא היה שם כשזה קרה! לעומת זאת, בתורה מסופר, לדוגמא, על מתן תורה, במעמד הר סיני, ושם ההתגלות לא הייתה רק למשה רבנו או ליחידי סגולה, אלא לכל העם! היו שם מליונים של בני אדם! ועל כל אלה אי אפשר לעבוד, ואי אפשר לומר שזה לא קרה, כי היו מליוני עדים! ואם מישהו יגיד שבאו כמה מכובדי העם, והחליטו להמציא את התורה יום אחד, אז איך בדיוק הם מכרו לעם את הלוקש הזה, אם מסופר שם על מעמד אדיר ועל עשרות ניסים, שקרו בנוכחות כל העם? הרי אם זה לא היה נכון, אז העם לא היה מאמין בשום דבר מהתורה, כי הוא היה מבין שזה שקר. ום מישהו יגיד שכל העם ישב יום אחד והחליט להמציא לעצמו את התורה, זה גם מצד אחד לא הגיוני, בגלל שלא הגיוני שכל מליוני היהודים שהיו אז יסכימו לכזה שקר, ואם זה היה ככה, אז בטוח הייתה איזה קבוצה שלא הייתה מסכימה לעבוד על עצמה ככה, ואז היינו יודעים היום על הקבוצה הזאת. ועוד סיבה, זה שאין שום סיכוי שבעולם, שיקום עם, וימציא לעצמו תורה, שלא עושה לו טוב, אלא ממלאת את החיים שלו בכל מיני הגבלות משונות: שמירת שבת, וכו´... למה שמישהו היה מחליט להמציא לעצמו דבר כל כך מגביל? אם התורה הייתה מומצאת ע"י בן אנוש, אז מן הסתם רק היה אפשר למצוא שם דברים שמטיבים את חייו הגשמיים של האדם, ועושים לו טוב, אבל במקום זה, יש לנו את התורה, שיש בה תרי"ג מצוות מעיקות, שאין סיכוי שאיזה עם היה מסכים לקבל אותם אם הם היו שקר, ואם לא קרה בכלל מעמד הר סיני. יש עוד הוכחות, אבל אני מקווה שזה מספיק. לגבי קיומו של אלוקים: זה קונפליקט עצבני להוכיח את קיומו של הקב"ה: מצד אחד, מבחינה מדעית, לא תיתכן קיומה של ישות רוחנית שמעל לחוקי הטבע. (למרות שיש אלפי הוכחות לקיומם של ישויות רוחניות-נשמות לדוגמא: חיים שלאחר המוות, סיאנסים, סיפורים של גלגול נשמות של אנשים שנולדו, ובגיל 4 "נזכרו" פתאום שהם בכלל איזה בן אדם אחר, שרצחו אותו לפני כמה שנים, וכו´, וגם סיפורה של הזקנה שלפני כמה שבועות חזרה לחיים, ועוד). אבל מצד שני - מבחינה מדעית, לא ייתכן שאין אלוקים! - הרי אם אין שום דבר עליון, ואין סיבה ומסובב, אז איך האדם נוצר? הרי כל מדען מתחיל היום יודע שתאוריית "המפץ הגדול" זה קשקוש מוחלט! זה בערך כמו שאני יגיד ששעון ה G-SHOCK המשוכלל שלי, נוצר מזה שנכנסה סופת טורנדו לתוך מחסן גרוטאות, ומהחום והלחץ והתנאים המיוחדים שנוצרו, נוצר השעון... אם הייתי טוען ככה, אז היו מאשפזים אותי. וזה בעצם מה שתיאוריית המפץ הגדול אומרת! שע"י חום ולחץ ותנאים מיוחדים, נוצר היקום, ואחרי גם האדם!! הם טוענים שברייה מופלאה כמו האדם, (שמדענים היום אומרים, שגם אם יחברו את כל המחשבים בעולם למחשב אחד, היכולת האינטלקטואלית שלהם לא תגיע אפילו לאחוז אחד מיכולתו השכלית של ילד בן 4!) נוצרה מאיזה פיצוץ גדול? זה ברור לכולם שזה שטויות. מחקרים מדעיים חדשים, אומרים שהסיכוי שיווצר תא חי בודד (בגופנו יש מליארדי מליארדים של כאלה), שיתקבצו לאותו מקום כל מרכיביו של תא חי בודד, הוא 1 ל 1 שאחריו 40,000 אפסים... וזה רק תא חי. ומישהו באמת מאמין שיכול בתהליך כזה להיווצר אדם? אתם יודעים שהעיניים של בני האדם, הם יותר משוכללות מהמצלמה הכי יקרה שיש? עין אחת של אדם, מורכבת ממאה עשרים ושמונה מליון (!) קולטני צבע, שמשתלבים אחד עם השני בדיוק מדהים? וכזה דבר ייווצר לבד? בלי שמישהו ייצר אותו? הרי אפילו שעון פשוט אתם לא מאמינים שיכול להיווצר לבד, אז אדם? עולם ומלואו? ברור שמישהו יצר את כל זה, והמישהו הזה הוא הקב"ה. ואמיתות התורה מוכיחה גם את אמיתות הבורא. זה ראיות שמבחינה לוגית אפשר עדיין להתווכח איתן, אך זה בכ"ז ראיות. ואין לי כוח להתווכח על זה, כי דנתי על זה כבר במקום שבו כתבתי את זה לראשונה, כך שאין לך טעם לענות לזה. קופה הערבית הקדומה.